vee gelinlerin bayramini zehir eden kaynanalar..

Aynen kaybetme korkusu yüzünden hep alttan alıyorum..
Ve beni asıl korkutan ; annesi ve babası için beni gözden çıkarabileceğini bilmek, ve bunu görmek istemediğim için de, bunların yaşanmasına izin verecek şeyleri yapmıyorum..
Çünkü beni dibe vurur, kendimi toparlayamam biliyorum..
yorum yazmuyacaktim ama sirf adalet istediğin icin sirf haksizliga hayir dedigin icin seni bosayacaksa bu adamin sevgisinden şüphe edilir

henuz bu dertlerle mhatap olmadik hic, her bayram ailelerden ayri ve yalniz geciyor, ben cokda sikayetci degilim :)
kv evinde bana misafir gibi davranip iyi agirliyosa ilk gun giderim, malum kurban isleri falan, esim muhakkak ailesiyle gecirmek isteyecektir. hatri icin giderim iki gun bile kalirim, ekndi ailemin yanina 3. gun gitmeye razi olurum. ama kvnin tutumuna bagli, eger gelin kalksin is gorsun, cayi kahveyi eksik etmesin, zaten butun yil calsimis 9 gun tatilin gozunun icine bakan geline is yaptirma telasina duserse, dahada bayramda zor guru hepimizi.
ben misafir agirlamayi severim, evime geleni memnun ederim, calismama ragmen hic hayir demem misafire ama gittigim yerde de misafir gibi agirlanmak isterim, bunu yapmiyorsa kv ve digerleri hicde gitmem.
sizde icinizden geldigi gibi yasayin bir bayramimiz var zaten, ondada kocanin kvnin keyfine goremi yasiycaz.

Bizim ailelerin yanına gittigimiz her bayram zehir...
Aileler ayni sehirde.biri sehrin bir ucunda digeri oteki ucunda ve hep bir çekişme.
Sizinkilerde cok durduk bizimkilerde az durduk...öyle noktaya geliyoruz ki bi süre sonra..
Oturduk konustuk ve bizim evliligimiz cok daha onemli dedik ve gitmeme karari aldik.zaten bayramlarda bazrn gidiyoruz bazen gitmiyoruz.farkli şehirdeyiz.bahane uyduruyoruz.boyle cok daha huzurluyuz...

Bizim ailelerin yanına gittigimiz her bayram zehir...
Aileler ayni sehirde.biri sehrin bir ucunda digeri oteki ucunda ve hep bir çekişme.
Sizinkilerde cok durduk bizimkilerde az durduk...öyle noktaya geliyoruz ki bi süre sonra..
Oturduk konustuk ve bizim evliligimiz cok daha onemli dedik ve gitmeme karari aldik.zaten bayramlarda bazrn gidiyoruz bazen gitmiyoruz.farkli şehirdeyiz.bahane uyduruyoruz.boyle cok daha huzurluyuz...
En güzelini yapmışsınız her iki tarafa da gitmemekle,atla eşek tepişir arada olan katıra olurhuzur bozmaktan başka işe yaramayan aileler

En güzelini yapmışsınız her iki tarafa da gitmemekle,atla eşek tepişir arada olan katıra olurhuzur bozmaktan başka işe yaramayan aileler

Tam da öyle gerçekten.
Onları mutlu etme çabası bize cok zarar veriyor.
Herseyi gectim ikimizde oyle aman aman annem babam diyen insanlar olmadığımız halde sırf sidik yaristirmak icin kapisiyorduk artık.
Bilmiyorum ne zamana kadar bu boyle sürecek. Sonucta bu da köklü bir cozum değil.
Eşim ayni sehirde olmadigimiz icin kiymete bindigimizi ve tayinle 1 2 seneye yanlarına gidersek bu kadar sıkıcı olmayacaklarını ,rahat edeceğimizi söylüyor ama niyeyse inanmıyorum zira bu bi gelenek gibi.
Ben bekarkende annemle babam ayni meseleden kavga ederlerdi aynı sehirde olmalarına rağmen.
Biz sadece kaçıyoruz, gercek çözüm ne gerçekten bilmiyorum...

ben de evlendiğimden beri bayramı ailelerden uzakta geçiriyorum.
hatta bu bayram kv kp bile aramadım aramayı düşünmüyorum. bırak bayramı tatillerde gittiğimizde bile eşimle birbirimize giriyoruz.

eşimin ailesi ve benim ailem farklı şehirlerde oturuyor ama benim ailemin oturduğu şehirde birçok akrabası var. normalde gittiğimizde bile sanki ağaç kavuğunda doğmuşum gibi sürekli onlarla vakit geçirmemizi isterler. kv kp değil bunlar yakın akrabaları. bir keresinde bir haftada sadece iki üç saat ancak görebilmiştim annemi, kardeşlerimi hiç görememiştim.senede iki defa gördüğünüzü düşünün.

kv kp yanına gittiğimizde sinirimi bozacak bir davranışta bulundukları yetmiyormuş gibi oğullarına hiç değer vermezler bağ oluşmamış aralarında. o da bu bağını diğer akrabalarıyla doldurmaya çalışır. mutlaka daha dönmeden birbirimize girmeye başlarız.

bekarken ailenizin, sevdiklerinizin tadını çıkarın, evlendikten sonra ne tür bir şeyle karşılaşacağınız hiç belli olmuyor.

Senin kendine bu konuda guvenmen lazım. Kendi değerini bilmen lazım. Olumlamalar diye bir bölüm var kk de. Ona bir bak istersen.

Yok arkadaş bu adam ya sonunda beni delirtecek, ya da bizim sonumuz boşanmak olacak...

Beni sinir etti, çıktı gitti..

Canım sana ve yorumumu görüp cevap vermek isteyen arkadaşlara soruyorum ;

Dün sabah eşim kurbana gidecekti. Kayınvalidemlere bir büyükbaş ortaklığı, bir de bize küçük baş için 3 bin Tl vardı yanında.
Bendeki 30 TL'yi istedi.
Sende ki para yeter de artar bile, bırak bende harçlık olsun dedim.

Diyen sen misin?
Parayı yırttı attı, parayı sakınıyormuşum ben.
Onun sinirini çıkarıyor dünden beri.

Annemlere gidemedim bu arada, önce yok gidemezsin dedi.
Sonra Saat olmuş 9 buçuk, abini ara gelsin alsın dedi.

Dedim saat kaç oldu, şurda 1 saat sonra çocuğu uyıtucam zaten.

Bu sefer de şimdi gitmiyorsan yarın da gitmeyeceksin dedi.

Çıktı gitti, ne olur yardım edin bana,
Kafayı yemek üzereyim,
Konu açmak istiyorum ama bayram dolayısıyla eşim evde, doğrudan düzgün bakamam diye açmıyorum.

Kalbim sıkışıyor sinirden, bana bir akıl verin ne olur???? :KK43: :KK43:

Senin kendine bu konuda guvenmen lazım. Kendi değerini bilmen lazım. Olumlamalar diye bir bölüm var kk de. Ona bir bak istersen.

Yok arkadaş bu adam ya sonunda beni delirtecek, ya da bizim sonumuz boşanmak olacak...

Dün sabah eşim kurbana gidecekti. Kayınvalidemlere bir büyükbaş ortaklığı, bir de bize küçük baş için 3 bin Tl vardı yanında.
Bendeki 30 TL'yi istedi.

Diyen sen misin?

Kafayı yemek üzereyim,
Konu açmak istiyorum ama bayram dolayısıyla eşim evde, doğrudan düzgün bakamam diye açmıyorum.

Kalbim sıkışıyor sinirden, bana bir akıl verin ne olur???? :( :(

Bendeki 30 TL'yi istedi.

Diyen sen misin?

Kafayı yemek üzereyim,

Adam resmen sorunlu ailene bugun şu saatte gitmiyorsun yarin gideceksin. oldu bey başka emrin var mi? Edepsizin teki ya resmen Allah korusun

Adam resmen sorunlu ailene bugun şu saatte gitmiyorsun yarin gideceksin. oldu bey başka emrin var mi? Edepsizin teki ya resmen Allah korusun
Hayır, şimdi gitmiyorsun yarın da gitmeyeceksin..

Gercekten bekar olan kadınları, Allah böyle sorunlu kişiliklerden korusun..
Ah, evlenmeden fark edemedim ki..

Bendeki 30 TL'yi istedi.

Diyen sen misin?

Kafayı yemek üzereyim,

Bak ama yine aynı şeyi yapmışsın. Gidemezsin ne demek? O anda abim almaya gelecek diyecektin. Ya da 9 mu oldu saat git bebeğin orada uyusun hatta sende kal orada. Çocuk uyudu derdin. Yarın gidemezsin diye bir şey yok. Yarın çağır abini git. Ya ben anlamıyorum neden korkuyorsun? Bak burada yazılanları okuyorsun eşinin ailesine gitmeyen konuşmayan bir sürü insan var ama bosanmayan bosanmıyor.

Bendeki 30 TL'yi istedi.

Diyen sen misin?

Kafayı yemek üzereyim,

Cebinde uc bin lira para var utanmadan sendeki 30 lirayida istiyo bide bugun gidemezsen yarinda gidemezsin he o kim ya benimkide oyleydi aile konusunda ama ben inadimla artik kazandm sakin aileni ezdirme o ne karisiyo ya git abinle ve kal annende

Bak ama yine aynı şeyi yapmışsın. Gidemezsin ne demek? O anda abim almaya gelecek diyecektin. Ya da 9 mu oldu saat git bebeğin orada uyusun hatta sende kal orada. Çocuk uyudu derdin. Yarın gidemezsin diye bir şey yok. Yarın çağır abini git. Ya ben anlamıyorum neden korkuyorsun? Bak burada yazılanları okuyorsun eşinin ailesine gitmeyen konuşmayan bir sürü insan var ama bosanmayan bosanmıyor.

O anda, inada bindirip gitsem iş büyücek..
Ne yapıp edip herkese karşı beni suçlu durumuna düşürecek..
Ben kendimi anlatmaya çabalarken, ağlayıp zırlamaktan kendimi ifade edemeyeceğim..

Sonra sonra vicdan yapıcam, aslında ben de inat ettim, ben de suçluydum falan diye vicdan azabı hissedicem..

Kısacası: korkuyorum... :(

Kendimi anlatamaktan, yaşadıklarımı ifade edememekten...

Sonuna kadar haklı olsam da, nasıp olup da eninde sonunda ben suçlu çıkıyorum ve ben de suçu kabullenip üstleniyorum, anlamıyorum..

Ben ne zaman bu kadar ezik, bu kadar özgüvensiz biri oldum çıktım, anlayamıyorum..

Kusura bakmayın, dolmuşum bayağı, hem ağlıyor hem yazıyorum..

Çünkü artık eşimin yanında ağlamak istemiyorum..

O anda, inada bindirip gitsem iş büyücek..
Ne yapıp edip herkese karşı beni suçlu durumuna düşürecek..
Ben kendimi anlatmaya çabalarken, ağlayıp zırlamaktan kendimi ifade edemeyeceğim..

Sonra sonra vicdan yapıcam, aslında ben de inat ettim, ben de suçluydum falan diye vicdan azabı hissedicem..

Kısacası: korkuyorum... :KK43:

Kendimi anlatamaktan, yaşadıklarımı ifade edememekten...

Sonuna kadar haklı olsam da, nasıp olup da eninde sonunda ben suçlu çıkıyorum ve ben de suçu kabullenip üstleniyorum, anlamıyorum..

Ben ne zaman bu kadar ezik, bu kadar özgüvensiz biri oldum çıktım, anlayamıyorum..

Kusura bakmayın, dolmuşum bayağı, hem ağlıyor hem yazıyorum..

Çünkü artık eşimin yanında ağlamak istemiyorum..
Yaz yaz ve rahatla
Ama senin abin var korkma.
Abi vars eger arkanda buyuk bir dayanağın var demektir.
Yarin abin seni alip goturse ne yapabilir ki.? Boşayabilir mi saniyorsun? Cocugun colugun varken bu kadar kolay bir sekilde yapamaz bunu. Kaldi ki yapmayi denesin bakalim. O zaman gercek yuzu iyice ortaya cikar. Senin kızın mi oglun mu yahu bu adamin kız kardesi falan yokmu annesi de kadin degil mi senin aileni değersiz gormesi seni degersiz gormesi demektir. Sen toprakta yetişmedin. Sen ne emeklerle büyütüldün. O ailen sana ne emekler verdi sonra serserinin biri gelip onları ikinci plana atamaz.

Çok özür dilerim ama başlık tepeden tırnağa yanlış, sorun eşlerin sizlerin ailesine hürmet eksikliği.
Kayınvalide, kayınpeder, görümce, elti sorunları da, sizleri ezme çabaları da eşlerinizin size, ailelerinize saygı göstermemesi, orta yolu bulmaması yüzünden oluyor.
Bir erkek ve kadın hayatlarını birleştirdiklerinde aile olduklarını kavramazlar, evliliklerine 3. şahısları müdahil ederlerse, anne babalara büyük olduklarını hatırlatmazlarsa bayramlarda zehir olur, aile ziyaretleri de.

Bir erkek bayram geldiğinde annemlere gideceğiz, seninkilere sonra bakarız tavrındaysa kayınvalideleriniz elbette laf söyler sizlere çünkü ona bu cesareti eşleriniz veriyor.
Sizlerde kabullenerek eşlerinizin size bunu reva görmesine izin veriyorsunuz.

Bayramda eşiniz sizin ailenize gelmiyorsa kendiniz gidin, kavga mı çıkar? Zaten gidemediğiniz için sinir harbi ve kavga olmuyor mu?
Aileme ne derim diye düşünmeyin, eşleriniz için bahane üretmeyin, niye gelmedi diye sorulduğunda istemedi gelmedi, ben geldim yeterli değil mi deyin.

tabi eslerin de sucu var da benim.esimin pek sucu yok bu konuda oyuzden direkt bayrami zehir eden kaynaanalardab dertlesmek istedim..cunku benim bayramimi kaynana zehir eder genelde esime emrivaki yapar suraya gidilcek bilmem ne esimde bayrama.onem verdiginden pek karsi koymaz .ha esim.benim.aileme gitmeseydi bayramlarda o larin gonlunu hos tutmasaydi asla bende idare etmezdim

tabi eslerin de sucu var da benim.esimin pek sucu yok bu konuda oyuzden direkt bayrami zehir eden kaynaanalardab dertlesmek istedim..cunku benim bayramimi kaynana zehir eder genelde esime emrivaki yapar suraya gidilcek bilmem ne esimde bayrama.onem verdiginden pek karsi koymaz .ha esim.benim.aileme gitmeseydi bayramlarda o larin gonlunu hos tutmasaydi asla bende idare etmezdim
Genel olarak bu topiğe yazan hanımların durumuyla ilgili yazdım, çoğu kadının ne yazık ki eşleri benim ailem benim istediklerim diye diretmesi yüzünden bayramları kötü geçiriyor.
Bayram öncesi bile maalesef konular açıldı bayram ziyaretiyle alakalı, bayramlar anlamını yitirmeye başladı eşlerin bu diretmeleri yüzünden, halbuki bayram demek ailelerin aynı sofrada keyif ve mutlulukla bir araya geldiği özel anlar demek, oysa artık kadınlar kurulan bu sofralarda kan kusup kızılcık şerbeti içtim psikolojisindeler.

Yaz yaz ve rahatla
Ama senin abin var korkma.
Abi vars eger arkanda buyuk bir dayanağın var demektir.
Yarin abin seni alip goturse ne yapabilir ki.? Boşayabilir mi saniyorsun? Cocugun colugun varken bu kadar kolay bir sekilde yapamaz bunu. Kaldi ki yapmayi denesin bakalim. O zaman gercek yuzu iyice ortaya cikar. Senin kızın mi oglun mu yahu bu adamin kız kardesi falan yokmu annesi de kadin degil mi senin aileni değersiz gormesi seni degersiz gormesi demektir. Sen toprakta yetişmedin. Sen ne emeklerle büyütüldün. O ailen sana ne emekler verdi sonra serserinin biri gelip onları ikinci plana atamaz.

Abim var, 2 abim var hem de.. Annem de babam da sonuna kadar yanımda olurlar biliyorum..

Aileme saygı göstermemesi, beni hiçe sayması demek, bana değer vermiyor demek biliyorum..

Sadece benim için, boşanmış, annesinin evine dönmüş denmesini istemiyorum, bu benim en büyük korkum..

Hatta kızım olmadan önce duam hep şöyleydi ; Allahım canımı al, ama beni boşanmış olarak babamın evine gönderme..

En azından ölmüş denir, boşanmış, 1 çocuğuyla babasının evine dönmüş denilmez..
Kimse sorular soramaz, kimse yargılayamaz..

Ama şimdi kızım var,
Artık Allahım onu bana, beni ona bağışla diye dua ediyorum..
Kızımın mutlu, huzurlu bir yuva kurduğunu bana göster diye dua ediyorum..

Benim yaşantımın nasıl olacağı, evliliğimin nereye gideceği hakkında hiç bir fikrim yok...

Nasıl bir karar vermeliyim, kararlarım beni mutlu mu eder, pişman mı eder?
Sorularla savaşıyorum..

Beni evimde zorla tutan bir ailem yok, beni kaybetmekten korkan bir kocam yok..
Beni ne tutuyor bilmiyorum ama, sanki bir kuvvet değil bu evden ayrılmak ayrılma fikrini bile kabullendiremiyor bana..

Son düzenleme:
D Depiedra çok çok özür dilerim, konun kayınvalideler ile ilgiliydi, ben konuyu biraz saptırdım, ve kendi sorunumla uzattım..
Lütfen kusuruma bakma,
eşim evde olduğu için konu açamadım..
Tekrar özür diliyorum..

Bayram dışında karışmıyor, şu an gidersek beraber gidicez, tabi o yukarı çıkmayacak, yarım saat bir saat sonra beni alacak..
Kendi annesine de asla yalnız gitmez şu an..

Dün kendi ağzıyla söyledi ;
" Annenlerde en fazla 1 saat oturacaksın. " diye, sonra doğru kendi annesine..

Geleni gideni bitmez onların, hizmetçi lazım çünkü...

Çok sinirlendim şu an eşinize.Annenizle konuşmama sebebini bilmiyorum ama siz nasıl onun ailesinin evine gidiyorsanız o da damat olarak sizin ailenizin evine gitmeli.Sizi bayağı sindirmiş gibi

Çok sinirlendim şu an eşinize.Annenizle konuşmama sebebini bilmiyorum ama siz nasıl onun ailesinin evine gidiyorsanız o da damat olarak sizin ailenizin evine gitmeli.Sizi bayağı sindirmiş gibi
Aynen öyle oldu, sindirdi..
Böyle kenarda köşede pusmuş başıma ne gelecek diye bekler oldum??
Gidişatı değiştiremiyorum, baş kaldırırsam başımın ezileceğinden korkuyorum..
Ama dayanamadığım yerde patlayışımın çok şiddetli olacağını düşünüyorum..

Back
X