Bence hiç bir farkı yok .Sonuçta kadının vajinasında ki kaslar normal doğum için çok uygun.
Gerdeğe girerken hiç mi canı yanmıyor insanın.
Dr.unuz bu riskleriniz nedeniyle size normal doğumu önermez zaten....
Valla size bunun espiri olduğunu anlatmak isterdim ama neyse.
cnm daha onceki sayfalara boyle bi bilgi yazmadim.ben simdi ikiz cocuga hamileyim.9 hafta olmak uzereler.dogup buyusunler tekrar cocuk yapmayi dusunuyoruz.2 cocuga belki bakabilirim ama fazlasi benide zorlar.ama her cocuk kendi rizkiyla kismetiyle dogar.ac kalip ölecek degilya.onada bakarim.doguda millet 10-15 tane cocuk yapiyorlar,yoksulluk icinde geciniyorlar ama o cocuklar bi sekilde buyuyor.onlar 15 cocuga bakarken biz 3 tanesine burun kiviriyoruz.3. cocuk zorlayacak olsada istiyorum.
Ben saatlerce sancı çektim,8 cm açılmam vardı tansiyon yükseldi diye aldılar sezaryana.akıdemn kactane normal dogum yaptın gerdege gırerken 8-10 saat sancı cektınde öylemı bıttı ısınız mıllet rahım acılmıyor 2gün 2 gece sancı cekıyor annem abıam hamıleyken 2 gün 2 gece sancı cekmıste sonra sezeryan yapmıs herkesın rahım kasları bır degıl aynı acılmıyor gerdekle normal dogumu bır tutamazsın
ayrıca ısteeyn ıstedıgı dogumu yapsın kardesım kımene cocugu nasıl nerden cıakrcagıma kım karısır kımseyıu noırmale zorlayamayacagın gıbı sezeryanada zorlayamazsın herkes ıstedıgını yapar benım dogumum sezeryan ıkıncı olursa oda sezeryan olcak normale rıske attırmam
emin misiniz? yasaklanmış ama korktum şimdi
Bence isteğe bağlı sezeryanı yasaklamaktansa kadınları normal doğuma teşvik eden kurumlar oluşturmalı ve yaygınlaşmalıydı.ne bileyim,ücretsiz hamile egzersizleri nefes egzersizleri yapabilmeli doğumun bir eylem olduğunu ve son derece doğal olduğunu hamile kadınlara anlatabilmenin bir yolunu bulmalıydı devlet.normal doğumdan korkan kadının doğrudan korkusunu hedef alıp isteğe bağlı sezeryanı azaltabilir hatta yok edebilirdi belkide bu şekilde.ama gündem değiştirmek için ortaya attığı bu ciddi konuyuda yine insana özelliklede kadına gösterdiği ciddi saygısızlıkla-yasakla-sonlandırmış oldu.geçmiş olsun.
ya doktorla anlasıp normal dogum yapamaz belgesı alınıp ısteyen yıne sezeryan yapabılır ozaman...
Sırf şu israile kıllığına doğuralım hadi hobareeyyy:111::111::111:
o yasaklar yetmez doğum kontrol materyallerine de ulaşımı engelleyelim!!!
kusura bakmayın ama kimse israille sidik yarıştırıcam diye doğurmuyo çocuğunu,kuluçka makinası değil anneyiz-anne adayıyız çünkü
Yarı vajinusmuslu biri olarak normal doğumu yaşadım..Sezeryanı da..Vajinusmusu hala tam olarak aşmış değilim...Tekrar hamile kalırsam normal doğururum inşallah diye düşünüyorum...Ne karmaşığım ben :))
arkadaşım o zmnn şartlarında hormonluu besinler ve çevre kirliliğğ bu kadar yayygn değil.bu kadar nüfüs yoktuu.doğal olarakk norml doğumundaa kolayy oluooduu vee sağlıkla bbeiğini kucağına alıodnn.ama şimdii rahat bi ortamda doğduk büyüdükk.. doğal olarakda bünye buna hazırr anladnmıı bundann korkuyrzz bizdee yoksaa seve seve normal doğum yaparız yanii.....yatk odamıza kadar girdi tayiip yaaa
Allah izin verirse bende kasım başı ya da ekim sonu gibi doğum yapacağım kısmetse..
Gönlüm normalden yana zaten,dua ediyorum her gün sağlıkla,şöyle yoğun bir açılmayla gidip şak diye doğuranlardan,sonra da hemen ayağa kalkanlardan olayım diye :))
Eski iş yerimde bir ablamız vardı, iki çocuğunu da normal doğumla kucağına aldı, ikinci bebeğinin doğumuna bir hafta kalmıştı ve hala iş yerine çalışmaya geliyordu, bir de kıpır kıpır hareketli, doğuma 15 gün kala bizimle voleybol oynuyordu öğle tatillerinde, zıplama dur demekten oyuna konsantre olamıyorduk. Doğurdu geldi hemen yine çalışmaya, nasıl geçti abla diyoruz valla cup diye çıkıverdi hemen diyor
Böyleleri de var işte, ama istisna... Bizim soyumuz böyle, benim soyumdan daha bir kadın hamileyken bulantı kusma şu bu yaşamamıştır, gık demeyiz, cuk diye de doğururuz dedi.
2 çocuktan sonrası maddi sıkıntıya girmese daha doğururdu ablam ama tek başına (ikinciye hamileyken boşandı) bütün sorumluluklar onun üstünde artık, gerçi hala gık demiyor, aman kurtuldum kocadan diyor, çocuklarına kendisi bakıyor
Tıpkı amazonlar gibi... evinde kendisi iki çocuğu annesi anneannesi... 4 kuşak kadın bir arada... güle oynaya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?