vefatetmiş babamın davası

egeada2012

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2012
316
2
68
Şanlıurfa
Sayın Avukat Necdet Gör;
Babam dükyan kiracısına dava açmış ve 3.5 ay önce vefat etti, bana tebligat geldi ama ben bu davayla ilgilenmek istemiyorum, büyük ihtimal davayı kaybedeceğiz ve ben maddi boyutlarını karşılayacak maddi güce sahip değilim.Bu durumda davayı reddedebilir miyim? iyi çalışmalar..

Merhaba;
Sizin davayı reddetmek gibi bir seçeneğiniz yok.
1-Siz ya mirası tümden reddedebilirsiniz (ki bu durumda babanızın mirasından hiç pay alamazsınız) bu durumu mahkemeye bildirdiğinizde bu durumda davayı takip etmek zorunda kalmazsınız. Ancak mirası reddetmeyen mirasçıların davayı takip etmesi gerekir.
2- Ya da mirasçılardan hiç birisi davayı takip etmez, davalı (yani kiracı) da davayı takip etmeyeceğini mahkemeye bildirirse bu durumda dosya düşer, fakat dosyanın düşmesi neticesinde eğer karşı tarafın (davalı/kiracı) nın avukatı var ise onun lehine maktu vekalet ücretine hükmolunur (2014 yılı için 500 TL).Eğer karşı tarafın avukatı yok ise herhangi bir ücret ödemek zorunda kalmazsınız.

İyi günler dilerim.

Merhaba;
Sizin davayı reddetmek gibi bir seçeneğiniz yok.
1-Siz ya mirası tümden reddedebilirsiniz (ki bu durumda babanızın mirasından hiç pay alamazsınız) bu durumu mahkemeye bildirdiğinizde bu durumda davayı takip etmek zorunda kalmazsınız. Ancak mirası reddetmeyen mirasçıların davayı takip etmesi gerekir.
2- Ya da mirasçılardan hiç birisi davayı takip etmez, davalı (yani kiracı) da davayı takip etmeyeceğini mahkemeye bildirirse bu durumda dosya düşer, fakat dosyanın düşmesi neticesinde eğer karşı tarafın (davalı/kiracı) nın avukatı var ise onun lehine maktu vekalet ücretine hükmolunur (2014 yılı için 500 TL).Eğer karşı tarafın avukatı yok ise herhangi bir ücret ödemek zorunda kalmazsınız.

İyi günler dilerim.

Sayın Necdet Gör;
Bu konuda beni aydınlattığın için teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.
saygılarımla..

Back
X