Ve Sezeryan Yasaklandı!

Bence hiç bir farkı yok .Sonuçta kadının vajinasında ki kaslar normal doğum için çok uygun.
Gerdeğe girerken hiç mi canı yanmıyor insanın.

Doğal olarak yanma oluyor ama anlık ;
24 saat sancı,kesi,hatta bazen yırtılma,dikiş gibi normal doğumda yaşanan acılarla cinsel ilişki asla ama asla kıyaslanamaz..

Ne güzel ya, ikiz çocuk çok severim, Allah analı babalı büyütür, sağlıklı olurlar inşallah

Ya canım 15 çocuk ne yahu, ben 15 çocuğa nasıl bakabilirim, doğuda nasıl yapıyorlar bir bile eden var mı ? Var mı bunun bir formülü ???

akıdemn kactane normal dogum yaptın gerdege gırerken 8-10 saat sancı cektınde öylemı bıttı ısınız mıllet rahım acılmıyor 2gün 2 gece sancı cekıyor annem abıam hamıleyken 2 gün 2 gece sancı cekmıste sonra sezeryan yapmıs herkesın rahım kasları bır degıl aynı acılmıyor gerdekle normal dogumu bır tutamazsın
ayrıca ısteeyn ıstedıgı dogumu yapsın kardesım kımene cocugu nasıl nerden cıakrcagıma kım karısır kımseyıu noırmale zorlayamayacagın gıbı sezeryanada zorlayamazsın herkes ıstedıgını yapar benım dogumum sezeryan ıkıncı olursa oda sezeryan olcak normale rıske attırmam

Ben saatlerce sancı çektim,8 cm açılmam vardı tansiyon yükseldi diye aldılar sezaryana.
Eşimle ise bir hafta ilişkiye girememiştik,bir haftanın sonunda tam açılma olmuştu.
Tabi ki isteyen istediği gibi doğursun ona bir lafım yok.
Normal doğuma teşvik edilmeli ben istediğim halde doktorlar resmen kandırdılar beni.

normal dogumu ısteyen bırıne zorla ytada kandırark sezeryan yapılması olmamalı bencede amıdem ahklısın ondada ama bu tayyıbın ne alıp veremedıgı var anlamadım ya sezeryan yapmak ısteyen onun acısını cekmek ısteyen yapsın oanane ben onu anlamıs degılım bende sezeryan yaptım ertesı günü haastneden cıakrken yürürkenkı acı ınanaıolmazdı ama normal ııkı yapmadım dedım yınede herkez ıstedıgını yapsın ya sımdı ben bıdaha hamıle kalsam ılkı sezeryan dıye zorunlu sezeryana gırmıcekmı normlmı yaptırcaklar öyleyse korunmaya baslıyım doguramam normal

harika bir öneri

Daha önce sezeryanla doğum yapmış olanlara normal doğum için zorlama yapamazlar.
Sağlık için riskli bu ,aslın da değilde o zor biraz.

Allah izin verirse bende kasım başı ya da ekim sonu gibi doğum yapacağım kısmetse..

Gönlüm normalden yana zaten,dua ediyorum her gün sağlıkla,şöyle yoğun bir açılmayla gidip şak diye doğuranlardan,sonra da hemen ayağa kalkanlardan olayım diye :))

Hay ağzınıza sağlık ya !

Bir bayan olarak,erkeklerin kadınlar hakkında karar vermelerini hazmedemiyorum artık !!!
Nedir bu çektiğimiz erkek soyu yüzünden kardeşim.

Afedersiniz de dürtmeye gelince dürtüyorlar kadınları,bıraksınlar da kadınlar çocuklarını bari istedikleri gibi doğurabilsin.
Ben de normal doğum taraftarıyım ama sezeryanı yasaklayarak hiçbir kadına dayatma yapılamaz ! Yapılması insanlık dışı bir şey çünkü,seçme hakkı her vatandaşı ilgilendiren bir şeydir ve kadınlar da kendi doğumları hakkında seçimlerini yapabilmelidir.Sezeryan hakkı yasaklanarak kadının dilediği gibi doğurma hakkı elinden alınır ki bu hazmedilecek şey değildir !

Zaten "tecavüz edilen doğursun,devlet bakar" anlayışındaki insanlardan ne bekliyorsunuz ki !
Devlet anası-babası olanlara doğru düzgün bakamıyor kaldı ki çok afedersiniz tecavüzcünün p.çine mi bakacak ?

Yok kürtajıydı,yok sezeryanıydı,okullarda dağıtılan sütüydü derken hayatlarımıza çok fazla müdahale edilmeye başlandı,sonumuz hayrolsun ne diyeyim ! ...

ikizlerden sonra bir daha doğum düşünmüyorum ve her zaman (bir risk söz konusu değilse) normal doğumdan yanayım adı üstünde normal olanı bu.ancak böyle yasaklamalarla yapılmaması lazım bunun.doğum şeklini yasakla sınırlandırmak çok saçma.bunun yerine normal doğumu teşvik edici başka uygulamalar yapılabilir,zorlayıcı uygulamalar değil.evet risk yoktur ama anne adayı psikolojik olarak normal doğuma uygun değildir,panikatağı ya da ileri derecede anksiyetesi olabilir.o yüzden zorlamayla yapılmamalı bu işler.çıkış yolu mantıklı olabilir ama uygulama yanlış.sırada ne var çok merak ediyorum ben..

öncelikle haddim olmayarak üslubunuzu hiç beğenmediğimi belirtmek istiyorum.
görüşleriniz farklı olsa dahi bence biraz üslubunuza dikkat etmelisiniz sonuçta TÜRKİYE CUMHURİYETİ başbakanı.
dediğiniz şartlar olabilir ama bahsettiğiniz şartlara rağmen halen bu yılda normal doğum yapan insanlarda hakim
bunu da görmemezlikten gelemeyiz.
çok şükür hepsi de sağlıklı...

Bence tepki verme icin cok acele ediyorsunuz
Henuz yapilanlari gormedik duymadik bile
Yasak diye sanki normalden baska yol yok anlamina gelmiyor dr larda afedersiniz kor degil anne uygun degilse mecburen ameliyat yapacak.bizim bildiklerimizi onlar bilmiyor mu!
Bence amac keyfi ameliyatlarin onune gecmek saglik acisindan yanlis bir uygulamada degil.

Eski iş yerimde bir ablamız vardı, iki çocuğunu da normal doğumla kucağına aldı, ikinci bebeğinin doğumuna bir hafta kalmıştı ve hala iş yerine çalışmaya geliyordu, bir de kıpır kıpır hareketli, doğuma 15 gün kala bizimle voleybol oynuyordu öğle tatillerinde, zıplama dur demekten oyuna konsantre olamıyorduk. Doğurdu geldi hemen yine çalışmaya, nasıl geçti abla diyoruz valla cup diye çıkıverdi hemen diyor

Böyleleri de var işte, ama istisna... Bizim soyumuz böyle, benim soyumdan daha bir kadın hamileyken bulantı kusma şu bu yaşamamıştır, gık demeyiz, cuk diye de doğururuz dedi.

2 çocuktan sonrası maddi sıkıntıya girmese daha doğururdu ablam ama tek başına (ikinciye hamileyken boşandı) bütün sorumluluklar onun üstünde artık, gerçi hala gık demiyor, aman kurtuldum kocadan diyor, çocuklarına kendisi bakıyor

Tıpkı amazonlar gibi... evinde kendisi iki çocuğu annesi anneannesi... 4 kuşak kadın bir arada... güle oynaya

böyle doğum yapılacaksa 10 tane de doğrurdum ben..hamileliğini yatarak geçirmiş ama yinede erken doğum yapmış bir olarak çok özendim..Maaşallah.

Evet belki yasa ilk başta zorunlu oldugu ıcın herkes tarafından tepki gördü oysaki annelik duygusunu tatmak ıcın kadınlarımız butun zoru basarmak ıcın catır catır dogurur bu ona guc verır ama obur yandan da sana ılla normal dogum demıyor gercekten ıyı degılsen panıksen catıların darsa engel varsa sezeyana evet denılıyor yanlısmı bılıyorum ben mesela 42 yasındayım ve cok mınyon bır tıpım var hamıle kalmak ıcın tedavıdeyım farzetkı allah nasıp ettı kaldım ve doguracam ama normal yapamamkı dogumda olurum gıbıme gelıyor mecbur sezeryan olacak ammaa gercekten eger normal saglıklı paşa paşa bebegımı dogururdum cok ısterdım onu her acımda hıssetmek hemen ayaga kalkıyorsun bebegını emzırebılıyorsun o çok özledıgın bebegınısezeryanda dıkıslerın acısından bebegını emızrmen ıcın bırınden yardım gormen lazım agladıgı zaman ele alamıyorsun dıkıslerın sızlıyo her zaman dıkkatlı olman lazım usutmemen lazım hastalık kapmaman ıcın ne bıleyım bır cok avantajıda var dez avantajı da ama ne olursa olsun RABBIM annelık duygusunu en kısa zamanda herkese tattırsın BANADA...SEVGIYLE KALIN..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…