Ve Sezeryan Yasaklandı!

fuchsie

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
546
24
0
İstanbul
TBMM Sağlık Komisyonu tasarıyı kabul etti. Bundan sonra tıbbi zorunluluk yoksa, sezeryan yasak. İster kork, ister ortalığı yık,ister o an doktor yanlış bir karar vermiş olsun bağıra bağıra doğuracaksın. Devlet doğum şekline annenin ya da ailenin karar verme yetkisini elinden almış bulunuyor.

Ha ben normal doğum yapamam dersen, hamile kalmama hakkın var çok şükür.

İnanılır gibi değil.

cidden bunu da onayladılar mı sonunda!!! ben asla ve asla normal doğuramam kiiiiiii

Dr lar ısı bı sekilde tıbbi zorunluluğa uydurur bence. Su anda hamileyim ve kesinlikle normal dogum düşünmüyorum.

iyide birde tabi tıbbı zorunluluktan kasıt ne acaba,
mesela benim bildiğim kadarı ile tüp bebeklerde sezeryan yapılması gerekiyor, buda tıbbı zorunlulukmu olacak onlar için.
Aman allahtan özel saglık sigortam var yoksa yandık

Dr lar ısı bı sekilde tıbbi zorunluluğa uydurur bence. Su anda hamileyim ve kesinlikle normal dogum düşünmüyorum.
aynen öyle düşünüyorumha ben de normal doğumdan yanayım ama doğuracak kişinin vereceği kararı kısıtlamak kimin ne haddine..bulurlar bir kılıfını ama iş para kazanmak olsun..

"Gerekli tedbirlerin alınmasına rağmen, doğumu takiben anne veya bebekte meydana gelebilecek istenmeyen sonuçlardan dolayı hekim sorumlu tutulamayacak"

diye bir madde var, inanamıyorum. Yani normal doğum yapmak zorunda bırakılıyorsun ve neticesinde de sana ya da bebeğe bir şey olursa doktoru suçlayamıyorsun!

Ben gidiyorum abi bu ülkeden! Zıvanadan çıktı her şey

Bizim memleketin yöneticileri savaşanlara sesini çıkarmıyor bir şey yapamıyor diye sevişenlere sardı.Allah sonumuzu hayretsin.

eee benim gibi panik atağı olanlar napcak.bazen psikolojik sorunlarda engel olabilio normal doğuma.yandık desenize.

tüp bebeklerde sezaryen yapılması gerekiyor diye bir şey yok.
aileler normal doğumdan korktuğu için hekimler de sorumluluk almak istemediği için doğal olarak sezaryen oluyo

bence iyi oldu, sezaryen oranı çok yüksekti, kadınlar korkudan normal doğum yapmıyorlardı
ayrıca şahsi kanaatim normal doğum daha iyi

Benim 4 yaşında oğlum var mecburi olarak sezeryan oldum. Peki ben şimdi hamile kalsam normal doğum mu yapıcam? sezeryanı yaşamışken bi de buna mı zorunlu kalıcam. Kadınların nasıl doğurucağına bile karışır oldular pes diyorum !

aslında bı nevı ıyı oldu,eskıler nasıl doğuruyorlarmıs anlamıyorum,bende 8 saatte doğurdum canımdan can gitti,cevremdekılerde ne acısına katlanacaksın doktorumda sezaryen en rahatı diye ıkna etmeye calıstılar ama ben ısrarla normal doğum dedım ve günümü gördum:)
şimdiki aklım olsa gene normal doğum tercıh ederım,anne olmanın zorluğunu annemın değerını cok daha ıyı anladım..
ama bu eskıler hala kafama takılıyor nasıl bağda bahcede dr.suz doğum yapmıslar...

Bunların kadın haklarıyla bi dertleri var belli ki. Adam karısını dayaktan öldürüyo iki gün içerde yatıp çıkıyor elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyor.. O kadar tecavüz olayları oluyor ne hadım kararı alınıyor ne bişey... Daha dün şehit verdik Daha neler neler.. O kadar sorun varken ülkemizde devletin uğraştığı şeylere bakın, yok kürtaj yasaklansın yok sezeryan yasaklansın İnanamıyorum ya bu kadarına pes doğrusu

normel doğum mutlak güzeldir ama herkesin kendi kararı karışmak çok saçma ben ilk doğumum sezaryan. olurda hamile kalırsam normel hayatta doğuramam hem kilom var baya hemde panik biriyim bir arkadaş demiş ya hamile kalmassınız valla arkadaşım kusura bakmasınlar hamilede kalırım istersem sezaryanda olurum onlara ne paramla olur özelde onada gelsin karışsınlarda o hastaneyi yıkıyım başlarına çokmu kızdım ne

Son düzenleme:
Kimse kusura bakmasın arkadaşlar ama;
Sezeryandan bakkaldan sakız alır gibi basit bişeymiş gibi bahseden insanlara sinir oluyorum ya
Sonuçta normal doğumun zorlukları olduğu kadar sezeryanında var.. Tamam normal olan normal doğumdur adı üstünde zaten.
doktor aksi bi durum görmediği sürece normal doğum tercih edilmelidir o konuda kimseye bişey dediğim yok zaten.
Bazıları öyle bir bahsediyor ki ya arkadaş sanki normal doğum yapan acı çekiyorda sezeryanla acı çekmeden hoop kucağına getirip vermiyo kimse bebeğini sana..
Normal doğumun artıları eksileri olduğu kadar sezeryanında artıları eksileri var. Her türlü doğum doğumdur sonuçta.
Sezeryanda çocuğu dünyaya leylekler getirmiyo neticede

çok haklısın arkadaşım kim ne derse desin ben bu yasaya sevindim çünkü kadınlar korkuları yüzünden doktorlar para sevdası yüzünden anne olacak kadınları boş boşuna kesiyorlar bir çok tecrübesiz anne adayı sanıyorlar ki sezeryan ağrısı acısı sızısı olmayan en ideal en kolay doğum şekli yok öle birşey adı üstünde normal olanı normal doğum bence tıbbi gerekliliği yoksa sezeryan yapılmamalı

Bağıra çağıra normal doğum yapmış biri olarak o kadar pişmanım ki normal yaptığıma

Daha lohusayım ve ilk günler kadar olmasa da hala ağlama krizleri yaşıyorum

Ki kendim istedim normal yapmayı ama psikolojim bozuldu resmen

Nasılsa bu yasayı onaylayan erkeklerin orasını kesmiyorlar

Küçükken yaşadıkları bir sünneti yıllarca unutamayan bu adamlar kadını ezmek için her şeyi yapıyor ya

Midem bulanıyor bu zorlamalardan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…