Ve Sezeryan Yasaklandı!

bu millete hepsi müstehak
yazıklar olsun geldiğimiz noktaya bakın
bir şeyimiz kalmıştı el atmadıkları

bu nasil bi zihniyettir anlamadim gitti.lafa bak cocugum ölecek diye dogurmam.o zaman hic askere yollamayalim.canakkalede saclarina kina yakip yolladi analar evlatlarini.kinalar kurbanlik koclara yakilirmisti eskiden.kurban olsun diye yolladi.mustafa kemal askere ben size savasmayi degil ölmeyi emrediyorum dedi.8 yasindaki bi cocuk sehit oldu canakkalede.biz bu vatani bu sartlarda savunduk.gerekirse vatan icin sende gideceksin cepheye bende.cocuklarimizda analarimizda babalarimizda.vatansiz bir toplum olacagimiza sehit olmayi yeglerim.dogum yaparken bunlari dusun demiyoruz zaten.dogumdan once normal dogum iste.ha doktor soyle boyle sorun var sezeryan yapacaz derse o zaman elbetteki doktora uyacagiz.doktor yanlis bile yapsa artik onun boynuna.doktorlara guvenme konusuna gelince elbetteki guveniyoruz.guvenmesek ebe dogurturdu.bosunami gidiyoruz doktora.ama israil her sezeryan icin para oduyor.bu isi para icin yapanlarda cikar.biz temkinli olalim diyoruz.ayrica mersine kürtler yerlesiyor derken suclu kürtler demiyorum.bazilari zorla suruluyor bazilarida isteyerek,bazilarida vaatlerle geliyor. benim sozum kesinlikle kürtlere degil.onlarin kurdistan kurmak istedikleri gibi bir laf soylemiyorumki ordu onlari katletsin.eger kürtler pkk gibi dusunseydi zaten tek baslarina iktidar olurlardi.birde bizim ordumuz varken kurdistan olusmazdi derken neyden bahsediyorsun?ergenekoncu,balyozcu generallerin kol gezdigi donemdeki ordudan bahsediyorsan pkk'nin kurulusunu bi arastir istersen.arti apo pkk'yi 2 defa fesh ettiginde pkk komutasini ergenekoncu generallerin alip pkk yi nasil yonettigini bi oku.cikan ses kayitlarinda pkk icin muttefiklerimiz dediler.heronlar kardeslerimize buyuk zayiat verdiriyor heronlari dusurun dediler.bak yahudilikte kadin reistir.evlendiklerinde erkek kadinin evine gider.soylari hep kadindan devam eder,kadinin sozu gecer.senin bizim ordumuz dedigin donemdeki yasar buyukanitin karisina bak nereliymis kimmis.youtubeden gir bak ilker basbug'un israildeki aglama duvarinda neden agliyor.israilden 20-25 sene once alinan cocuk felc asilari neden kisirlik asisi cikti?senin dunyadan haberin yok.yahudi icin calisanlara mason derler. 33.basamak en buyuk mevkidir. 33. basamaga ulasan birine yahudiler sen artik kurtulusa ermis,aydinliga kavusmus,ayricalikli birisin,elde sivilce gibi cikan sigiller vardirya.diger insanlarda o sigil gibidirler derler.egerki israil doum kontrol yontemi olsun diye sezeryana para oduyorsa bende bu oyunun bir parcasi olmam.%50'yi degistiremiyoruz diyorsunya onada soyle cevap vereyim;yahudi icin muslumanmis,hiristiyanmis,aleviymis,arapmis farketmez.onlar havva anamizla seytanin munasebetinden yahudiler,havva anamizla hz adem munasebetinde diger insanlarin turedigine inanirlar.seytan atesten oldugu icin diger insanlardan ustundurler.diger insanlar yahudilere hizmet etmek icin yaratilmistir.onlari öldurunce sevap kazanirlar.onlarin inanclari bu.dunya nufusunu azaltmaya yonelik onlarca yontem uygularlarken sen hala %50 muhabbeti yap.sadece dusun diyorum baska bi sey demiyorum
canım sen fazla komplo teorisi dinliyorsun sanırsam..
ayrıca bu konuda da kararımı değiştiremezsin.. başımızdakilerin oğulları gemiciklerde güllü lokumlarını yerken neden daha fazla doğurayım? ben askere gitmesin demiyorum, ama neden her yeri çocuğa boğayım asker olsunlar diye... hakikaten sen gel hepimizin adına yapabildiğin kadar çocuk yap.. hem de normal doğumla..
normal doğumun sağlıksız yanları o kadar çok ki.. idrar tobasında sarkma, sık sık enfeksiyon kapma falan...ayrıca kadın resmen kadınlığını hissetmiyor diyo annem.. kadın olarak tek görevimiz bir çok kez doğum yapmak mı, yanii ne gerek var.. doğuran doğursun tabii de nüfusumuz artsın diye böyle bişey yapmayı aklım almadı.. saçmaaa..
bu arada bildiğim kadarıyla da genel kurmay başkanını atayan cumhurbaşkanı.. ona rağmen askere laf edilmesine çok kızarım.. Atatürk de asker kökenli çünkü...
aynı şekilde dr.lara da laf söylenmesine kızarım.. biz dötümüzü devirip tv izlerken çoğu görev yapıyo o insanların..

Son düzenleme:
Doktorları suçlayıp duran arkadaşlar...Son anda kandırılıp istemediği halde sezeryana mecbur bırakıldığını iddia edenler. Bundan sonra yaşadınız! Çünkü son anda bir sorun çıksa hani biri demiş ya, doktorlar son dakika sezeryan için bir bahane buluyorlar:

yok kordon dolandı, yok bebek kanala girmedi, yok rahim ağzı açılmadı, yok bebek ters geliyor, yok bebek sıkıştı...

Merak etmeyin bundan sonra bu sorunlar olduğu halde doktor sizin dilediğiniz gibi normal doğuma zorlayıp, neticesinde size ya da bebeğe zarar gelse bile(ölüm, sakat kalma,zeka özürü...vs) kimse doktorları suçlayamayacak. Böyle bir madde var kabul edilen yasada: "Gerekli tedbirlerin alınmasına rağmen, doğumu takiben anne veya bebekte meydana gelebilecek istenmeyen sonuçlardan dolayı hekim sorumlu tutulamayacak"

Endişelenmeyin, doktor sezeryan dese bile, illa ki normal doğum diye tutturup tüm riski siz alıp çatır çatır normal doğurma hakkınız var... Artık doktorların tuzu kuru...

doğru ya zaten bebeklerde olan tüm sorunlar normal doğumdan dolayı değilmi...
önce sezaryanla normal doğum arasındaki dağlar kadar farkı araştır sen.
gerek piskolejik gerek fiziksel açıdan normal doğum önemli....
hem merak etme insanları PARA için kesip atan dr.lara zorunlu sezaryan raporu hazırlamak çok zor olmayacak....
normal doğumu bir kadıın olarak desdeeklemeniz gerekirken nerdeyse normal doğum kalksın diye yasa çıkartacaksınız....
madem sezaryana girmek isteyene saygı duyulmasını istiyorsunuz..
normal dopumu isteyennlerede saygı duy.....
son ana kadar normal doğum isteyip dr.un bir BAHANASİYLE sezaryana giren kaç tana mağdur var bu ülkede...
madem benim bedenim benim kararın dr. neden karar verdi benim doğum şeklime normal doğum şansım varken.....
ben bu yasayı onaylamıyorum ama hala norlmal doğumu çok korkunç gösteren sizlere tepki gösteriyorum..
bu yasanın çıkış sebebi sezaryanı moda yapan dr.lara ait

bence sezeryanın yasaklanması çok saçma bişey.böylelikle bunu yasadışı yapacak olan doktorların ekmeğine bal sürmüş oluyolar...

:1:ayy evet canım sadece yeni evlileri ve henüz evlenmemişleri kapsar sanırım çünkü çoğunluğun bir sezaryen geçmişi var.:37:
sezaryenden sonra 2.doğumu normal sadece birkaç gelişmiş ülkede yapılıyor.doktorlar cesaret edemiyorlar çünkü riskli.

caım bi tanıdığım 1. sezaryan olmasına rağmen 2.ciyi normal doğurdu hiç bir sorun da olmadı...
rabbim banada nasip eder inş. sorunsuz bir şekilde 2..yi normal doğurmayı..

doğru ya zaten bebeklerde olan tüm sorunlar normal doğumdan dolayı değilmi...
önce sezaryanla normal doğum arasındaki dağlar kadar farkı araştır sen.
gerek piskolejik gerek fiziksel açıdan normal doğum önemli....
hem merak etme insanları PARA için kesip atan dr.lara zorunlu sezaryan raporu hazırlamak çok zor olmayacak....
normal doğumu bir kadıın olarak desdeeklemeniz gerekirken nerdeyse normal doğum kalksın diye yasa çıkartacaksınız....
madem sezaryana girmek isteyene saygı duyulmasını istiyorsunuz..
normal dopumu isteyennlerede saygı duy.....
son ana kadar normal doğum isteyip dr.un bir BAHANASİYLE sezaryana giren kaç tana mağdur var bu ülkede...
madem benim bedenim benim kararın dr. neden karar verdi benim doğum şeklime normal doğum şansım varken.....
ben bu yasayı onaylamıyorum ama hala norlmal doğumu çok korkunç gösteren sizlere tepki gösteriyorum..
bu yasanın çıkış sebebi sezaryanı moda yapan dr.lara ait
doktorların tek suçu ne biliyor musun? senin gibileri rahat ettirmeye çalışmak..
iyilikten de maraz doğuyo bunu görüyorum..
doktorlar kılıfına uydururmuş..
evinde doğur sen işte.. olur mu.. laf söylüyorsun o kadar..
hiç bir hastalığında o insanlara yük olma..
ayrıca yazdıkların çok saçma çünkü kaldırılan normal doğum değil sezeryan...:52:

ya kızlar ben ne farkettim biliyor musunuz?
kürtajda da öyle oldu..
yobaz bi kesim var burda onlar çıkıp haklarımızın elimizden alınmasına alkış tutuyor..
onlara neyse...
ben tartışmayacağım artık..
yazdığımız değil anladıkları kadarı gidiyor çünkü..
1 adım ileri giden yok.. ne yazık ki:45:

bence çok güzel oldu bu sezeryan yasası ..
herşye muhalif olmaktansa neden böyle bir yasa çıkarıldı diye düşünmek lazım
normal doğum yüzyıllardır insanoğlunun kullandığı bir yöntem
ve yüzyıllardır insanoğlu en sağlıklı bir biçimde normal doğumla doğuruyor
sezeryan anne açısından zaten riskli bir durum ve normal doğumla karşılaştıracak olursanız on kat daha riskli ve sağlıksız
hereşyden önce ameliyat oluyorsun ,bildiğin ameliyat komplikasyonların hepsine yakalanabilirsin ,enfeksiyon vs.
ameliyat olduğu için doğumdan sonraki süreç ,toparlanmak zor oluyor
öyleki bebeğin doğduğunda sen ameliyatlı olduğun için yeterince ilgilenemiyorsun çünkü o an kendinde meşgulsun
sezeryanla doğum hakkın azalıyor
yani senin bebek doğurma isteğini sınırlayan bir durum ..
doktorlar şuanda %99 sezeryan yapıyorlar
normal doğumu artık sadece devletin doğum evleri yapar oldu
biz hamile bayanları telaşlandırıp riskli durum var diye kandırarak sırf para almak için bu vicdansızlığı yapıyorlar
artık bu sistemle en acımasızca doktorlar incelensin
gerçekten sağlık sorunu olmayan insanlara sezeryan yapanlar cezalandırılsın ve ülkemiz kadınlarını yok etmek isteyenlere karşı ,
normal doğum desteklenerek insanın en sağlıklı şekilde doğum yapmasına katkıda bulunulsun ..
sonuna kadar normal doğum sonuna kadar anne ve bebek sağlığı diyorum ..
inş. güzel bir şekilde uygulanır da neticesi alınır..

Son düzenleyen: Moderatör:
bende sezeryana karşıyım şahsi fikrim tabi kimseye karışma hakkım yok iki doğumum da normal oldu ilk doğumumda o kadar sorun yaşmama rağmen yinede normali tercih ettim ben sezeryandan korkuyorum yaptıranlarda iyi cesaret var valla :18:
yasağa gelince şimdiye kadar nasıl doğurmuş analarımız eskiden sezeryan mi varmış kızalar en iyisi doğal olanı
yaptıran gene yaptırır bizim ülkede yasaklara kim takıyo ki Dr la anlaşıp tıbbi sorun var deyip sezeryan olan çok olur diye düşünüyorum zaten doğum hastanelerin gerekmedikçe yapmıyolardı ki pek değişen bişey olmadı bence adı yasak sadece
dileyen Dr ayarlar yaptırır değişen bişey yok :24:

analarımız evet tarlada bağda bahçede doğurmuş demek değil doğurabılenler yaşıyor demek daha doğru olmaz mı acaba? bir ülkenin gelişmişliğini anne ve bebek ölümündeki azalışa göre tespit edilir. o yıllarda acaba bu oran nasılmış ? cerrahi ortamda küçük bir müdahale ile kurtulabilecekken çocugunu ilkel şartlarda doğurup kaybetmekten yana mısın? madem çağdaş dünyadayız madem ilerliyoruz gelişiyoruzz ki normal olan bu rica ediyorum annelerimizn cektiği sıkıntıyı üzüntüyü çekmiyelim onların tarlada doğurmalarınla gurur duyalım ama bugun şanslı olduğumuz o şartlarda olmadığımız için sevinelim ve bu şartları kaybetmemek için savaşalım.

bence çok güzel oldu bu sezeryan yasası ..
herşye muhalif olmaktansa neden böyle bir yasa çıkarıldı diye düşünmek lazım
normal doğum yüzyıllardır insanoğlunun kullandığı bir yöntem
ve yüzyıllardır insanoğlu en sağlıklı bir biçimde normal doğumla doğuruyor
sezeryan anne açısından zaten riskli bir durum ve normal doğumla karşılaştıracak olursanız on kat daha riskli ve sağlıksız
hereşyden önce ameliyat oluyorsun ,bildiğin ameliyat komplikasyonların hepsine yakalanabilirsin ,enfeksiyon vs.
ameliyat olduğu için doğumdan sonraki süreç ,toparlanmak zor oluyor
öyleki bebeğin doğduğunda sen ameliyatlı olduğun için yeterince ilgilenemiyorsun çünkü o an kendinde meşgulsun
sezeryanla doğum hakkın azalıyor
yani senin bebek doğurma isteğini sınırlayan bir durum ..
doktorlar şuanda %99 sezeryan yapıyorlar
normal doğumu artık sadece devletin doğum evleri yapar oldu
biz hamile bayanları telaşlandırıp riskli durum var diye kandırarak sırf para almak için bu vicdansızlığı yapıyorlar
artık bu sistemle en acımasızca doktorlar incelensin
gerçekten sağlık sorunu olmayan insanlara sezeryan yapanlar cezalandırılsın ve ülkemiz kadınlarını yok etmek isteyenlere karşı ,
normal doğum desteklenerek insanın en sağlıklı şekilde doğum yapmasına katkıda bulunulsun ..
sonuna kadar normal doğum sonuna kadar anne ve bebek sağlığı diyorum ..
inş. güzel bir şekilde uygulanır da neticesi alınır..

çok güzel yazmışsın tebrikler ...

burada illa birşeylere karşı olmak gerekiyor karşı olmazsan onlar gibi düşünmezsen yobaz oluveriyorsun hemen...
herkesin aklı var herkez okumuş normal doğumla sezeryanı herkez ayırt edebiliyor bu devirde...
hangisi daha sağlıklı hangisi daha sağlıksız herkez düşünebiliyor....
doktorları karalamak için demiyoruz sadece tbiki işini hakkı ile yapanlarda var ama kolayına geldiği için sezeryan yapan çok doktor var..
zorunlu hallerde zaten olucak olamaz diye bir yasa kimse çıkarmadı:34:

doktorların tek suçu ne biliyor musun? senin gibileri rahat ettirmeye çalışmak..
iyilikten de maraz doğuyo bunu görüyorum..
doktorlar kılıfına uydururmuş..
evinde doğur sen işte.. olur mu.. laf söylüyorsun o kadar..
hiç bir hastalığında o insanlara yük olma..
ayrıca yazdıkların çok saçma çünkü kaldırılan normal doğum değil sezeryan...:52:

Diyecek bir şey bırakmamışsın,aynen katılıyorum... o kadar saçma ki arkadaşın yazdıkları gören de normal doğum yasaklansın diyoruz sanar :) yok normal doğumu korkunç göstermeye çalışıyormuşsuz bilmem ne. Orada yazdım bir daha yazayım algılama zorluğu yaşayanlar için, doktorları suçlayıp duran arkadaşlar artık üzülmesinler. Son dakkikada sorun da çıksa artık doktor sizin sözünüzü dinleyecek, sezeryana almayacak. Çünkü neticesinde bir sorun olursa(ölüm, sakatlık, zeka sorunları...vs) kimse doktoru suçlayamayacak. Yeni yasa böyle:
"Gerekli tedbirlerin alınmasına rağmen, doğumu takiben anne veya bebekte meydana gelebilecek istenmeyen sonuçlardan dolayı hekim sorumlu tutulamayacak"

Rahat olun yani. Artık doktorların tuzu kuru. Uydurma olduğunu düşündüğünüz tüm riskleri siz alıp çatır çatır doğurabilirsiniz.

Son düzenleme:
eskiden şartlar elvermezdi öyle sezeryan doğum felan da yoktu.
bir ebe olurdu normal doğumu yapardın bebeğine kavuşurdun.
şimdiye kadar bizler bu şekilde doğmuşta çok şükür bir problem yaşamadıysak bence karşı gelmeye gerek yok.
hem sağlık açısından da anne bebek ilişkisi açısından da en sağlıklı yöntem normal doğumdur.
ben bu yasadan da öte bir gün anne olmak nasip olursa her zaman normal doğumu istemişimdir.

ya kime kardeşimm...param war keyfim var sezeryan yapıorumm.. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxalllhım yaaa..ben normal yapmmm,ve çockta doğurmk istyrmm.. bidakine tayyibe oy verrsem...........:47::47::47:

eskiden şartlar elvermezdi öyle sezeryan doğum felan da yoktu.
bir ebe olurdu normal doğumu yapardın bebeğine kavuşurdun.
şimdiye kadar bizler bu şekilde doğmuşta çok şükür bir problem yaşamadıysak bence karşı gelmeye gerek yok.
hem sağlık açısından da anne bebek ilişkisi açısından da en sağlıklı yöntem normal doğumdur.
ben bu yasadan da öte bir gün anne olmak nasip olursa her zaman normal doğumu istemişimdir.

arkadaşım o zmnn şartlarında hormonluu besinler ve çevre kirliliğğ bu kadar yayygn değil.bu kadar nüfüs yoktuu.doğal olarakk norml doğumundaa kolayy oluooduu vee sağlıkla bbeiğini kucağına alıodnn.ama şimdii rahat bi ortamda doğduk büyüdükk.. doğal olarakda bünye buna hazırr anladnmıı bundann korkuyrzz bizdee yoksaa seve seve normal doğum yaparız yanii.....yatk odamıza kadar girdi tayiip yaaa

tüp bebeklerde sezaryen yapılması gerekiyor diye bir şey yok.
aileler normal doğumdan korktuğu için hekimler de sorumluluk almak istemediği için doğal olarak sezaryen oluyo

bence iyi oldu, sezaryen oranı çok yüksekti, kadınlar korkudan normal doğum yapmıyorlardı
ayrıca şahsi kanaatim normal doğum daha iyi

ilk doğumu sezaryen olanlar da normal doğum yapabilirler :34:

Aynen katılıyorum..Hem normal doğumu hem de sezaryani yaşamış biri olarak normal doğumun bizi korkuttukları kadar zor olmadığını gördüm... Yani zordu vs diyenler abartmışlar baya..Rahim ağzı açılıncaya dek ağrı oluyor,doğumdan sonra sanki hiç doğum yapmamışcasına en ufak sızı olmadan rahat rahat ayağa kalkabiliyorsun....Sezaryan sonrası toparlanması çok daha zor...Ayrıca sezaryan sonrası en az 2 sene geçtikten sonra normal doğum yapılabiliyor...

ya bencede konu normal dogum veya sezaryanın yararlarından cok tercih olayının ortadan kaldırılması heleki dogum olayı ben normal dogum tercih ederim ama bir baskası etmez buda onun kararı olmalı bence ilerde vucudunda yasayabilcegi rahatsızlık olucaksa bile o kisi bilir boyle seylere yasak gelmesine anlam veremiyorum bir zaman sigara yasagı dediler vay zararlı tabi icmesinler insanlar kendilerinin yapmadıgı dusunmedigi syeleri baskalarıda yapmasın etmesin gibi bir dusuncedeler bende icmem ama icenede karısmam varmı boyle birsey herkesin bir ozgurluk alanı var.. ufacık bir sancı cektigimizde yerlerde surunuyoruzki dogum sancısını az cok tahmin edebiliyorum zor yani istemeyeni buna mecbur bırakmamak lazım

Son düzenleme:
İlerlemek çatır çatır doğurmakla değil , ilim irfanla olur.
Doğurdukça doğurun, çoğaldıkça çoğalalım ama biz fen-edebiyat fakültelerini kapatıyoruz, bilimadamı yetişmesin denen bir zihniyetin bana hiç bir şeyini savunmayın..

Son düzenleme:
Back
X