- 1 Eylül 2014
- 26.100
- 30.470
- 798
- 35
O sizin düşünceniz.Yorumunuzda görüyorum ne kadar aştığınızı. Had sınır demektir.
Ben gayet fikrimi belirttim.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
O sizin düşünceniz.Yorumunuzda görüyorum ne kadar aştığınızı. Had sınır demektir.
Insanlara yetersiz hissettirmeye bayiliyorsunuz. Hep bir savaş, hep bir eleştiri, büyük büyük konuşmalar... siz mücadele adına ne yaptınız bu hayatta?O sizin düşünceniz.
Ben gayet fikrimi belirttim.
Yapmadığımı nereden biliyorsunuz ?Insanlara yetersiz hissettirmeye bayiliyorsunuz. Hep bir savaş, hep bir eleştiri, büyük büyük konuşmalar... siz mücadele adına ne yaptınız bu hayatta?
Sizin çocuğunuz var mi?Yapmadığımı nereden biliyorsunuz ?
Eleştiri diyorsunuz da sizin şu an yaptığınızın da hiç tanımadığınız bana eleştiri Olması ayrı bir ironi
Hukuk okumak , tıp okumak zordur. Yaş 30 üstü ise evli ve çocuklu iseniz daha zordur. Kendinizden on yaş küçük çocuklarla aynı derslere girersiniz. Onların sizin kadar sorumluluğu yokken sizin üstünüzde hem eş çocuk sorumluluğu hem de maddi olarak geçindirmeniz gereken bir aile sorumluluğu vardır.
İnsan buna iki şey için katlanır. Ya çok idealisttir ille de başaracağım vazgeçmem der ya da o bölüm onun için olmazsa olmazdır , çok istiyordur vs.
Yapan var mı ?
Evet var çevremde de ileri Yaşta tıp okumuş hukuk okumuş veya başka başka bölümlerde kariyer değişikliği yapmış insanlar var.
Ama bunların hepsi de zorluğu göze almış istekli kişilerdi.
Konu sahibi de çok zor yapamıyorum diyorsa ya yeterince istemiyor ya da idealist değil ya da bu iş onun için olmazsa olmaz değil bir heves etmiş başlamışta olabilir.
Bunda alınacak gücenecek bir şey yok ki bu böyledir yani
Konunun benim çocuğum olup olmaması ile ilgisi ne ?Sizin çocuğunuz var mi?
Teşekkür ederim, 4 yaşında su an . O uyurken iki saat erken kalkıp çalışıyordum, sınav zamanları günde iki üç saat uyku ile devam ettim . Ama gördüm ki bu durum benim gün içinde çocuğa olan ilgimi düşürüyor , yanı evet çocuk bir şekilde büyüyor ama yanı istediğim gibi değil. Paylaşımlarımız azaldı , ben sürekli stresliyim . zaten memurum yani öğretmenim . Enerjimi ilgimi ona ayırmayı seçtim sadece , hatırlamasa bile kabul . Ben zaten Onu karşılık bekleyerek yapmadım, teşekkür ederim
Kendi hayatinizdan bir ornek vereceksiniz sandim. Şunu yaptim, bunu başardım, şuna ragmen şundan vazgecmedim gibi.Yapmadığımı nereden biliyorsunuz ?
Eleştiri diyorsunuz da sizin şu an yaptığınızın da hiç tanımadığınız bana eleştiri Olması ayrı bir ironi
Hukuk okumak , tıp okumak zordur. Yaş 30 üstü ise evli ve çocuklu iseniz daha zordur. Kendinizden on yaş küçük çocuklarla aynı derslere girersiniz. Onların sizin kadar sorumluluğu yokken sizin üstünüzde hem eş çocuk sorumluluğu hem de maddi olarak geçindirmeniz gereken bir aile sorumluluğu vardır.
İnsan buna iki şey için katlanır. Ya çok idealisttir ille de başaracağım vazgeçmem der ya da o bölüm onun için olmazsa olmazdır , çok istiyordur vs.
Yapan var mı ?
Evet var çevremde de ileri Yaşta tıp okumuş hukuk okumuş veya başka başka bölümlerde kariyer değişikliği yapmış insanlar var.
Konu sahibi de çok zor yapamıyorum diyorsa ya yeterince istemiyor ya da idealist değil ya da bu iş onun için olmazsa olmaz değil bir heves etmiş başlamışta olabilir.
Neden kendi hayatımdan örnek verip özelimi paylaşayım ?Kendi hayatinizdan bir ornek vereceksiniz sandim. Şunu yaptim, bunu başardım, şuna ragmen şundan vazgecmedim gibi.
Bana ne çevrenizdeki x kişilerden.
Hukukçu olmak vazgeçmemeyi gerektirirmiş.
Bunu diyebilmek için insanin ya hukukçu olmasi lazim ya da hicbir işi, gücü, çabalayacak meselesi, sorumluluğu olmamasi lazim ki bütün islerde mucadeleci olmak gerektigini bilmesin.
Tamam sensinNeden kendi hayatımdan örnek verip özelimi paylaşayım ?
Zorunda mıyım ?
Aileniz daha önemli bos verinDaha önce fikir almıştım , memurum ancak hukuk okumak için adalete kaydolmuştum DGS ile hukuk fakültesine geçerim diyordum , gergin oku saat erken kalkıp ders çalışmaya çalıştım , vizelerim fena gelmedi ama bu süre zarfında 5 yasındakı çocuğumu evimi eşimi maalesef ihmal ettim , ve bu saatten sonra onlara bedel ödetmek bana doğru gelmedi , şunu anladım ki , bazı şeyler yaşında ve zamanında olmalı .. küçücük çocuğumu ihmal etmek hiç bana göre değil , burada uyaran arkadaşlara da herkese teşekkür edıyorum. Mevcut işimi seviyordum ancak sırf hayalimde kalmasın diye bu yola gitmiştim ama daha iki ayda çok yorulduk .. kızım bile anne sürekli ders çalışıyorsun diyor .. herkese teşekkür ederım ..
Kesınlıkle haklısınız , bende denedim en azından kendımden çocuğumdan ne kadar fedakarlık yapmam gerektiğini görmüş oldum , hanı ılerde bir gün acaba kalmadı içimde .o kadar uzun bir yol secmissiniz ki,
hani master okuyup meslegin yan dallarinda uzmanlasmak falan tamam ama, belirli yastan sonra 6-7 yil yeniden bastan okumak icin cok buyuk bir ask duymak lazim sanirim,
ya da maddi durumun cok iyi olacak da, yari zamanli calismaya gececeksin, hatta direk isi birakacaksin.
diger turlusu cok zor ya,
bence dogru karar vermissiniz diye dusunuyorum o sebeple.
Kesınlıkle , eğer yapmaya çalıştığım şey çocuğumdan , çocuğumdan farkı olmayan masum öğrencimden çalacaksa , vazgeçmesini de bilirim . Yapamayacağımdan değil , vicdan sahibi bir insan olduğumdan . A pardon bahaneydi dimi bu soyledıklerım ..Ogretmen olmak da mücadeleyi gerektirir, temizlik görevlisi olmak da.
Haddinizden başka her şeyi biliyorsunuz.
Cok yoğun bir isim var haftada 27 saat ders anlatıyorum ve doktora yapıyorum. Cocugunuzla çok vakit geçirmek değil verimli 2 saat geçirmek yeter de artar ilgi için. Size zor gelmiş okumak; biraz ağır olacak belki ama boşanmamak için çocuk bahane etmek gibi olmuş. Ha zor geldi okumayacagim demek de bir seçenek tabiDaha önce fikir almıştım , memurum ancak hukuk okumak için adalete kaydolmuştum DGS ile hukuk fakültesine geçerim diyordum , gergin oku saat erken kalkıp ders çalışmaya çalıştım , vizelerim fena gelmedi ama bu süre zarfında 5 yasındakı çocuğumu evimi eşimi maalesef ihmal ettim , ve bu saatten sonra onlara bedel ödetmek bana doğru gelmedi , şunu anladım ki , bazı şeyler yaşında ve zamanında olmalı .. küçücük çocuğumu ihmal etmek hiç bana göre değil , burada uyaran arkadaşlara da herkese teşekkür edıyorum. Mevcut işimi seviyordum ancak sırf hayalimde kalmasın diye bu yola gitmiştim ama daha iki ayda çok yorulduk .. kızım bile anne sürekli ders çalışıyorsun diyor .. herkese teşekkür ederım ..
Daha önce fikir almıştım , memurum ancak hukuk okumak için adalete kaydolmuştum DGS ile hukuk fakültesine geçerim diyordum , gergin oku saat erken kalkıp ders çalışmaya çalıştım , vizelerim fena gelmedi ama bu süre zarfında 5 yasındakı çocuğumu evimi eşimi maalesef ihmal ettim , ve bu saatten sonra onlara bedel ödetmek bana doğru gelmedi , şunu anladım ki , bazı şeyler yaşında ve zamanında olmalı .. küçücük çocuğumu ihmal etmek hiç bana göre değil , burada uyaran arkadaşlara da herkese teşekkür edıyorum. Mevcut işimi seviyordum ancak sırf hayalimde kalmasın diye bu yola gitmiştim ama daha iki ayda çok yorulduk .. kızım bile anne sürekli ders çalışıyorsun diyor .. herkese teşekkür ederım ..
Kesınlıkle öyle , hem çocuğum nedeniyle hemde öğretmenlik gerçekten çok başka bir meslek , dün sınıfta çocuklara bir baktım ve ben şimdi bunları nasıl bırakıp buz gibi dava dosyalarına gömüleceğim dedim :) herkes işe gıdiyorum der ama siz hep okula gidiyorum dersiniz , başka bir meslektir öğretmenlik , gönül bağı kurduğunuz çok sevgi içeren bir iş .. ha evet belki çok para kazandırmaz ama sizi çok mutlu eder öğretmenlik ….. ben sadece çocukluk hayali olarak denedim ve ödeyeceğim bedel ağır geldı yoksa asla ödün vermiyorum idealistliğimden:)ya üstte de denmiş gerçekten belli yaştan sonra bazı şeyler çok zor.
tabi ki hayallerimizin peşinden gidelim ama geride bıraktıklarımız hayal ettiklerimizden daha mı değerli daha mı değersiz onu bir ölçmek lazım. Avukat olmak hayalde çok güzel ama illaki zorlukları var ve o meslek hiç hayal ettiğimiz gibi işlemeyebilir. Nefret bile edebilirsiniz yani, bu da bir ihtimal.
Bakın mesela çoğu kişinin hayalini kurduğu, atanamadığı için intiharlar ettiği öğretmenlik sizin için tam hayal ettiğiniz meslek değilmiş. Belki avukat olduğunuzda da başlarım işine de gücüne de ne güzel öğretmendim diyebilirdiniz ki bence inanın çook yüksek ihtimal : ) Hele bir de çocukla, ne bileyim ben de olsam sizin gibi yapardım hatta başlayamazdım bile sanırım. Mesleğiniz olmasa inanın asılın edin çocuğunuz için de iyi olur derdim ama mis gibi mesleğiniz var inanın.
Benim gözümde tatili çok olduğu için hafif! kıskançlık beslesem de : ) çok kutsal bir meslek öğretmenlik yaa.
Maddi doyumu bilemem ama manevi olarak çok değerli.
Cok yoğun bir isim var haftada 27 saat ders çalışıyorum ve doktora yapıyorum. Cocugunuzla çok vakit geçirmek değil verimli 2 saat geçirmek yeter de artar ilgi için. Size zor gelmiş okumak; biraz ağır olacak belki ama boşanmamak için çocuk bahane etmek gibi olmuş. Ha zor geldi okumayacagim demek de bir seçenek tabi
Evet sizin iki seçenek içeren basıp bakış açınız dışında seçenek olamaz hayatta . HaklısınızYapmadığımı nereden biliyorsunuz ?
Yapan var mı ?
Aynen öyle yok. O uyurken iki saat çalışmayı denedim ama tüm enerjim düştü insanız robot değiliz , hanı hıc işim olmasa yapayım yine bir üyenin dediği gibi ama bıraz lüks olayına gıdıyorÇocuğa bakacak kimse yok gibi anladım ben konudan. O zaman 2 saat ilgilenip şimdi ders çalışıcam hadi sen televizyon izle diyemezsin ki.