• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

VELAYETİ BABAYA BIRAKMAK

Konu sahibi bu arada sizin durumunuz zaten farklıymış. Çocuklar için en uygun olanı bu şeklide zaten . Siz yoğun çalışıyorsunuz sürekli bir aradasiniz ve babalarinin yanında mutlular.

Şu kısmı tuhaf geldi . Bekar gibi kalmasın nedir ? Adam zaten babalık sorumlulugunu alamasa iki çocukla kalamaz ve onları mutlu edemezdi . Demek ki eşiniz gerçekten iyi bir baba neden çocukları unutur falan diyorsunuz. Umarım çocukların yanında da bu şekilde konusmuyorsunuzfur

Her şey %50 eşit ise analık babalık ben niye tek başıma gebelikte öldüm öldüm dirildim ya fiziksel olarak 😅 babası da yasasaydı keşke adamlar sadece spermi veriyor başka bisey yok gebeliğe dair. Yemeğe temizliğe yardım etti gayet sıkıntı yok bir kez evde yemek yapamadım fiziksel acımı da almalıydı 😒 bu arada boşansak kesinlikle çocuğun velayetini almayı teklif eder iyi bir babadır bakar mı bakar işe götürür getirir çocuğu ama ben gibi olur mu? Olmaz. Adam eline alıyor çocuğu yalap şalap geliyor 🤣 ay ne bileyim ya ben gibi olamıyor çok çabalasa da
Erkeklerle kadınların eşit olması olayıni bence çok yanlış anlıyoruz . Keşke eşit olsaydık o doğumu da yasalardi o göğüsler ilk başta yariliyor kaniyor yine de emziriyorsun uykusuz kalıyorsun onu da yasasalardi. Bir bebeğin en önemli ihtiyacı annesidir. Her anlamda eşit olacağım diyen dogurmasin çocuktan sonra eşit olamazsın yani.

Burda çocuğu nasıl babaya bırakırsın yazıklar olsun yazan hanımların herhangi bir konuda konu sahibine boşan yazdığını görmiyim direkt yapıştırırım burdaki yorumlarını 🙃

Ya hanımlar ne istiyosunuz ben bazılarınızı cidden anlamıyorum. Kocasıyla sorun yaşayan kadınlara boşan yazıyorsunuz, kadın gelirim yok veya çok az gelirim var çocuklara nasıl bakıcam diyince velayeti babaya bırakmaya karşı çıkıyorsunuz. Bu durumda babanın çocukların ya velayetini alması ya da çocuklarının annesiyle yaşadığı evin kirasından, faturasına, yediğine, içtiğine kadar ödemesinden başka çare yok. O zaman da bu kadar nafaka alınmaz yazıyosunuz. Ki konu sahibinin evi barkı bile yokmuş, arkadaşında kalıyormış şu an. O zaman kadınlar boşanmamalı gibi bir sonuç çıkıyor burdan.

Yazdığınız şeylerin birbiriyle ne kadar tutarsız olduğunun farkında bile değilsiniz. Şöyle bir ekonomide kadınlara boşan yazmayı herkes biliyor ama iş velayeti paylaşmaya veya kadın ve çocukların insani şartlarda yasaması için gerekli miktarda nafaka istemeye gelince herkes ateş püskürüyor. O zaman öneriniz nedir tam olarak? Herkes eleştirisini yapmış, biraz da öneri görelim. Arkadaşında kalan ve boşanmış bir kadın olan konu sahibine ne öneriyorsunuz merak ettim doğrusu.

Ortaya konuşmayım etiket de yapayım özellikle sizin önerilerinizi merak ediyorum hanımlar B Buffalosos K KIR PAPATYASII

Son düzenleme:
Burda çocuğu nasıl babaya bırakırsın yazıklar olsun yazan hanımların herhangi bir konuda konu sahibine boşan yazdığını görmiyim direkt yapıştırırım burdaki yorumlarını 🙃

Ya hanımlar ne istiyosunuz ben bazılarınızı cidden anlamıyorum. Kocasıyla sorun yaşayan kadınlara boşan yazıyorsunuz, kadın gelirim yok veya çok az gelirim var çocuklara nasıl bakıcam diyince velayeti babaya bırakmaya karşı çıkıyorsunuz. Bu durumda babanın çocukların ya velayetini alması ya da çocuklarının annesiyle yaşadığı evin kirasından, faturasına, yediğine, içtiğine kadar ödemesinden başka çare yok. O zaman da bu kadar nafaka alınmaz yazıyosunuz. Ki konu sahibinin evi barkı bile yokmuş, arkadaşında kalıyormış şu an. O zaman kadınlar boşanmamalı gibi bir sonuç çıkıyor burdan.

Yazdığınız şeylerin birbiriyle ne kadar tutarsız olduğunun farkında bile değilsiniz. Şöyle bir ekonomide kadınlara boşan yazmayı herkes biliyor ama iş velayeti paylaşmaya veya kadın ve çocukların insani şartlarda yasaması için gerekli miktarda nafaka istemeye gelince herkes ateş püskürüyor. O zaman öneriniz nedir tam olarak? Herkes eleştirisini yapmış, biraz da öneri görelim. Arkadaşında kalan ve boşanmış bir kadın olan konu sahibine ne öneriyorsunuz merak ettim doğrusu.
Konuda konu sahibine yazıklar olsun neden çocuğunu kocana bıraktın yazan kim Mirta ben konuyu baştan beri takip ediyorum göremedim ?

Öneride de bulunmamışsınız yaptığını yanlış bulmuşsunuz. Öneri soruyorum ben. Öneriniz nedir tam olarak?
Konu sahibi bu arada sizin durumunuz zaten farklıymış. Çocuklar için en uygun olanı bu şeklide zaten . Siz yoğun çalışıyorsunuz sürekli bir aradasiniz ve babalarinin yanında mutlular.

Şu kısmı tuhaf geldi . Bekar gibi kalmasın nedir ? Adam zaten babalık sorumlulugunu alamasa iki çocukla kalamaz ve onları mutlu edemezdi . Demek ki eşiniz gerçekten iyi bir baba neden çocukları unutur falan diyorsunuz. Umarım çocukların yanında da bu şekilde konusmuyorsunuzfur
Ben konu sahibinin gayet doğru yaptığını düşünüyorum . Sen demişsin ya yazıklar olsun çocuklarını nasıl bırakırsın kim demiş bunu .

Genel olarak önerimi sorarsan . Boşan yazdığım konularda psikolojik ve fiziksel şiddet vardır o şartlarda kadınlar zaten o adamlara çocuklarını bırakıp girmesinler . Önerim de her kadınin bakacağı kadar çocuk yapması. Çocuğu büyüyünce çalışması . Benim çalıştığım şirketlerde temizliğe gelen ablalarin bir kaçı boşanmış ve çocukları yanlarında olan kadınlardi . Çok yakın bir akrabam üç çocuğuna bakıp çalışıyor. Maddi anlamda imkanı sağlayıp boşanacak. Çocuk bu kadar başından atılıp gidilecek , pazarlığı yapılabilecek birşey değil çünkü . Mal değil yani . Kadının psikolojisi canı ne kadar önemliyse dünyaya gelen varlığın canı bin kat daha önemli .

Ortaya konuşmayım etiket de yapayım özellikle sizin önerilerinizi merak ediyorum hanımlar B Buffalosos K KIR PAPATYASII
Ben yorumlarımı çocuk gözünden yaptım. Anne baba şu bu sebebiyle değil..

Önerim de her kadınin bakacağı kadar çocuk yapması. Çocuğu büyüyünce çalışması .
Bu bir öneri değil işte. Çünkü zaten yapılmış çocuklar. Annesinin karnına geri sokulamayacağına göre yapmasaydı, etmeseydi kısmı bir öneri olamaz. Bahsettiğim şey konu sahibi gibi sınırlı kaynakları olan ve hali hazırda zaten dünyaya gelmiş çocukları olan kadınların napacağı. Ki bu bahsettiğim kadınlar bdvde boşanma konusu açan kadınların yüzde 90’ına falan tekabül ediyor. Boşansın da deniliyor, velayeti de alsın deniliyor, nafaka da almasın veya cüzi miktarda alsın deniliyor. Argüman da annenin sorumluluğu çocukta daha fazlaymış. Tamam anne manevi sorumluluğu komple alsın, o zaman baba da çocuğunun yaşadığı evin kirasını, faturasını ödeyip maddi sorumluluğu komple yüklensin. Ama bu forumda buna da karşı çıkılıyor. Sadece senin için söylemiyorum.

Zaten yapılmış eyleme dönmüş bir olay için konu açılması da tuhaf aslında. Veren vermiş bırakan bırakmış düzen bu şekilde sağlanmış bizler ikiye bölünsekte olan olmuş zaten 😒

Bu konuya yazılanlar çok yani aklı başında olmayan, böyle küçük çevresi olan kişiler tarafından yazılmış halde. Hanımlar bir erkek çocuk bakabilir, evet emziremez, ama biberonla, mamayla bir bebeği tek başına büyütebilir. O dar bakış açılarınız işinize gelince "çocuk annesi olmaz" diyor ya hani, bu çok cahilce bir bakış açısı. Bekar bir erkek, bir çocuk evlat edinebiliyor.

Hani şu artık sanki çocuk sadece annenin tapulu malıymış, baba çocuğun hayatında süs eşyasıymış gibi bakış açılarınızı hem kendiniz için hem toplum için lütfen çöpe atın.

Ve lütfen evlenip çocuk yapacaksanız, çocuklarınıza size bir şey olduğunda babalık balacak adamları tercih edin.

Çevrenizde ne kadar hıyar erkekler var, hiç mi hayatınızda çocuğuna bebekken bakan baba görmediniz? Hiç mi çocuğunu yıkayan, banyosunu yaptıran, çocuğuna kurban olacak babaları görmediniz. Ne kadar anormal insanlarsınız.

Bak keşke etiketi en başından koysaymissin . Yaptığım yorumları tersinden tutup kadınlar da insan erkekler gibi kadın ve erkek eşittir demek bana vicdansizlik olarak geliyor . Çünkü konu kadın ve erkek eşitliği değil . Kadın ve erkek sosyal hayatta hukuken eşit olabilir bu apayrı bir konudur .
Bu bir öneri değil işte. Çünkü zaten yapılmış çocuklar. Annesinin karnına geri sokulamayacağına göre yapmasaydı, etmeseydi kısmı bir öneri olamaz. Bahsettiğim şey konu sahibi gibi sınırlı kaynakları olan ve hali hazırda zaten dünyaya gelmiş çocukları olan kadınların napacağı. Ki bu bahsettiğim kadınlar bdvde boşanma konusu açan kadınların yüzde 90’ına falan tekabül ediyor. Boşansın da deniliyor, velayeti de aldın deniliyor, nafaka da almasın veya cüzi miktarda alsın deniliyor. Argüman da annenin sorumluluğu çocukta daha fazlaymış. Tamam anne manevi sorumluluğu komple alsın, o zaman baba da çocuğunun yaşadığı evin kirasını, faturasını ödeyip maddi sorumluluğu komple yüklensin. Ama bu forumda buna da karşı çıkılıyor. Sadece senin için söylemiyorum.
Ben bugüne kadar hiçbir yorumumda alınan nafaka fazla demedim. Kaldı ki hep aynı şeyi söyledim nafakalar dalga geçilir gibi . Bu sebeple bir kadın kendi maddiyatina guvenmeden çocuk yapmasın. Yukarda da konu sahibinin çocuklarının babasinda kalmasının doğru olan olduğunu söyledim. Kadın meslek sahibi olmasa da girecek çalışacak imkanları uygun olduginda çocuklarını yanına alacak. Sen nasıl annesin lafıni kolay kolay kullanmam . Yorumlarımı farklı yerlere çekip anlamak istediğini anlayan kendi bilir. Ortada kadın ve erkek eşitliğinden bahsedecek bir durum yok . Ben boşandıktan sonra eski eş ne yapıyormuş evlenmiş mi benim umrumda olmaz. Ben kızımı alır kendime hayat kurarim. Elalemin adamı olmuş birinin bedel ödemesi benim derdim olmaz .

Bu konuya yazılanlar çok yani aklı başında olmayan, böyle küçük çevresi olan kişiler tarafından yazılmış halde. Hanımlar bir erkek çocuk bakabilir, evet emziremez, ama biberonla, mamayla bir bebeği tek başına büyütebilir. O dar bakış açılarınız işinize gelince "çocuk annesi olmaz" diyor ya hani, bu çok cahilce bir bakış açısı. Bekar bir erkek, bir çocuk evlat edinebiliyor.

Hani şu artık sanki çocuk sadece annenin tapulu malıymış, baba çocuğun hayatında süs eşyasıymış gibi bakış açılarınızı hem kendiniz için hem toplum için lütfen çöpe atın.

Ve lütfen evlenip çocuk yapacaksanız, çocuklarınıza size bir şey olduğunda babalık balacak adamları tercih edin.

Çevrenizde ne kadar hıyar erkekler var, hiç mi hayatınızda çocuğuna bebekken bakan baba görmediniz? Hiç mi çocuğunu yıkayan, banyosunu yaptıran, çocuğuna kurban olacak babaları görmediniz. Ne kadar anormal insanlarsınız.
Anne misin? Öncelikle bu önemli.. sonrasında tamamen tüm yükü alabilmiş anne gibi bakmış bir babayla mı büyüdün? Bu da önemli. Neden çocuğu bırakmam diyen bizlere bu hakaretleri ediyorsun?
Ben evlenmeden önce sperm bankasıyla bile görüşmüş biriyim burada donör bölümünde sorduğum sorular da mevcut zamanında. babasız da yapılabileceğine inanıyorum. Ha iyi ki yapmamışım evlenip yapmaktan memnunum eşim her türlü bakar sahip çıkar o ayrı. Bir çocuk gözünden bakarak yorum yapıyorum anneye ihtiyaç olduğu için. Herkes aynı fikirde olmak zorunda değil erkekle kadının ebeveynlikte eşit olduğuna da inanmıyorum

Benim çocuğun üstünde anasının mali yaziyor şekerim . Ben kocamın ayaklarini yıkıyorum ona kıyamam . ♥️

Arkadaşlar son kez şunu yazayım ben kaçar . Bırakın bu top çocuk annede kalsın diyor laflarını . Bizim toplum çocuk babanın ben o adamın sipasina mi bakacagim diyor . Yani yemeyelim birbirimizi ayrılan bir kadın eğer eğitimsiz bir aileden geliyorsa aile zaten çocuğu istemiyor . Ben cocugum olduktan sonra hayatımi komple değiştirdim sektörel tecrubemi bıraktım yeni dil öğrendim evden calisacagim bir meslek öğreniyorum . Benim için dünya bir yana çocuk bir yana

Ben yorumlarımı çocuk gözünden yaptım. Anne baba şu bu sebebiyle değil..
Kristialia seninle bu konuda anlaşabilmemiz mümkün değil. Çünkü sen baba hiç olmasa da olur gibi yorumlar yapıyorsun. Sanki tek ihtiyaç anneymiş gibi yorumların. Bu tarz konularda özellikle dikkat ediyorum yorumlarına. Mesela sperm bankasıyla görüştüm diyorsun, komple babası olmaması bile göze alabileceğin bir şey senin için. Yanlış hatırlamıyorsam eşinin eski eşinden de çocuğu var. Mesela her fırsatta yurtdışına yerleşmeyi düşünüyoruz o yüzden çocuğumun adını yabancı isim koydun diyorsun. Ama eşinin başka bir çocuğu daha var. Sana göre baba çocuğunu bırakıp başka bir ülkeye yerleşip yılda 1-2 kere çocuğunu görebilir. Ancak anne velayeti babaya bırakıp, haftada 2-3 kere çocuğunu görürse sıkıntı. Ben bakış açını hiç sağlıklı bulmadığımdan bu konuda seninle tartışmayacağım.

Anne misin? Öncelikle bu önemli.. sonrasında tamamen tüm yükü alabilmiş anne gibi bakmış bir babayla mı büyüdün? Bu da önemli. Neden çocuğu bırakmam diyen bizlere bu hakaretleri ediyorsun?
Ben evlenmeden önce sperm bankasıyla bile görüşmüş biriyim burada donör bölümünde sorduğum sorular da mevcut zamanında. babasız da yapılabileceğine inanıyorum. Ha iyi ki yapmamışım evlenip yapmaktan memnunum eşim her türlü bakar sahip çıkar o ayrı. Bir çocuk gözünden bakarak yorum yapıyorum anneye ihtiyaç olduğu için. Herkes aynı fikirde olmak zorunda değil erkekle kadının ebeveynlikte eşit olduğuna da inanmıyorum

Ben de senin aklı başında, merhametli biri olduğunu düşünmüyorum ve inanmıyorum. Nerede boşanmış çocuklu kadınlara kötüleyecek alan var sen oradasın. Kendin annenle yakın temas kuramamışsın diye sanki kimse kurmasın diye bekliyor gibi halin var.

Çocuğu babasının hayatında sadece süs eşyası olarak görmeye devam et, aferin.

Benim çocuğun üstünde anasının mali yaziyor şekerim . Ben kocamın ayaklarini yıkıyorum ona kıyamam . ♥️

Senin böyle bir yorumun var, gayet kadının durumunu anlayıp ona göre yazmışsın. Senin için değildi yazdığım yazı.

Kristialia seninle bu konuda anlaşabilmemiz mümkün değil. Çünkü sen baba hiç olmasa da olur gibi yorumlar yapıyorsun. Sanki tek ihtiyaç anneymiş gibi yorumların. Bu tarz konularda özellikle dikkat ediyorum yorumlarına. Mesela sperm bankasıyla görüştüm diyorsun, komple babası olmaması bile göze alabileceğin bir şey senin için. Yanlış hatırlamıyorsam eşinin eski eşinden de çocuğu var. Mesela her fırsatta yurtdışına yerleşmeyi düşünüyoruz o yüzden çocuğumun adını yabancı isim koydun diyorsun. Ama eşinin başka bir çocuğu daha var. Sana göre baba çocuğunu bırakıp başka bir ülkeye yerleşip yılda 1-2 kere çocuğunu görebilir. Ancak anne velayeti babaya bırakıp, haftada 2-3 kere çocuğunu görürse sıkıntı. Ben bakış açını hiç sağlıklı bulmadığımdan bu konuda seninle tartışmayacağım.
Benim eşimle çocuğunun olayı o kadar harika ki dengeyi çok güzel sağlamış durumda ama bunda çocuğun annesinin de anlayışı var kesinlikle dolduruşa getiren biri değil tam tersine mesela kardeşi oldu annesiyle gidip hediye alan bir çocuk 😍 direkt işte bu baba dediğim bir olay eşim benim bu baba yorumlarım kendi babamla alakalı :/ bana baktı yedirdi içirdi yıkadı 12 yaşıma kadar tek eksiği çalışmıyordu annem çalışıyordu uzun uzun.. bu arada eşimin çocuğunun annesi de yurtdışına gitmeye çalışıyor hatta muhtemelen bizden önce gidecek 😅evlerimizin arası 10 dk eşimin kendi işi olduğu için cokkk sık birlikteler yaşı küçük olmadığı için de çok rahat birlikte irtibat kuruyorlar. Eşimin eski eşi de asla çocuğu vermem velayet olarak diyen bir kadın. Sık sık babayla çocuk haftada 3-4 gün , şimdi Kardeşi olduğu için de mutlu biz eşimle ayrılsak bile ben çocukla görüşeceğim oğlumun abisi çünkü

Ben de senin aklı başında, merhametli biri olduğunu düşünmüyorum ve inanmıyorum. Nerede boşanmış çocuklu kadınlara kötüleyecek alan var sen oradasın. Kendin annenle yakın temas kuramamışsın diye sanki kimse kurmasın diye bekliyor gibi halin var.

Çocuğu babasının hayatında sadece süs eşyası olarak görmeye devam et, aferin.
O ne demek ya annenle temas kuramamışsın derken??? Annemle tam tersi çok yakın bir bağım olduğu için böyleyim !

Benim eşimle çocuğunun olayı o kadar harika ki dengeyi çok güzel sağlamış durumda ama bunda çocuğun annesinin de anlayışı var kesinlikle dolduruşa getiren biri değil tam tersine mesela kardeşi oldu annesiyle gidip hediye alan bir çocuk 😍 direkt işte bu baba dediğim bir olay eşim benim bu baba yorumlarım kendi babamla alakalı :/ bana baktı yedirdi içirdi yıkadı 12 yaşıma kadar tek eksiği çalışmıyordu annem çalışıyordu uzun uzun.. bu arada eşimin çocuğunun annesi de yurtdışına gitmeye çalışıyor hatta muhtemelen bizden önce gidecek 😅evlerimizin arası 10 dk eşimin kendi işi olduğu için cokkk sık birlikteler yaşı küçük olmadığı için de çok rahat birlikte irtibat kuruyorlar. Eşimin eski eşi de asla çocuğu vermem velayet olarak diyen bir kadın. Sık sık babayla çocuk haftada 3-4 gün , şimdi Kardeşi olduğu için de mutlu biz eşimle ayrılsak bile ben çocukla görüşeceğim oğlumun abisi çünkü
Maşallah Allah bozmasın. Güzel bir düzen yakalamışsınız. Ama herkes böyle olmuyor işte. Genel olarak yorumlarını sevdiğim bir üyesin üstüne gitmek için söylemiyorum yanlış anlama. Ama boşanmış çocuklu kadınların biraz fazla üstüne gidiyorsun konularda. Mesela konuyu okuyunca yorumlara bakmadan kesin kristialia yorum yazmıştır dedim. İnsanlar cidden çaresiz kalabiliyorlar. Nitekim konu sahibinin kalacak yeri bile yokmuş, arkadaşında kalıyormuş. Eğer sorunlu bir tip değilse hangi anne çocuğunu bırakmak ister ki? Çocukla tabiyki empati yapacağız ancak kadınlarla da yapmak gerek.

Back
X