Ve Sezeryan Yasaklandı!

yasaklandımı ee olcagı belliydi:32:
hamile oldugumda bende normal dogumu tercih ederim hem icerdeki hersey normal dogumla temizleniyor sezaryanda da doktor temizler deniyor gerci ama ben en dogalından yanayım kesilipde alınması bana pek gelmiyor acıkcası hemde kilo vermek acısından normal dogum daha kolay oluyor cevremden gordugum kadarıylada..ama yinede bu tercih meselesi isteyen kadın sezaryan isteyen normal dogum yapmalı sonucta acıyı cileyi cekecek olan kadınsa buna kimsenin karısmaya hakkı yok

Son düzenleme:
sezaryanla doğum yaptım nisan ayında malesef bebeğimi kaybettim biran önce tekrar hamile kalmak istiyorum sezeryandan 2 yıl sonra normal doğum yapılıyor öbür türlü yırtılma vs vs riskler var yani ben ve benim gibiler için ne düşündü acaba sevgili devlet baba

sezaryanla doğum yaptım nisan ayında malesef bebeğimi kaybettim biran önce tekrar hamile kalmak istiyorum sezeryandan 2 yıl sonra normal doğum yapılıyor öbür türlü yırtılma vs vs riskler var yani ben ve benim gibiler için ne düşündü acaba sevgili devlet baba

çok düşündüğünü sanmıyorum

bende sezeryana karşıyım şahsi fikrim tabi kimseye karışma hakkım yok iki doğumum da normal oldu ilk doğumumda o kadar sorun yaşmama rağmen yinede normali tercih ettim ben sezeryandan korkuyorum yaptıranlarda iyi cesaret var valla :18:
yasağa gelince şimdiye kadar nasıl doğurmuş analarımız eskiden sezeryan mi varmış kızalar en iyisi doğal olanı
yaptıran gene yaptırır bizim ülkede yasaklara kim takıyo ki Dr la anlaşıp tıbbi sorun var deyip sezeryan olan çok olur diye düşünüyorum zaten doğum hastanelerin gerekmedikçe yapmıyolardı ki pek değişen bişey olmadı bence adı yasak sadece
dileyen Dr ayarlar yaptırır değişen bişey yok :24:

Son düzenleme:
Eskiden basil oluyormuş yapıyorlarmış diyorsunuz ama , biz özellikle koyde bağda bahçede çalışan annelerimiz kadr hareketli değiliz. Doğumda bunun da cok etkili olduguna inanıyorum. Sehir hayatı gebelikte riskleri beraberinde getirdiği gibi hareketsizlige de neden oluyor bu da normal dogumu zorlaştırın bir durum.
Ayrıca koylerde eskilerde kimbilir ne kdr bebek ve anne ölümü vardır şimdiki kadar kayıtlı olmadıgı icin bilinmiyor, ve bu zaman kadar önemsemiyordu.
Tabiki ger seyin normali iyi olduğu gibi normal dogum da en güzeldir.
Ben sancılardan acı çekmekten hic korkmuyorum, sezeryan sonrası da acı çekileceğinin farkındayım.
Sanırım gecmiste yaptıgım düşükler nedeniyle olsa gerek normal dogum esnasında cok zorlarlar bebeğime hi sey olur korkusu var fazlaca. O yüzden sezeryan istiyorum inatla ve hakkım olduguna inanıyorum

İlk doğumum sezeryan ikinci doğumum da sezeryan olur dimiiiii:26::26::26::26::26::26: Çok korkuyorum normal doğumdan

yaklaşık bir yık önce kızımı kucağıma aldım.Doktorum hanım hanımcık kapalı dilinden Allah kelamı düşmeyen son ana kadar normal doğurabilirsin herşey yolunda diyordu.Bende buna çok seviniyordum çünkü normal doğumu çook istiyordum .Hatta eşim bile yanıma gelicek elimden tutup bana destek olucaktı.son iki hafta kala bebeğin doğum kanalına girmediğini asla normal olmaz sezeryanla alırız dedi.asla dedim hani normaldi herşey ben sezeryan istemiyorum.bakarız dedi ve bana sezeryan için gün bile verdi.O gün tekrar gittim lütfen biraz daha bekleyelim normal olur dedim.asla dedi ve o melek doktor gidip yerine İLLA NORMAL DİYE TUTTURUYORSAN GİT DEVLET HASTANESİNE SENİ BAĞITTIRA BAĞITTIRA DOĞURTSUNLAR diyen biri geldi ve beni o kadar çok korkuttu ki kendimi sezeryan masasında buldum.çok pişmanım ama sezeryan oldum.şimdi suç benim mi????????bu yasak şimdi mi geldi akıllarına hemde niye yasak KİM NASIL İSTİYORSA DOĞURSUN BUNA ANNE KARAR VERSİN........
ben yine hamile kalsam bu seferde isteyerek sezeryan derim bundan sonrada ben norma istemem

Benim 4 yaşında oğlum var mecburi olarak sezeryan oldum. Peki ben şimdi hamile kalsam normal doğum mu yapıcam? sezeryanı yaşamışken bi de buna mı zorunlu kalıcam. Kadınların nasıl doğurucağına bile karışır oldular pes diyorum ! :kkk:

yok tatlım benım ılkkler sezeryan olduğunda 2.de yuzde 3 luk bı ölum rıskı söz konusu ondan dolayı mecbur kılamıyolar tııbı zornluluk bızımkısı

arkadaşlar ben kızımda hıc bı sorun olmamasına ragmen cok kendı ıstegımle sezeryan yaptım korkularım coktu kı dr larda bu korkuların doğumu cok daha zorlaştıracagından bahsettı kı benım özel bı tercıhımdı cokta memnun kaldım anlamadığım onlara ne kımı ne ilgilendırır herkezın sahsı kararı neden elınden alınıyo bu hak tum devlet işlerı bıttıde sıra bunamı geldı acaba

Dr lar ısı bı sekilde tıbbi zorunluluğa uydurur bence. Su anda hamileyim ve kesinlikle normal dogum düşünmüyorum.

aynen öyle :)
hele bide özele gittiniz mi o iş tamamdır :40:
bende normal doğumdan yanayım ama devletteki doktorlar son 2 senedir sezaryenden uzak duruyor, bir arkadaşımın akrabası normal doğum yüzünden bebeğini kaybetti kendisine de 40 dikiş atıldı, şuan mahkemelikler ama bebek gitti neye yarar..

kizlar hepinize selamlar.sezeryan konusunda hukumet %100 dogru bir adim atmistir.hadi len sende zilli demeyin.dinleyin once beni bi.ben kanadada yasiyorum.yahudileri ve onlarin ne yapmak istediklerini biliyorum.israil bayragindaki 2 mavi cizgi biri firati digeride nil nehrini temsil eder.tevratta iki nehir arasindaki tum canlilari katledip o topraklara sahip ol yazar.pkk'ya da destegi bu yuzdendir.guclu bir turkiye istemez.kurdistanda kurulursa ondan toprak almak cok daha kolay olacaktir.israil 80 milyonluk turkiyeden o topraklari zor alir.sadece turkiyenin degil diger dinlere mensup insanlarinda nufus sayilarini dusurmeye yonelik calismalari vardir.dogum kontrol yontemi yahudinin basinin altindan cikmistir.20-25 sene once israilden alinip bebeklere yapilan felc asisinin kisirlik asisi oldugu ortaya cikmis,turkiye sonra hepsini toplattrimistir.tum dunyada doktorlar sezeryan yaptiklari zaman para alirlar.cogu doktorda bu isi para kazanmak icin yapar.kontrollere gidersin her sey normal,doguma 10 dk kalir bebek ters geliyor sezeryan yapalim.sezeryan bir dogum kontrol yontemidir.ilkinde sezeryan yaptirdiysan ikinciyide sezeryan yaptirmak zorundasin.3 kere sezeryan zaten tavsiye edilmez.2 gebelikle cocuk hayatin bitmis olur.israil turkiyenin binde 24 olan nufus artirma hizini binde 12'ye dusurmustur.amaci geriletmektir.basbakan 3 cocuk istiyor ama o bile yetmez.cunku kayiplar yasayacagiz,bazilarinin hic cocugu olmayacak,ozurlu dogacak vs.. onlarin acigini kapatmak zorundayiz.yahudi sezeryanla dogum kontrol mekanizmasi kurmaya calisirken birde biz kurtaj yaptirirsak artik dusunun onlarin sevinc cigliklarini.hem sezeryan annenin sagligi acisindan iyi bi sey degildir.kucuk bir ornek vermek gerekirse annenin ilerde seker hastasi olma riskini kat ve kat artirir.artik gerisini siz kendiniz yorumlayin kizlar.sormak istediginiz bi konu olursa msj yazabilirsiniz.hepinizi seviyorum hoscakalin

Aslinda devlet biseyler yapmaya calisiyor ama yanlis yapiyor. Baskiyla yasaklarla bu isler hallolmaz.
Mesela ben Yurtdisinda yasiyorum burda kimse sezeryanla dogum yapmiyor. Ben yaptim istemeyerekde olsa cunku bebegim dogum pozisyonunu alamadi. Buna ragmen normal dogum yapabilmem icin bebegi karnimda dondermeye bile calistilar:53: cok ilginc degilmi:44: bisuru masaj yaptilar,durttuler,itelediler ama benim sipa donmedi karnimda. Bide dogumdan 1 ay once suyum gelince mecburen gecenin bir yarisi sezeryanla aldilar. Suni bir dogum yontemi, o annelik duygusunu yasiyamiyor insan. "yarin saat 3 gibi olmadi 5 gibi gel bebegini alalim" :19: Dogumdan sonrada kendine gelene kadar bebisi kucagina alana kadar 5 saat geciyor nerdeyse. Ha bide o dikis acilari off of :6: Bidaha dogum yaprsam kismet olursa, insallah sorun cikmazsa catir catir bagira cagira normal dogurmak istiyorum.:3:

kizlar hepinize selamlar.sezeryan konusunda hukumet %100 dogru bir adim atmistir.hadi len sende zilli demeyin.dinleyin once beni bi.ben kanadada yasiyorum.yahudileri ve onlarin ne yapmak istediklerini biliyorum.israil bayragindaki 2 mavi cizgi biri firati digeride nil nehrini temsil eder.tevratta iki nehir arasindaki tum canlilari katledip o topraklara sahip ol yazar.pkk'ya da destegi bu yuzdendir.guclu bir turkiye istemez.kurdistanda kurulursa ondan toprak almak cok daha kolay olacaktir.israil 80 milyonluk turkiyeden o topraklari zor alir.sadece turkiyenin degil diger dinlere mensup insanlarinda nufus sayilarini dusurmeye yonelik calismalari vardir.dogum kontrol yontemi yahudinin basinin altindan cikmistir.20-25 sene once israilden alinip bebeklere yapilan felc asisinin kisirlik asisi oldugu ortaya cikmis,turkiye sonra hepsini toplattrimistir.tum dunyada doktorlar sezeryan yaptiklari zaman para alirlar.cogu doktorda bu isi para kazanmak icin yapar.kontrollere gidersin her sey normal,doguma 10 dk kalir bebek ters geliyor sezeryan yapalim.sezeryan bir dogum kontrol yontemidir.ilkinde sezeryan yaptirdiysan ikinciyide sezeryan yaptirmak zorundasin.3 kere sezeryan zaten tavsiye edilmez.2 gebelikle cocuk hayatin bitmis olur.israil turkiyenin binde 24 olan nufus artirma hizini binde 12'ye dusurmustur.amaci geriletmektir.basbakan 3 cocuk istiyor ama o bile yetmez.cunku kayiplar yasayacagiz,bazilarinin hic cocugu olmayacak,ozurlu dogacak vs.. onlarin acigini kapatmak zorundayiz.yahudi sezeryanla dogum kontrol mekanizmasi kurmaya calisirken birde biz kurtaj yaptirirsak artik dusunun onlarin sevinc cigliklarini.hem sezeryan annenin sagligi acisindan iyi bi sey degildir.kucuk bir ornek vermek gerekirse annenin ilerde seker hastasi olma riskini kat ve kat artirir.artik gerisini siz kendiniz yorumlayin kizlar.sormak istediginiz bi konu olursa msj yazabilirsiniz.hepinizi seviyorum hoscakalin

Arkadaşım Allah'ını seversen biraz mantıklı ol ya. Bu nasıl saçma bir komplo teorisidir Allahasen. Sen ülkeye fazla uzak kalmışsın anlaşılan ve haberler kulaktan kulağa Kanada'ya kadar ancak öyle ulaşıyor herhalde.
Türkiye her daim genç nüfusu çoğalan, nüfusu her yıl hızla artan bir ülkedir. Senin bu söylediğin şeyler ülkeyi Çin'e çevirme politikalarının uydurmalarıdır.

Bak bir ülkenin refahı, bireyin refahı ile başlar. Ülkemizde fazlasıyla aç, sefil, karın tokluğuna yaşamaya çalışan, işsiz ve mutsuz insan var. Devlet önce yaşamakta olan insanların refahını sağlayacak, ne zaman ki yaşayan vatandaşını doyurdu, o zaman çoğalmaya teşvik edecek. Ülkenin gücü sefil, işsiz ve çok nüfustan geçmiyor arkadaşım. Bir ülkenin gücü sağlıklı, mutlu, iş güç sahibi, güçlü bireylerden geçiyor.

Ayrıca sezeryanla üç taneye kadar sağlıkla doğum yapabiliyorsun. Lütfen yasakları hem de böyle aslı astarı olmayan iddialarla makul hale getirmeye çalışmayalım.

Ben bir kadınım ve nasıl doğum yapacağım beni ilgilendirir. Kimsenin benim bedenim üzerinden siyasi politikalar düzenlemeye hakkı yok.

seferihisar devlet hastanesi ne yapacak merak ediyorum.yıllardır hiç normal doğum yapılmayan bir yerdir de.doktor direk söyler burda sadece sezerayan olabilirsin.
anne ve bebeğin sağlığı için en doğru kararlar verilecektir inşALLAH.

zaten bu zamanda cogu kimse 3 den fazla cocuk yapmıyorki sezaryan buna engel degil yani..kactane cocuk yapcaz allahaskına 10 mu nufus zaten artıs gosteriyor birtaneye bakamıyoruz yapalım suru gibi sefilleri oynayalım niye israil oyun yapıyo bize:31:

Arkadaşım Allah'ını seversen biraz mantıklı ol ya. Bu nasıl saçma bir komplo teorisidir Allahasen. Sen ülkeye fazla uzak kalmışsın anlaşılan ve haberler kulaktan kulağa Kanada'ya kadar ancak öyle ulaşıyor herhalde.
Türkiye her daim genç nüfusu çoğalan, nüfusu her yıl hızla artan bir ülkedir. Senin bu söylediğin şeyler ülkeyi Çin'e çevirme politikalarının uydurmalarıdır.

Bak bir ülkenin refahı, bireyin refahı ile başlar. Ülkemizde fazlasıyla aç, sefil, karın tokluğuna yaşamaya çalışan, işsiz ve mutsuz insan var. Devlet önce yaşamakta olan insanların refahını sağlayacak, ne zaman ki yaşayan vatandaşını doyurdu, o zaman çoğalmaya teşvik edecek. Ülkenin gücü sefil, işsiz ve çok nüfustan geçmiyor arkadaşım. Bir ülkenin gücü sağlıklı, mutlu, iş güç sahibi, güçlü bireylerden geçiyor.

Ayrıca sezeryanla üç taneye kadar sağlıkla doğum yapabiliyorsun. Lütfen yasakları hem de böyle aslı astarı olmayan iddialarla makul hale getirmeye çalışmayalım.

Ben bir kadınım ve nasıl doğum yapacağım beni ilgilendirir. Kimsenin benim bedenim üzerinden siyasi politikalar düzenlemeye hakkı yok.

arkadasim benim bildiklerimin %5'ini bilsen agzin acik kalir aaa oyle mi ya dersin.ben sana ulkenin sorununu anlatmiyorum,yahudinin ulkemiz uzerindeki oyununu soyluyorum.bunuda turkiye disinda yasadigim icin cok iyi biliyorum.turkiyede yasasam ogrenemezdim herhalde.son senelerde bi bak bakalim turkiyenin genc nufusu ne kadar.artis hizi ne kadar?20 sene once genc nufus genc nufus diye ovunuyorduk ve herkes bize imenerek bakiyordu.20 sene sonra o genc nufus yaslanmis olacak.gecen sene yapilan arastirmaya gore turkiye hic bir zaman 100 milyonluk bir ulke olamayacak.senin soyledigin insan ac lafi zaten yahudilerin bir numarali engelleme seklidir.Çin'e cevirme politikasi diyorsunya ona cok guldum.ya kim isterki turkiye Çin gibi nufusa sahip olsun? amerika simdi Çin icin toplu katliam yapabilecek silah deneyleriyle mesgul biliyor musun?yahudi amerikayi kullaniyordu,simdi yavas yavas Çin'e kaymaya basladilar. Çin neden birden bire buyumeye basladi zannediyorsun? cok sasiracagin bi sey soyleyim mi sana? dunyaca unlu sarkicilar RIHANNA,KE$HA hatta ulkemizdeki ACUN ILICALININ yahudi icin calistigini soylesem ne dersin? yahudi neleri hesaplayip kollari tum dunyayi nasil sarmis bilmiyorsunuz.

Back
X