Ve beklenen cinnet geldi

Yokuspokus

Nope thanks
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Mart 2016
18.150
76.560
598
Sıradan giydirdim.
Kalbi mi var tansiyonu mu, şekeri mi var ölür mü kalır mı anam mı babam mı tanımadan.
Hala rahatlamadım.

Telefonun diğer ucunda sakin sakin "Söyle, söyle, rahatlarsın" diyen annem, yanımda "Şşş ne oluyorsun, onlar nasıl sözler? Sus artık" diyen babam. Dönüp ona da saydırmam, susup kalması vb...

İtina ile en ağır sözleri seçmedim; ne nasıl geldiyse, ne varsa zihnimde onlar döküldü. Bu kadar ağır olacağını ağzımdan çıktıktan sonra fark ettim ve buna üzülmedim, zerre "İncittim mi?" düşüncesi taşımadım. Bu uzun bir zaman sonra gelen bir başka gerçek sinir krizi olmalı ve hiçbir pişmanlık barındırmıyor. Sesim yükselmedi, sözlerim ciddi manada ağırdı. Evladım bana söylese ağlardım, çok ağlardım. Annem ağlamadı, önce kendini savunmaya çalıştı, sonra olmayınca "Böyle düşünüyorsan görüşmeyelim o zaman kızım, beni ölmüş say, sen bilirsin, sen nasıl huzurlu olacaksan öyle olsun" dedi.

"Huzur bulamıyorum anlamıyor musun?!" deyip devam ettim "Zekan mı yetmiyor?" diye. "Aaa anneye öyle şey denir mi?" diyerek kendi çaplarında ayıplayacaklar defolup gidebilirler konumdan; ya da ayıplayın, alışkınım.

Evet. Mümkün değil anlamıyor.
Anlamasını isterdim.
Kabullenemiyorum.
Nasıl işlediyse, atamıyorum.
Nereye gizlediyse bulamıyorum.

Çoğu kişinin kabullenip yoluna devam edemeyeceği ağır noktalardan geçtim, bir annemden geçemedim.
Dövüp sövseydi, atsaydı; onu silip atmam kolay olurdu belki.
Canının içine kadar sarsa, anladığını hissetsem ve gerçek bir gayret ile özür dilediğini görsem de affederdim.

Çok blur.

İçimi dökmek istedim.
Drama Queen demek serbest.
Ben de size "Anlayamazsınız" derim olur biter.
"Annen hayatta en azından" diyeceklere de baştan diyeyim; "Evet, şükür ki."

Okuduğunuz için teşekkür ederim; anneden ağır yaralı olanlara selamlar.

Keşke annenize bu kadar saydırmasaydınız.
Tamam benimde annemle problemlerim var ama bu kadar azarlayıp kırmadım hiçbir zaman.
Sinirimden cam çerçeve indirdiğimde oldu,2 metre duvar aynasını yere indirdiğimde oldu. Sinirden bardakları camdan mı atmadım,sofrayı yerle bir mi etmedim.
Herşeyi yaptım ama asla bu kadar kalbini kırıp üzmedim onu.
Çünkü biliyorum yaşlanıyor,bir gün beni bırakıp gidecek.
O gün gelip çattığında "keşke sana bağırmasaydım" diye mezarının başında ağlamamak için yapmadım hiçbirini.
Zaman acımasız,anneniz yitip gidince çok pişman olursunuz.

Hic birsey olmamis gibi davranmaya devam et .Bende anneyim cocuklar hep affedilebilir .
Sende bunaldin sabretmek zor .Icimi bosalttim rahatladim anne kaldigımiz yerden devam edelim diyebilirmisin .
Yada biraz ara verin

Sizi bu kadar dolduran sebep neydi sizi daha iyi anlamak açısından soruyorum?

Çocukluğum aklıma geliyor ara ara yara bere içinde hep baskı çok sevgisiz büyüdüm ben ya
Bizde de dayak yoktu ama annem babamla ve akrabalarıyla okadar meşguldu ki hiç sevgi göstermedi bir fotoğrafımız var ben 9-10 yaslarındayım 23 nisan gösterim vardı, çekilirken artık dayanamayıp annemin elini omzuma atmıstım ordanda elini tutmuşum gülümseyerek, annemin surat beş karış
Şimdilerde kızımı çok sevıyor sürekli sevgi sözcükleri dilinde beni neden sevmedin diye hep soruyorum içten içe
Acına çare olamıyorum ama paylaşıyorum gangsta
Biz şimdi farklı sehirlerdeyiz aramız eskiye göre muazzam. Sana da tavsiye ederim birkaç yılı buluyor ama düzeliyor yada mış gibi oluyor

Eski konularınızdan hatırladığım kadarıyla ömrünüz boyunca size çok müdaheleci olmuş, kalıplara sokmaya çalışan, hala da yetişkin bir birey, yeterli bir anne olduğunuzu kabul etmeyen bir anneniz var.

Sorun aynı mı?

Aradaki mesafeyi açmanın daha politik bir şekli yok muydu? Eş, iş vs bahane edilip mesela...

burada bana da "anneye öyle denir mi, babaya öyle konuşulur mu" diye giydirenler oluyor, sana da oldu ve olacak lütfen takma.

emin ol sen haksız yere annene böyle konuşsan cevabını alırdın, herkes suçunu biliyor ki ona göre davranıyor.

anne tarafından yaralanmak, benimsenmemek bambaşka bir şey ve "kişki iyli dimisiydin bikbikbik" safsatalarına tahammül bir yerden sonra bitiyor.

bütün kalbimle sarılıyorum sana, umarım biraz olsun sakinleşmişsindir ve tekrar yaşanmaz. :KK200:

Annenin rahatlığına şaşirdim....
Görüşmesek de benim için farketmez tavrı cok şey...incitici...
Sen gereğinden fazla değer veriyorsun annene bu zaten bir gercek
O yuzden hep yapacaģini yapiyor...
Rahatlık değil bu ağır yara alma hali, sen yeter ki huzurlu ol, nasıl mutlu olacaksan öyle yap tarzında konuşmuş anne, bana hissettirdiği; evladımın mutluluğu için gerekirse ondan vazgeçerim... Ben çok üzüldüm hem konu sahibi için, hem anne için. Elbette sabrı kalmamıştır konu sahibinin asla yargılamıyorum umarım aralarındaki ilişki düzelir.

• Beğen
Reactions: csi
Keşke annenize bu kadar saydırmasaydınız.
Tamam benimde annemle problemlerim var ama bu kadar azarlayıp kırmadım hiçbir zaman.
Sinirimden cam çerçeve indirdiğimde oldu,2 metre duvar aynasını yere indirdiğimde oldu. Sinirden bardakları camdan mı atmadım,sofrayı yerle bir mi etmedim.
Herşeyi yaptım ama asla bu kadar kalbini kırıp üzmedim onu.
Çünkü biliyorum yaşlanıyor,bir gün beni bırakıp gidecek.
O gün gelip çattığında "keşke sana bağırmasaydım" diye mezarının başında ağlamamak için yapmadım hiçbirini.
Zaman acımasız,anneniz yitip gidince çok pişman olursunuz.
kimin once gidecegi bellimi neden ailelerde ayni anlayisi dusunceyi bazen cocuklarina gostermiyor

Sıradan giydirdim.
Kalbi mi var tansiyonu mu, şekeri mi var ölür mü kalır mı anam mı babam mı tanımadan.
Hala rahatlamadım.

Telefonun diğer ucunda sakin sakin "Söyle, söyle, rahatlarsın" diyen annem, yanımda "Şşş ne oluyorsun, onlar nasıl sözler? Sus artık" diyen babam. Dönüp ona da saydırmam, susup kalması vb...

İtina ile en ağır sözleri seçmedim; ne nasıl geldiyse, ne varsa zihnimde onlar döküldü. Bu kadar ağır olacağını ağzımdan çıktıktan sonra fark ettim ve buna üzülmedim, zerre "İncittim mi?" düşüncesi taşımadım. Bu uzun bir zaman sonra gelen bir başka gerçek sinir krizi olmalı ve hiçbir pişmanlık barındırmıyor. Sesim yükselmedi, sözlerim ciddi manada ağırdı. Evladım bana söylese ağlardım, çok ağlardım. Annem ağlamadı, önce kendini savunmaya çalıştı, sonra olmayınca "Böyle düşünüyorsan görüşmeyelim o zaman kızım, beni ölmüş say, sen bilirsin, sen nasıl huzurlu olacaksan öyle olsun" dedi.

"Huzur bulamıyorum anlamıyor musun?!" deyip devam ettim "Zekan mı yetmiyor?" diye. "Aaa anneye öyle şey denir mi?" diyerek kendi çaplarında ayıplayacaklar defolup gidebilirler konumdan; ya da ayıplayın, alışkınım.

Evet. Mümkün değil anlamıyor.
Anlamasını isterdim.
Kabullenemiyorum.
Nasıl işlediyse, atamıyorum.
Nereye gizlediyse bulamıyorum.

Çoğu kişinin kabullenip yoluna devam edemeyeceği ağır noktalardan geçtim, bir annemden geçemedim.
Dövüp sövseydi, atsaydı; onu silip atmam kolay olurdu belki.
Canının içine kadar sarsa, anladığını hissetsem ve gerçek bir gayret ile özür dilediğini görsem de affederdim.

Çok blur.

İçimi dökmek istedim.
Drama Queen demek serbest.
Ben de size "Anlayamazsınız" derim olur biter.
"Annen hayatta en azından" diyeceklere de baştan diyeyim; "Evet, şükür ki."

Okuduğunuz için teşekkür ederim; anneden ağır yaralı olanlara selamlar.

Zamanında anneme saydırdığım da oldu bikaç yıl küs kaldığımda hala çok kaliteli bi ilişkimiz yok ama günaşırı konuşup dedikodu yaparız kendisiyle. Herkesin annesinden yana öyle bi muhteşem bi desteği olmak zorunda değil ben böyle kabul ettin kendisini,çok hayatıma dahil etmiyorum olaylar olduktan sonra anlatıyorum genelde,beni derinden etkileyen şeyleri bilmez,gerçek anlamda -yakınım- değildir,onun şehrine gitti gecende eşim “bırakayım mı seni annenlere akşam alırım” dedi “ daha geçen ay gittim ya annemlere amaan ne gerek var” dedim. Siz de “anneliğe” fazla anlam yüklemeyin bence ortalama bi ilişki tutturun gitsin.

kimin once gidecegi bellimi neden ailelerde ayni anlayisi dusunceyi bazen cocuklarina gostermiyor
Genel olarak anneler çocuklardan önce gidiyor.
Babaannem yataklara düştüğünde yurtdışındaki halamın gelip başında hüngür hüngür ağlayıp "keşke daha önceden kıymetini bilseydim" diye dövündüğünü gördükten sonra bazı şeylerin farkına vardım. Ki ikisinin arasında 15 yaş fark vardı ve 20yi aşkın senedir konuşmuyorlardı.
Öte yandan benimde annem sivri dillidir laf sokar yapacağını yapar ama genelde evlat körüklüyor bazı şeyleri. Bizimde aramızda çok şey geçti çok kavgalar ettik evden gittiğimde oldu ama bir kere olsun anneme "anlayamıyor musun zekan yetmiyor mu?" cümlelerini kurmadım,kurmam da. Pişman olacağım,o gidince arkasından keder duyacağım sözleri söylememeye gayret ediyorum her zaman. Ki anne misiniz bilmiyorum ama sizin evladınız böyle dese gururunuz kırılmaz mı?

Aman ölürse üzülürüm mantığıyla her şeyi içimize atmaktan hasta oluyoruz.
Bazen içini dökmek gerekiyor.
Zamanında annemle çok büyük olmasa da kavga da ettim, annem hayatını kaybetti ama pişman değilim söylediklerimden/yaptıklarımdan. Çünkü o gün o konuşmaları yapmasaydım şimdiki ben de olamazdım. O da beni hiç anlayamazdı.
İyi yapmışsın kötü yapmışsın demiycem, ama demek ki yaşanması gereken bir şeymiş.

Valla okuyunca sizinle empati yaptim..bende anneme bazi konular yuzunden kizginim...gecmiyor ...iki sussam ucuncuye patliyorum ... o yuzden icinizi boşaltmissiniz kotu olmamis bence

gangsta senin sorunun annenden beklentilerini hala dusurememis olman. yapisi, karakteri, hepsi belli. hep boylemiydi annen, evet. hic degisti mi, hayir (yanlis anlamadiysam diger konularindan). simdide sayip sovmussun ama en buyuk eziyeti yine kendine etmissin, cunku bak, yine an-la-ma-mis. bosa kurek cekmek bu. bosa enerjini harcamak bu.

Back
X