veda etmek şart mı?

Raiden

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
3.264
3.777
198
3 yıldır 90 kişinin bulunduğu bir iş yerinde calısıyorum. İlk geldiğimde her şeye o kadar hevesli, insanlara karşı o kadar sıcakkanlıydım ki, zamanla aynı insanların kendine laf bulabilmesi için herkesi her şeyi -tabii beni de- sohbetlerinde gayet rahat kullandıklarını duyunca soğudum hepsinden. Konuşmayı hep sen başlattığın, sürekli alttan aldığın zaman senden iyisi yok, sanki bilerek seçmişler bu insanları ve bir araya getirmişler.. Benden büyüklerin dedikodularını, yaşıtlarımın sahteliklerini görünce iyice içime kapandım. Konuştuğum bir kaç arkadaşım var, başka kimseyle konuşasım bile gelmiyor o kadar soğudum. Neyse, bir kaç haftaya ayrılıyorum bu şehirden ve buradan gidene kısa bir veda töreni yapılır, vedalaşılır falan ama ben bu töreni istemiyorum. Tek tek birimleri dolaşsam yine törenden farkı kalmayacak. Bir kaç arkadaşım ve daha önce çalıştığım birimlerle vedalaşıp gitmek istiyorum sadece.. tabii gittiğim fark edilince arkamdan bayağı laf edilecek.
Ama hiç içimden gelmiyor, sizce şart mı herkese veda ederek gitmek? Siz olsanız yapar mıydınız?

Sana iyi referans olabilmeleri için yöneticilerinle vedalaşıp tesekkur etsen yeter...Diğerlerinin umrunda değilsindir zaten sen gidince adını bile anmazlar, gerek te yok zaten...Başka yerlere basvururken referans onemli o yuzden yoneticilerinle aranı bozmadan gidersin

aslında yöneticilerin referansı da çok önemli değil, kurum değiştiriyorum çünkü canım. Yöneticilerimizin bir kısmı da zaten ellerinden telefon düşürmeyen ama personel işini bitirip boş zamanında masasında otururken telefonuyla oynuyor diye yaygara cıkaran ve bunu her yerde anlatan tipler. sadece benim bağlı olduğum müdürle vedalaşmayı düşünüyorum

Sana iyi referans olabilmeleri için yöneticilerinle vedalaşıp tesekkur etsen yeter...Diğerlerinin umrunda değilsindir zaten sen gidince adını bile anmazlar, gerek te yok zaten...Başka yerlere basvururken referans onemli o yuzden yoneticilerinle aranı bozmadan gidersin

kurum değiştirirsen değiştir bir sonraki iş başvuurnda önceki yöneticilerini arayacaklar ne iş yaptığın önemli değil.Nerfret ile etsen en tatlı halinle vedalaş olnlarla

helaleşin gidin bence.

Ben de son işimden kötü ayrılmayalım diye düşünerek önce birim sorumlumuza haber verdim ordan oraya derken kendimi müdürün yanında buldum ayrilmamam için önce güzellikle başlayan sonra b.kunu çıkardıkları bir konuşmaya maruz kaldım ve odadan çıktıktan sonra kendimi noterde buldum
Sonuç olarak bir ihtar çektim ve kimseyle vedalasmadan işten ayrıldım.tabi referans şansımı kaybettim.
Bu konularda sabırlı olmak gerekiyor ben sabredemedim

bende kurumda kımseyle pek muhattap olmazdım.saygı ve sevıyelı ıdık.odaları tek tek gezdım hellallık ıstedım.iş hayatı sonuçta kım kımın hakkına gırdı bılemeyız(hhakında konuşmuşuzdur.bılmeden üzmüşüzdür vs vs).yapmasaydım hep düşünürdüm. eksilmeyiz.hani derler ya insanlık bende kalsın.helalilk istemek bence önemli.hakkınızı halel edın görüşürüz.ıkı kelıme de yeter.
konuşmadıklarıma(küs) gtmedım ama.

noter ne için

Bende eski işyerimdeki 2 kadını hiç sevmiyordum başta iyilerdi sonradan çok değiştiler çok değişik davranıyorlardı işyerinden de işimden de onlar yüzünden soğumuştum diyebilirim işten çıkarken istifa dilekçemi vermeye direk patronun odasına gittim dilekçemi verdim kendisi ile konuştum ve sonra o 2 kadının masasının önünden geçerek çıktım gittim bakmadım bile yüzlerine nefret ettirdiler kendilerinden bir de istemeye istemeye sarılıp vedalaşmak daha fazla yüz göz olmak istemedim. İstemediğiniz bir şeyi yapmak zorunda değilsiniz.

aynen konusmadıklarıma gitmeyeceğim.
ama mesela bayram önceleri bizzat yanlarına gidip tebrik ettiğim halde, mümkün mertebe konustuğum halde hep kendini geride tutanlarla eskisi gibi konuşmuyorum, bazen görmüyor gibi davranıyorum onların yaptığı gibi. gidip bir hoşçakalın der miyim bilmiyorum

Işten çıkartmamak için tüm zorlukları çıkartacaklarını anladığım ve artık 1 dakika bile çalışmak istemedigim için noterden ihtar çektim kurumla ilgili tüm şikayetlerimi ayrılma nedenlerimi belirten ve tekrar oraya gitmedim bir 10 gün sonra falan da gidip son evraklarımı aldım kurumdan tüm ilişiğim kesildi

Bence aksam is cikisi kapidan gezmeniz yeterli
Bana hic vedalasmamak garip geliyor ayakta kapidan gezmeniz yeterli olur ama hic vedalasmamak uc bir nokta

geçmiş olsun

İstemiyorsanız tören mören gerek yok; yöneticilerinizle ve müdürünüzle vedalaşmalısınız ama. İstemesenizde bunu yapmalısınız.

Toplu mail atma şansınız yok mu? Mail ile herkese veda edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…