- Konu Sahibi Kekimiyebeniyeme
-
Zor bir durum gerçekten, allah yardımcınız olsun..k.v şöyle bakıyordur, oğlum toprağa girdi, arabası geline kaldı..Bunu sindiremiyor,o da çok acılı haliyle,allah ona da sabır versin,mesajlarınıza bir bakındım, 1 kız kardeşi varmış, onunla aranız iyi ise gerekirse o araya girsin konuşsun..sonuçta yasal olarak siz ve çocuklarınızın, gerekirse kanun zoruyla da alırsınız ama inşaallah işler o noktaya gelmez..o arabayı da huzurla kullanamazsınız bence,orda da uzun vadede huzurla oturamazsınız..bi süre sonra satıp ev de alabilirsiniz..Durumları da çok iyiymiş, kendi malvarlıklarından rahmetli oğullarının payı zaten direkt torunlara geçecek..çocuklar da çok küçükmüşYorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.Umarim ben kuruntu yapiyorumdur.Belkide zamanı geldiğinde tabi kızım araba senin hakkın deyip güzellikle verecekler.Aksini düşünmek istemiyorum ama her durumda hakkıma sonuna kadar sahip çıkmak gerektiğinin de farkındayım aslında.Ama sizlerden gelen mesajlarla buna iyice emin oldum.
Bence çok hoş, hak hukuk gözeterek düşünüyorsunuz, iyi de yapıyorsunuz. Kendi kattıkları meblağı zaten karşılıksız verdilerse sorun yok. Ama ortak gibi alındıysa, zengin olsalar bile, hak haktır. Siz zenginsiniz paranızı bize hibe edeceksiniz demek doğru olmaz.Eşimin ailesi torunlarına çok düşkündür.Onlarin hakkını yiyelim demezler kesinlikle fakat beni yok sayıp araba dursun büyüyünce çocuklar kullansın diyebilirler.Yani benim istediğim gibi kullanmamı hazmedemeyebilirler.Çünkü bı ara bu minvalde şeyler söyledi kayınvalidem.Ama açık açık konuşmadık.Bilmiyorum belki de saçmalıyorum günahlarını alıyorum,onlara haksızlık ediyorum ama emin olamıyorum işte.Bu arada destek oluyorlar yani en azından oturduğum daire onların kira vermiyorum
E orada diyecektin işte e bizim arabamız var zaten neden babamın arabasını alayım diye. Düşündüklerinde haklısın sanırım kv arabayı sana ait görmüyor. Ama bırakma arabanı ev alırsın parasıyla gerekirse. O araba maddi durumlar kötü bile olsa senin ve çocuklarının hakkı.Teşekkür ederim.Aslinda haklısınız ama şöyle bi durum var :Bundan bı kaç ay önce ben babamla direksiyon çalışıyordum ve bunu kayinvalideme söyledim.O da dediki "Babanın iki arabası var birini verir.O araba çocukları bekleyecek."O an üzerinde durmadim.Acisina verdim.Fakat kayınvalidem normalde çok baskın bı karakterdir,herşeye karışır herkesi yönlendirmek ister.Bu araba konusunda ise tamamen kulağının üstüne yatıyor sanki öyle bı mevzu yokmuş gibi davranıyor.Mesela birisi bana ehliyetin var mı ehliyet al falan dediğinde hiç lafa karışmıyor duymazlıktan geliyor.Bu yüzden bende gönlü yokmuş gibi algılıyorum.Ayrica malı da inanılmaz kıymetlidir ...
Çocuklarınız büyüyünceye kadar araç nasıl garajda duracak hurda olur araba .Bir tane kız kardeşi var.Evet bı daire eder.Kayinvalidem evden çık diyecek bir insan değil hakkını yemeyeyim.Tabi yine de ev konusunda benim de planlarım var kendimce...
Teşekkür ederim.Aslinda haklısınız ama şöyle bi durum var :Bundan bı kaç ay önce ben babamla direksiyon çalışıyordum ve bunu kayinvalideme söyledim.O da dediki "Babanın iki arabası var birini verir.O araba çocukları bekleyecek."O an üzerinde durmadim.Acisina verdim.Fakat kayınvalidem normalde çok baskın bı karakterdir,herşeye karışır herkesi yönlendirmek ister.Bu araba konusunda ise tamamen kulağının üstüne yatıyor sanki öyle bı mevzu yokmuş gibi davranıyor.Mesela birisi bana ehliyetin var mı ehliyet al falan dediğinde hiç lafa karışmıyor duymazlıktan geliyor.Bu yüzden bende gönlü yokmuş gibi algılıyorum.Ayrica malı da inanılmaz kıymetlidir ...
Ehliyeti alın bir kadin hele de 2 cocuklu araba şart direkt bir hoca tutun 10 saat kadar derse kendi arabanizda çıkın sakik uzatmayin süreci araba bir kadının eli ayağı ve tabii ki sizin kimin ne katkısı olmuş boşverin.Yok öyle bişey yapmadılar.Kesin olarak eşimin üzerine araba
Yasal olarak araba sizin zaten. Onun harici bu insanların torunu sizin çocuklarınız da. Bu güne kadar çıkıp size gelip gelecek ile ilgili hiçbir konuşma yapmadılar mıMerhaba arkadaşlar.Benim eşim 10 ay önce vefat etti.İki küçük çocuğum var.Eşimden miras olarak bı araba kaldi.Eşimin ailesinin maddi durumları oldukça iyi.Benim sorunum şu ki ben aslında öğretmenim fakat atanamadim ve malesef kendi ayaklarımın üzerinde durmadan evlenmiş bulundum.Üzerimde de hep bunun ezikliğini hissettim.Sirf bu yüzden de eşimin ailesini hep alttan aldım evliliğim boyunca ve bir çöp bile istemedim neredeyse evliliğim boyunca.Evlendikten sonra da çolukçocuk vs derken doğru dürüst kpss çalisamadim haliyle.Eşimin arabası da;eşimin ailesinin birikimi,eşimin kendi çalıştığının birikimi ve dugundeki altınlar ve paralarla alındı.Kanunen de benim ve çocuklarimin hakki.Ama ben sırf ev hanımı olduğum için ve eşimin ailesinin de katkısı olduğu için arabayı tümüyle sahiplenmeye hakkım olup olmadığı konusunda tereddüt ediyorum.Bu arada tekrar belirteyim eşimin ailesi zengin ve arabayı kullanmiyorlar.Ama araba onların garajında bekliyor 10 aydir.Sizce benim bu arabayı kendiminmiş gibi tümüyle sahiplenmeye hakkım var mi
Bu gerçekse çok saçma hiç duymamıştım.Bu olayda evet eşe ve çocuklara kalır fakat sizin yazdığınız yanlış bir bilgi. Her durumda her şey diğer eşe kalmaz. Mesela çocuk yoksa, eşe ve ölenin anne babasına kalır.
Bu gerçekse çok saçma hiç duymamıştım.
Tabi ki hakkınız varMerhaba arkadaşlar.Benim eşim 10 ay önce vefat etti.İki küçük çocuğum var.Eşimden miras olarak bı araba kaldi.Eşimin ailesinin maddi durumları oldukça iyi.Benim sorunum şu ki ben aslında öğretmenim fakat atanamadim ve malesef kendi ayaklarımın üzerinde durmadan evlenmiş bulundum.Üzerimde de hep bunun ezikliğini hissettim.Sirf bu yüzden de eşimin ailesini hep alttan aldım evliliğim boyunca ve bir çöp bile istemedim neredeyse evliliğim boyunca.Evlendikten sonra da çolukçocuk vs derken doğru dürüst kpss çalisamadim haliyle.Eşimin arabası da;eşimin ailesinin birikimi,eşimin kendi çalıştığının birikimi ve dugundeki altınlar ve paralarla alındı.Kanunen de benim ve çocuklarimin hakki.Ama ben sırf ev hanımı olduğum için ve eşimin ailesinin de katkısı olduğu için arabayı tümüyle sahiplenmeye hakkım olup olmadığı konusunda tereddüt ediyorum.Bu arada tekrar belirteyim eşimin ailesi zengin ve arabayı kullanmiyorlar.Ama araba onların garajında bekliyor 10 aydir.Sizce benim bu arabayı kendiminmiş gibi tümüyle sahiplenmeye hakkım var mi
Arkadaşlar benim sorunum işin hukuki boyutu değil orada bı sıkıntı yok.Tamamen benim ve çocuklarının hakki.Fakat yarın bı gün kayınvalidem araba da bizim de hakkımız var onu sen mi çalışıp aldın hakkımızı helal etmeyiz derlerse haklı olur mu sizce? Bide evet dul ve yetim aylığı aliyorum
tabii ki gerçek. çocuk yoksa, eşe ve üst soya kalır miras.Bu gerçekse çok saçma hiç duymamıştım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?