Ve dedii oldu

ah be gülüm senin yaşadıklarına benzer o kadar çok yaşadım ki anlatsam roman olur.Benim de kaynanam düğün gecesi eşimin abisini doldurup üzerimize saldı , kavga çıksında düğün bozulsun diye , sonrasında kendi ağzıyla söyledi bana gelinliğinle babanın kapısına gitseydin iyimiydi diye , 4 yıldır çekiyorum kahırlarını ama geçtiğimiz c.tesi artık canıma tak dedi ve ayrılma kararı aldık.Eşim 6 gündür eve gelmiyor , dava açıp boşanacağız.O kadar rahatladım ki bir anda üzerimden inanılmaz bir yük kalktı.Ben sana göre şanslıyım çünkü çocuğum yok ama senin çocuğununda o ortamda büyümesi hiç sağlıklı değil.
Bence sen anneni al yanına ,gir güzel bir işe , annen çocuğuna bakar , sende çalışırsın geçinip gidersiniz.Tabii bir mesleğin var mı bilmiyorum ...
Bol bol dua et canım ve çocuğun için kendin için en doğru kararı ver...
Koca bir ömür böyle geçmez , bırak kaynananda senden uzak cehenneme direk olsun...
Kendi kendine iyice bir düşün , artıları eksileri ayrı ayrı bir tarafa koy ve çocuğun için kendin için en doğru kararı vermeye çalış...
Unutma ki ; hiçbirşey senden ve kızından daha değerli değil ,eşin bile..
Allah yardımcın olsun..

valla tüm sayfaları okudum hemen hemen
ama aklıma şu geldii
sen eşine ailesi hakkında söylendikçee o ailesini tutuyor demekki iyide olsa kötü de olsa onları savunuyo sana karşıı
şahsen ben kendi adıma konuşayım benim ailem kötü bile olsa bana karşı tabiki eşimin 1 söylemesine izin verdim 2 söylemesine izin verdim ama 3 te bi dur artık derimm yasakkelime
neticede onu o yaşına kadar onlar getirmiş bi yerden sonra adam kalıdıramayabilir ailesini her mevzuya katmanı :olmaz:
senin yapman gereken şu saatten sonra eşinin ailesi hakkında yerli yerinde konuşman lazımm
mesela borç istediklerinde ne düşünüyorsun hayatım diye sor
o da vericem tabiki sıkıntıdalar derlerse kalkıp nasıl verirsin onlar bize yardımm ettimi falan filan diye zıt gideceğinee
hımm bilmiyorum hayatım ben olsam vermem heralde çünkü bizde zamanında çok çektik hep bi başımıza durduk hayatta
ama tabiki onlar senin ailen sen bilirsin gibi yumuşak konuş yerimseniben
ılımlı ol inanki düzelir sen sert oldukça o inadına hareket edecek emin ol ailesini savunacak
zararın neresinden dönsen kardır kaynananı at bi kenera düşünme eşinle konuş çözüm yolu bulun en azından kızın için bi kere daha konuş
yok derse kararlıysa yolun açık olsun de bırak git
ama bi şans daha tanıman gerektiğini düşünüyorum tatlım
hakkında hayırlısı olsun :teselli:

bence eşine bunun böyle gitmeyeceğini borç içinde
ancak geçindiğinizi artı seninde para kazandığını söyle
eşinin ailesi sanırım muhtac durumda değil
onlara para yetiştireceğine öncelikli ailesi olan sen ve cocuğunuzu düşünerek hareket etsin
hayır demeyi öğrensin öğrenmeli
anne ben ev gecindiriyorum ancak yetiyor yetse sanada veririm ama olmuyo demeyi öğrensin
yok eğer öğrenemezse o zaman ayrılmaktan bahsedin

güzelim takma kafana diyecem ama olmuyor değilmi. bende aynı durumdayım 3 sene bitiyor kaynana hala ayırmaya çalışıyor. benim eşim anladı hiç yoktan annesinin ne olduğunu hiç sesimi çıkarmıyorum şimdi oğluyla çatışıyor. inşallah tez zamanda eşinde anlar yuvanızı düzeltmeye bak canım. öfkeyle kalkan zararla otururmuş onlar için yuvanızı yıkmaya değermi. Allah sabırlar versin mevlam kaynananı ıslah etsin.

şu an kızgınlık sonucu böyle bi karar alındı bence ama ortada çocuk da var,öyle kolay kolay boşanmak olmaz bence...biraz uzlaşma yoluna gidin çocuğunuz için,kendiniz için,annesinin yaptıkları yüzünden yuvanızı yıkmayın..

ah yaa. çiftler arasındaki anlaşmazlıklar, sorunların en büyük nedenlerinden biri de parasızlık malesef. para olunca insanlar rahat oluyor,dilediği gibi yaşıyor. ama para olmayınca borçlar,kartlar vs derken beraberinde huzursuzluk da geliyor.

bu ne demek ya bu ne cesaret?
Annen ağzını açıpa bir laf etmedi mi?
Benim annem olsa düğün müğün umrunda olmaz çekip götürürdü beni vermezdi eminim. Çok şaşırdım ya

kadın manyak diyorum ama eşim bana inanmıyor işte birtek bana değilki kadının yaptıkları vefat eden kızının kocasını sokak ortasında kovalamış düşünün :)))) deli işte
aklı fikri parada başka dünyada hiçbişey umrunda değil zaten ben düğün takılarımı ona vermediğim için başladı herşey..
annem ağzını açıp bişey demezmi dedi dedemler dayımlar o akşam evine gitmişler söylenmişler kadın özürler falan çekmiş korkar bizimkilerden..
annemden duymadım ama ben olanları üzülmeyelim diye hiç söylemedi bize teyzem anlattı bana olanları düğünün ertesi günü aramıştı annemi düğün günü söyllemediki bu lafı allahından bulsun ne diyeyim bedduaa etmek bile fazla ona eşimde takılma unut diyor geçmişi yaşananları kadın hep yapıcak ben hep unutucam öyle istiyor

arkadaşlar dün eşim eve geç geldi mesaideydi kız kardeşimde bize gelmişti doğru yatmaya gitti hiç konuşmadık sıcaklardan uyuyamıyorduk zaten sabah 5 de sarılmış bana birbirimize haksızlık ediyoruz seni seviyorum falan çekti ama inanınki içimde bişey kalmadı en önemlisi biliyorum ki bu adam hiç değişmeyecek annesi için yine bizi siler artık kocama güvenmiyorum inanmıyorum kafam çok karışık gitmek istiyorum aslında....

Düşündükçe ve kafanda kurdukça daha da çok sinir olursun ve bu da evliliğine yansır, bırak Allahından bulsun, sen üstüne düşmedikçe eşin gerçekleri görecektir zaten, kızın ve yuvan için için psikolojini iyi tut, bak kendinde söylüyorsun deli diye, madem öyle sende ondan normal hareketler bekleme, eşinlede sürekli bu konuyu konuşup tadını tuzunu kaçırma, mutluluklar..

bütün kaynanalardan ve bütün erkeklerden nefret ediyorum kaynanam yüzünden bügün boşanma kararı aldık çok kötüyüm ne eşime nede kaynanama hakkımı helal etmiyorum ilk evlendiğim gün kadın anneme senin kızını sana geri göndericem görürsün demişti eşim sırf 350 tl için benimle kavga etti annesi istemiş bende verme dedim biz de gittik kapılarına hep kavga hep gürültü en son para istediğinde eşime yok dediler ve 2 gün sonra kaynanam bir sürü altın takı almış kendine bize hava atıyordu ayrıca kaynım askerdeydi geldiğinde ona 15 milyar nakit para verdiler araba alsın diye ama biz para istediğimizde yok diye sızlanmışlardı kavga etmişlerdi eşimle ve kaynım 1.5 yıl oldu askerden geleli hala çalışmıyor geziyor buna karşılık eşimden para istemişler eşimse benimle kavga etti 2.5 yaşında kızım var çok kötüyüm benim dönüp gidebileceğim bir baba evim bile yok annem dedemlerle beraber yaşıyor napıcam ben arkadaşlar eşim kavga etti gitti birdaha gelmiycem dedi az önce geldi ama yine aynı laflar devam etti bir kaçgün önce atışmamızda ben karalıydım boşanmaya yine ailesi yüzünden atışmıştık bana söz verdi son dedi seninle yaşlanmak istiyorum falan ama hep boşmuş annesi hep sorunlu 5 yıllık evliyim 6.5 yılım bir hiçmiş yazık

allah yardımcın olsun benzer şeyleri bende yaşıyorum kaynıma herşey var bize gelince yok sonrada beni orda burda kser...valla bende senelerdir çare bulamadım.... Umarım sen herşeyi yoluna koyabilirsin...ayrıca neden böyle yaparlar bilmem seneler olmuş oğluna eş olmuşsun çocuğunuz olmuş sen genede vazgeçme bir yuvanın bozulmasını sağla....allah nasıl biliyorsa öyle yapsın...........

siz severek mi evlendiniz ve eşin evlenmeden ailesine bu kadar düşkün müydü?
merak ettim.

siz severek mi evlendiniz ve eşin evlenmeden ailesine bu kadar düşkün müydü?
merak ettim.

evet canım biz severek evlendik eşim evlenmeden önce eve adam akıllı gitmezdi bile hep sorunluydular sevmiyordu ailesini. şimdi ne olduda böyle düşkün oldu bilmiyorum anlamsız geliyor .eşimle flört dönemindeyken ve biz daha yeni yeni evliliği düşünürken bana söylediği ilk lafı hiç unutmam düğünümüzden sonra bizimkilerle birdaha asla görüşmiycez (ben ailesini hiç tanımıyordum bile o zaman ) bende bu lafa çok kızmıştım saçmalama evladısın nasıl görüşmezsin senin annende benim annemde yaşlanacak ve onlara biz bakıcaz nasıl böyle düşünürsün diye kızmıştım offffffffffffffff offfffffffffffffffff
arkadaşlar kafam karışık ya eşim o zamanlar beni kandırmak için çok güzel rol yaptı yada eşim gerçekten çok değişti ben tanıyamıyorum.ben asla eşime durup dururken ailesinden bahsetmem eşim bana der annem aradı ona bile sesimi çıkarmam umursamam kısacası oda bazen sanki inadına anlatmaya devam eder yok kaynanam beni sormuşmuş kızımı sormuşmuş böyle uzatınca kızarım 6-7 aydır torununu görmüyor sormasın derim ama işte kolay kolay konuşmam önemsemiyorum onları gerçekten savunmaya geçerse hemen yok şöyledir yok böyledir diye bende cevap veririm eşime ama öyle olmaması gerek diye anlatma diye hemen sinirlenir asla kabul etmez toz kondurmaz en basit şeyde sinirlenir ama öyle böyle sinir değil arkadaşlar sanki küfretmişim de köpürür. bende daha sinirlenirim önceden evet nefret ederdi hep derdi annem 55 yaşında ama 55 yılda taş adam olurdu annem olamadı diye ...
şimdi bu adam niye değişti aklım almıyor .............

Son düzenleme:
canım belkide senin dönecek bi evin olmaması ki dedenler var onları sana baskı yapma hakkı veriyo cesaretini kırma ne olurki herzman eşimi sevdiğimi belli ederim ama kabullenmeyeceğiim birşey olursa devam etmeyeceğim izlenimide vermekten geri kalmam
kocan seni bilmeli ve artık siz bir ailesiniz anneler babalar her 2 taraf içinde

Bir ilişkide güven ve saygı çok önemli.
Sen kocana inancını güvenini saygını kaybetmişsen eğer ne kadar zorlarsan zorla eskisi gibi olmaz diye düşünüyorum. Bunlardan biri bile eksik olsa o evlilik çatırdamaya başlıyor. Etrafımda çok var en güzel örneği annemle babam mesela evet boşandılar annem çok fedakarlık etti ama nereye kadar. Şimdi ikiside rahat.
Eğer eşimi seviyorum yuvamı yıkmak istemiyorum diyorsan bir şans daha verebilirsin ama şartlı olarak. Önce oturduğun evi değiştirebiliyorsan çok iyi olur uzaklaş mümkün olduğunca bir süre görüşmeyin ailesiyle. Oturup konuş adam akıllı eşinle böyle gitmez yıpranıyoruz de eğer seni gerçekten düşünüyorsa dediklerini uygulayacaktır.
Umarım herşey gönlünce olur, bütün sıkıntılarını aşar çok mutlu olursun.
Sevgilerimle...

Sakın boşanma aklını başına devşir az sabret eşine kötü davranarak yada onla ailesiyel ilgili kavga ederek asla eşini kazanamaz el edemezsin. kadın isterse yılan gibidir akar ve istediği deliğe girer. önce bebeğin sonrada kaynananın inadına sakın boşanma

bence kaynananın o lafına inat eşinle iyi geçin ve bi gün ona bak hala gitmedim burdayım nanikkk yaparsın. sağlam dur eşinden kopmamak için elinden geleni yap.

arkadaşlar merhaba
son zamanlarda bu bölüme giremedim kusura bakmayın kardeşim bizdeydi kalkmadı bilgisayar başından birtürlü onun yanındada buraya yazmak istemedim özür...
son duruma gelince eşim benimle konuştu sinirliyken ne dediğini bilmediğini beni üzdüğünü falan söyleyerek özür diledi dışarı falan çıktık o konuları kapattık şimdilik tabi tekrar ailesi tarafından bişey olmazsa...
dün eşimle telefonda konuşurken annesinin aradığını kandil diye oğlundan telefon beklemiş neden aramadığını sormuş eşimde yolladaydık eve geldiğimizde geçti arayamadım demiş kaynanamda sana bişeyler oldu ne yaptılar sana gibi bişeyler söylemiş ama eşim tam hatırlamadığını söylüyor bana sadece dediği çok kızdım ve sen benim mutsuzmu olmamı istiyorsun mutsuz olunca kına yakarsın demiş annesine...kapatmışlar telefonu
annesi tekrar aramış kavga etmişler takılmış kına yakarsın lafına akşama eve gelirim konuşuruz diye kavga etmişer eşimde suratına kaptmış akşama bekledik ama gelmedi eşim zaten hiç aramaz demiştim sadece benden bekler gel gidelim düzelir herşey diyor ama kendisi zaten aramaz ne kandilde ne anneler gününde nede başka bir zaman neden herşeyi benden bekler anlamam
eşime gelmez dedim yok bugun gelmezse yarın gelir bayrağı eline aldı dedi :)) kızımın yanında tartışma olsun istemiyorum
olayın benimle ilgisi yok eşimin hemen sesi çıkıyor ama benimle ilgili olsaydı eminimki önemsemezdi
iştende çıkmış canı sıkılıyor kadının saracak yer arıyor resmen 7 aydır gelmemiş evime kavga etmek için nasıl hemen atlıyor deli yaaa huzur yok bu kadından bize belli
vallaa kızlar durun bakalım ne lacak

Back
X