Velayet sorunsali

Derdim evlilik değil demişsiniz ama her insan gibi siz de tekrar evlenmek istersiniz bu ayıp değil ama sizi çocuğunuzla kabul etmeyecek adamla işiniz olmasın lütfen. Çocuğunuzun anormal olmadığını zaten biliyosunuz ne demek psikolog normal dedi. O nasıl psikolog öyle boşanma sürecinde çocuklar çok etkilenir. Ve bunun için bi süreç gereklidir. Normal ne demek ya . Çocuğunuz her çocuk gibi hem anne hem babaya ihtiyacı var. Babasından hiç bahsetmesin diye mi düşünüyosunuz. Babam seni döver dediğinde, insanlar birbirine şiddet uygulamamalı , bu çok kötü bişey, böyle şeyler söyleme, baban bana vursa canım acısa sen üzülmeyecek misin? tarzı şeyler söyleyin. mesela ayağınızı bi yere vurmuş gibi yapıp çok acıdı falan deyip tepkisine bakın. Sonra böyle bişey söylediğinde ama sen benim canım yandığında üzülüyosun neden öyle diyosun diye konuşun.

Ben yorum yazınca herkes üstüme geliyor gerçekleri şak diye milletin yüzüne vuruyorum diye.yine yazcam; her ne olursa olsun çocuğumu asla böyle bir babaya vermezdim.gerekirse hiç evlenmem gerekirse ev temizlerim bakarım çocuğuma.siz velayeti babaya verdiğiniz anda çocuğunuzu kaybedeceksiniz çnkü o çocuk beyni iyice yıkanacak ve size düşman olacak.ilerde belkide siZinle görüşmek bile istemeyecek.göze alıosanız verin nediyim yani.

tamam velayet verme de
Benim maddi imkanim da yok..
Ona cogi imkani veremem ki aldigim maas 500 tl bile degil..
Maddiyati da gectim ..
Ben simdiye kadr esimden siddet gordum..
Cocugumdan da ayni seyleri gormek isteyorum ben..
Bana vuruyor geber diyen bir cocugum var..
Krese gitti ordaki cocuklari dovdu..pisikolaga gotrurdum ..
Normal dedi buyuyunce duzelir dedi..
Bana da vurdugunu soyledim..
Yani babasinda kalsin okuluna gonderir..
Buyur yine gorusuriz..

Bir kere senin babasıyla görüşmek istemiyorum demek gibi bir lüksün yok çünkü evladının babası o evladın için hayatıyla ilgili kararları mecbur o babasıyla birlikte almak istiyorsun. Şu durumda yapacağın en mantıklı şey Babasıyla konuşup bana kızdığında babama dövdürürüm seni diyor babam var deyip sana sığınıyor bu yanlış deyip babasından çocukla konuşmasını söyleyin. Annene böyle davranman doğru değil bi daha yaparsan ben kızarım sana tarzında bir konuşma yapsın. Babadan bu konuda yüz bulamayınca bırakacaktır huylarını.

Amaaaa yukarıda bir arkadaş sizin mesajlarınızı alıntılamış biriyle tanışmışsınız galiba ve çocuk sizde olursa bu Ada'mla ilgili şeyleri babasına söyler başınıza bela olur uğraşır diye korkuyorsunuz kanımca bu yüzden de hayatınızı sağlıklı kurmak için çocuğu babaya vermek akıllıca geldi size ama yapmayın hiç bir sebep için çocuğunuzdan vazgeçmeyin yoruldum demek yoktur çocuk yetiştirirken hele ki 5 yaşında bir çocuğun şuan tekrar düzen değiştirmesi çok kötü olur.

Derdim evlilik değil demişsiniz ama her insan gibi siz de tekrar evlenmek istersiniz bu ayıp değil ama sizi çocuğunuzla kabul etmeyecek adamla işiniz olmasın lütfen. Çocuğunuzun anormal olmadığını zaten biliyosunuz ne demek psikolog normal dedi. O nasıl psikolog öyle boşanma sürecinde çocuklar çok etkilenir. Ve bunun için bi süreç gereklidir. Normal ne demek ya . Çocuğunuz her çocuk gibi hem anne hem babaya ihtiyacı var. Babasından hiç bahsetmesin diye mi düşünüyosunuz. Babam seni döver dediğinde, insanlar birbirine şiddet uygulamamalı , bu çok kötü bişey, böyle şeyler söyleme, baban bana vursa canım acısa sen üzülmeyecek misin? tarzı şeyler söyleyin. mesela ayağınızı bi yere vurmuş gibi yapıp çok acıdı falan deyip tepkisine bakın. Sonra böyle bişey söylediğinde ama sen benim canım yandığında üzülüyosun neden öyle diyosun diye konuşun.
Sorun beni cocugumla kabul etmesi degil..
Bastan kabul eder sonra kotu gozle bakar diye korkuyorum..
Yani oyke insanlar varki öz kizina tecavuz eden ..
Eger boyle birsey olursa ben bunu nasil kaldiririm..
Bunu dusunuyorum ben..
Bir olayda bir konuda babanin duruşu gibi kimse yok..
Baban varsa kimse sana dokunamaz ama ben onu nasil koruyacam ..
Onu dusunuyorum hayat maalesef toz pembe degil..

Mutlu anne baba nin yanındaki bir çocuk da hırçın zor vs olabiliyor.. sizin oğlunuz yaşında kızım var kolay bi yaş değil.. ne bebek ne çocuk aradalar.. Disiplin vermek değil ama sinir koymak zamanı.. ama çocuğunuzun ruh halini düzeltmeli önce.. birlikte güzel zaman geçirmeli.. sizi mutlu iyi güçlü görmeli ve onunla mutlu olduğunuzu hissetmeli ki mutlu olsun öncelikle..

oğlunuz neler gördü yaşadı duydu ve nasıl yorumladı bilmiyoruz.. ama sizi suçluyor sanırım.. çocuk aklı yorumu.. babasindan güç alıyor onu güçlü mutlu görüyor sizi değil..

sizin de kendinize göre sebepleriniz var o adamdan ve ailesinden kurtulmak istiyorsunuz tamam ama bu mümkün değil ki.. ortada çocuk var.. Bu degismeyecek.. çocuk onda kalsa sizi görmek istemeyecek hale de gelebilir.. gorusturmeyebilirler.. ya da şimdiki gibi sürekli irtibatiniz olacak.. ya da çocuğu barışma aracı yapacak vs vs vs şu an zor, daha da zor olabilir.. bunu düşünün..

Siz iyi olmadan çocuk iyi olmaz önce siz yardım alın.. kendi iyiliginiz ve oğlunuz için. .

Bir kere senin babasıyla görüşmek istemiyorum demek gibi bir lüksün yok çünkü evladının babası o evladın için hayatıyla ilgili kararları mecbur o babasıyla birlikte almak istiyorsun. Şu durumda yapacağın en mantıklı şey Babasıyla konuşup bana kızdığında babama dövdürürüm seni diyor babam var deyip sana sığınıyor bu yanlış deyip babasından çocukla konuşmasını söyleyin. Annene böyle davranman doğru değil bi daha yaparsan ben kızarım sana tarzında bir konuşma yapsın. Babadan bu konuda yüz bulamayınca bırakacaktır huylarını.

Amaaaa yukarıda bir arkadaş sizin mesajlarınızı alıntılamış biriyle tanışmışsınız galiba ve çocuk sizde olursa bu Ada'mla ilgili şeyleri babasına söyler başınıza bela olur uğraşır diye korkuyorsunuz kanımca bu yüzden de hayatınızı sağlıklı kurmak için çocuğu babaya vermek akıllıca geldi size ama yapmayın hiç bir sebep için çocuğunuzdan vazgeçmeyin yoruldum demek yoktur çocuk yetiştirirken hele ki 5 yaşında bir çocuğun şuan tekrar düzen değiştirmesi çok kötü olur.
Babasi maalesef oyle duyarli biri degil..
Cocuk istedigini soylesin o cocuk kufur etsede o cocuk..
Alinti yapmis olabilir beni taniyan olabilir..
Ama suan cocugu vermek istememin tek sebebi inan ..
Sadece cocugun guvende olmasini istiyorum yoksa baska dusuncem yokk..
Tamm eski konumda bu dusunce vardi..
Cocumla kabul eder mi faln ..
Ama suan tek dusuncem ..
Covugimjn guvende olmasi..

Benim maddi imkanim da yok..
Ona cogi imkani veremem ki aldigim maas 500 tl bile degil..
Maddiyati da gectim ..
Ben simdiye kadr esimden siddet gordum..
Cocugumdan da ayni seyleri gormek isteyorum ben..
Bana vuruyor geber diyen bir cocugum var..
Krese gitti ordaki cocuklari dovdu..pisikolaga gotrurdum ..
Normal dedi buyuyunce duzelir dedi..
Bana da vurdugunu soyledim..
Yani babasinda kalsin okuluna gonderir..
Buyur yine gorusuriz..
çocuk şimdiye babasından ne gördüyse taklit ediyor işte. psikolog nasıl normal der ya. bu muymuş normal çocuk davranışı. babası başka para yolladığında başka psikoloğa da götür. ikinci olarak alttaki yazıyı anlamadım. sen ilerde evlenirsen adamın çocuğuna tecavüz edeceğinden mi korkuyorsun

Bunu dusunuyorum ben..
Valla bende de baba var ama kimsenin bana dokunamamasının sebebi babam değildir kendi duruşum seçimlerim kararlarımdır bu yanlış bir savunma olmuş söyliyeyim ayrıca evlendikten sonra kötü olur öz kızına tecavüz eden insanlar var demişsiniz ben Nasıl kaldırırım demişsiniz de babasına Nasıl güvenip vereceksiniz madem öz baba tecavüz ediyor deyip öz babasına vermek istemek çok mantıksız. Hani madem bu kadar çok düşünüyorsunuz çocuğunuxu niye sahip çıkmak yerine baştan savmak. Şuan sadece bahaneler üretiyorsunuz siz çocuğu vereceksiniz zaten vicdan rahatlatmak için buraya yazıyorsunuz. Ama kusura bakmayın ne derseniz deyin bunun vicdana sığacak bir yanı yok. Yazık o kadar evlat diye yana yakıla kapı kapı doktor doktor dolaşan insan varken bi de böyle ana babalar var. Vardır Allah'ın bi bildiği tabi ne diyelim. Ama sakın evlenmek falan değil derdim demeyin siz resmen başka Ada'm için çocuğunuzdan kurtulmaya çalışıyorsunuz buna da kalıbımı basarım cümle aralarında ki kelimeleriniz sizi ele veriyor

Bunu dusunuyorum ben..

Baban varsa hiç bişey olmaz diye genellemeyin.. asıl iyi yetiştiren ne olursa olsun yanında olan bir anne varken çocuk bana göre guvendedir.. en güzeli anne baba nin ortak çabası tabiki.. ayrı da olsalar..

niye sartliyorsunuz kendinizi sizin yanınızda kötü olacağına.. olmasın izin vermeyin kimselere.. yeni esinizi ona göre seçin dik durun bu konuda hep..

Zaten Allah korusunda dediğiniz sapık zihniyetteki biriyle evli olmak kızınız yanınızda değilken normal mi olacak. Ben bunu anlamadım. Ayrıca dediğiniz doğru değil. o annenin duruşu gibi yok olacak. 4 yaşındaki çocuk en çok annesine muhtaçtır. Onun sıcaklığından ayrılırsa esas o zaman hayat tozpembe olmaz...

Okudum inanamadım yazdıklarınıza.Siz böyle bir adamda çocuğunuzun güvende olacağına inanıyormusunuz gerçekten???Sizin defalarca dayak yediginizi gören çocuk suan yaşadığı travmalar sebebiyle sizi babasına dovdurmekle tehdit ediyor..Anlam veremiyor,babasını dayak attığı için güçlü bellemis kendince..Ve siz bu adama çocuk verip o çocuktan sağlıklı bir birey yetissin bekliyorsunuz???Siz hakkaten çocuğu babasına verince ileride onunla görüşebileceğinize inaniyormusunuz???
Bakın hanımefendi şartlarınız nedir ne durumdasiniz bilemem ama ben disimi tirnağıma takar ev temizlemeye,apartman temizlemeye gider şefkatimle iç dünyası darmadağın olan çocuğumu iyileştirmeye çalışırdım.Bu bir senede iki senede olsa pes etmez onu kazanırdım tekrar..Çünkü onun suan psikopat bi babadan çok sevgi dolu bir anneye ihtiyacı var...
Ayrıca ilk evliliginizden ne hayır gördünüzde ikinci evliliğin planlarını bu kadar çabuk yapmaya başladınız??

Diyecek bir söz bulamıyorum bana vurdu, bana şunu dediğiniz çocuk 5 yaşında ya, cok.mu ilgili baba siz evliliği yürütseydiniz cocugu yurda mi vereceksiniz... gerçekten icim sızladı

Mantıklı düşünmüyorsunuz babası eğer en iyi okullarda eğitim verecek durumdaysa nafaka vermek zorunda zaten. Velayetinin sizde olması artık onun çocuğu olmadığı anlamına gelmiyor. Ayrıca bu adam yeniden evlenmeyecek mi üvey anne elinde yetişince siz daha mı rahat olacaksınız. Kurduğunuz cümleler birbiriyle o kadar çok çelişiyor ki vicdanınızı rahatlatmaya çalışıyorsunuz ama nafile. Çocuk 3,5 yaşındayken ayrılmışsınız ve 5 yıldır yanında olan sizsiniz çocuğu eğitirken yanlışlar yapmış olabileceğinizi düşündünüz mü hiç. Mesela ne yapıyorsunuz da çocuk dinlemiyor, dinlemediğinde nasıl davranıyorsunuz. Çocukla nasıl vakit geçiriyorsunuz. onu dinliyor musunuz ona güzel hikayeler okuyor musunuz. Sevginizi hissettiriyor musunuz. Babasıyla ilgili olumsuz mu konuşuyorsunuz. Yakın bir akrabamın çocuğu aslında çok zeki çok akıllı bir çocuk ama annesi kendini ev işlerine, dantele temizliğe vermiş, öyle yetişmiş biri çok genç yaşta evlenip anne olmasına rağmen çocukla hiç vakit geçirmiyor. sonra çocuk hırçın davrandığında , çocukça hareketler yaptığında etrafı dağıttın sözümü dinlemedin vs sebeplerle vuruyor. Sonra da bu çocuğun söz dinlemesini bekliyor. Dinler mi bu çocuk hayır. Sizde de benzeri problemler olduğunu düşünüyorum. Anne babanın ayrılmasını sindirmeye çalışan ve 5 yaşındaki bir çocuktan disiplinden bahsetmişsiniz. Bu çocuğun öncelikle sevgiye, kendisiyle çok iyi vakit geçiren bir ebeveyne ihtiyacı var. Siz onla güzel vakit geçirdiğiniz takdirde zaten sizin sözünüzden çıkmayacaktır.

Kendinize gelin hanımefendi 5yasındaki cocuk dünyayı ister ucmakta ister araba sürmekte ister okula gitmemekte ister,uzun zaman tutturunca kabulmu etmek lazım??

Zor günler gecirdinizki bosandınız lafım yok yüzünü görmek istemiyorsun saygı duyarım
Ama o cocugun anneye ihtiyacı var kendi davranıslarınızı sorgulayın bide siz deneyin doktoru bence,belki bi tatile ihtiyacınız vardır belki azıcık kafa dinleseniz dzelecek hersey

Valla bende de baba var ama kimsenin bana dokunamamasının sebebi babam değildir kendi duruşum seçimlerim kararlarımdır bu yanlış bir savunma olmuş söyliyeyim ayrıca evlendikten sonra kötü olur öz kızına tecavüz eden insanlar var demişsiniz ben Nasıl kaldırırım demişsiniz de babasına Nasıl güvenip vereceksiniz madem öz baba tecavüz ediyor deyip öz babasına vermek istemek çok mantıksız. Hani madem bu kadar çok düşünüyorsunuz çocuğunuxu niye sahip çıkmak yerine baştan savmak. Şuan sadece bahaneler üretiyorsunuz siz çocuğu vereceksiniz zaten vicdan rahatlatmak için buraya yazıyorsunuz. Ama kusura bakmayın ne derseniz deyin bunun vicdana sığacak bir yanı yok. Yazık o kadar evlat diye yana yakıla kapı kapı doktor doktor dolaşan insan varken bi de böyle ana babalar var. Vardır Allah'ın bi bildiği tabi ne diyelim. Ama sakın evlenmek falan değil derdim demeyin siz resmen başka Ada'm için çocuğunuzdan kurtulmaya çalışıyorsunuz buna da kalıbımı basarım cümle aralarında ki kelimeleriniz sizi ele veriyor
Sen ister kalibini bas ister basma..
Ben burda kimseye kendimi izah etmek zorunda degilim..
Benim ne yasadigimi sadece ben bilirim..

Almanya'da yaşayan ablam var eşiyle boşandılar ve iki yeğenim de eniştemde kaldı.O zamanlar çok küçüktüler birisi 3 diğeri de 6 yaşındaydı. Ablam çok zorluk çekti boşanalı 5 sene oldu ve hala daha zorluk çeker. Çocukları kayınvalidesi doldurup doldurup görüşme günlerinde ablamın yanına gönderir, kaç yıldır bir ton yalanla dolanla beyinlerini yıkamışlar ablama karşı sevgi namına zerre bir şey yok, zorla görüşme günlerinde gidip yanında kalırlar, ters konuşurlar ablam dışında herkesle can ciğerken ablama surat asarlar. çünkü enişte tarafı olumsuz kötü ne varsa ekmiş hayatlarının her köşesine. Yaşamadım ama ablamdan bizzat şahit olduğum kadarıyla baş etmesi imkansız gibi bir şey kaç yıl geçerse geçsin o acı bitmiyor. Eski eşimle muhatap olma istemiyorum demişsiniz de velayet babaya geçse dahi siz her zaman onlarla irtibatta olmak zorundasınız. eşi görmemek için çocuktan tamamen vazgeçecek değilsiniz ya yine şu anki durumlar aynı şekilde yaşanacak.

Back
X