Ve kaybettim..

Benim eşimin ablası beni başta sevmiyordu. Evlilik teklifinden sonra tanışma yemeği düzenlemişti eşim lütfedip gelmemişti bile. Nikahtan sonra herşey değişti gelinimde gelinim diyor pek seviyor kınamda avcuma beştaş koydu. Yani kısaca bugün böyleyse yarın öyle olur diye birşey yok. Yapman gereken tek şey mesafeni korumak sabırlı davranmak. Gerisi hallolur üzülme. Orta yolu bulup arayı koruyacak olan sensin. Korkularını ve önyargılarını boşver güzel güzel yaşa sürecini.

Bende kv yakın oturuyordum aynı mahallede .Ama hiç korktuğun gibi olmadı .Çatkapı gelmezdi arardı.Yemeğe çağırırdı biz işten geç geliyoruz diye .Önyargılı olmamak gerekir.Eğer anlayışlılar ise hiç sıkıntı olmuyor hatta faydası bile oluyor.

beni kayınvalidem başta istemedi yakınında ben buraları şevmiorm dedi. bende babamla işe gidiorm die annene yakın tut dediler hepsi birden. bende anneme yakınistemedm laf söz olmasn die ama ikna etti eşimin ailesi tuttuk evi sonra biz düğünden 4 ay sonra ev aldık anneme 1 sokak var aramızda :) eşim çok rahat ama kayınvalidem içten içe kendini yiyor. sanıyorki annemdeym yada hep onlarlayz falan :D halbuki anneme haftada 1 giderim taş çatlasın 2 yani ama gelde anlat :) yani araya mesafe koy ben mesafe koymadmda başıma neler geldi neler boşver takma yani baktnz olmuyor kira sonuçta çıkarsnz :)

beni kayınvalidem başta istemedi yakınında ben buraları şevmiorm dedi. bende babamla işe gidiorm die annene yakın tut dediler hepsi birden. bende anneme yakınistemedm laf söz olmasn die ama ikna etti eşimin ailesi tuttuk evi sonra biz düğünden 4 ay sonra ev aldık anneme 1 sokak var aramızda :) eşim çok rahat ama kayınvalidem içten içe kendini yiyor. sanıyorki annemdeym yada hep onlarlayz falan :KK70: halbuki anneme haftada 1 giderim taş çatlasın 2 yani ama gelde anlat :) yani araya mesafe koy ben mesafe koymadmda başıma neler geldi neler boşver takma yani baktnz olmuyor kira sonuçta çıkarsnz :)
Bizde de aynı durum var, öncesinde ikisinede uzaktım bir sene önce ev aldım nerden :) annemlerin siteden ve aynı bloktan :):) kv kp beni şaşırttı hiç birşey demediler çünkü ben çalışıyorum annem kızıma bakıyor ve bu bnm için muhteşem oldu :) yoksa bende istemezdim ikisinede yakın olmayı ama çocuk olunca mecbur kaldık... ama bence kv çatlıyor belli etmiyor :KK47:

Bizde de aynı durum var, öncesinde ikisinede uzaktım bir sene önce ev aldım nerden :) annemlerin siteden ve aynı bloktan :):) kv kp beni şaşırttı hiç birşey demediler çünkü ben çalışıyorum annem kızıma bakıyor ve bu bnm için muhteşem oldu :) yoksa bende istemezdim ikisinede yakın olmayı ama çocuk olunca mecbur kaldık... ama bence kv çatlıyor belli etmiyor :KK47:
daha çocuğumuz yok bazı sorunlarm var ameliyat olucam perde var rahmimde pazartesi öğrendim ruhen çökmüş durumdaym.. şimdi annem bakar die konuşuluyor olursa. ama şimdi olsa mesela eşim bigün çalışıp bigün evde ben 5 gün çalışıyorum aman aman yani bana nie gelmiio etmio demeye başlar. eşim izinli olduğumda oraya görütürm olmadgmda senin annende kalır dedi en son çözüm öyle :)çok çatlıyor ama yapcak bişi yok. düşün yani annem süt alıyor sütçüden yoğurt yapmak için bende sonuçta o mahalledeym bende aldırıyorum falan yaptırıyorm anneme. onu duydu kaynvalidem. aylarca bana bilerek yoğurt mayaladı evde var diorm bpzuk atıyordu. sonunda vazgeçti yani.. eşimede herşeyi annesi yapıp veriyo o bize gelin geldi bize düşer öyle de ben desem yanlış anlar demş. annem ilk sene evliyim die herşeyimi yapmşti bundan sonrası için para ile yaptırırm anneme dedm. annenlede yaparm annemlede ne bu mu sorun yani dedim. aman böyle şeyler insanı bunaltıyor. bende sorn çok daha 1 sene evliyken.. zatençocuğum olsunda gercekten kimin baktığını önemsemicem :( nasılda evi annemin yakınından aldım kira değil bişi değil her halükarda görüşürüz Allah bi evlat nsip etsindee..

bence yakın giderek yanlış yapmışsın bende yakın biri olarak
çok pişmanım en baştan azda olsa yıol mesafesi olsun öyle evlenirim
senle deseydim kabul ederdi ben baştan göremediğim için aklıma bile gelmedi
kötü şeyler olucağı ama geldi başıma maalesef bu yüzden şimdi neler diyorum
uzak eve taşınmıyor he yan yana falan değiliz ama çok yakınız 5 dakka aramız
aranızda kötü şeyler baştan olduysa inşallah pişman olmazsın yanılırsın herşey güzel olur.

Ben zatem silsin ataın istemiyorum ama onlara bemdem daha yakın davrnaırsa ben bunu kaldıramam aradaki dengeyi kuramayacak sanki :KK43: ben eve ikna olmadan onla konusmadan önceki aileisnin yanındaki davranışlarıyla şimdiki davranışları cok farklı .. işte yine o zamanki gibi olavak diye korkuyorum

senden daha yakın derken orayı anlamadım eşinin yeri ayrı annenin yeri ayrı
eşimden ayrılsam ağlarım zırlarım unuturum ama anne öylemi onlar baş tacı annemin yeri
herşeyden farklı kimse de karışamaz sadece yerlerinizin farklı olduğunu bilsin eşine eş gibi anneye
anne gibi davransın yeter hergün arar işten gelirken uğrar falan sarılır öper buna sen karışamazsın..
şimdiki kızlar valla fena kaynanaya uzak olayım aman çocuğuma bakmasın ama annemin dizinin dibinde
olayım diyorlar rabbim evlatlarımıza hayırlı eşler nasip etsin. eminimki öyle düşünen kızlarda bekarken annesini
takmayan tersleyen kızlardır evlensem de kurtulsam diyenlerdir bizzat şahit oldum birçok kişide..şimdiki erkekler
de öyle analarını bırakıp eşlerin yanına gidiyorlar bana göre 2 sine de uzak olmak ortada olmak özledikçe
2 sine de eşit gitmek.

Burda ki hayatları okudukça ve de kendi çevrem de gordugum kadarıyla yakın oturmak başa bela.

Bu aileler yüzünden kaç kişi boşandi. En yakın örneği de kendi kuzenim. Geçen ay boşandi. Ailesi her moka karıştı ve kızı maalesef bitirdiler. Kuzenim erkek ve anası yani yengem hemen kız aramaya başlamış bile. Eminim onu da kacirtacak.

bence yakın giderek yanlış yapmışsın bende yakın biri olarak
çok pişmanım en baştan azda olsa yıol mesafesi olsun öyle evlenirim
senle deseydim kabul ederdi ben baştan göremediğim için aklıma bile gelmedi
kötü şeyler olucağı ama geldi başıma maalesef bu yüzden şimdi neler diyorum
uzak eve taşınmıyor he yan yana falan değiliz ama çok yakınız 5 dakka aramız
aranızda kötü şeyler baştan olduysa inşallah pişman olmazsın yanılırsın herşey güzel olur.
Yani ben gördüm de noldu eşime anlattım anlamadı herşey düzelir sende bitiyo iş dedi topu bana attı.. eğer uzak gidersek senin onlarla yakın olmak istemeidğini anlarlar ve daha cok üzülürler o zaman seni istemezler gercekten aranıza soğukluk girer dedi.. ama kimse de onlara yakın olduğum için bana teşekkür etmedi yani kimse de kalkıp anneni babanı bırakıp buraya geldiğin için herkes ailesine yakın olmak isterken sen bize yakın olduğun için teşekkür ederiz demedi demez de.. :( üstüne anca laf sokarlar..

Benim eşimin ablası beni başta sevmiyordu. Evlilik teklifinden sonra tanışma yemeği düzenlemişti eşim lütfedip gelmemişti bile. Nikahtan sonra herşey değişti gelinimde gelinim diyor pek seviyor kınamda avcuma beştaş koydu. Yani kısaca bugün böyleyse yarın öyle olur diye birşey yok. Yapman gereken tek şey mesafeni korumak sabırlı davranmak. Gerisi hallolur üzülme. Orta yolu bulup arayı koruyacak olan sensin. Korkularını ve önyargılarını boşver güzel güzel yaşa sürecini.
Nasıl ş başardınız bunu ?

Bence bu ev meselesi için daha fazla yıpratmayın kendinizi.
Baştan söylemişsiniz çekincelerinizi,nişanlınız da sözler vermiş.
Olası bir teslikte nişanlınıza hatırlatırsınız sözlerini.

Siz olumlu düşünün,mesafenizi koyarsınız, belki de gayet iyi geçinir gidersiniz.neden yıpratıyosunuz bu kadar,durun hele.
Mesafe ve saygı çözer çoğu şeyi.
Düşünmeyin ;)

Bence bu ev meselesi için daha fazla yıpratmayın kendinizi.
Baştan söylemişsiniz çekincelerinizi,nişanlınız da sözler vermiş.
Olası bir teslikte nişanlınıza hatırlatırsınız sözlerini.

Siz olumlu düşünün,mesafenizi koyarsınız, belki de gayet iyi geçinir gidersiniz.neden yıpratıyosunuz bu kadar,durun hele.
Mesafe ve saygı çözer çoğu şeyi.
Düşünmeyin :KK66:
Haklısınız sakin ollmalıyım .. umarım herseyi halledebilirim

Evim kaynanama ve görümceme 10 dk uzakta. Çoğu zaman görümcemi işe götürür işten getirirdi eşim son zamanda azaldı bu, bi kez olsun lafini açmadım. Kaynanam babasının emeklisini aliyor 600 tl kadar evi kira faturaları eşim ödüyor kuaför parasını veriyor yeri gelince, ben diyorum annene sordun mu ihtiyacı var mı başka?
Ha ama benim ailem geldiğinde tek kuruş da harcatmadı eşim. Daha yeni evliyken anneme çamaşır makinesi gerekti biz aldık, bi kez olsun o da lafını etmedi. Bence kendi ailemiz olarak kabul etmeliyiz eşimizin ailesini. Ha kaynanam canımı sıkmadı mı, sıktı, yeri gelir patavatsızlık da yapar, cahil diyorum artık. Ama cevabımı da esirgemem.
Haklıysam bi konuda mutlaka eşime anlatmaya çalışırım. Bazen anlıyor bazen de anlamıyor gibi. Ama yine de başını ağrıtırım maalesef.
Biraz iyi düşünmeye çalış. Bir de sen baştan bi çizgi çekersen kimse geçemez o sınırı.
Tabi saygı çerçevesinde olacaksın.

Evim kaynanama ve görümceme 10 dk uzakta. Çoğu zaman görümcemi işe götürür işten getirirdi eşim son zamanda azaldı bu, bi kez olsun lafini açmadım. Kaynanam babasının emeklisini aliyor 600 tl kadar evi kira faturaları eşim ödüyor kuaför parasını veriyor yeri gelince, ben diyorum annene sordun mu ihtiyacı var mı başka?
Ha ama benim ailem geldiğinde tek kuruş da harcatmadı eşim. Daha yeni evliyken anneme çamaşır makinesi gerekti biz aldık, bi kez olsun o da lafını etmedi. Bence kendi ailemiz olarak kabul etmeliyiz eşimizin ailesini. Ha kaynanam canımı sıkmadı mı, sıktı, yeri gelir patavatsızlık da yapar, cahil diyorum artık. Ama cevabımı da esirgemem.
Haklıysam bi konuda mutlaka eşime anlatmaya çalışırım. Bazen anlıyor bazen de anlamıyor gibi. Ama yine de başını ağrıtırım maalesef.
Biraz iyi düşünmeye çalış. Bir de sen baştan bi çizgi çekersen kimse geçemez o sınırı.
Tabi saygı çerçevesinde olacaksın.
Haklısınız bu sınırı belirlemeliyim sonuçta aynı evde kalmıyoruz ki o zaman herşey daha sıkıntılı olurdu .. kendimi ezdirmeyip ama saygısızlık da yapmamalıyım bunun dengesini nasıl kuracağımı bilmiyorum.. pek samimi olamıyorum ama olmak da istemiyorum zaten

Haklısınız bu sınırı belirlemeliyim sonuçta aynı evde kalmıyoruz ki o zaman herşey daha sıkıntılı olurdu .. kendimi ezdirmeyip ama saygısızlık da yapmamalıyım bunun dengesini nasıl kuracağımı bilmiyorum.. pek samimi olamıyorum ama olmak da istemiyorum zaten
Zamanla anlıyorsun canım ben bi kez hasta oldum işten çok yorgun geliyordum eşim yemekleri annem yapsın sen yorulma dedi. 2 ay kadar yaptı biz gidip yiyorduk sonra eve geliyorduk. Sonra eşim hastalandı kaynanam da ertesi gün hastalandı, dedim anne gel bizde kal. yok gelmem. hastaneye götürelim bu serum vurduralım dedik ona da yok dedi. Ertesi gün eşimin ateşi var ben evde yemek yaptım. kendisini de aradık getirelim mi dedik.
Vay efendim arayıp sormadan gidip götürecekmişiz. E sana gel dedim sen gelmedin diyorum anlamadı. Ben de ondan sonra kendim yaptım yemekleri şimdi hamileyim bugün kusacak gibi oldum yine kendim yaptım eşim annem yapsın diyor yine ama ben yük olmak istemiyorum ve başıma kalkmasını da istemiyorum.
Bir de senin hoşuna.gitmeyen bi şey yapar veya olursa mutlaka uyar.
Sürekli evdeko eksikleri kaynanam almaya çalışıyordu ama ben kendi zevkime göre almak istiyordum. Neyse yine bi şey almıştı sağol ben beğenmedim ama dedim, kendim alırım dedim. Biraz durdu o da. Zamanla tanırsın anlarsın insanları. maalesef bazen insan kendi annesi ve kardeşiyle de kavga edebiliyor bunu unutmamak lazım. Ama dediğim gibi biraz tatlı dil kullanacaksın ve eşine ailesini kötülemeye girmeden anlatmaya çalış hep.

Merhaba hanımlar.. ben bi konu acmıştım kv ye yakın oturmayla işgili ve biz o evi tuttuk ama nişanlımla oturdum konuştum herseyi .. “ailenden bunları bunları yapmasını ( kötü şeyler yani) bekliyorum “senden emin değilim ailenle olup beni dışlayacaksım dye korkuyorum vs vs herseyi anlattım .. ve o da “herseye çyle olmayacak artık benim ailem sensin” falan dedi .. ben de ailesiyle ilgili sert düşüncelerimi söylediğim icin onu üzdüğümğ düşündüm ve kabul etmek zorunda hissettim kendimi o ev için.. ayrıca maaşı da cok yüksek değil öğretmeniz ama atanamadık o özel de calışıyor benim daha işim bile yok eğer iş bulamazsam onun maasıyla gecinmek zorunda kalacağız.. evin kirası da cok uygun ayrıca ve de evi gerçekten beğendik çamaşır mkinesinin banyoda olmaması dışında.. kabul ettim ama içim içimi yiyor.. görümcem cok fena bi insann! Ama nişanlımla cok iyiler cok iyi anlaşıyolar onun nişanlımı etkilemesinden sürekli çaüırmasından ve de benden uzaklaştırmasından korkuyorum :KK43: napmalıyım bilmiyorum :KK43:
Evi kabul etmemelıydın . Madem aılem sensın dıyo baska yer tutsun. Tas patlasa ucretlı ogretmenlık yaparsın

Back
X