ve sonunda ikimizin de inadı bızı ayırıyor. Başanacagız sanırım

Ayrılma sebebiniz sadece buysa kusura bakmayın yanlış yapmışsınız. Biz evlendik aynı şeyi eşim de baba dedi. Hayır dedim ama iş inada bindi illaki olacak dedi. Tabiki aska kabul etmem bu durumu ama tamam dedim o anlık sorun çkmasn diye. Hamile kaldım ve asla istemediğimi söyledim tab hamile halimle kırmadı ve istediğim ismi koydum

Ayrılma sebebiniz sadece buysa kusura bakmayın yanlış yapmışsınız. Biz evlendik aynı şeyi eşim de bana dedi. Hayır dedim ama iş inada bindi illaki olacak dedi. Tabiki aska kabul etmem bu durumu ama tamam dedim o anlık sorun çkmasn diye. Hamile kaldım ve asla istemediğimi söyledim tab hamile halimle kırmadı ve istediğim ismi koydum. Herşeyi zamanında halledin. Kavga da edecekseniz vakti gelsin , konuşacaksanızda vakti gelsin

Arkadaşlar çok kötüyum şu an ağlıyorum artık engel olamıyorum kendıme. Nerden geldım bu şehre nerden güvendım de cıktım yola. Halbukı benı cezbeden çok belırgın bır ozellıgı de yok aşık edecegı bır tarafı da yok ben ondan daha ıyı konumdayım bile. Ama onun ısrarları peşimi bıakmaması sonucu bu aşamaya kadar suruklendım nasıl oldugunu ben bıle bılmıyorum:(

sevmediğiniz adamın neden cocuğunu doğuruyorsunuz usteki yorrum size ait bence eşinizle bu noktaya gelmenizin tek nedeni aranızda sevgi olmaması

Son düzenleme:
konu saçma gibi görünsede değil çünkü olay isim konusundan çıkıp inatlaşmaya gelmiş şimdi siz kabul etseniz onun o kabul etse sizin dediğiniz olmuş olucak 2 isim koyun bunun için boşanımayın :19: sonuçta tek başına yapmıyor seninde hakkın

Ama bu yüzden ayrılmamalısınız, bır kere bebeğin olacağı ne malum?
2-Bebegın erkek olacagı ne belli?
2-Artık bütün çocuklar iki isimlı zaten,sen dıger ısmı söylersın cocuguna

Aılelerı katmamanızı önerırım.

1.5 yıllık evliyim 2.5 aylık bir oğlum var
bebeğim doğana kadar eşim babasının ismini istedi yanına bnım istediğim isim olacaktı
kv kendi bulduğu bi ismi bana inat olarak benim bebeğime koyacaktı
ama kimsenin dediği olmadı
oğlumun iki ismide benim istediklerim
daha evlenmeden isim için boşanılınır mı
gördüğün başka daha büyük bi sorun yoksa yazık etmeyin kendinize
hakkınızda hayırlısı iyi düşünün derim

İnsanın kimsesi yanında olmaması ne kötü. Dizinde dertleseceğim bir yakıım bıle yok yanmda ve ben çok sevdıgım aılemı bırakıp ona guvenıp geldım. Hala guvenıyorum benım ıcın heryere kosturur herseyı yapar yemek yapar ben erken gelırım eve yorulup dınlenırım cogu zaman o 2bucuk saat sonra geldıgı halde cogu zaman yemegı dert etmez yardım eder temızlıge yardım eder , saatlerce günlerce beni birseyı begeneyım dıye gezdirir içme sinsin aldıgım herşey diye oradan oraya kşturur araştırır vs... Aslında düşünceli birçok yonden.

Ama zor yanları da var işte gülün dikenleri gibi görüyorum bu ve bazen bana çok zor gelıyor.

Dün verdiğim tepki belki gerekli idi biraz. Onu düşünmeye zorladı. Ailesi ile konuşmuş bu arada. Diyor ki onlar da çok üzüldü boyle konudan dirlik bozulur mu koymayın oglum ne var demişler. O da benım cok ıstedıgım bırsey bu ben koymak ıstıyorum demıs. O da benım babamın adını da koyalımdıyor demıs. Kayınpeder de ıyı ıste ne gzel madem oyle koyun demış. O da demıs kı yok bu sefer çocugu ıkı aıle ıstedıgı ısımle cagırır ayrım olur bılmem ne...

Sabahta ben dedım kı bugun annenlere gıdelım. O da bugun gıtmeyelım bıraz kırgın onlarda dedı. Biz kötü birşey yapmış gibi neden istemıyor kı dıye dusunuyorlar dedı. DAha çocuk yok düğün yok önceden aılenın adını koymam gıbı pazarlık nıye oluyo dıye goruyorlar dedı.

Şimdi ben akşam kı ılımlı aıleyı mı düşüneyım. Yoksa sabah soyledıgı bana hafıf sıtemkar aıleyı mı. Ve belkı de daha bırcok cümleyı bana açık söylemedı onların kullandıgı.

Benımle uzun uzun kırgın sekılde konustu. Bundan sonra dıretmeyecegım. İsmi sen koy ben karışmayacagım sadece bakacagım kotu anlamı vs var mı yok mu dıye onun dısında mudahale etmeyecegım dedı. Ama bunu soylerken bır taraftan da çok kırıldım artık elımı ayagımı cekıyorum mesajları vardı ses tonunda bakışında. Ben ustune gıtmedım hala vazgeçmış degılsın soyledıklerını benımsememşsin ama mecbur kalmış gıbı konusuyorsun hala bana hak vermış degılsın demedım. İçimden geçen bunlardı aslında...

Bir sure naz yaptı eskisi gıbı sıcak içten davranmadı ama bu sabah bıraz daha yumuşadı.

Şu şartlarda ben onun naz yapmasını dikkate almadan fikrii değiştirmezsem ilerde yıne kavgaya döner mı emın degılım. Sonuçta şu an kabul etti. Ve ben onun bu istegını yıkıp başka bır ısım koyarsam sizce ömür boyu onun içinde kalır mı ömür boyu bunu dile getirir mi...

Son düzenleme:
şöyle düşün,küçüklüğünden beri kızına annenin adını vermek hayalin ve evleneceğin kişi kesinlikle reddediyor.ne düşünürsün.hayalinden hemen vaz geçermisin:34:

şöyle düşün,küçüklüğünden beri kızına annenin adını vermek hayalin ve evleneceğin kişi kesinlikle reddediyor.ne düşünürsün.hayalinden hemen vaz geçermisin:34:

ablacım orası öyle tabii ama konu sahibi kesinlikle reddetmiyor ki.iki isim koyalım diyor.ama eşi babamın ismi olmazsa çocuk da olmaz diyor..ya da ilk isim babamınki olacak diye ısrar ediyor.buna ne hakkı var? o çocuk sadece babaya mı ait?

bir de bence bu isim olayı sadece bir kıvılcım.bu ateş zaten yanmaya hazır bekliyordu.asıl sorun başka bence.yoksa hiç inanabiliyor musun böyle bir inatlaşma yüzünden evlilk bitsin? üstelik daha düğünleri bile yapılmamış.

Teorikte bu sebepten boşanma olmaz tabi diyorum ama baştada yazdığım gibi burda tavır önemli, bu şekilde zorbaca bi belaltı vurmayı asla kabul edemem ben de, o isim olmazsa çocukta olmaz diyerek diyerek annelik hakkından mahrum etmek bi kadını, bu şekilde onu yıldıracağını sanmak...acınası

konu sahibi arkadaş,olayı çok büyütmüssün bence
bende kayımbabamın ismini koydum ve çokda istekli olduğumu söyleyemem.
ama ne var ki? koysan ne çıkar..bu kadar abartmaya ne gerek var,iş ailesine kadar gitmiş.
boşanmaya neden olacak bir şey mi bu?bu kadar basit nedenden ötürü insanları neden huzursuz ediyorsunuz.
önceki konularına da yorum yapmıştım,kafandaki ön yargıyı at artık
ve lütfen o şehirde mutlu olmaya çalış

konu sahibi arkadaş,olayı çok büyütmüssün bence
bende kayımbabamın ismini koydum ve çokda istekli olduğumu söyleyemem.
ama ne var ki? koysan ne çıkar..bu kadar abartmaya ne gerek var,iş ailesine kadar gitmiş.
boşanmaya neden olacak bir şey mi bu?bu kadar basit nedenden ötürü insanları neden huzursuz ediyorsunuz.
önceki konularına da yorum yapmıştım,kafandaki ön yargıyı at artık
ve lütfen o şehirde mutlu olmaya çalış

senin eşin koymazsan çocukta yapmam o zaman dedi mi, sen diretmemişsin koymuşsun ama herkes aynı değil ben de böyle bi teklifi kabul etmem onunki babada benimki bostan korkuluğumu hak geçer, adil olmak adına şimdiden kız için de erkek için de iki isim düşündük örneğin erkek için kağan deniz, kağanı eşim istedi denizi ben, niye aileden isim koyayımki

canım ben arkadaşın önceki konularınıda hatırlıyorum.
bu konu bir daha gündeme gelmişti,hatta bende eşinin davranışını yanlış bulmuştum,
ama rahatsızlık vermeye başlamış artık ve konu sahibi arkadaşında kafasında fazla yer etmiş bu konu.
benim eşime gelince babamın ismi olmassa çocukta yapmam demedi ama zorla olacak dedi.
(ayrıca diretmediği mi nerden biliyorsun?tanımıyorsun beni)
ama sonuçta istediğimide yaptırıp, ikinci ismi koydum,eşim inatlaşır bende inatlaşırsam ne olur
bu durumun sonu?ikincisi konu sahibinin eşi yumuşamış,bundan sonra diretmeyeceğim demiş.bu kadar şey yaşanmış,ailelere kadar gitmiş konu
hoş olmuş mu?eşi yumuşadığına göre demekki bu kadar şeyler yaşanmadan da farklı bir şekilde yumuşatılırdı.
demek istediğim en ufak şeylerde eşlerin boşanmayı telefuz etmesini,boşanmak için basit bir neden olan ufacık şeylerin büyütülerek ailelere kadar gitmesini ve son olarak eşler arasındaki bu güç yarışını doğru bulmuyorum.

Son düzenleme:
Sabahta ben dedım kı bugun annenlere gıdelım. O da bugun gıtmeyelım bıraz kırgın onlarda dedı. Biz kötü birşey yapmış gibi neden istemıyor kı dıye dusunuyorlar dedı. DAha çocuk yok düğün yok önceden aılenın adını koymam gıbı pazarlık nıye oluyo dıye goruyorlar dedı.

Şimdi ben akşam kı ılımlı aıleyı mı düşüneyım. Yoksa sabah soyledıgı bana hafıf sıtemkar aıleyı mı. Ve belkı de daha bırcok cümleyı bana açık söylemedı onların kullandıgı.

olayı ailesine anlatması münasebetsizce olmuş, insanlar kırılmakta haklı öyle bir beklentileri olmasa bile durduk yere babanın ismi olacağına boşanalım diyen gelin pozisyonuna düşürmüş sizi eşiniz. insan ister istemez noldu da bu kız böyle yapıyor diye düşünmüşlerdir onlara eşinizin yaptığı dayatmayı anlatsanız da anlayabileceklerini sanmıyorum bu saatten sonra.

ailesi gerçekten koysanız nolur koymasanız nolur diye üdşünüyor olabilirler normalde ama işte keşke anlatmasaydı eşin seni böyle bir duruma sokmasaydı onların gözünde.

isim muhabbeti bitince bir de bunla uğraşmak zorunda kalacaksın şimdi :/

asıl konuyla ilgili de ikiniz de aşırı abartmışsınız bence öyle böyle değil, özellikle eşinin babamın ismi yoksa çocuk da yok demesi tam bir saçmalık. böyle bir dayatmaya ben de sakin kalamazdım nolacaksa olsun derdim gibi geliyor, yalnız şu da var yukarıdaki bir mesajınızdan sizin eşinizle olan evliliğinizden tam olarak emin olamadığınızı düşünmeye başladım. onun için buraya geldim kimseyi tanımıyorum gibi bir cümleniz vardı. sanırım kafanızda bazı şeyler tam yerleşmemiş o soruların cevabı kendinize dürüstçe verip ayrılığı bu cevaplara göre düşünün derim ben.

ablacım orası öyle tabii ama konu sahibi kesinlikle reddetmiyor ki.iki isim koyalım diyor.ama eşi babamın ismi olmazsa çocuk da olmaz diyor..ya da ilk isim babamınki olacak diye ısrar ediyor.buna ne hakkı var? o çocuk sadece babaya mı ait?

bir de bence bu isim olayı sadece bir kıvılcım.bu ateş zaten yanmaya hazır bekliyordu.asıl sorun başka bence.yoksa hiç inanabiliyor musun böyle bir inatlaşma yüzünden evlilk bitsin? üstelik daha düğünleri bile yapılmamış.

ben de kafamda,hayalimde olanlar için ısrar ederim.gerekirse rest de çekerim.ama bir şekilde yapacağımı yaparım.kafamdaki gerçekleşmeden rahat edemem.eşimin karşı olduğu bir durumsa da onu da bir şekilde ikna ederim:34:

olayı ailesine anlatması münasebetsizce olmuş, insanlar kırılmakta haklı öyle bir beklentileri olmasa bile durduk yere babanın ismi olacağına boşanalım diyen gelin pozisyonuna düşürmüş sizi eşiniz. insan ister istemez noldu da bu kız böyle yapıyor diye düşünmüşlerdir onlara eşinizin yaptığı dayatmayı anlatsanız da anlayabileceklerini sanmıyorum bu saatten sonra.

ailesi gerçekten koysanız nolur koymasanız nolur diye üdşünüyor olabilirler normalde ama işte keşke anlatmasaydı eşin seni böyle bir duruma sokmasaydı onların gözünde.

isim muhabbeti bitince bir de bunla uğraşmak zorunda kalacaksın şimdi :/

asıl konuyla ilgili de ikiniz de aşırı abartmışsınız bence öyle böyle değil, özellikle eşinin babamın ismi yoksa çocuk da yok demesi tam bir saçmalık. böyle bir dayatmaya ben de sakin kalamazdım nolacaksa olsun derdim gibi geliyor, yalnız şu da var yukarıdaki bir mesajınızdan sizin eşinizle olan evliliğinizden tam olarak emin olamadığınızı düşünmeye başladım. onun için buraya geldim kimseyi tanımıyorum gibi bir cümleniz vardı. [COLOR="#FF0000"]sanırım kafanızda bazı şeyler tam yerleşmemiş o soruların cevabı kendinize dürüstçe verip ayrılığı bu cevaplara göre düşünün derim ben.
[/COLOR]
çok isabetli bir cümle olmuş,önceki konularından da bu yorumu çıkarmıştım.
sanki konu sahibi için bu evlilik, çok içine sinen bir evlilik gibi durmuyor.

Son düzenleme:
ben de kafamda,hayalimde olanlar için ısrar ederim.gerekirse rest de çekerim.ama bir şekilde yapacağımı yaparım.kafamdaki gerçekleşmeden rahat edemem.eşimin karşı olduğu bir durumsa da onu da bir şekilde ikna ederim:34:

eşlerin ikisinin de hayali varsa ya orta yol bulunacak ya da iş buralara geliyo

eşlerin ikisinin de hayali varsa ya orta yol bulunacak ya da iş buralara geliyo

kadınlar eşlerini rahatlıkla işleyebilir,bu kadınların elindedir.hatta benim fikrimi bir zaman sonra eşim kendi fikriymiş gibi dile bile getirir.yeter ki fevrilik yapmamalı,evlilikte de boşanma kesinlikle ağıza alınmamalı:34:

benim eşimde ölmüş babasının ismini koymayı çok istiyordu hatta karnımdayken ismiyle bile sevmeye başlamıştı, sonuç kız bebeğimiz oldu:1::1: daha cinsiyeti bile bilinemeyecekken keşke böyle bir tartışmaya girmeseydiniz erkek olsaydıda ön isim olarak koyardım ikinci bir ismide kendim belirlerdim ve onunla hitap ederdim bebeğime, çünkü eşimde ölmüş babasına duyduğu bir özlem var küçük yaşta kaybettiği için, ismini sayıklamak istiyor.

Eski konularımdan zaten sorunlu bır evlılık surecı gecırdıgım bılınıyor. Belkı de olayları sorun halıne getıren bızdık. Ortada önemlı bır olay yok bıle. Ama son actıgım çocuk konusu bızı bıtırdı...

Diyeceksınız kı yıne fol yok yumurta yok ve olmayan bır cocugun ısmı ıcın boşanılır mı. Demekk kı boşanılıyormuş. Tayın ıcın erken nıkah yaptık ve düğüne 1 ay kalmıştı sadece. Günlerce bu sorunu yok saydık bastırdık ama bır yere kadar dun patladık artık.

Ben yenı evlı bır arkadaşımla konuşurken onun çocuk planlarını dınledım ve gozlerım doldu içime attım sıkıntımı. Çünkü benım eşim ilerde cocuguma babamın adı konulmayacaksa hiç çocuk yapmayalım dıyordu bana. Ve cıddı cıddı bu kararı almıştı. Ben senden vazgeçmem ama çocugum uzerındekı bu ısım hayalımden de vazgeçmem. Çocuk sahıbı olmaktan vazgeçerım dıyordu.

Ben boyle baslayan bır evlılıgın ılerde zaten çatırdayacagına ınandım ve ılerde çocuk isteyecegımı bılıyorum. Allah nasıp ederse tabı. Allah vermezse kabullenırım ama sırf ısım muhabbetıne cocuksuz kalmak zaten o evlılıgı yıpratacak ınancındayım. Dün çok dırettım tatlı dılle de yalvardım terste oldum fıkrını degıstıremedım. Ben de çocuksuz evlılıge gırmem dedım. Ve bır sekılde ayrılıga geldık...

Bugun ailelerımıze haber verelım dıye konustuk sakınce. Nasıl boşanılacagını arastırdık usul usul...Ben de inat yapıyorum o da ınat yapıyor. Ama kıramıyoruz içimizdekı inadı. İçim acıyor aslında bılıyorum onunda çok acıyor hiç istemıyoruz ıkımızde boyle ayrılmayı ama ıkımız de ınada ya da düşüncelerimize yenık düşüyoruz... Belki de evlılık hayatını taşıyacak olgunlukta degıldık ıkımız de ve çok küçük kaldık evlılık karşısında...[/QUO

çok saçma kavga olur küslük olur ama bu sebepten evlilik filan bitmez :20::20::20:

Back
X