MERHABA
Eski konumu hatırlayan olur mu bilmiyorum. Dedem bizimle yaşıyor. Bugün okula gidecektim. Annem aradı, dedene kahvaltı hazırla dedi. “Kahvaltı hazır” dedim ama saat 11 oldu kalkmadı. Zaten evde gizli gizli yemek yiyor sonra iştahım yok diyor. Her şeyden şikayet ediyor, mızmızlanıyor. Gerçekten sinir sistemim çöktü. Yemezsen yeme, okula gidiyorum bana ne ya deyip çıktım. dayımı aramış, ağzımdan çıkmadığı halde bana b.. ye dedi demiş. dayım hemen arayıp bana çıkıştı. Onunla da kavga ettik.Çok istiyorsan al babanı sen bak dedim.
Her şeye karışıyor. tavuk sote yapıyorum, güzel olmuyor, kızartma yapsaydın diyor kolesterol tavan. Köfte yapıyorum, Keşke kıymayı kavurup pilav yapsaydın diyor. Balık istiyor, annem ev kokuyor diyor, o yine ısrar etti diye aldık yaptık. Babam çorba yapalım dediğinde Çorba içsinler balık yemesinler mi diyorsun dedi. dayanamadım sen babamı kendin mi sandın dedim.
Bu adam hep böyleydi. Bayramda bile misafir tabaklarında kalan eti bize sıyırtmaya kalktı. Dayımın eşi bile Köpek miyiz? deyip tartışmıştı. Evde salatalık bile kıskanırdı.
Her şeye karışır. Evde sürekli “Ne, ne, neeee?” diye bağırıyor. Aramızda 2 laf geçemiyor. Telefonla konuşmayı bile bilmiyor.
Annem de artık dayanamadı. Evini satıp 1+1 alalım, gerekirse bakıcı tutalım diyor yanaşmıyorlar. Ev fatihte tarihi bir yerde ilerde çok değerlenirmiş? dedem tüm arsalarını dayımlara vermiş. O yüzden maddi olarak yapacak bir şey kalmadı. Annem o zaman arsaları satın alın diyor. Yok. Birleşip kira ödeyelim yoksa evine bırakıp döneceğim yeter dedi. Ama yapmaz biliyorum.
ayrı eve çıkalım kardeşimle dedim ama mümkün değil. Ailemin borçları var kira ödeyemeyiz diyorlar. Dayanamadım sevgilimin evine taşınacağım dedim. Ya dedem gider ya giderim sevgilimle yaşarım. Hatta evleneceğim dedim. Babam bu yüzden bana küstü. annem de çıkarsan bir daha eve dönemezsin dedi.
Okulu uzattım. bu sene farklı bölüm okuyorum, 2 yıllık bölümde ilk senedeyim. Eski iş yerim bana 80 bin TL civarı maaş teklif ediyor, uzaktan da çalışabilirim ama okul + iş birlikte yürütemem. Tembelim ben.
Sadece okulu bırakıp işe girersem ayrı eve çıkma şansım olur. Neden bu çileyi çekiyoruz anlamıyorum. Bi insan hiç mi şuurlu olmaz???