Ve Sezeryan Yasaklandı!

bir de bişey söyleyeyim normal doğumu zaten ebeler yaptırır, doğal olan bu zaten
hiçbir yerde doktorlar normal doğuma girmezler
türkiye'de nedense millet iyice meraklı buna.
avrupada filan ebeler doğurtur kesinlikle:51:

Junocum,ama normal doğuma giren bir sürü dr var benim bildiğim,tanıdığım.....

bir de bişey söyleyeyim normal doğumu zaten ebeler yaptırır, doğal olan bu zaten

benim doktorum yaptırdı :34:

Junocum,ama normal doğuma giren bir sürü dr var benim bildiğim,tanıdığım.....

ya isterse girebilir tabi ki hele özellerde filan takip ettiklerine giriyorlar
ama işte illa doktorlar girecek, o doktor gelecek buraya, ebe yaptıramaz diye bir şey yok, hani ebelerin de işi doğum yaptırmak.
dediğim gibi yurtdışında hep ebeler yaptırıyor

tebrık ederım tatlım cesaretınden dolayı ama dediğin gibi keske herkez kendı karaını kendı verse dımı

evet bende bunu belirttim
sonuçta herkes kendini tanır
benim doğumum kolay oldu çok şükür ama
çok zor olan doğumlarda var
bu yüzden sezeryan olmak isteyen kadında sezeryan hakkını kullanabilmeli bence

ya isterse girebilir tabi ki hele özellerde filan takip ettiklerine giriyorlar
ama işte illa doktorlar girecek, o doktor gelecek buraya, ebe yaptıramaz diye bir şey yok, hani ebelerin de işi doğum yaptırmak.
dediğim gibi yurtdışında hep ebeler yaptırıyor

Daha önceki mesajımda yazmıştım..Türkiye de artık eskisi gibi normal doğum için yetiştirilmiş kaliteli sağlık görevlileri yokmuş..Bir bayan kadın doğum dr. tv de söylemişti..

Ben hamileliğimin sonlarına doğru ara ara sancı odasına gittiğimde bir kaç normal doğuma şahit olmak zorunda kalmıştım...Gerçekten doğum sancısı yapan,acı çeken bir kadına söylenecek sözler değildi bunlar..Sanki bana söylenmişçesine üzülüp ağlamıştım o sözlere....

Avrupada yasiyorum ama yazdigin gibi degil:44: ebeler dr kontrolu altinda dogutturuyorlar, yani sadece ebe gelip bitmiyor is olurmu öyle sey?? :))
ve konu burda OZGUR IRADE olmasi gerekiyor cogu kadinlarmiz iyi demis anlamiyorum acaba kisiliklerimi yok, kadin ister normal dogum ister sezaryan onun secmi, ister kurtaj yaptirir kimseye ilgilendirmez , devlet once kimsesiz coculara baksin sonra daha dogacaklara yonelsinler, once kadin haklarina baksinlar sonra doguma , böyle yaparak milleti ikiye bölerek asil amaclarina ulasiyorlar ........, cahillik diz boyu almis gidiyor:ssz:

kürtaj yasası hakkında bugünkü gazetede
yasal sürenin kısaltılmıyacağı 10 hafta olarak kalacağı ama artık özel polikilinik ve muayneler kürtaj yapamıyacak sadece hsatanelerdeki doktorlar yapıcakmış

Daha önceki mesajımda yazmıştım..Türkiye de artık eskisi gibi normal doğum için yetiştirilmiş kaliteli sağlık görevlileri yokmuş..Bir bayan kadın doğum dr. tv de söylemişti..

Ben hamileliğimin sonlarına doğru ara ara sancı odasına gittiğimde bir kaç normal doğuma şahit olmak zorunda kalmıştım...Gerçekten doğum sancısı yapan,acı çeken bir kadına söylenecek sözler değildi bunlar..Sanki bana söylenmişçesine üzülüp ağlamıştım o sözlere....

evet malesef çok var :(
benim başıma gelmedi ama
çok duydum etrafımdan
kadın sancılı haliyle dalga geçenmi dersiniz
hakaret edenmi :47::47::47::47:

evet o kısma tamamen katılıyorum
bizim üniversitedeki ebeler çok iyiydi gerçi, zaten doğumu da doktorlar yaptırıyordu, öyle laf eden yoktu.
birebir şahit olmadım ama laf ediyorlarmış, onlara neyse
terbiyesizlikten başka hiçbir şey değil
bizimkiler motive ederlerdi hastayı güzel sözlerle:)
aklıma geldi bi keresinde bir kadının doğumu zor olmuştu baya ben de elini tutup destek olmuştum da kadın bana çok dua ve teşekkür etmişti :1::1:

herşey yine paraya dayanıyor kim ne derse desin
paran varsa el bebek gül bebek doğurtuyorlar
yoksada azarlana azarlana doğuruyorsun işte:ssz::ssz::ssz::ssz::ssz::ssz:

evet o kısma tamamen katılıyorum
bizim üniversitedeki ebeler çok iyiydi gerçi, zaten doğumu da doktorlar yaptırıyordu, öyle laf eden yoktu.
birebir şahit olmadım ama laf ediyorlarmış, onlara neyse
terbiyesizlikten başka hiçbir şey değil
bizimkiler motive ederlerdi hastayı güzel sözlerle:)
aklıma geldi bi keresinde bir kadının doğumu zor olmuştu baya ben de elini tutup destek olmuştum da kadın bana çok dua ve teşekkür etmişti :1::1:
Çok güzel bir şey yapmışsın...Allah senin de doğumunda böyle elini tutup sana destek olucak sıcak bir el nasib etsin inşallah...:)

Malesef.....

Çok güzel bir şey yapmışsın...Allah senin de doğumunda böyle elini tutup sana destek olucak sıcak bir el nasib etsin inşallah...:)

amiinnn :) kısmet olur da komplikasyon olmazsa normal olmasını çok isterim :)
böyle olaylar da insanı hem mutlu hem de çok motive ediyor ya :)

tatlım sure ne kadar gecerse gecsın uzde 3 luk bı kayıp sözkonusuymuş yanı ımzalanan bı belgeyle ancak normal doğuma gırebılıyosun ve herhangıbı bı komplıkasyon yaşandığında mudahele sansı olmuyomuş kaan kocatepede dınlemıştım
teşkkür ederim cnm
İzmirden bir kadın doğum dr.u Ahmet Suphi Toprak, bana en az 2 sene geçmiş olması gerek dedi..Ve nasıl bir kesi yapıldığı önemliymiş...Ona göre sezaryan sonrası normal doğum olup olmayacağına karar veiliyormuş ki kendisi normal doğumu destekleyen bir dr...
teşkkkürler
Ben normal doğumu bizzat yaşayıncaya dek asla ben normal doğuramam,kesinlikle sezaryan olucam diyordum..Şimdi de bir daha hamile kalırsam keşke normal doğum yapabilsem diyorum...Kendimden hiç ummazdım ama 180 derece düşüncelerim değişti yani normal doğumu yaşayınca....:))
aynı ben de senin gibi düşünüyordum:1:

çok acı ki böyle durumlar da yaşanıyor :5:

Almanyada herhangi bir lneden yoksa kesinlikle normal dogum yaptiriyorlar..sezeryan zorda kaliyorsa oluyor.hatta eger sezeryanla dogum yapmissan bile ikinciyi normal dogum yaptirabiliyorlar.dogruus daa bu zaten.

Ama burada dogum yapan kadina insan gibi davraniyorlar.kadina deger veriyorlar..türkiyede insani azarliyorlar..nüfusta cok fazla..hangi doktor kime yetisecek yada ebeler yeterli mi..bunlarda ayri bir sorun zaten

Son düzenleme:
böyle doğum yapılacaksa 10 tane de doğrurdum ben:1:..hamileliğini yatarak geçirmiş ama yinede erken doğum yapmış bir olarak çok özendim..Maaşallah.

teyzem de 6 düşük yaptı maalesef ve hepsi de yatarak, wc ye bile kalkmıyordu ama çocuk durmuyordu, yedinci bebeğimiz de 6 aylıkken doğdu, yaşatabildi doktorlar çok şükür, kimi çok şanslı oluyor, kimi de çok çekiyor maalesef, her konuda olduğu gibi bu konuda da eşitlik yok :50:

En iyisi bu ulkeden gitmeli diyen arkadaslara sozum
Fransada, almanyada vede ingilterede kesinlikle keyfi sezryan olayi yok
Hastanin istegine asla bakilmiyor normal olanida bu zaten ..
Turkiyede her konuda avrupa standartlarini yakalamaya calisiyor iste .. Bu yaygara niye ?
Anneleriniz sizleri nasil dogurdu ? Annanneleriniz annelerinizi nasil dogurdu ? Bi sorun arastirin lutfen .. heralde sizi ancak amerika paklar !

Ben dogal dogumdan yanayim, her sey yolunda giderse dogumumu dogal yapmayi dusunuyorum, hatta epiduralsiz. Ben kendimi ve vucudumu taniyorum, bunun altindan kalkabilecegimi biliyorum. Ama diger yandan, baskalarina soyle dogur boyle dogurma deme hakkina ne ben, ne siz, ne de devlet sahip; kadinin kendisi ve bebegi icin en dogrusuna karar verebilecegini savunuyorum.

Bu topicteki butun gecmisi okumadim, ama okudugum kadarinda gordugum uslup ve militanlik beni buyuk hayal kirikligina ugratti. Kadinlar olarak birbirimizin kararlarina saygili olmali, birbirimizi desteklemeli, birbirimize sahip cikmaliyiz diye dusunuyorum, burada ozellikle "normal" dogum taraftarlarinin sezaryen isteyen kadinlara karsi kucumser, asagilayici tavri inanilir gibi degil. Normal dogum taraftari arkadaslara tavsiyem, kadin arkadaslari sezaryenden dogal doguma yoneltmek istiyorsaniz onlari asagilamak yerine anlayisla yaklasip belki korkularini yenmelerini saglamaya calismayi deneyin.

Yurtdisinda dogumlari hep ebeler yaptiriyor denmis. Ben yurtdisindayim, birinci elden bunun yanlis bir genelleme oldugunu soyleyebilirim. Ebeler buradaki dogum faaliyetlerinin onemli bir elemani ama butun normal dogumlari ebeler yaptiriyor diye bir sey yok. Burada olan ama Turkiye'de olmayan bir akim, kadinlarin dogal, minimum mudahale ile doguma ozendirilmesi (ben ozendim mesela). Ebeyle dogurmayi tercih edenler ebelerin gosterdigi anne sevkati yuzunden tercih ediyorlar bunu, bizim ebelerimiz anne/abla sevkati gosterebiliyorlar mi bunu bir dusunmek lazim (bu forumlarda ebelerden neredeyse dayak yiyen kadinlari okudum). Evde doguranlari, suda doguranlari duymussunuzdur, o tur dogumlari ebe yaptiriyor ama bir doktor "riskli bir durum yok" onayini verirse ancak. Bunu tercih eden, "dogumumu soyle yapacagim" diyen de kadinin ta kendisi. Her turlu dogumda doguma bir "birth plan/dogum plani" ile gidiliyor, dogumumda su su su mudahaleleri yapmayin diyorsun. Tabii doktor anormal bir durum gerceklesirse bu plandan sapma tasarrufuna sahip. Gordugunuz gibi dogum olayini doktor degil anne adayi yonlendiriyor. Bunun icin kadinin bilgili ve guclu olmasi lazim, doktora "bunu istiyorum" diyebilmesi, diretebilmesi lazim, kadinlari kucumseyerek bunu saglayamazsiniz.

Bilgi demisken. Daha ilk muayenemde bana dogum, doguma hazirlik, dogum sonrasi ve saire hakkinda degisik degisik dersler ile ilgili bilgiler verildi, mutlaka kayit yaptir ve git dendi. Turkiye'de devlet hastanelerinde veya saglik ocaklarinda boyle bir uygulama var mi? Kadinlara dogumun evreleri, nefes teknikleri, rahatlama teknikleri, ikinma ve saire konularda bilgi veriliyor mu dogumdan aylar once? Insan bilmedigi seyden korkar, etraftan duydugu korkunc "saatlerce bagirdim agri cektim" "yirtilma oldu 15 dikis attilar, 3 ay oturamadim" gibi abartili dogal dogum hikayeleri de bu korkuya tuz biber eker. Anlayis ve egitimle bu korkularin ustesinden gelinebilinir cogu kadinda, o korkulari yargilamakla hicbir yere varilamaz.

Eskiden kadinlar tarlalarda catir catir doguruyorlarmis falan deniyor. Peki o donemde dogum sirasinda ve dogumdan hemen sonra cocuk olumleri istatistiklerine bakiyor mu bu argumani ortaya atanlar? Binlerce yildir kadinlar doguruyor, biz de dogal dogurabiliriz elbet, ama tibbi gereklilikleri, hastane hijyenini de oyle elimizin tersiyle itemeyiz. Derin korkular yasadigi icin dogru ikinamayan kadinin bebegi dogum kanalinda buyuk stres ve travma yasar, olum tehlikesi bile olabilir, bunu mu istiyorsunuz?

Son soz olarak sunu diyecegim: Sezaryen oranlarinin dusmesi isteniyorsa bu yasaklarla olmaz, kadinlari dogal dogum icin cesaretlendirmekle olur. Kadinlar bilgili, bilincli, guclu olmali ve kendileri ve bebekleri icin en dogru karari alacaklarina guvenilmelidir. Icinde 9 ay cocugu tasiyan, sonunda onu soyle ya da boyle icinden cikarandan baskasina laf etmek, karar vermek dusmez.

Son düzenleme:
Ben dogal dogumdan yanayim, her sey yolunda giderse dogumumu dogal yapmayi dusunuyorum, hatta epiduralsiz. Ben kendimi ve vucudumu taniyorum, bunun altindan kalkabilecegimi biliyorum. Ama diger yandan, baskalarina soyle dogur boyle dogurma deme hakkina ne ben, ne siz, ne de devlet sahip; kadinin kendisi ve bebegi icin en dogrusuna karar verebilecegini savunuyorum.

Bu topicteki butun gecmisi okumadim, ama okudugum kadarinda gordugum uslup ve militanlik beni buyuk hayal kirikligina ugratti. Kadinlar olarak birbirimizin kararlarina saygili olmali, birbirimizi desteklemeli, birbirimize sahip cikmaliyiz diye dusunuyorum, burada ozellikle "normal" dogum taraftarlarinin sezaryen isteyen kadinlara karsi kucumser, asagilayici tavri inanilir gibi degil. Normal dogum taraftari arkadaslara tavsiyem, kadin arkadaslari sezaryenden dogal doguma yoneltmek istiyorsaniz onlari asagilamak yerine anlayisla yaklasip belki korkularini yenmelerini saglamaya calismayi deneyin.

Yurtdisinda dogumlari hep ebeler yaptiriyor denmis. Ben yurtdisindayim, birinci elden bunun yanlis bir genelleme oldugunu soyleyebilirim. Ebeler buradaki dogum faaliyetlerinin onemli bir elemani ama butun normal dogumlari ebeler yaptiriyor diye bir sey yok. Burada olan ama Turkiye'de olmayan bir akim, kadinlarin dogal, minimum mudahale ile doguma ozendirilmesi (ben ozendim mesela). Ebeyle dogurmayi tercih edenler ebelerin gosterdigi anne sevkati yuzunden tercih ediyorlar bunu, bizim ebelerimiz anne/abla sevkati gosterebiliyorlar mi bunu bir dusunmek lazim (bu forumlarda ebelerden neredeyse dayak yiyen kadinlari okudum). Evde doguranlari, suda doguranlari duymussunuzdur, o tur dogumlari ebe yaptiriyor ama bir doktor "riskli bir durum yok" onayini verirse ancak. Bunu tercih eden, "dogumumu soyle yapacagim" diyen de kadinin ta kendisi. Her turlu dogumda doguma bir "birth plan/dogum plani" ile gidiliyor, dogumumda su su su mudahaleleri yapmayin diyorsun. Tabii doktor anormal bir durum gerceklesirse bu plandan sapma tasarrufuna sahip. Gordugunuz gibi dogum olayini doktor degil anne adayi yonlendiriyor. Bunun icin kadinin bilgili ve guclu olmasi lazim, doktora "bunu istiyorum" diyebilmesi, diretebilmesi lazim, kadinlari kucumseyerek bunu saglayamazsiniz.

Bilgi demisken. Daha ilk muayenemde bana dogum, doguma hazirlik, dogum sonrasi ve saire hakkinda degisik degisik dersler ile ilgili bilgiler verildi, mutlaka kayit yaptir ve git dendi. Turkiye'de devlet hastanelerinde veya saglik ocaklarinda boyle bir uygulama var mi? Kadinlara dogumun evreleri, nefes teknikleri, rahatlama teknikleri, ikinma ve saire konularda bilgi veriliyor mu dogumdan aylar once? Insan bilmedigi seyden korkar, etraftan duydugu korkunc "saatlerce bagirdim agri cektim" "yirtilma oldu 15 dikis attilar, 3 ay oturamadim" gibi abartili dogal dogum hikayeleri de bu korkuya tuz biber eker. Anlayis ve egitimle bu korkularin ustesinden gelinebilinir cogu kadinda, o korkulari yargilamakla hicbir yere varilamaz.

Eskiden kadinlar tarlalarda catir catir doguruyorlarmis falan deniyor. Peki o donemde dogum sirasinda ve dogumdan hemen sonra cocuk olumleri istatistiklerine bakiyor mu bu argumani ortaya atanlar? Binlerce yildir kadinlar doguruyor, biz de dogal dogurabiliriz elbet, ama tibbi gereklilikleri, hastane hijyenini de oyle elimizin tersiyle itemeyiz. Derin korkular yasadigi icin dogru ikinamayan kadinin bebegi dogum kanalinda buyuk stres ve travma yasar, olum tehlikesi bile olabilir, bunu mu istiyorsunuz?

Son soz olarak sunu diyecegim: Sezaryen oranlarinin dusmesi isteniyorsa bu yasaklarla olmaz, kadinlari dogal dogum icin cesaretlendirmekle olur. Kadinlar bilgili, bilincli, guclu olmali ve kendileri ve bebekleri icin en dogru karari alacaklarina guvenilmelidir. Icinde 9 ay cocugu tasiyan, sonunda onu soyle ya da boyle icinden cikarandan baskasina laf etmek, karar vermek dusmez.

Sizin şu güzel, dolu dolu, dosdoğru yazınıza bile ne itirazlar gelecek şimdi, hiç üşenmeyip karşı görüşleri bekleyeceğim :1:

cnm benım gercekten cok guzel dıle getırmışsın duşuncemı kı öncelıkle bız kadın kadını bırbırımızı anlamıyoruzkı devlet buyuklerı bızım doğum şeklımız konusunda tercıhımıze anlasın

Ben yazmak istemedim..Dr.lar onca yıl okumaya,dirsek çürütmeye malesef ki sanıldığı gibi öyle abartılı maaşlar almıyorlar...:(

çoğunluğu alıyor ama..
daha geçen katıldığım bir seminerde..
dr.ların en iyi maaş aldığından bahsedildi...
bölüm olarak değişiyorsa bilemem tabi..

Back
X