Vefat eden eş ve miras meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kadın aslında size vermek istemediğini belirtmiş. Eşinizin üzerine olduğu için birşey yapamazlar. Alın, araba sizin ve çocuklarımızın hakkı.

10 aydir kullanilmiyor mu araba akusu biter oyle, ilk aklima gelen o oldu ne yalan soyleyim..

Hic bir haklari yok bence.. cocuklari gecmis gitmis daha durumlari varken araba derdine dusmezler umarim.. sonucta cocuklariniz var

Pis kadın ya. Bir kere direksiyona oturmamış, size akıl mı veriyor o yaşında birde. Demek ki sizi sadece dış kapının mandalı olarak görüyor. Ona inat alın arabayı. Anahtar kimde bu arada? Size sesini çıkarırsa siz daha çok çıkarın. Oğlum öldü, gelinim de dünya hayatından elini çeksin diyor demek ki. Ben bile deli oldum

Siz safmisiniz karsinizdakiler oyle dusunuyorsa kendi kotu kalplerindendir aizin ve cocugunuzun hakki olan arabayi hemen alin benim ihtiyacim var cocuklari bekleyeck diye bisey olamaz arabayi almaya geldim bukadar net. Biraz guclu olmayi deneyin zira cocuklarinizin hakkini savunmak size dusecek bundan sonra kimsenjn gonlunu yapmak zorunda degilsiniz

Başınız sağolsun. Allah sabır versin. Araba sizin gönül rahatlığıyla alıp kullanabilirsiniz iki çocuğunuz var . Ve evliyken alınmış. Ha kısa bı konuşma yaparsınız ben arabayı artık alicam diye. Yada ehliyeti alınca sağa sola çıkmaya başlarsiniz zaten onlarda anlar durumu.

Başınız sağolsun... Kayınvalideye laf düşmez araba konusunda, sizin ve çocuklarınızın hakkı. Ayrıca araba bu, ev arsa değil ki yıllarca çocukların büyümesini beklesin. Hem eskiyor hem değer kaybediyor. Alın arabanızı, bu konuda kendinizi geri çekmeyin. Bu sizin yasal hakkınız.

Başınız sağ olsun
Ölüm hak miras helal derler araba her iki yönden de sizin hakkınız

O kadın da torunlarının zorda kalmasını istemez herhalde

Aranız nasıl kaynananızla ?

Bir avukatla acilen görüş kayınvaliden kavga çıkartacak belli seni yasal yollardan olan haklarını öğren cebinde olsun

İki küçük bebek var ya ne vicdanı kırık insanlar her iki ailede size yardım etmeli Eş ailesi de sizin ailenizde

Böyle derse altınlar benim hakkım onlar sayesinde katkıda bulunmuş oldum dersiniz.
Ayrıca evet çalışmamış olabilirsiniz ama iki tane torun vermişsiniz onlara az şey mi bu ?
Kendinizi eziklemekten vazgeçin lütfen.

ArabAyı alırken aileden para aldınız mı?

Vicdani yönlerine birşey dersem haksizlik olur.Bizimle ilgileniyorlar,yardım ediyorlar,torunlarını kendi çocukları olarak görüyorlar fakat torunlarimizin hakkini da biz koruruz kafasindalar.Yani ben güzel güzel evimde oturayım,maddi olarak sıkıştığım yerde onlar yardımcı olsun,arasıra torunlara kıyafet bilmem ne alsınlar fakat onların çizdiği sınırları aşmayayim istiyorlar.Bu arada atanıp doğuya falan gidersem de benimle geleceklerini söylüyorlar.Buraya kadar iyi hoş ama tüm bunlar arabanın benim hakkım olduğu gerçeğini değiştirmiyor.İster alırım ister satarim,istersem de hergün biner gezerim.Zor olsa da hazmetmek zorundalar.Kendi malimin kontrolü bende olacak napilcagina ben karar veririm dediğim de sorun çıkacaksa da çıksın karşılarında çocuk yok

Bence hic bu kadar yukselmenize gerek yok. E devlete bakarsaniz araba zaten siz ve cocuklariniz uzerine. Onlarin arac uzerinde hic bir haklari yok yasal olarak . Eh bir arabanin 15yil garajda durup cocuklari beklemesi de mumkun olmadigina gore siz artik ehliyetinizi alip arac kullanmaya hazir hissedince ben artik araci alayim dersiniz. Ya da garajda bos yere durmasin, satalim, parasini baska yatirimlarda degerlendirelim dersiniz. Araba zaten durdugu yerde muayenesi vergisi ile masraf cikartan birsey.

ArabAyı alırken aileden para aldınız mı?
Aldık ama bu durum onlara arabayı sahiplenme hakkı vermiyor.Adama vermeseydin o zaman derler.Aslinda sorun biraz şurada eşim hayattayken onlarla fazla içli dışlıydık.Tek bı aile gibiydik.Mali açıdan da beraber hareket ediyor birlikte karar alıyorduk.Gerçi ben bu durumdan pek hoşnut değildim.Her neyse kısaca aslında biraz eski kafalar,köylü zihniyetindeler...

İnanın bazen yükselmeden de olmuyor.Bu süreçte başka konularda da ufak çatışmalar yaşadık ve ben alttan almadım sesimi yükselttim gerektiği yerde.Bu sayede bı ölçüde sinir çizdim.Ağizlarina gelen her lafı söyleyemeyeceklerini anladılar fakat bu araba konusunda açık bı yüzleşme yaşamadık daha...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…