Ve Sezeryan Yasaklandı!

israilde neymis ya 7 milyonluk ulke ama heryerde adı sanı var bundan su anlasılıyor demekki onemli olan nufus degil:31:

israilde neymis ya 7 milyonluk ulke ama heryerde adı sanı var bundan su anlasılıyor demekki onemli olan nufus degil:31:

hah canım buna ne diyeceksin?
müslümanların Arapların nüfusu ne kadar fazla ama Filistin kan ağladı başta araplar olmak üzere tüm müslümanlar göz yumdu.eee demek ki nüfusla olmuyormuş bu işler.

israile gitmeyi reddeden yahudileride sayarsan 20 milyonu bulur sayilari.ama israilin gucu sayida degil cok iyi organize olmalarina,birbirlerine sahip cikmalarinda,tum markalara,paraya ve tv de gordugun yabanci olsun turk olsun sanatci,sarkici,politikaci vs.. cogunu kendi icin calismasina ikna etmekte yatiyor.tabi ikna ederken gel izim icin calis demiyor,bir anda yildizinin parlamasini,para,makam vaaat ediyor

kızlar bugün aile hekimine gittim bana doğumun nasıl oldu dedi.ben de sezaryen dedim.oooh yırtmışsın ben de yırttım, sezaryen yasaklandı artık dedi.ben de ben yaptım ya artık yasaklanabilir (2.mecbur sezaryen çünkü) dedim,gülüştük.

ayrıca ben de normal doğum taraftarıydım ama o sancıları çekene kadar.

mesal benim 2.çoçuğum olursa dr.un raporu hazır..
ilk çoçuk sezaryan olduğundan doğum riski vardır!!!!!
halbuki 2.çoçuğu normal doğum yapma şansım var...
bizzat araştırdım.....
yapanları tanıdım..
işte bu ve benzeri bahanelerle sezaryanı oyuncak eden drlar oldukça
bu ülkede sezaryan asla yasaklanamaz
diğer bahaneler açılman yok(bekle olacak belki)
(kalp atışları yavaş)ıspat yok
(kordon dolanmış)ultrasyonda gözükmüyor
(çoçuk çok küçük) piramatüre değil ya bi şans ver
(çoçuk çok kilolu)karnımı kesceğine .... i kes gerekirse.....
amaç bebek değilki PARA...
hasta sezaryan istemedikçe bu bahanelerle dolar taşar raporlar...
ama her halukarda sezaryan isteyenlere tabiki saygı duyulmalı
normal doğumdan ölümüne korkan bir hamileyide bağırta çağırta doğurtmaya uğraşmakta
sezaryan istemeyen bi kadından hiç bir farkı yok..

Sezeryan yasaklanınca,İsrail'in hain planlarına büyük bir darbe mi indirdik yani şimdi?
Fazla çocuk yapmak istemeyen insan zaten yapmaz,sezeryanı yasaklamakla çocuk patlaması yaşanmayacak yani ülkede.

hah canım buna ne diyeceksin?
müslümanların Arapların nüfusu ne kadar fazla ama Filistin kan ağladı başta araplar olmak üzere tüm müslümanlar göz yumdu.eee demek ki nüfusla olmuyormuş bu işler.

arabistan su anda amerikanin oyuncagi konumundadir.amarikayi yonetende israildir.misir,libya,sudan zaten baslarinda diktatorlerle ugrastilar.hep ic savasla mucadele ettiler.dis dunyaya bakacak durumlari yoktu.bende bosuna ugrasmiyorum burda.musluman kesim uyuyor.uyanalim artik diye ugrasiyorum.turkiyeyi ornek alin mesela simdi 200 milyonluk bir turkiye olsa amerikaya ile kafa tutacak konumda olur.

kızlar bugün aile hekimine gittim bana doğumun nasıl oldu dedi.ben de sezaryen dedim.oooh yırtmışsın ben de yırttım, sezaryen yasaklandı artık dedi.ben de ben yaptım ya artık yasaklanabilir (2.mecbur sezaryen çünkü) dedim,gülüştük.

ayrıca ben de normal doğum taraftarıydım ama o sancıları çekene kadar.

yani ilk sezaryan olanlar 2. zorunlumu olacakmıiş
e öyleyse sadece sen değil tr kiyedi kadınların 100/70 i yırtmıştır....
sezaryan olanlar okadar çokkki...bende dahil malesef:19:

arabistan su anda amerikanin oyuncagi konumundadir.amarikayi yonetende israildir.misir,libya,sudan zaten baslarinda diktatorlerle ugrastilar.hep ic savasla mucadele ettiler.dis dunyaya bakacak durumlari yoktu.bende bosuna ugrasmiyorum burda.musluman kesim uyuyor.uyanalim artik diye ugrasiyorum.turkiyeyi ornek alin mesela simdi 200 milyonluk bir turkiye olsa amerikaya ile kafa tutacak konumda olur.

Amerika kendi nitelikli nufüsunu beyin göçüyor oluşturmuyor demek ki, burada halı hazırda az biraz potansiyeli olan insanlar ABD'de okumaya çalışmaya gitmiyor, çoğalmak yeterli güçlenmek için imkanlar önemsiz.

E şekerim kalkıp gelseniz ya o zaman Kanada'dan, çoluk cocuğu da getirirsiniz bı parça artar nüfus.

bak sen diyorsun nüfusları fazla ama yine Amerikanın israilin oyuncağı olmuşlar.boş nüfus bir halta yaramamış yani.şimdi çok çocuktan dolayı iyi eğitim verilememiş,sokaklarda,
yetimhanelerde büyümüş çocuklar mı büyünce ülkeyi kurtaracak.ha amaç sadece savaş için adam ya da yok paraya çalıştıracak köleler edinmekse nüfus işe yarar doğru.ayrıca artık öyle kılıçlı oklu savaş mı var ki güçlerimiz eşit olsun desek Amerika bir atom bombası yollar,o doğura doğrura 100 milyon ettiğimiz nüfus puuuf...

yani ilk sezaryan olanlar 2. zorunlumu olacakmıiş
e öyleyse sadece sen değil tr kiyedi kadınların 100/70 i yırtmıştır....
sezaryan olanlar okadar çokkki...bende dahil malesef:19:
:1:ayy evet canım sadece yeni evlileri ve henüz evlenmemişleri kapsar sanırım çünkü çoğunluğun bir sezaryen geçmişi var.:37:
sezaryenden sonra 2.doğumu normal sadece birkaç gelişmiş ülkede yapılıyor.doktorlar cesaret edemiyorlar çünkü riskli.

200 milyonluk turkiye :53: naptın oyle ya biz 72 milyonla anca sıgıstık

Amerika kendi nitelikli nufüsunu beyin göçüyor oluşturmuyor demek ki, burada halı hazırda az biraz potansiyeli olan insanlar ABD'de okumaya çalışmaya gitmiyor, çoğalmak yeterli güçlenmek için imkanlar önemsiz.

E şekerim kalkıp gelseniz ya o zaman Kanada'dan, çoluk cocuğu da getirirsiniz bı parça artar nüfus.

seni seviyorum pin up girl :))))

aslında bı nevı ıyı oldu,eskıler nasıl doğuruyorlarmıs anlamıyorum,bende 8 saatte doğurdum canımdan can gitti,cevremdekılerde ne acısına katlanacaksın doktorumda sezaryen en rahatı diye ıkna etmeye calıstılar ama ben ısrarla normal doğum dedım ve günümü gördum:)
şimdiki aklım olsa gene normal doğum tercıh ederım,anne olmanın zorluğunu annemın değerını cok daha ıyı anladım..
ama bu eskıler hala kafama takılıyor nasıl bağda bahcede dr.suz doğum yapmıslar...

eskiden anne ve bebek ölümleri akıl almazdı, annem ana çocuk sağlığı ve aile planlamasında hemşire, onun kitaplarından, açs'deki doktor hemşire konuşmalarından biliyorum. Ayrıca çevremde de pek çok örnek var. Anneannem 12 kere doğum yapmış, elbet bağır çağır normal doğum, evde tarlada orda burda, 6 tanesi yaşıyor, 6 tanesi doğum esnasında ölüyor, o yaşayan (annem de içlerinde) 6 tane çocuk da zaten nasıl hayatta kalmış, mucize.

Bu arada anneannem 50 yaşındayken 90 yaşındaki kadınlar gibiydi, 60'ına varmadan vefat etti, üstelik şeker tansiyon felç kalp mide her türlü rahatsızlığı da çekti.

Eski zamanlara pek özenmeyin derim...

Son düzenleme:
Yok artık! Olması gerek normal doğum tamam ben de normal dogum düşünüyorum.
Diyelim ki sezeryan olmak istiyorum, yanlışsa da zararı bana günahı da bana. Bu neyin kafası, niye bu aralar devlet yatak odalarına kadar girdi başka mesele yoktu sanki memlekette te allam :19:

Son düzenleme:

canim nufus sadece turkiyede gecerli olmuyor.dis ulkelerdede turkiyeyi temsil etmemiz gerekmiyor mu?

bak sen diyorsun nüfusları fazla ama yine Amerikanın israilin oyuncağı olmuşlar.boş nüfus bir halta yaramamış yani.şimdi çok çocuktan dolayı iyi eğitim verilememiş,sokaklarda,
yetimhanelerde büyümüş çocuklar mı büyünce ülkeyi kurtaracak.ha amaç sadece savaş için adam ya da yok paraya çalıştıracak köleler edinmekse nüfus işe yarar doğru.ayrıca artık öyle kılıçlı oklu savaş mı var ki güçlerimiz eşit olsun desek Amerika bir atom bombası yollar,o doğura doğrura 100 milyon ettiğimiz nüfus puuuf...

canim amarikanin nufusu 350 milyon.az bir rakam degilki.sonra kanada 35 milyon,ingiltere var,avustralya var,yeni zelanda var..hepside ingilizdir.bu yuzden soz sahibidirler.benim sna anlatmak istedigimi bi turlu anlamadinizki.ben sadece nufusla cozulur demiyorumki size.ama nufus olmasi gerekenlerden bir tanesi.turkiyede nukleer silaha sahip olsun.onlar kadar nufusu sahip olsun.kosullar esitlensin.bana neden dusman kesildiniz onuda anlamis degilim.ben israilin dogum kontrol politikasini sizlerle paylasiyorum uyanalim,israilin eline tasina su dokmeyelim diyorum.dusman kesiliyorsunuz.dogru soyleyeni 9 koyden kovarlar dedikleri bu olsa gerek.keske aaa israilin hain planina bakin.madem oyle iste boyle israil demenizi beklerdim.ne diyeyim siz pembe hayalleriniz pesinde kosmaya devam edin.kisaca bi sey soyleyim konuyu kapatiyorum.nufus hic lazim degilse kuzey irakta barzani nasil bolgesel kürt yoneticisi oldu.iraktaki tum kürtleri oraya tasiyarak sayi cogunlugunu eline alarak yonetime gecti.ha sunuda hatirlatayim pkk eger kurdistani kurarsa butun dunyayla nasil ticaret yapacak?cunku turkiyenin,iragin,iranin,suriyenin ortasinda kaliyorlar.hepside kurdistan gibi bir devlete karsi.hava sahasi kapali,kara ulasimi yok,deniz yok.ne yapacak? 20 sene oncesinde mersinde 1 tane bile kürt yokken simdi yarsindan fazlasi kürt nufusla dolmus.mersinden akdenize acilan bi kapi istiyorlarki dunyaya ordan acilsinlar.onlarinki sadece hayal ama onlar oyle dusunuyor.mersine adam yigmalarida mi nufusla alakasi yok.lutfen arakadaslar biraz mantikli olalim.sizi uyardim diye bana dusman kesilmeyin.okuyun arastirin

canim nufus sadece turkiyede gecerli olmuyor.dis ulkelerdede turkiyeyi temsil etmemiz gerekmiyor mu?

teşekkür ederiz bizi temsil ettiğin için.ama şartları iyi ülkelerde yaşayıp Türkiyedeki insanlar ne olursa olsun refah düzeyi ne kadar yerlerde olursa olsun doğursunlar demek de biraz tuzu kuruluk oluyor.

Back
X