• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ve nisanı attık.....

bella-donna

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2012
2.785
3.607
208
Kac gündür yazıyorum artik en sonunda kararlastirip,daha fazla devam edemiycegini anladık ve bitirdik.inanirmisiniz kizlar hayatımda ilk kez böyle bisey duyuyorum.nisan bohçasını ne zaman almaya gelelim diye eski nisanlimin (artik eski) kardesinin (ayni zamanda cok yakın bir arkadasim güyaa) kayınvalidesi arıyor ve onun oğlu gelecekmiş almaya.yuh dedim ya insan acar helallik ister karsilikli olarak,ayıp bisey birkere.neyse kadın cok üzgün tabi cokta iyidir kendisine lafım yok,annem dedi ki,arkadas olarak x hic aramamış yani ona cok uzuldum acikcasi sevmiştim onu,o yaptı aralarını falan dedi.dedigi sadece bu.1 saat sonra facede tesadüfen gördüm şey yazmış,iyilik yap denize at balık bilmezse Halik bilir,bu dunyanin ahiretide var hak almak ne kadar basitmis vs. Kendi kendime güldüm,dedim yazık ya daha benim ne demek istediğimi anlamamış,zavallı, ergen gibi facede bana laf sokuyor.sanki ben ona benim hakkima girdin vs demisim gibi,iste ahirette gorusuruz bu dünyada insallah gösterir Allah falan demis.gercekten cok yazık,insanlığı yokmus demek ki hic birinin,ben helallik beklerken ettigi lafa bak.halbuki iki gün once sen uzmeyi istedigim en son kisisin gercekten cok deger veriyorum sana yazmistim ona.suclu ben oldum iyimi,ama Allah biliyor ve görüyor herseyi,kimseye beddua da etmiyorum,hepsini Allah'a havale ettim,vicdanim öyle rahat ki, facede ucuz sözler paylasmak yerine Allahıma el acıyorum sadece ve hakkımı kesinlikle helal etmiyorum....dünyanin civisi çıkmış arkadas,insanların adaleti yok ama ilahi adalet var sonsuz inandığım....Üzgünmüyüm evet, sadece hepsini insan yerine koyup deger verdigim icin, bu düşünce nisanı bile unutturdu yani,yazıklar olsun....

Önceki konularınızı okumadığımdan konuya çok vakıf değilim ama.. :44:

Bohçayı ne zaman alalım demeleri bile ucuz kurtulduğunuzun resmi adeta.. İnsanlar ayrılabilir ama bu ne çingenelik ? Ve maalesef genelde iş böyle bozulunca gerçek yüzlerini gösterirler maalesef ( Mahalleden bi arkadaşıma da böyle oldu ) :19:

Nişan için ben bile üzüldüysem sizin üzülmeniz çok normal.. Ama zaman herşeyin ilacı , gün gelecek ' ben nasıl böyle bir tercih yapmışım ki yaa deyip tebessüm edeceksin ' sadece.. :34:

Rabbim gönlünüze göre verir inşallah :16:

üzülme esra hakkından hayırlısı buymuş demekki. bende bir uçuk yıl önce nişan attım attıgımın ertesi günü üstümden büyük bir yükün kalktıgını anladım.hep şükrettim allahıma.ben neler yasadıgımı yazsam beterin beteri var dersin. ve tüm yaşanalara ragmen ailesi gelmedi helallik alınmadı. ben ayrıldıgım kişinin yaptıklarına ragmen hakkıı helal et dedim etmiyorum dedi. aynı seninki gibi faceden ucuz kelimelr kullandı.bu cuma da evleniyor.beddua etmiyorum ben onu allaha havale ettim.evleniyor diye de zerre üzülmüyorum dediğim gibi nişanı attogımın ertesi allahıma şükrettim.senin sadece biraz zamana ihtiyacın var

Önceki konularınızı okumadığımdan konuya çok vakıf değilim ama.. :44:

Bohçayı ne zaman alalım demeleri bile ucuz kurtulduğunuzun resmi adeta.. İnsanlar ayrılabilir ama bu ne çingenelik ? Ve maalesef genelde iş böyle bozulunca gerçek yüzlerini gösterirler maalesef ( Mahalleden bi arkadaşıma da böyle oldu ) :19:

Nişan için ben bile üzüldüysem sizin üzülmeniz çok normal.. Ama zaman herşeyin ilacı , gün gelecek ' ben nasıl böyle bir tercih yapmışım ki yaa deyip tebessüm edeceksin ' sadece.. :34:

Rabbim gönlünüze göre verir inşallah :16:

Allah razı olsun canim,haklisin gün gelecek Allah herkese hakettiğini yaşatacak. Önceki konuyu uzun uzadıysa anlatmaya gerek yok
Ama kısacası eski nisanlim ailemi ikna etmek icin kırk taklalar atıp en sonunda nisanı taktıktan 2 ay sonra ben evliliğe hazır değilim gibi bir bahaneyle, baska bahanelerde söyledi, en son bunu dedi ve 2 ay sabrettim,bunalimdadir dedim,annesigile bisey demedim üzülmesinler diye,kendi aileme bisey anlatmadım zaten zor kabul ettiler sogumasinlar diye.herseyi kardeşiyle paylaştım sonunda beni suçladı sabredemedin abimi anlayamadin,saygı kalmadığı icin zaten evlilik yurutemezsin dedi bana,sadece abisine yaptıgı adilik dedigim icin.mevlananin bir sözü var edepli edebinden susar,edepsiz ben susturdum sanır diye. Ben susunca kendilerini hakli gördüler zavallilar

Peygamberimizin bi hadisi vardır; "Umut verip, güven aşılayıpta yarıyolda bıraktığın insanın gönül sadakasını her iki dünyada da veremezsin.."
Bunu düşün.. Rabbim yar ve yardımcın olsun, üzülme diyemiyorum üzüleceksin, ağlayacaksın ama geçecek bunlar. Karşına seni gerçekten seven, el üstünde tutan bu yaşadıklarını unutturacak birini çıkaracaktır Rabbim. Sen O'na güven, her işte bi hayır verdir, gerçek yüzünü evlenmeden gördüm, oh kurtuldum de çık. Bırak onlar üzülsün, neler kaybettiğini görsün..
Şimdi sana bikaç tavsiyem olacak; facebook hesabını kapat. İnan çok daha acı çekersin. Laf sokmalar, kız eklemeler, yorumlaşmalar, gülüşmeler falan canını dahada yakacaktır ve O bunu bile bile yapacaktır. O yüzden bu fırsatı ona verme, uzaklaş sanal arkadaşlıklarından. Kabuğuna da çekilme, gez dolaş yat kalk eğlen bekarlığının sefasını sür. Kendine vakit ayır. Yapmak isteyipte ertelediğin şeyleri yap. Arkadaşlarına vakit ayır. Kafanı dağıt..
Sakın eve-yatağına kapanıp süm süm ağlama. Bittiyse bitti, elini sallasan ellisi. Sen çok daha iyilerine layık olduğundan Rabbim, üzülmeni istemedi. Böyle düşün, pozitif yaklaş..
Dilinden de düşürme; "Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler"

Son düzenleme:
üzülme esra hakkından hayırlısı buymuş demekki. bende bir uçuk yıl önce nişan attım attıgımın ertesi günü üstümden büyük bir yükün kalktıgını anladım.hep şükrettim allahıma.ben neler yasadıgımı yazsam beterin beteri var dersin. ve tüm yaşanalara ragmen ailesi gelmedi helallik alınmadı. ben ayrıldıgım kişinin yaptıklarına ragmen hakkıı helal et dedim etmiyorum dedi. aynı seninki gibi faceden ucuz kelimelr kullandı.bu cuma da evleniyor.beddua etmiyorum ben onu allaha havale ettim.evleniyor diye de zerre üzülmüyorum dediğim gibi nişanı attogımın ertesi allahıma şükrettim.senin sadece biraz zamana ihtiyacın var

Evet zaman herseyin ilacı canim biliyorum ama hiçbirşeye değilde,en yakın arkadasim dedigim,her sırrımı paylaştığım insan bile beni anlamamış baskasi nasil anlasın.hayretler içindeyim,hak hukuk meselesi onemli seyler ki, bem hayatta ona demedim size hakkım helal degil falan diye.sonucta her nişanlı evlenecek diye bisey yok, ailesini de kesinlikle suçlamam, ama herseyin bir adabı vardır,bohcanizi alın da,kendiniz acsaniza,millete ne ki.neyse canim dedigim gibi ilahi adalet var,bakalim bunlarin da,seninkilerin de aklına gelip helallik istiycekler mi?

Anladım ve yine mantıklı olanı yaptığınızı düşünüyorum.

Tek taraflı hiç birşey yürümez emin ol şimdi alttan almaya devam etsen ite kaka ilişkiye yürütsen bile evlilikten sonra o şahıs daha beter olacaktı. Zararın neresinden dönülse kardır netice de.. :34:

Allah sağlık sıhhat verdikçe onunda sizinde nasıl hayatlara sahip olacağınızı herkes görecek.. Çünkü ben hep çevremde gördüm haksızlık eden ah alan ( ki o sizi yarı yolda bırakıp durduk yerde ' soğudum ' diye şımarıklık edip ahınızı almış ) kişilerin bu dünyada da cezalarını nasıl bulduklarını.. :19:

Allah' a havale et ve kendine zaman tanı mümkünse bi tatile çık biraz kafa dinle.. İleride Nasibin varsa gelir çinden yemenden zaten..

Evet zaman herseyin ilacı canim biliyorum ama hiçbirşeye değilde,en yakın arkadasim dedigim,her sırrımı paylaştığım insan bile beni anlamamış baskasi nasil anlasın.hayretler içindeyim,hak hukuk meselesi onemli seyler ki, bem hayatta ona demedim size hakkım helal degil falan diye.sonucta her nişanlı evlenecek diye bisey yok, ailesini de kesinlikle suçlamam, ama herseyin bir adabı vardır,bohcanizi alın da,kendiniz acsaniza,millete ne ki.neyse canim dedigim gibi ilahi adalet var,bakalim bunlarin da,seninkilerin de aklına gelip helallik istiycekler mi?

Helallik isteyip istememeleri zaten sana yol gösterir. Kişi ne yaparsa kendine yapar. Helallik isterse onun büyüklüğü, istemezse senin büyüklüğün olur bunun adı. Hiç takılma o yüzden.
Boşver kimseler anlamasın seni, içini Rabbim görüyor, anlıyor o sana yeter. Çok dua et, Allahım gönlüne göre versin güzelim.:54:

Peygamberimizin bi hadisi vardır; "Umut verip, güven aşılayıpta yarıyolda bıraktığın insanın gönül sadakasını her iki dünyada da veremezsin.."
Bunu düşün.. Rabbim yar ve yardımcın olsun, üzülme diyemiyorum üzüleceksin, ağlayacaksın ama geçecek bunlar. Karşına seni gerçekten seven, el üstünde tutan bu yaşadıklarını unutturacak birini çıkaracaktır Rabbim. Sen O'na güven, her işte bi hayır verdir, gerçek yüzünü evlenmeden gördüm, oh kurtuldum de çık. Bırak onlar üzülsün, neler kaybettiğini görsün..
Şimdi sana bikaç tavsiyem olacak; facebook hesabını kapat. İnan çok daha acı çekersin. Laf sokmalar, kız eklemeler, yorumlaşmalar, gülüşmeler falan canını dahada yakacaktır ve O bunu bile bile yapacaktır. O yüzden bu fırsatı ona verme, uzaklaş sanal arkadaşlıklarından. Kabuğuna da çekilme, gez dolaş yat kalk eğlen bekarlığının sefasını sür. Kendine vakit ayır. Yapmak isteyipte ertelediğin şeyleri yap. Arkadaşlarına vakit ayır. Kafanı dağıt..
Sakın eve-yatağına kapanıp süm süm ağlama. Bittiyse bitti, elini sallasan ellisi. Sen çok daha iyilerine layık olduğundan Rabbim, üzülmeni istemedi. Böyle düşün, pozitif yaklaş..
Dilinden de düşürme; "Mevle görelim neyler, neylerse güzel eyler"

Allah razı olsun canim benim ne guzel yazmisin.tabi ki kolay degil nisanı sonlandirmak ama dedigin gibi demek ki hakkımda hayırlısı buymuş diyorum ben.dedigin gibi gercek yüzlerini gördüm evlenmeden. Bana en cok koyan ailemi karşıma aldım, cok fazla tanımadığım halde öyle güvendim ve deger verdim ki anlatamam.ailemde kimsenin onayı olmadı, hayir dedim ben istiyorum, siz vermeseniz bile ben vazgecmiycem kesinlikle diyen bir adam vardi karşılarında.siz evet diyene kadar,kapıdan kovsanız bacadan gireriz dedi.yani kısacası asırı seviyordu, ya da ben öyle sandim.2 haftaya cok cok onemli bir sınavım var, ona odaklandım sonra turkiyeye gideceğim insallah,ama tabi konsantre olamıyorum simdilik.bu sınavı kaybedersem cok uzulcem :(

bizde nasıl oldu analatyım sana bohçayı tanıdık ortak arkadasa verin ben ondan gider alırım babanlarla muhattapo olmak istemiyorum dedi bana düşün artık gerisini

Anladım ve yine mantıklı olanı yaptığınızı düşünüyorum.

Tek taraflı hiç birşey yürümez emin ol şimdi alttan almaya devam etsen ite kaka ilişkiye yürütsen bile evlilikten sonra o şahıs daha beter olacaktı. Zararın neresinden dönülse kardır netice de.. :34:

Allah sağlık sıhhat verdikçe onunda sizinde nasıl hayatlara sahip olacağınızı herkes görecek.. Çünkü ben hep çevremde gördüm haksızlık eden ah alan ( ki o sizi yarı yolda bırakıp durduk yerde ' soğudum ' diye şımarıklık edip ahınızı almış ) kişilerin bu dünyada da cezalarını nasıl bulduklarını.. :19:

Allah' a havale et ve kendine zaman tanı mümkünse bi tatile çık biraz kafa dinle.. İleride Nasibin varsa gelir çinden yemenden zaten..

Haklisin canim herkesin kısmeti elbet biyerlerde bekliyor. 1-2 içerisinde tatile cikcam insallah,sınavlarım var sonrasında direk Turkiyeye gidiyorum Allah izin verirse. Bende şahit oldum etrafımda,ah alan insanların nasil bir hayat sürdüklerini. Buda benim dünyadaki imtihanim diye düşünüyorum, yine de kimseyi kötülemem, kotu soz söylemem kimseye.dedigin gibi Allah görüyor, vicdanım öylesine rahat ki, bu bana yeter. Onların vicdani rahat olmadıgı icin face gibi ucuz yollara başvurup vicdan rahatlatiyolar, akılları sıra.

Helallik isteyip istememeleri zaten sana yol gösterir. Kişi ne yaparsa kendine yapar. Helallik isterse onun büyüklüğü, istemezse senin büyüklüğün olur bunun adı. Hiç takılma o yüzden.
Boşver kimseler anlamasın seni, içini Rabbim görüyor, anlıyor o sana yeter. Çok dua et, Allahım gönlüne göre versin güzelim.:54:

Teşekkür ederim tatlım cümlemizin gönlüne göre versin insallah Rabbim, yeter ki istemesini bilelim..zaten dualara sığındım, insanlık bende kalsın diye kardeşine hakkını helal et demiştim iki gün once, eski nişanlıma da yolun acik olsun, kararin herneyse diye yazmıştım. Anladım ki, insanlık tek bendeymis zaten, ben karsimdakini kendim gibi sanmisim.

Allah razı olsun canim benim ne guzel yazmisin.tabi ki kolay degil nisanı sonlandirmak ama dedigin gibi demek ki hakkımda hayırlısı buymuş diyorum ben.dedigin gibi gercek yüzlerini gördüm evlenmeden. Bana en cok koyan ailemi karşıma aldım, cok fazla tanımadığım halde öyle güvendim ve deger verdim ki anlatamam.ailemde kimsenin onayı olmadı, hayir dedim ben istiyorum, siz vermeseniz bile ben vazgecmiycem kesinlikle diyen bir adam vardi karşılarında.siz evet diyene kadar,kapıdan kovsanız bacadan gireriz dedi.yani kısacası asırı seviyordu, ya da ben öyle sandim.2 haftaya cok cok onemli bir sınavım var, ona odaklandım sonra turkiyeye gideceğim insallah,ama tabi konsantre olamıyorum simdilik.bu sınavı kaybedersem cok uzulcem :(

Hayır kimsenin geleceğine mani olmasına izin verme. Üzülme, sus artık geç bunları.. Umursamaz ol, yasa girme. Güzel bi duş alıp, kahvaltını yaptıktan sonra derse başla. Odaklan düşünme bunları.. Önünde önemli bi sınav varmış bak, Rabbim zihin açıklığı versin.
Şöyle düşün; bi rüyaydı geldi geçti uyandın artık geri dönüşü yok.. Ya uyumaya devam edip, o dengesiz herifi bi ömür çekseydin nolacaktı? Haline şükret bak sen nişandan dönmüşsün, arkadaşım aynı sebepten boşanıyor şimdi. Sen Allah'ın sevdiği kuluymuşsun da imzayı atmadan gösterdi sana gerçekleri..
Daha neler yaşayacaksın unut artık bunları. Topla bakiyim kendini bi güldüğünü göreyim:54:

Hayır kimsenin geleceğine mani olmasına izin verme. Üzülme, sus artık geç bunları.. Umursamaz ol, yasa girme. Güzel bi duş alıp, kahvaltını yaptıktan sonra derse başla. Odaklan düşünme bunları.. Önünde önemli bi sınav varmış bak, Rabbim zihin açıklığı versin.
Şöyle düşün; bi rüyaydı geldi geçti uyandın artık geri dönüşü yok.. Ya uyumaya devam edip, o dengesiz herifi bi ömür çekseydin nolacaktı? Haline şükret bak sen nişandan dönmüşsün, arkadaşım aynı sebepten boşanıyor şimdi. Sen Allah'ın sevdiği kuluymuşsun da imzayı atmadan gösterdi sana gerçekleri..
Daha neler yaşayacaksın unut artık bunları. Topla bakiyim kendini bi güldüğünü göreyim:54:

Evet haklisin aslinda canim, bu bile yeteri kadar agirken, boşanmayı hic kaldıramazdim sanırım, Allah kimsenin yuvasını yıkmasın. :-) bak güldüm, dogru diyosun bu sınavı kaybedersem yine sadece ben üzülücem, kimin umrunda ki. Bende bugun başlamayı düşünüyordum çalısmaya, guzel dileklerin icin teşekkür ederim tatlım

Emeklerinize üzülmeyin.
Zaten hakedecek bir aile değilmiş.
Vakit varken olması daha iyiymiş.

Evet canim insan zaten degmedikleri icin üzülüyor.herkesi üzdüm onlar icin,en cokta kendimi.dedigin gibi evlenmeden görmekte Allah'ın bir lütfu sanırım,boşanmak cok kotu bisey çünkü Allah korusun. Herkes hakettiğini yasar diye düşünüyorum canim ben yine de arkasından atıp tutmam kesinlikle, sadece arkadasim dedigim kisinin davranışı kadar hayrete düşüren bisey yok.pes dogrusu

Cok gecmis olsun,ALLAH sana daha iyilerini nasip etsin INSALLAH.
Tavsiyem lütfen o kizi facete arkadas listenden cikar,böyle seylerle yorma artik kendini.
Kolay gelsin

Ondan daha iyileri daha yakışıklıları daha sevgiye layık olanları varrr dışarda:21::21:

Kesinlikle canim.kendi bile diyordu basta benim neyimi bu kadar beğeniyorsun diye?ama insanin gözü kör oluyor iste gönül bu demişler ya o hesap.ben onu kaybettiğime degil de, daha cok aileme mahcup olduğuma üzülüyorum.guvenim acaip sarsıldı, bir insan bu kadar mı Şeref yoksunu olur, adım attıgı yoldan ben vazgeçtim diye döner.ailesi de nasil aileyse, bir kere bile aramadılar, ya kızım iste böyle olsun istemezdik ama napalim kısmet, hakkını helal et,ikinizin hakkında da hayırlısı olsun demelerini beklerdim.ama bası kisiliksiz kisiler icin bu cok büyük bir beklenti sanırım.gercekten acıyorum böyle insanlara, insani insan yapan serefidir, oda yoksa sık kafana gitsin

Cok gecmis olsun,ALLAH sana daha iyilerini nasip etsin INSALLAH.
Tavsiyem lütfen o kizi facete arkadas listenden cikar,böyle seylerle yorma artik kendini.
Kolay gelsin

Zaten ne hali varsa görsün, facede yazarak vicdan rahatlatıyorlar.Allahin gercekleri görmesi icin faceye gerek yok, benim vicdanım coook rahat, böyle seylere gülüp geciyorum sadece. Ama basta kesinlikle abim haksızlık yapıyor, sen üzülme ne olursa olsun biz arkandayiz diyen kardesi gitti, simdi ben suclu oldum, birkere bile sormadı.suan kendimden nefret ediyorum, o kadar ugrastim ve üzüldüm bunlar icin.taviz verdigim icin kendime gicik oluyorum, bu kadar saf sevdiğim icin, kalbime gicik oluyorum.

Back
X