Vefat eden eş ve miras meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kayınvalidem biraz eski kafalidir.Ona göre gelin kaynanasının yanına yakişirmiş.Kendi kızı da evlenince el oluyormuş.Bide oğulbali tatlı olurmuş.Yani oğlanın çocuklari daha kiymetliymiş.Kizindan olan torunlarini da babaanneleri sevecekmiş.Bu durumda gelinin konumu da belli.Onlara erkek torun verip soylarini devam ettirmekle mükellef bı cariye...

Değişik bir zihniyet. Kendi doğurduğunu el sayıp, kocasının soyadını devam ettirmeyi amaç edinmek neyin kafası anlamıyorum

Ayrıca kadın benim ailemle görüsmemi bile hazmedemiyordu.Onlarin bana gelmesini benim onlara gitmemi aslinda hala hazmedemiyor da işte mecburen kabulleniyor.Zaten çok şık gitmiyorum haftada bir gidiyorum ama istersem her gün giderim.İşte bunlar bile sorun oldu başlarda.Bende açtım ağzımı yumdum gözümü resti çektim.Hatta evi bırakıp annemlerde kaldım bi kaç ay.Torunlarini görmek için ayağıma gelmek zorunda kaldilar ve kendileri eve dönmem için ısrar ettiler...

Yani ben arabama binip hergün hatta hergün değil haftada 3 kere annemlere gitsem kıskançlıktan,hazimsizliktan yataklara düşer mazallah

Ayrıca benim kv kk üyelerinin dusunemeyecegi kadar eski kafali.Mesela ben bı kız arkadaşımla kafede falan buluşsam büyük olay onlar için.Hele bunu sık sık yapmam düşünülemez bile.Elalem ne der sonra.Yani benim hiç sosyal hayatım olamaz

Ama bu bir ihtiyaç. İnsan, dertleşecek iyi vakit geçirecek arkadaşlara ihtiyaç duyuyor. Sizin ruh sağlığınız için önemli bu.

Aynen öyle ayrıca gereken sınırı yavaş dan koy

Acın henüz çok taze ama çok Gençsin ilerde acın hafifleyince birisi karşına çıkarsa buna tepki gösterirler sen artık kendi ayaklarının üzerinde durduğunu göster

Çok büyük yada kesin konuşmaktan herzaman çok korkarım fakat başka birisi olayına falan hiç sıcak bakmıyorum bakacağımi da sanmiyorum.Hele iki çocuğum varken.

Off şimdi aklıma birşey geldi sinir oldum kendi kendime kadın ataerkiyi o kadar icsellestirmis ki bi keresinde düğüne gidiyorduk.Yolda demişti ki 'Biz kız tarafiyiz bize semer vursalar yeridir' ...

Çok büyük yada kesin konuşmaktan herzaman çok korkarım fakat başka birisi olayına falan hiç sıcak bakmıyorum bakacağımi da sanmiyorum.Hele iki çocuğum varken.
Yalnızlık Allah’a mahsustur

Şu an için elbette zor önceliğiniz her zaman çocuklarınız olsun inşallah Allah acınızı hafifletir zamanla

Off şimdi aklıma birşey geldi sinir oldum kendi kendime kadın ataerkiyi o kadar icsellestirmis ki bi keresinde düğüne gidiyorduk.Yolda demişti ki 'Biz kız tarafiyiz bize semer vursalar yeridir' ...
Hiç kimsenin hayatınıza bu kadar müdahale etmesine izin vermeyin kendi aileniz bile olsa.
Kayınvalide sadece çocuklarınızın babaanesi size bu şekilde karışmaya hakkı yok.
Baştan sınırlarınızı koymazsanız ömür boyu çekersiniz.

Kv niz sonuna kadar haksız ama bu kadar yüzü siz vermişsiniz.Onunla artık tek bağınız çocuklar olmasına rağmen hala size kaynanalar yapmasına müsade edip ailenize gitmeye bile çekiniyorsunuz.Artık onlar sizin kayın aileniz değil bunu onlara hissettirmediğiniz sürece tabiri caizse tepemizde inmezler.Konu arabadan çok daha vahim.

Aynen ömür boyu bana kaynanalik yapmak istiyor.Çocuklariyla bı evlilik yapmış olmam hatta onların evinde oturuyor olmam ömür boyu onların esiri olmak zorunda oldugum anlamına gelmiyor.Bunu onlara da söyledim zaten kaç kere.Bide sen kimsin ki benim anneme,anneanne gitmeme laf ediyorsun.Yani bide ne gelinler var duyan da ben kötü birşey yapıyorum sanacak.Hadsizlik gerçekten.Şu an o kadar karisamiyorlar zaten çekiniyolar benden.Biraz cazgirlik,cadılık yapmak lazım illa

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…