vee gelinlerin bayramini zehir eden kaynanalar..

gercekten uzaktan konusmak kolay hele birde cocuk varsa o evdeki tek gecelik huzursuzluk bile o yavrucagi oyle etkiliyorki...ama evdeki huzur cocuklarin gozune yansiyor...ama ben senin ailenle gorusmucem deyip kesip attigimizda hem kendi ailemiz hem esin ailesi hem cocuk hem biz herkez etkileniyor...ben mesela hem kendi ailem hem cocugum.icin esimin ailesi konusundaki israrlarini 1 gecelik en fazla cekebiliyorum..hergun zindan yasmakatnasa 1 gece yasarim cikarim.zindandan diyorum..ve bnim.gibi esi olan butun kardeslerim..

tek gidemeyen erkekkler zaten genelde karisini zorluyor gitmeye...cunku tek giderse anasi babasi falan beynini kemiroyor bi karina soz geciremiyon o evde sen burda ne bu terbiyesizlik falan mutlaka derler eminim..eslerde onlara cvp verememk yuzunden bize baski yapiyorlar ben cok iyi anliyorum.bacim
aynen o yuzden tek gıdemıyor tum herkes tuhaf göruyor hemen karın nerde nıye gelmıyo

Kusura bakmayın minnie'nin sorunlu derecede anneci kocasına bile aman içkisi yok kumari yok affet demenizden sonra su yorum beni yazmaya itti
İnsanların bazı konularda aman beyim bana kizmasinda yeni gelen koca da farklı olmaz erkek iste die kabullenmesini anlamıyorum!. .
Benim kuzenim mesela anlayışsiz ve ilgisiz olduğu için aldatma icki ve kumar yokken boşadı cok da mutlu fıstık gibi de yaşıyor. Nedir bu mutsuzsan bosan diyen kadınları evli değil ne anlar diye yaftalamaniz cidden?
Eğer bir erkek karısının aielsini ve karısının duygusunu dusunmeden hep ben diyorsa neden sırf kadın evlilik birliğini dusunme zorunda? Neden hep kadın fedakarlık yapacak? Tek aile erkek ailesi mi? Neden hep alttan alan kadinlar?
Siz biraz daha her şeyi sineye çeken sürekli ceken kadın olabilirsiniz ama her evliliği de aynı mantaliteden yorumlamaya kalkmanız hata.
Boşanmalara arttiysa eskisi gibi aman yuvam yıkılmasına diye her tur mutsuzluğa rağmen kalan kadınlardan dolayiydi. Boşansinlar yani evlilik kurumu yara almasın diye niye tek başına kadın çekiyor?
hayır benm durumumda bır suru ınsanlar var ben genel olarak bı sıkıntı cekmıyyorum esımle sadece annesı gıle cok gıtmek ıstoıyo tek gıtmıyo bosayımmmı adamı o ben ne ıstersem yapıyo katlanı yo nedır yanı kv gıtmeyı sevmıyorum sorun o ne deyım yalvarıyo gıdelım dıye nedr yanı bu tepkıler herkes bır degıl herkesın bı sorunu sıkıntısı ıllakı rahatsız oldugu seyler oluyo ne yapmak lazım restı cekıp gıdıyımmmı sacmalamayın

Kusura bakmayın minnie'nin sorunlu derecede anneci kocasına bile aman içkisi yok kumari yok affet demenizden sonra su yorum beni yazmaya itti
İnsanların bazı konularda aman beyim bana kizmasinda yeni gelen koca da farklı olmaz erkek iste die kabullenmesini anlamıyorum!. .
Benim kuzenim mesela anlayışsiz ve ilgisiz olduğu için aldatma icki ve kumar yokken boşadı cok da mutlu fıstık gibi de yaşıyor. Nedir bu mutsuzsan bosan diyen kadınları evli değil ne anlar diye yaftalamaniz cidden?
Eğer bir erkek karısının aielsini ve karısının duygusunu dusunmeden hep ben diyorsa neden sırf kadın evlilik birliğini dusunme zorunda? Neden hep kadın fedakarlık yapacak? Tek aile erkek ailesi mi? Neden hep alttan alan kadinlar?
Siz biraz daha her şeyi sineye çeken sürekli ceken kadın olabilirsiniz ama her evliliği de aynı mantaliteden yorumlamaya kalkmanız hata.
Boşanmalara arttiysa eskisi gibi aman yuvam yıkılmasına diye her tur mutsuzluğa rağmen kalan kadınlardan dolayiydi. Boşansinlar yani evlilik kurumu yara almasın diye niye tek başına kadın çekiyor?
ayrıyetten mınnıe mıdır nedır ben kımseye yorum yapmadım yazdıklarınızı tekrar okuyun karıstırıyorsunuz

Valla keske herkes ozgur olsada istedigi yerde kalsaa benim tek sorunum kv nin pasakli olmasi evi berbat ne bayram temiLigi yaparne bisey ben bu bayram yaptifimi anlatayim bayramdan bi gun once gittik ogle sonu yemek yer yemez ev temizlemeye basladim ama bitmiyo o kadar pasakli biri daha bu yasima degin gormemestim evi baya duzenledimeye calistim birinci gun bayramin kp ve bizim etleri iki kisi dogradik ettik ufrastik yemek gelen giden misafir bulasik hepsi bendeydi bayram ikinci gun oglen annemgile geldim ama malesef pert bisekilde hastayim aksam dogruduzgun oturamadim inanin suandada yine annemlerdee yatiyom yarin ev yolu yani dicem kadinlar hep bisiler yapmak zorundaa mi bilmiylrumn vsrmibenim gibiolan ya aceba bu kadar yaltigim fedakarlik lari gozleri gormuamudurki

Valla keske herkes ozgur olsada istedigi yerde kalsaa benim tek sorunum kv nin pasakli olmasi evi berbat ne bayram temiLigi yaparne bisey ben bu bayram yaptifimi anlatayim bayramdan bi gun once gittik ogle sonu yemek yer yemez ev temizlemeye basladim ama bitmiyo o kadar pasakli biri daha bu yasima degin gormemestim evi baya duzenledimeye calistim birinci gun bayramin kp ve bizim etleri iki kisi dogradik ettik ufrastik yemek gelen giden misafir bulasik hepsi bendeydi bayram ikinci gun oglen annemgile geldim ama malesef pert bisekilde hastayim aksam dogruduzgun oturamadim inanin suandada yine annemlerdee yatiyom yarin ev yolu yani dicem kadinlar hep bisiler yapmak zorundaa mi bilmiylrumn vsrmibenim gibiolan ya aceba bu kadar yaltigim fedakarlik lari gozleri gormuamudurki
İnş.senin kıymetini bilirler ben boyle canla başla uğraşan gelinlerin baş taci edildiğini görmedim....

Onun senin vazifen goruyorlar zaten .bizim buyuklerin hep dedikleri siz ne gordunuz biz neler yapiyorduk hep ezilmislik onlarin hayatlari da zor gecmis.annem bana der hep sen bu isleri sindiremezsen hep sana zor gelir .yani kisacasi robot ol diyor istę

Esimin ailesiyle aramizda kmler var bu yüzden tabiki bayramlarda gitmiyoruz bir telefon ediyoruz bitti gitti her bayram anamdayım çok şükür kayınvaldem yakın olsaydıda benim için pek sorun olacağını sanmıyorum gider bayramlaşır gelirdim günler öncesinden gidip kalmak fln hiç bana göre değil ,esimde çok iyi bilirki hiç kimse istemediğim bir şeyi bana yaptıramaz

hayır benm durumumda bır suru ınsanlar var ben genel olarak bı sıkıntı cekmıyyorum esımle sadece annesı gıle cok gıtmek ıstoıyo tek gıtmıyo bosayımmmı adamı o ben ne ıstersem yapıyo katlanı yo nedır yanı kv gıtmeyı sevmıyorum sorun o ne deyım yalvarıyo gıdelım dıye nedr yanı bu tepkıler herkes bır degıl herkesın bı sorunu sıkıntısı ıllakı rahatsız oldugu seyler oluyo ne yapmak lazım restı cekıp gıdıyımmmı sacmalamayın

Haklisiniz özür dilerim şimdi kontrol ettim aynı profil resmini koymussunuz. Yazdıklarımız da çok bnzer olunca karistirdim kusura bakmayın.
Fakat boşan diyenler aile içinde adaletsizlik varsa diyor. Eğer bir erkek karısının ailesine gitmezken karısının ilk günden gitmsi için ısrar diyorsa neden kadın alttan alsın diyorum ben. Aile sorumluluğunu veya çocukların durumunu omda dusunebilirken bencillik ediyorsa neden yuvanın yükü bir tek kadına kalacak?
Eğer benim emeklrim ve fedakarliklarimla kuruyorsa bir evlilik yurumesin zaten çünkü evlilik iki kişilik sorumluluk demek. Erkek vurdumduymaz bencilce ben de dibine kadar olurum kendimi de ezdirmem.

Abim var, 2 abim var hem de.. Annem de babam da sonuna kadar yanımda olurlar biliyorum..

Aileme saygı göstermemesi, beni hiçe sayması demek, bana değer vermiyor demek biliyorum..

Sadece benim için, boşanmış, annesinin evine dönmüş denmesini istemiyorum, bu benim en büyük korkum..

Hatta kızım olmadan önce duam hep şöyleydi ; Allahım canımı al, ama beni boşanmış olarak babamın evine gönderme..

En azından ölmüş denir, boşanmış, 1 çocuğuyla babasının evine dönmüş denilmez..
Kimse sorular soramaz, kimse yargılayamaz..

Ama şimdi kızım var,
Artık Allahım onu bana, beni ona bağışla diye dua ediyorum..
Kızımın mutlu, huzurlu bir yuva kurduğunu bana göster diye dua ediyorum..

Benim yaşantımın nasıl olacağı, evliliğimin nereye gideceği hakkında hiç bir fikrim yok...

Nasıl bir karar vermeliyim, kararlarım beni mutlu mu eder, pişman mı eder?
Sorularla savaşıyorum..

Beni evimde zorla tutan bir ailem yok, beni kaybetmekten korkan bir kocam yok..
Beni ne tutuyor bilmiyorum ama, sanki bir kuvvet değil bu evden ayrılmak ayrılma fikrini bile kabullendiremiyor bana..
Size boşanın böyle şöyle yapın diyemem ama bu boşanma korkunuzu esinize asla yansıtmayin güçlü değilseniz bile güçlüyü oynayın esiniz karakterindeki insanlar bu korkularla besleniyor

Sizin nezdinizde böyle düşünen tüm hanımlara seslenmek istiyorum. "Ataerkillik" ve "duygu sömürüsü" aracılığıyla adaletsizlik yapan insanla baştan evlenmeyin.Çoktan evlenmiş veya tanıyamadan evlendirilmişlere diyecek sözüm yok ama henüz bekar olanlara söylüyorum. "Karına söz geçiremiyosun" diyecek aileye veya karısını malı gibi gören ailesine birşeyler kanıtlama peşinde olan olgunlaşmamış erkeğe gelin olmayın.
Çocuk varmış kavgayı duymasınmış.Ablacım ben de aman tadımız kaçmasın ali rıza bey kıvamında bi ailede büyüdüm ama anneme yapılan her haksızlıktan haberim var ve çok kızıyorum anne yarım insan mıydın anan baban var mesleğin var niye bebeğini alıp çıkmadın kapıdan diyorum.Yani diyorlar ya iş büyüyüp boşanmaya giderdi,giderse gitsin anasını satayım(!) sizi insan yerine koymayan adamla/aileyle evlilik müessesesini sürdürmeye çırpındınız diye kim madalya veriyor? Kısacası sözüm henüz evlenmemiş olan kardeşlerime...
Evlenmeden anlaşılmıyor demeyin lütfen bakın insanlar canlı yayında maaş mal mülk sormaktan çekinmiyor; siz tanıştığınız insanın hayat görüşünü sormaktan mı çekineceksiniz?

:KK9::KK9::KK9::KK9:

suanda bekarlik bana oyle bir sultanlik gibi geliyorki ..zaten pismanim ..ne diyim
Ben bugünden gittim sarma bile sardım kvalideye daha da beni çağırmasın :))
Oho ben gitcem arefeden sarma sarcam? Kadin yinede bayram sabahi orda bizi bekler. Erken eve gidersekte bozulur. Kadin bayramda 7/24 her firsatta orda olup milete hizmet edeyim istiyor. Bende gitmiyorum :D

Haklisiniz özür dilerim şimdi kontrol ettim aynı profil resmini koymussunuz. Yazdıklarımız da çok bnzer olunca karistirdim kusura bakmayın.
Fakat boşan diyenler aile içinde adaletsizlik varsa diyor. Eğer bir erkek karısının ailesine gitmezken karısının ilk günden gitmsi için ısrar diyorsa neden kadın alttan alsın diyorum ben. Aile sorumluluğunu veya çocukların durumunu omda dusunebilirken bencillik ediyorsa neden yuvanın yükü bir tek kadına kalacak?
Eğer benim emeklrim ve fedakarliklarimla kuruyorsa bir evlilik yurumesin zaten çünkü evlilik iki kişilik sorumluluk demek. Erkek vurdumduymaz bencilce ben de dibine kadar olurum kendimi de ezdirmem.
bende her konuda kendımı ezdırmıyorum gayet ıyıyız ama sadece bı ana baba merakı var sanırım benım gıdecek bı annem yok onun bu kadar ısrarı sureklı sureklı benım canımı sıkıyo sadece bu konuda anlasamıyoruz bu arada olur karıstırılabılır önemlı degıl

Bi tane de benden olsun.Konu açmıştım kayınvalidemle kavgalıydım.İlk gün eşimle kurbanı kestik ikinci gün hadi gidelim dedim büyüktür dedim.Gittik gecesine kavga çıktı bir sürü hakaret beddua...Eşimle gece 12 de evden çıktık resmen kavga gürültüyle.Aynı gece ben eve gitmem dedi ailemin bulunduğu 14 saat uzaklıkta yere geldik evet sağolsunlar eşim o gazla aileme getirdi ama ettiği hakaretler yenilir yutulur cinsten değil artı yorgunluktan da cabası!!!

Ben gitmeyi sorun etmiyorum ama rahat edemediğim ve alıştığım şartlardan çok uzak bir yerde yaşadıkları için zaman geçmek bilmiyor. Öyle rahat insanlar ki bazı halleri bana çok tuhaf geliyor. Örneğin eltim kendi üç yaşındaki huysuz kızını peşimize takıyor görümceme gidiyoruz. Ben balkonda çocuk bakıyorum kendi çocuğumu tartaklamasın diye kızın sürekli peşindeyim. Ya sabır çekiyorum. Evde böcekten sivrisinekten uyunmuyor sabahı ediyorum kendi çocuğuma bakacak halim kalmıyor.

Back
X