Zaten karsi taraf cok saglikli birey olsa, is buralara gelmezdi, cunku sevgi var ortada, demek ki sorun davranis ve kisilik bozukluklari. Ama sen kendini yetistirmis birey olarak biraz mantikla hareket etseydin gercekten bu kadar yipranmayacak, simdiye kendini -belki de- bir olcude toplamis bile olacaktin. Onun dengesizliklerini yonetemedin. Ben bir kac kere yorum yaptim yanlis hatirlamiyosam ama baktim cok onemsemedin ben de fazla emek vermedim, geyikler arasinda kaynayacakti uzerinde durulmayacakti. Tabi hicbir sey icin gec degil. Hala sureci yonetebilirsin. Bosan ya da bosanma. Yuruyebilir de senin evlilik yurumeyebilir de ikisine de acik (bildigim kadariyla) illa bosan ya da illa bosanma diyemem asla ama illa ki bir karar ver, kararli ol, sureci yonet, icinde savrulma diyebilirim nacizane
Bence eger gercekten yurumesini isteseyi cabalardi. Kapinda yatardi yine seni ikna etmeye calisirdi.dikkate almamak değil estağfurullah öyle şey olur mu ben benmle dalga geçmeyen (ki arada oldu birkaç densiz) herkesin yorumunu ciddiye aldım ve 2 ay kadar çok kararlı oldum. hiçbi şekilde iletişim kurmadık. ancak hep de içimde umdum peşimde koşsaydı ne bileyim bir özür dileseydi çabalasaydı ben affederdim ama yapmadı... sanırım bunu yapmayan erkek yeterince umursamıyordur değil mi..
Bence eger gercekten yurumesini isteseyi cabalardi. Kapinda yatardi yine seni ikna etmeye calisirdi.
Ama ben kocandan ziyade sana yonelik bir seyler yazayim. Otur ver bir karar ve ne pahasina olursa olsun uygula. Evlenmen de yanlis bir kararmis. Yanlismis ki yurumuyor. Pisman misin? Olmamalisin. Bir suru guzellik yasanmistir illa ki. Onlarin hatrina yine pisman olunmamalidir. O kosullarda dogru bir karardi, verdin demek ki.
Bosanmak cok mu kotu bir sey? Yoo. Bence huzursuz bir evde mutsuz cocuklar buyutmekten cok daha iyi bosanmis kadin olarak hayata devam etmek. Evliligin yanlis karardi bosanirsan aci cekeceksin ve yanlis kararinin bedelini (uc bes ay) aci cekerek odeyeceksin. Ama o huzursuz ortamda cocuk olsa, o cocuk elinde olmayan sebepten magdur olacak. Sizin hatalarinizin bedelini gelisim caginda yaralar alarak odeyecek mesela. Bosanmak iyi bir sey degil ama evlilik yurumuyosa, cocuk da yoksa, kotunun iyisi kabilinden evladir.
Bir karar ver ve arkasinda dur. Bosanacaksan bosan ama hem bosanma surecinde hem de bosandiktan sonra eski kocan sana kul olsa yine sallama. Kararli olursan uc bes ay aci cekersin sonra kelebek olur ucarsin. Aci cekmekten korkma. Acina sahip cik. Kimse aci cekmekten ölmez. Aksine aci hayat verir insana. Insani insan eder, yogurur olgunlastirir.
Bosanmayacaksan da o sureci de iyi yonetmek lazim ama detay yazmak lazim bosanmamaya karar verirsen ayrica konusuruz bu tarafini isin.
Insan kesin karar verip de adim atarsa zerre pisman olmaz. Bosansan da evlendigine de bosandigina da pisman olmazsin emin ol. Ikisi de kendi kosullarinda dogru kararlardir cunku.
Insanin yasam kalitesini dusuren belirsizlikle basa cikmaya calismaktir. Kendine zulmetme, bir an once surecin yonetimini eline al derim arkadasim
Her sey gonlunce olsun
Tesekkur ederim cancaazim, simdi cok uykum geldi kafam almaz ama yarin senin konularini tekrar okuyup sana mesaj atayim kendi goruslerimi, cok detay hatirlamiyorum cunkuHay Allah senden razı olsun ya ne kadar güzel yazmışsın ellerin dert görmesin..
Bana acı çektiren şey tam olarak da bu belirsizlik zaten
Yoksa ben ayrıldığım ilk iki ay kendimden o kadar emindim ki acı çeksem de geçiyordu ve dimdik çok güçlüydüm arkadaşım
Peki hangi yola gideceğime nasıl karar verebilirim
Kusura bakma çok yordum seni ama o kadar mantıklı ve doğru yolu gösterici şeyler yazıyorsun ki böyle bir birikimden faydalanmazsam ayıp olur
Tesekkur ederim cancaazim, simdi cok uykum geldi kafam almaz ama yarin senin konularini tekrar okuyup sana mesaj atayim kendi goruslerimi, cok detay hatirlamiyorum cunku
hayırlısı olur inşallah. bizim de durduk yere huzurumuz kaçtı ve öyle sanıyorum ki ailesi boşanın derse benden boşanacak , eşimin boşboğazlığı yüzünden bu hale geldik biz de.merhaba arkadaslarim..
konularimi bilenleriniz bilir, gece hafta gerceklesmeyen ve ertelenen bosanma, bugun gerceklesti.. bu kez Allah in izniyle daha guclu ve rahattim, olmasi gerekenin bu olduguna inandirdim kendimi ve surekli telkin vere vere gittim kendime.. dualarinizi bekliyorum, Rabbim pisman etmesin ve yuregimize ferahlik versin hepimizin.. hic bi kadin bu noktaya gelmek istemez ve eger (ozellikle bizim toplumumuzda) bi kadin bosanmayi goze almissa, son noktaya gelmis demektir.. Allahim kimseyi bu durumlara dusurmesin, zorda olanlara yardim etsin..
hayalini kurup bekledigim ve kavusup binbir hevesle evlendigim insanla ayrilisimiz, soguk bi durusma salonunda, yaklasik 5buz gbi dakika icinde oldu.. ikimiz de birbirimize bakmamaya gayret ettik bu kez, icimizin yanmasindan baska bi ise yaramayacagini anladik artk ikimiz de.. insaallah hayirli olan bu..
ilk cumleler bizim durumu da ozetliyor.. sevgi vardi evet, hem de cok.. ama kisilik bozukluklari (kompleks kibir bencillik vs) herseyi mahfetti.. tespitler cok yerinde, tesekkurler..Zaten karsi taraf cok saglikli birey olsa, is buralara gelmezdi, cunku sevgi var ortada, demek ki sorun davranis ve kisilik bozukluklari. Ama sen kendini yetistirmis birey olarak biraz mantikla hareket etseydin gercekten bu kadar yipranmayacak, simdiye kendini -belki de- bir olcude toplamis bile olacaktin. Onun dengesizliklerini yonetemedin. Ben bir kac kere yorum yaptim yanlis hatirlamiyosam ama baktim cok onemsemedin ben de fazla emek vermedim, geyikler arasinda kaynayacakti uzerinde durulmayacakti. Tabi hicbir sey icin gec degil. Hala sureci yonetebilirsin. Bosan ya da bosanma. Yuruyebilir de senin evlilik yurumeyebilir de ikisine de acik (bildigim kadariyla) illa bosan ya da illa bosanma diyemem asla ama illa ki bir karar ver, kararli ol, sureci yonet, icinde savrulma diyebilirim nacizane
benim cocugum yok ki :) karisiklik olmus sanirim
amin.. cok tesekkur ederim.. eften puften simarikliktan bosananlar cok cok azinliktadir.. normal kadinlar son noktaya gelmeden cesaret de edemez, hemen bosanmak da istemez.. insaallah hayirli olan budur.. selamlarYazdıklarınıza katılıyorum. Bir kadın asla ortada kayda değer bir neden yokken eşinden boşanmaz. Allah yolunuzu açık etsin. Bu medeni ve cesur kararınızı gelecekteki güvenli duruşunuzla perçinlemenizi ümit ediyorum. Selamlar...
Allah yar ve yardimcin olsun arkadasim, yeni gordum bu yorumunu kusura bakma.. cok dogru, nikah da bosanma da 5dk max.. bi anda oluyor bitiyor.. ama inan kuru teselli olsub diye soylemiyorum, su an cok korkuyosun ama Allah in izniyle cok rahatlayacaksin sonrasinda.. cunku sen de biliyosun ki, artik bitti, birlesseniz de tat vermeyecek o evlilik.. ben de sen gibi afakanlar gecirdim ama inanki geciyo.. bol dua..Allah mutlu etsin sonraki hayatında inşallah...Bana çok garip geliyor nikah 5 dakika,boşanma 5 dakika ikisinde de evet diyorsun ve herşey başlıyor bitiyor...Ben de ekimde yaşayacağım bunu,keşke hemen bitse kurtulsam o an bile gerilmemi sağlıyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?