• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Velayet..

lWery

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2012
108
3
118
35
Arkadaşlar merhaba ben bir arkadaşımla ilgili yardım istiyorum. Arkadaşım eşinden boşanmaya karar verdi ve dün 1 yaşında çocuğunu da alıp ailesinin yanına gitti eşi de çocuğu alacağını onda bırakmayacağını söyleyip ailesinin evine geleceğini belirtti. Arkadaşım bebeği dolayısıyla çalışmıyor şuan ailesinin yanında. Boşanma davası açıldıktan sonra çocuğun yaşı küçük olduğu için annede kalır diye düşünüyorum ama bu konular hakkında tam bir bilgiye sahip olan varsa yardımcı olabilir mi rica etsem.

Arkadaşlar merhaba ben bir arkadaşımla ilgili yardım istiyorum. Arkadaşım eşinden boşanmaya karar verdi ve dün 1 yaşında çocuğunu da alıp ailesinin yanına gitti eşi de çocuğu alacağını onda bırakmayacağını söyleyip ailesinin evine geleceğini belirtti. Arkadaşım bebeği dolayısıyla çalışmıyor şuan ailesinin yanında. Boşanma davası açıldıktan sonra çocuğun yaşı küçük olduğu için annede kalır diye düşünüyorum ama bu konular hakkında tam bir bilgiye sahip olan varsa yardımcı olabilir mi rica etsem.

çocuk küçük olduğundan muhtemelen annede kalır velayeti ama somut olaya göre çocuğun en menfaatine olacak şekilde velayet konusunda karar verilir.

Merhaba, velayetin düzenlenmesinde aslolan çocuğun menfaatidir. Salt çalışmama durumu velayetin anneye verilmesine engel olmayıp bu olumsuz durum babanın ödeyeceği iştirak nafakası ile de aşılabilir. 1 yaşındaki çocuk ananın bakım ve şefkatine muhtaç olup halen süt emiyor olması kuvvetle muhtemeldir. Ananın ciddi anlamda düşkün bir yaşantısı yoksa velayet anneye verilir.

kesınlıkle annede kalır ıcınız rahat olsun.Anne ahlaksız yasam surmedıgı,bırtakım kotu alışkanlıkları olmadıgı vs vs gbı durumlar soz konusu olmadıgında kuçuk bebekler anneye verılır

kesınlıkle annede kalır ıcınız rahat olsun.Anne ahlaksız yasam surmedıgı,bırtakım kotu alışkanlıkları olmadıgı vs vs gbı durumlar soz konusu olmadıgında kuçuk bebekler anneye verılır
peki bu durum kaç yaşına kadar geçerli yani bir gün alabilir mi ?

peki bu durum kaç yaşına kadar geçerli yani bir gün alabilir mi ?

her zaman velayet davası açma hakkı var karsı tarafın.lakin henuz çok kuçuk her turlu annede kalır.ama mısal 5-6 yasına geldığınde dava acılsa o zaman pedagog eslığınde mahkeme çoçuğun görusunu alır.kımınle kalmak ıstedıgıne dair.

her zaman velayet davası açma hakkı var karsı tarafın.lakin henuz çok kuçuk her turlu annede kalır.ama mısal 5-6 yasına geldığınde dava acılsa o zaman pedagog eslığınde mahkeme çoçuğun görusunu alır.kımınle kalmak ıstedıgıne dair.
peki çocuğun isteğini ne kadar ciddiye alır ?

kızım şuan 2buçuk yaşında ve bensiz 10 dk bile başka bir odada bile durmuyor aynı evde o derece

peki çocuğun isteğini ne kadar ciddiye alır ?

kızım şuan 2buçuk yaşında ve bensiz 10 dk bile başka bir odada bile durmuyor aynı evde o derece

pedagogun raporunu cıddıye alır.ppedagog cocougunuzla göruşur.mutlu olup olmadıgını,yasantısını,sosyallığını onun dilinden dinler ve uzmanlığına göre mahkemeye göruşunu bıldırır.
sizinki zaten kuçuk buna gerek kalmaz

pedagogun raporunu cıddıye alır.ppedagog cocougunuzla göruşur.mutlu olup olmadıgını,yasantısını,sosyallığını onun dilinden dinler ve uzmanlığına göre mahkemeye göruşunu bıldırır.
sizinki zaten kuçuk buna gerek kalmaz
Teşekkür ederim. sorum olunca yine sorabilirim değil mi ?

Yine tehtid etti. İşi tehdit etmekti zaten. Uzulmeye bile değmez biri ama insaniz sinirleri bozuluyor iste,
Telefonu bir kaç kez acmadigim için "adam gibi her aradigimda ac su telefonu sonra bunun acisini cekersin" üstelik bu cümleye tehtid değil diyor Peh!
Ne olur kesinlilik olan bir bilgi verin bana. Kizimdan yana canimi yakabilir mi?
Her aradiginda açmak zorunda miyim?
(Konusturuyorum kizimla, hatta duymamisiz diye geri ben arayip kizima veriyorum)

Yine tehtid etti. İşi tehdit etmekti zaten. Uzulmeye bile değmez biri ama insaniz sinirleri bozuluyor iste,
Telefonu bir kaç kez acmadigim için "adam gibi her aradigimda ac su telefonu sonra bunun acisini cekersin" üstelik bu cümleye tehtid değil diyor Peh!
Ne olur kesinlilik olan bir bilgi verin bana. Kizimdan yana canimi yakabilir mi?
Her aradiginda açmak zorunda miyim?
(Konusturuyorum kizimla, hatta duymamisiz diye geri ben arayip kizima veriyorum)

tehdıtlere devam ederse sıkayet edın.

tehdıtlere devam ederse sıkayet edın.
peki telefonunu aradığında aç sende demezler mi bana ? veya bu yukarıda yazdığım cümlesi , kanunen açık bir tehtit kabul edilir mi kanunen ?
ve şu durumda bana para verme hakkına sahip miyim ? (zor durumdayım çünkü)
ve nereye şikayet edilir ?
teşekkür ederim sibelim hanım.

peki telefonunu aradığında aç sende demezler mi bana ? veya bu yukarıda yazdığım cümlesi , kanunen açık bir tehtit kabul edilir mi kanunen ?
ve şu durumda bana para verme hakkına sahip miyim ? (zor durumdayım çünkü)
ve nereye şikayet edilir ?
teşekkür ederim sibelim hanım.

bırkaç sefer aynı tarzda mesajlar attıgında evet şikayet edebılırsınız Cumhurıyet Savcılığına.
para olayını anlamadım kım kıme verıyor?????

boşana davası açtığınız mahkemeden tehdit ediliyorum şeklinde bir beyanda bulunarak koruma kararı isteyebilirsiniz. ayrıca tehditten dolayı cumhuriyet savcılığına müracaat edip şikayette bulunabilirsiniz.

Koruma talebi ya da cumhuriyet savcılığına şikayet herhangi bir ücret ödemezsiniz.

bırkaç sefer aynı tarzda mesajlar attıgında evet şikayet edebılırsınız Cumhurıyet Savcılığına.
para olayını anlamadım kım kıme verıyor?????
ilginiz için teşekkür ediyorum. para konusunda çocuğuma gönderiyor onaolduğunu söylüyor. ben zorluk çektiğim için sormak istedim banada vermesi hakkına sahipmiyim bunu talep edebilir miyim yani ?
birde o cümlesi tehtit değil mi ?
birde boşanma davası açılmadı , açsın diye bekliyorum.

ilginiz için teşekkür ediyorum. para konusunda çocuğuma gönderiyor onaolduğunu söylüyor. ben zorluk çektiğim için sormak istedim banada vermesi hakkına sahipmiyim bunu talep edebilir miyim yani ?
birde o cümlesi tehtit değil mi ?
birde boşanma davası açılmadı , açsın diye bekliyorum.

dava acarak talep edebılırsınız

"adam gibi her aradigimda ac su telefonu sonra bunun acisini cekersin"

arkadaşlar cevabınızı bekliyorum bu alenen tehtit sayılır mı ?
örneğin ben şikayet etsem işin içinden çıkılası bir cümle değil değil mi ?
(düşüncem şu, çoğumuzun başına da geliyordur, bazı şeylerin içinden çıkarlar kanunen bile bazı şeyler ciddi görülmez yada insanlar "ciddi bişey değil" der sana anlatamazsın )

Back
X