Vazgeçtim ..

Aynen öyle yok. O uyurken iki saat çalışmayı denedim ama tüm enerjim düştü insanız robot değiliz , hanı hıc işim olmasa yapayım yine bir üyenin dediği gibi ama bıraz lüks olayına gıdıyor
Şimdi 3 kazanıyorsan bitirince 5 kazanacaksın değmez mi

değmez tabi ki
hayatta her şey para değil
Çocuğuma özel ders aldıracağım para kursa göndereceğim para yüzme vb sporlar para müzik öğrenimi para dershane para yurt dışına gönderme hayalim var para. Bu krizde evet her şey ama her şey para. Bi sulu boya bile olmuş anasının gözü kadar para. Allah kahretsin

Şimdi 3 kazanıyorsan bitirince 5 kazanacaksın değmez mi

Ne alakası var 2 birim para mı yani olay? Konu sahibinin içinde kalmış bir şeyler denemiş yapamamış.
Sen hem doktora yaparsın hem iş hem çocuk. Ben açıkçası doktorayı bıraktım çalışırken yapamadım çocuğum da yoktu.
Konu sahibi yapamamış olabilir. Yapamaycak olabilir. Herkesin bir kapasitesi var.
Denedi ve kendinde o kuvveti görmedi.

Çocuğuma özel ders aldıracağım para kursa göndereceğim para yüzme vb sporlar para müzik öğrenimi para dershane para yurt dışına gönderme hayalim var para. Bu krizde evet her şey ama her şey para. Bi sulu boya bile olmuş anasının gözü kadar para. Allah kahretsin

kadın zaten çalışıyor çalışmıyor değil ki
sizin dediğiniz şey maddiyat ya da ideoloji değil "para hırsı"
ayrıyetten bedavaya da okunmuyor.
o kadar çok para kazanası varsa, ek derse girer özel ders verir bir şekilde yükseltir maaşını.
yani bu ülkede çalışmayıp çocuğumu büyüteceğim denen milyonluk bir zümre varken, insanlar "çocuğum bir 5 yaşını görsün hele ben evde onu bekleyeceğim" derken hem iş hem çocuk hem okul yapamadım diyenleri de küçümsemeyelim bi zahmet.

Kesınlıkle öyle , hem çocuğum nedeniyle hemde öğretmenlik gerçekten çok başka bir meslek , dün sınıfta çocuklara bir baktım ve ben şimdi bunları nasıl bırakıp buz gibi dava dosyalarına gömüleceğim dedim :) herkes işe gıdiyorum der ama siz hep okula gidiyorum dersiniz , başka bir meslektir öğretmenlik , gönül bağı kurduğunuz çok sevgi içeren bir iş .. ha evet belki çok para kazandırmaz ama sizi çok mutlu eder öğretmenlik ….. ben sadece çocukluk hayali olarak denedim ve ödeyeceğim bedel ağır geldı yoksa asla ödün vermiyorum idealistliğimden:)
Böyle düşünüyorsanız zaten baştan maceraya dalmışsınız
Siz işinizi seviyorsunuz ben mesleğinizi sevmiyorsunuz değiştirmek istiyorsun diye düşündüm.
Mesleğinde iyi yere gelmen dileğiyle o halde :)

Böyle düşünüyorsanız zaten baştan maceraya dalmışsınız
Siz işinizi seviyorsunuz ben mesleğinizi sevmiyorsunuz değiştirmek istiyorsun diye düşündüm.
Mesleğinde iyi yere gelmen dileğiyle o halde :)
Teşekkür ederim. Kızım büyüsün kurum içi yükselmeye bakarım artık :)

Daha önce fikir almıştım , memurum ancak hukuk okumak için adalete kaydolmuştum DGS ile hukuk fakültesine geçerim diyordum , gergin oku saat erken kalkıp ders çalışmaya çalıştım , vizelerim fena gelmedi ama bu süre zarfında 5 yasındakı çocuğumu evimi eşimi maalesef ihmal ettim , ve bu saatten sonra onlara bedel ödetmek bana doğru gelmedi , şunu anladım ki , bazı şeyler yaşında ve zamanında olmalı .. küçücük çocuğumu ihmal etmek hiç bana göre değil , burada uyaran arkadaşlara da herkese teşekkür edıyorum. Mevcut işimi seviyordum ancak sırf hayalimde kalmasın diye bu yola gitmiştim ama daha iki ayda çok yorulduk .. kızım bile anne sürekli ders çalışıyorsun diyor .. herkese teşekkür ederım ..
2 ay o tempoya ayak uydurmak için kısa bir süre.. Bir de ilk aşamanız zaten 2 yıl.. Dgs den sonrası daha yorucu olurdu bence..
Başlamışsınız en azından bu 2 yılı bitirin. Ben 3.üniversitemi oğlum doğunca başladım 4 yıl geceleri ders çalıştım.. Üstelik özel sektör de çalışıyorum.. 3.5 yılda mezun oldum ve şimdi formasyon alıyorum.. Bazı şeyler yaşında güzel değil bence.. 20 li yaşımda gezip eğleneceğim bir meslek istiyordum onu okudum. Ama şu an özel sektörden kurtulmak için bu kadar çaba sarf ettim önümde sadece kpss kaldı.. Başlamak başarmanın yarısı!!

Hayallere ulaşmak kolay değil

Vazgeçmekle en doğrusunu yapmışsınız zira hukukçu olmak idealist ve mücadeleci olmayı gerektirir.
Hayal denilen şey mutluluk verdiği sürece hayaldir eza vermeye başladığında kabusa dönüşür.
Bence konu sahibi evladı için hayallerinden vazgeçebilecek kadar mücadeleci bir insan. Zira en zor mücadele insanın kendisi ile yaptığıdır.
Ayrıca mevcut şartlarında bile istediği bölüme girip istediği okulu kazanan idealist biri..
Ve bu başarıyı elde eden biri kendine başka idealler bulup daha mutlu şekilde yürüyecektir..

Hayal denilen şey mutluluk verdiği sürece hayaldir eza vermeye başladığında kabusa dönüşür.
Bence konu sahibi evladı için hayallerinden vazgeçebilecek kadar mücadeleci bir insan. Zira en zor mücadele insanın kendisi ile yaptığıdır.
Ayrıca mevcut şartlarında bile istediği bölüme girip istediği okulu kazanan idealist biri..
Ve bu başarıyı elde eden biri kendine başka idealler bulup daha mutlu şekilde yürüyecektir..
Konu sahibinin sonraki yorumlarını okudum
Zaten şu an yaptığı mesleği seviyormuş
Onunki hayalden çok hevesmiş anladığım kadarıyla

Sizin yorumunuza da istinaden şunu eklemek isterim
hayallerinden vazgeçene değil azmedene mücadeleci denir.

Konu sahibinin sonraki yorumlarını okudum
Zaten şu an yaptığı mesleği seviyormuş
Onunki hayalden çok hevesmiş anladığım kadarıyla

Sizin yorumunuza da istinaden şunu eklemek isterim
hayallerinden vazgeçene değil azmedene mücadeleci denir.
Hayal sandığımız şey eğer gittiğimiz yolda bize mutluluk yerine mutsuzluk veriyorsa en doğru şey vazgeçmektir.
Ve bu vazgeçiş mücadeleci olmadığı anlamına gelmiyor.
Sağlıklı bir düşünce yapısına sahip olduğu anlamına geliyor.

Hayal sandığımız şey eğer gittiğimiz yolda bize mutluluk yerine mutsuzluk veriyorsa en doğru şey vazgeçmektir.
Ve bu vazgeçiş mücadeleci olmadığı anlamına gelmiyor.
Sağlıklı bir düşünce yapısına sahip olduğu anlamına geliyor.
Ne güzel ifade etmişsiniz , önceliklerim var hayatta benim , iyi bir anne olmak , iyi bir öğretmen olarak devam edebilmek . Defalarca enerjim düşüyor dedim kendı çocuğumu geçtim , elalemin çocuğu da bana emanet , ben ona verebileceğimin en iyisini veremıyorsam yazık değil mi o kadar çocuğa Karda, sabahın köründe , yağmurda sıcakta soğukta okula geliyor ?? Bu bir vebaldir ben kimsenin çocuğunun vebalini alamam . Varsın başkası mücadeleci değil desin , ben son derece azimli ve mücadeleci bir insanım , şüphem yok.

Çocuğum ödeyecekse o bedeli , evet değmez .
Cocuk niye bedel ödüyor o kısmı tam anlamadım? Kocanız yok mu destek mi değil nedir yani tam olarak mesele? İki saat az oynayınca çocuk bedel ödemez merak etmeyin

hukuku okuyup asgari ucret alan yeni mezunlar cok ama, yani maddi getirisi olacagi da garanti degil.
Hakim savcılık gayet iyi ama en basitinden benim arkadaşım memurdu hukuk okudu kurumlar arası geçişle kurum avukatı oldu sırf imkanları ve mesaisi daha rahat diye. Bence değer yani

Back
X