• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

VELAYETİ BABAYA BIRAKMAK

Benim kuzenim var. Çocuklarını babalarına bıraktı. Ama çok üzülüyorum. En küçük kızı 2 yaşındaydı bıraktığında ve o kadar üzücü ki. Babaları bakmıyor zaten kaynana falan bakıyor onlar da eziyetle bakıyorlar zaten. Ki büyük kızı evden kaçtı falan düşünün artık ortamı. Ben hep dedim al çocuklarını ama o da yeniden evlenme derdinde maalesef.
Olgunlaşmamış insanların evlenmesini hiç mantıklı bulmuyorum hele çocuk yapmaları aman diyorum!

Merhaba
Cocuklarının velayetini babalarına bırakan anneler varmı acaba ?
Var ama çocuk perişan halde. Baba iyi bakıyor ama çocuk anneye hasret. Sadece hafta sonları gidiyor anneye,babasındayken sürekli annemi istiyorum diye ağlıyormuş. Çok yakın bir arkadaşım çocuk inanılmaz derecede zorlanıyor yani eğer öyle bir niyetiniz varsa vermeyin babaya. Çocuk ne olursa olsun annede kalmalı,bu çocuğun gelecekte ki hayatını da etkiler kötü yönde.

Anne olduktan sonra hiç kimse yarınını düşünemez bosandiysan bile sen nereye çocuklar oraya,annenin yerini kimse tutamaz baba bile olsa,acda kalsan beraber,acıda çeksen beraber,Allah vermesin ama 1 saat yavrularimdan ayrı kalsam özlerim günlerce çok zor,Allah kimseyi buna mecbur etmesin ama anneysen sen artık sadece annesin gerçek bir anne isen tabi

Valla genelde çok kabul görmeyen bir olay bu.Bana kalırsa insan mecbur olmasa evlatlarının iyiliğini düşünmese niye yapsın çok zor bir anne için.Tabi bu bilerek bırakıp gidenleri kapsamıyor keyfi olanları.Ama mecburiyet olamaz yani linç edilecek zaten çocuklarından ayrı kalmanın acisini yaşayacak bir kadını daha çok incitmenin bir manasi yok.Ona bakarsak hem anne hem babanın hiç ilgilenmedigi yada sokağa attığı yada evde kavga dayak dövüş olduğu cocuklarin durumu çok çok daha vahim.Sizede çok üzüldüm ama eski eşiniz kötü bir koca ama iyi bir baba ise biliyorsanız ki çocuklara iyi bakar sizde sık sık görür ve zamanı gelip şartlar olgunlaşınca alabilirseniz niye olmasın.Durumunuzu bilmiyorum inşallah kısa bir süre için olur.Evet etrafımda anneden çok daha iyi annelik yapan babalar var az sayıları ama var.

Anne olmadığım için çocuk temalı konularda yorum yapmamaya gayret ediyorum ne haddime diye.

Fakat bu konuda bir şey demek istiyorum.
Kimse konu sahibini veya benzer durumda olan kişiyi linçlemesin lütfen.Herkesin öyküsü farklı olabilir.
Boşanan çocuklu kadınlar “eşşek gibi bakacak” “ben annesiysem o da babası”,”bu çocuğu ben babamın evinden getirmedim”,”boşansak da bekar gibi yaşayamaz eşşek gibi sorumlulukları yapacak” diyorlar haklı olarak.

Yenidoğan değilse çocuk ve anne sütüne ihtiyacı yoksa annesinde kaldığı gibi babasında da kalabilir pekala. Hani o annesiyse diğeri de babası ya.
Konu sahibine nasıl yaparsın vay önceliğin çocuğun olmalı diyenlere -çocuk güvende babasının yanında olacak cami avlusuna bırakılmayacak.

Boşandıktan sonra eski koca mutlu olamasın hayatına kimseyi alamasın,veya yeni düzen kurulduğunda git oğlum babanın evinde kal huzurlarını kaçır diye kullanılacaksa ilk baştan anne dürüstçe çocuğu versin babaya bence.

Ben olsam vermem net. Ama babasına vereni de yargılamam sanırım

Bizim mahallede vardı bı kadın evliyken başka sevgili bulup boşandı iki çocuğu vardı 4 ve 2 yaşlarında onları babaya bıraktı kendi istememiş yuvaya verecekmiş baba aldı kaynana bakıyor. kendi de o adamla evlenip bir çocuk daha yaptı. çocuklarda napsin anaya hasret büyüyorlar babaanne kadın o yaşında peşlerinde koşuyor.

Merhaba
Cocuklarının velayetini babalarına bırakan anneler varmı acaba ?

Annemin kuzeninin karısı boşanırken, çocuklara kendisi evde yokken bakacak kimsesi olmadığı için velayeti babaya vermişti. Babaları iyi bir babaydı, zaten annesiyle babasıyla yaşıyorlardı evliykende, çocuklar çok sorun yaşamadılar.

Var,babamın eski eşi ;)
İki kızının velayetini babama bırakıp yeni kocaya kaçmış. Senelerce çocuklarını görmemiş. Babam annemle evlendiğinde kızlar 11 ve 9 yaşındalarmış. Annem baktı ikisine de. Evlendirene kadar eli üzerlerinden ayrılmadı. Ama sonra nooldu,anneleri zengin olduğu için kıymetli oldu ve annemi aramadılar bile. Böyle hikayeler de var yani. Babaya bırakılan her çocuk sefil olmaz. Anneye bağlı. Başka kocaya kaçan anneler de var, çocuklarına gözü gibi bakan babalar da var.

Kim ne derse desin bu sadece ben annesiysem o da babası bakacak meselesi değil. Boşuna dememişler ana gibi yar bağdat gibi diyar olmaz diye. Anne yoksunluğu çok başka bir şey bakım ihtiyacından bahsetmiyorum. Babada bakar tabi ama annenin yeri çok başka manevi açıdan. Keşke herkes anne baba olmasa çok üzülüyorum bebeklere çocuklara sorumsuz, keyfi için sevişip sonrasını düşünmeyen anne baba müsveddelerine sinir oluyorum. Bu tipler elden ayaktan düşünce evlatları aklına gelir ne hikmetse

Var,babamın eski eşi :KK66:
İki kızının velayetini babama bırakıp yeni kocaya kaçmış. Senelerce çocuklarını görmemiş. Babam annemle evlendiğinde kızlar 11 ve 9 yaşındalarmış. Annem baktı ikisine de. Evlendirene kadar eli üzerlerinden ayrılmadı. Ama sonra nooldu,anneleri zengin olduğu için kıymetli oldu ve annemi aramadılar bile. Böyle hikayeler de var yani. Babaya bırakılan her çocuk sefil olmaz. Anneye bağlı. Başka kocaya kaçan anneler de var, çocuklarına gözü gibi bakan babalar da var.

Oz ebeveynler hayattayken ilgisizse gelip "nasilsin" diye sormalari bile o kadar kiymetli oluyor ki. O cocuklar gozlerinin icinde bakiyo anam babam biraz ilgilensin diye. Sadece zengin olmasiyla alakasi oldugunu sanmıyorum ben.
Ha cocuklar vefasizmis orasi ayri konu. Onca emegi gormezden gelmisler, yazık

Back
X