• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

vefat eden kayınvalidenin bebeği..

benilyeda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2018
575
2.592
63
merhaba bayanlar. konuyu kuzenim için oluşturuyoruz. bugün bizde misafir kendisiyle sabahtan beri dertleşiyoruz, ona sizden bahssettim bi konu hakkında fikir almak istiyor. yorumlarınızı tek tek okuyacak :)

öncelikle bir açıklama yapalım.
kuzenim 23 yasında.
kuzenimin eşi 27 yasında
eltisi : 28 yasında
eşinin abisi : 31 yasında.;
-- eşi 4 kardeş. : 1 kız kardeşi fransada, 1 kücük erkek kardeşi 4 yaşında. 1 ide işte konunun baş kahramanlarından.

kuzenim 3 yıllık evli cocugu yok. eşinden kaynaklı bi sebepten cocuk olma ihtimali şuan için biraz zorlu bi süreçte.
kayınvalidesinin 45 yasından sonra bir cocugu olmuş şuan 4 yasında ve kayınvalidesi 5 ay önce kalp krizinden vefat etti. o vefat etmeden 1 sene öncede kayınbabası kanserden vefat etti.
kayınbabası vefat ettikten sonra kayınvalide küçük ogluyla tek yasamayı tercih etti. eşinden kalma maaşla ve evde kendilerinin oldugu için pek bi sıkıntıları yoktu maddi anlamda, 2 oglu da destekciydi tabii.
kayınvalide vefat ettikten sonra kücük cocuk sametin nerde kalacagı mesele oldu.
kayınvalideyle kuzenin evleri yakın, elti 40 dklık mesafede yasıyordu.
o yüzden kuzenle sametin ilişkileri daha iyi.
ve kuzenim sameti coook seviyor ki sevilmeyecek gibi de degil cok sevimli :)
kayınvalide vefat ettiginde ilk 1 ay samet kuzende kaldı. ama sonra elti '' millet laf eder büyük abi dururken size mi kaldı bos kahramanlıklar yapıyosunuzz evden ona düşen pay size kalsın diye bakmak istiyonuz'' vs vs tarzında çirkin sözlerle almış cocugu gitmiş. herkesin kendi evi var. zaten kuzenimde eşi de, diger kardeşleri de eve kimse dokunmayacak o sametin, ilerde evlenince onunda kendi evi olsun düşüncesinde. ama eltiye ne oluyorsa '' onda herkesin hakkı var'' düşüncesiyle kendi eşininde aklını çelmiş.

ama kuzen bunları dert etmiyor onun için mesele ' SAMET'
o sametle, samet onunla cok mutlu. bana da bi nefes oluyor diyor en azından.
eltisinin 2 cocugu var, şımarıyolar, eziyolar, vuruyolar.
tamam eltim öyle dizilerde ki gibi cocuga eziyet etmez, vurmaz dövmez ama kendi cocuklarıyla zor ugrasıyor sameti yük gibi gördügüne eminim diyor. hem cocuklarda anlaşamıyor onunla.
bir kaç kez konusmus abla cocuk bende kalsın bana da iyi geliyor diye söylemiş '' hayır demiş, eşim izin vermiyor demiş ama öyle bişey yok.
geçenler de sametle konusmak istemiş, yenge ne zaman gelcen diye 3-4 kere sormuş
kuzenim bunu anlatıp anlatıp aglıyor, hatta ben bunları yazarkende aglıyor :KK43:
napsın bu kız, eşimle de görümcemle de konuscam herkes ortak kararla evi eltimlere verelim diyor..
bana da bu yanlıs geliyor bu cocuk büyüyecek, basında anası babası yok en azından bi evi olsun diyorum.
o yoksa ev mesele oldugu sürece cocugu bize asla vermez diyor.
evet ablalar, kardeşler nasıl bir yol izlemeyi, cocugu almak için. evi vermeleri mantıklı mı

merhaba bayanlar. konuyu kuzenim için oluşturuyoruz. bugün bizde misafir kendisiyle sabahtan beri dertleşiyoruz, ona sizden bahssettim bi konu hakkında fikir almak istiyor. yorumlarınızı tek tek okuyacak :)

öncelikle bir açıklama yapalım.
kuzenim 23 yasında.
kuzenimin eşi 27 yasında
eltisi : 28 yasında
eşinin abisi : 31 yasında.;
-- eşi 4 kardeş. : 1 kız kardeşi fransada, 1 kücük erkek kardeşi 4 yaşında. 1 ide işte konunun baş kahramanlarından.

kuzenim 3 yıllık evli cocugu yok. eşinden kaynaklı bi sebepten cocuk olma ihtimali şuan için biraz zorlu bi süreçte.
kayınvalidesinin 45 yasından sonra bir cocugu olmuş şuan 4 yasında ve kayınvalidesi 5 ay önce kalp krizinden vefat etti. o vefat etmeden 1 sene öncede kayınbabası kanserden vefat etti.
kayınbabası vefat ettikten sonra kayınvalide küçük ogluyla tek yasamayı tercih etti. eşinden kalma maaşla ve evde kendilerinin oldugu için pek bi sıkıntıları yoktu maddi anlamda, 2 oglu da destekciydi tabii.
kayınvalide vefat ettikten sonra kücük cocuk sametin nerde kalacagı mesele oldu.
kayınvalideyle kuzenin evleri yakın, elti 40 dklık mesafede yasıyordu.
o yüzden kuzenle sametin ilişkileri daha iyi.
ve kuzenim sameti coook seviyor ki sevilmeyecek gibi de degil cok sevimli :)
kayınvalide vefat ettiginde ilk 1 ay samet kuzende kaldı. ama sonra elti '' millet laf eder büyük abi dururken size mi kaldı bos kahramanlıklar yapıyosunuzz evden ona düşen pay size kalsın diye bakmak istiyonuz'' vs vs tarzında çirkin sözlerle almış cocugu gitmiş. herkesin kendi evi var. zaten kuzenimde eşi de, diger kardeşleri de eve kimse dokunmayacak o sametin, ilerde evlenince onunda kendi evi olsun düşüncesinde. ama eltiye ne oluyorsa '' onda herkesin hakkı var'' düşüncesiyle kendi eşininde aklını çelmiş.

ama kuzen bunları dert etmiyor onun için mesele ' SAMET'
o sametle, samet onunla cok mutlu. bana da bi nefes oluyor diyor en azından.
eltisinin 2 cocugu var, şımarıyolar, eziyolar, vuruyolar.
tamam eltim öyle dizilerde ki gibi cocuga eziyet etmez, vurmaz dövmez ama kendi cocuklarıyla zor ugrasıyor sameti yük gibi gördügüne eminim diyor. hem cocuklarda anlaşamıyor onunla.
bir kaç kez konusmus abla cocuk bende kalsın bana da iyi geliyor diye söylemiş '' hayır demiş, eşim izin vermiyor demiş ama öyle bişey yok.
geçenler de sametle konusmak istemiş, yenge ne zaman gelcen diye 3-4 kere sormuş
kuzenim bunu anlatıp anlatıp aglıyor, hatta ben bunları yazarkende aglıyor :KK43:
napsın bu kız, eşimle de görümcemle de konuscam herkes ortak kararla evi eltimlere verelim diyor..
bana da bu yanlıs geliyor bu cocuk büyüyecek, basında anası babası yok en azından bi evi olsun diyorum.
o yoksa ev mesele oldugu sürece cocugu bize asla vermez diyor.
evet ablalar, kardeşler nasıl bir yol izlemeyi, cocugu almak için. evi vermeleri mantıklı mı
Velayet davası açsın çok istiyorlarsa ufacık çocuğun hakkını yedirmeyin. Mahkeme neye karar verirse sussun otursun herkes.

bırakmasınlar çocuğu ne alaka büyük abinin hakkı. kuzeninin çocuğu yoksa o baksın hemde anlaşıyorlar üstelik. o elti denen kadın kendi düşmüş miras derdine. savaşsın kuzenin. gerekirse velayet davası falan artık nasıl oluyorsa onu açsınlar. o yetim öksüzün hakkına ne hakla giriyorlar.
çocuğum olmuyor ben sameti büyütücem desinler

O evin tapusunu simdiden Sametin üstüne yaptirin. Elti mirin kirin eder ise " Bu çoçuk daha 4 yasinda ve annesi babasi yok. Öksüz. Sizin olanaklariniza, sanslariniza sahip degil. 28 yasindaki, evli, kendi evinde olan bir kadin olarak, 4 yasindaki öksüz çoçugun elinden evi mi almak istiyorsun? Bu hangi vicdana sigar?" deyin.

Ve ne olursa olsun, o çoçugu ordan alin. Gerekirse dava açin. Ve bir daha tüm aile olarak o elti va abi ile görüsülmesin. Bu ne aç gözlülük, ne insafsizlik ya! Soklar içindeyim gerçekten.

Ev kvnin ise zaten evde 4 cocugunun ortak hakki var
Ev satilsin , elti ve esine dortte bir pay yani haklari verilsin , kalan 3 kardrd kendi haklariyla bir ev alip samet uzerine yapsinlar , yasi kucuk oldugu icin tapuyu ustune geciremeselerde serh koyarlar tapuya
Bu en basit ve dogru cozum yolu

bekar görümce alsın yanına kardeşini hem fransa gibi bir yerde daha iyi bir gelecek onu bekler, ev gerekirse satılır herkese düşen pay hesabına yatar...
kuzenınız sımdı kendıne can yoldaşı arıyor ama hep 4 yaşında kalmayacak, çocuk bakmak büyük sorumluluk, büyüdükçe masrafı da dertleri de artacak, belki kendi çocukları olacak ilerde o zaman ona da yük gibi gelecek. o nedenle iyi düşünsün derim yanına almayı, ayrıca kesinlikle çocuğu almak için evi eltiye falan vermesinler o evde herkesin hakkı var...

O evin tapusunu simdiden Sametin üstüne yaptirin. Elti mirin kirin eder ise " Bu çoçuk daha 4 yasinda ve annesi babasi yok. Öksüz. Sizin olanaklariniza, sanslariniza sahip degil. 28 yasindaki, evli, kendi evinde olan bir kadin olarak, 4 yasindaki öksüz çoçugun elinden evi mi almak istiyorsun? Bu hangi vicdana sigar?" deyin.

Ve ne olursa olsun, o çoçugu ordan alin. Gerekirse dava açin. Ve bir daha tüm aile olarak o elti va abi ile görüsülmesin. Bu ne aç gözlülük, ne insafsizlik ya! Soklar içindeyim gerçekten.
Eltinin esinin imzasi olmadan evi sametin uzerine geciremezler yasal olarak o abi de mirasci

Sakin evi vermesinler aslaa cok buyuk bir hata olur SAMET’in hakkidir o ev.. oturun hepiniz birlikte konusun samete de sorun kimde kalmak istiyomus oy birligiyle karar verilsin herkes bi arada iken konusma yapilirsa eltisi kocasini diger kardeslerin yaninda sisiremez ortak bi karar alinir iyi kotu..

Ayy içim sızladı yavrucum orda başka çocuklar kendine kötü davrandığında sığınacağı şikayet edeceği bir annesi yok:(
Kaderi bundan sonra güzel olsun iyilerle karşılaşsın.
Eltiye ne oluyor o evde herkesin hakkı var derken? Minicik çocuk bu yaşta yapayalnız kalmış bunu mu düşündü hemen tek problem ev ni şimdi nerde kaldı vicdanı? Hayır kesinlikle verilmemeli o ev o çocuğun herkes bi şekilde ev almış hayatini kurtarmış hepsi de anayla babayla büyümüş şanslılar. Acaba yasal yollardan nasıl halloluyordur vardır burda bilen biri. Kuzeniniz de çok iyi düşünmüş ama sanirim en yakına öncelik veriliyor böyle durumlarda bi bakmak lazım iste.

Hep bir araya gelip konuşulması lazım bence bunun. Çoçuğun abileri bir arada olacak ki işgüzar elti kendi fikirlerini eşim istemiyor eşim izin vermiyor diye dayatamayacak. Ev Samet e kalsın istiyorsa kardeşleri o ev kiraya verilir kirası da bir banka hesabına çoçuğun adına birikir. Çocuğu alalım bakalım diye hakkını onlara öylece teslim etmek de nedir yapmayın tabii ki. Eğer parayı bakacak kişi almayacak, ayrı bir yerde birikecek olursa büyük elti de bakmak istemeyecektir. Yok kardeşler de bizim de hakkımız var evde derse satılır herkes hakkına düşeni alır.

Bir araya geldiğinizde güzel güzel anlatırsınız. Benim evladım yok Samet de evladımdan farksız. Ben bakmak istiyorum diye. Bunu yaparken eltimin çocukları var ezilir onlar bakamaz dememek lazım ki tepki toplamamak için. Bu ailenin hiç mi bir büyüğü yok. Vefat eden anne babanın kardeşleri? Eşinizin bir amcası dayısı ondan yardım isteseniz ?

Eltinin esinin imzasi olmadan evi sametin uzerine geciremezler yasal olarak o abi de mirasci

Ya benmi çok naifim bilemedim ama nasil insanlar bu kadar aç gözlü olabiliyor? O çoçuk bu yasta zaten çok agir seyler omuzlarinda tasiyor. Kadin orada 4 yasindaki çoçugu görmuyor, para görüyor. Sadece para.

Kim bilir senin önerin en mantiklisi degil de, en realist diyelim. Keske onca seylere gerek kalmadan o eltide evi samete verseydi :(

Sırf mal için 4 yasinda ki çocuğu heba edecek o kadını buradan Allah a havale ediyorum. Aç gözlü kadın gözünü toprak doyursun yetim öksüz malına el uzatılır mı?

Kesinlikle çocuğun velayeti ya size ya da görümcenize verilsin. Yoksa o kadında ki mal mülk hırsı bu çocuğu perişan eder.

Back
X