• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

VELAYETİ BABAYA BIRAKMAK

Bekarmisiniz peki?
değilim☺️
Çocuk varsa mantığın yok.
İşte tam ta buna göre yaptım yorumumu aradaki inci ayrıntıyı anlayamadınız sanırım eski konuları okusanız ne demek istediğimi anlarsınız 😊
Babaya velayetmi bu benim için kabul edilebilir bişey değil.
Bende bunu diyorum kendim için yorumumda en altta bunu yazdım.Ama vereni de kınamam şartlarını bilmiyoruz dedim
Umarım beni yanlış anlamazsınız iyi akşamlar.
Yanlış anlamadım aynı sizi anlıyor ve katılıyorum yazdıklarınıza

Bir arkadaşım boşandı geçen ay. Eşi velayeti vermek istemedi sırf nafaka vermemek için. Anlaşmalı boşandılar. Kadıncağız velayeti bıraktı. Ortak konutlarından giden de o oldu. Kendine ev tuttu. Evine eşya alırken kızını da hep yanında götürdü, 9 yaşında kızı. Eşyaları aldılar. Kızına oda takımı aldı ayrıca. Kızı babasıyla kalıyor ortak konutlarında. Okulu falan da evlerine yakın. Hafta sonu annesine gidiyor ama arkadaşım hafta içinde resmen bunalımda. Kızını yazın yanına almayı planlıyor. Bunun için planlar kuruyor. Elinden geleni yapıyor. Açıkçası velayeti vermeye mecbur kaldığı için verdi maalesef.
Başka bir arkadaşım da anlaşmalı boşandı birkaç yıl önce. Velayet babada. Görüş günü diye bir şey yazdırmadılar. Baba, sırf nafaka vermemek için velayeti aldı. Anlaşma protokolüne, çocuklar kimin evinde kalırsa masraflar onda olacak, diye bir madde koydurdu adam. Çocukların biri 12, biri 14 yaşındaydı. Tabii ki anneyle kalıyorlar. Ancak velayet babada. Para için yaptı adam.

Çocuklu kadınla her erkek evlenmiyor tabi bu arada koca bulunur ama evlat bulunmaz. He gelgelelim her yabancı adamdan baba olmaz bu fikirde bir kadınsa zaten babasında kalsın çocuklar. 2 günde tanımadıkları adamlara güvenenler var. Aklı hala evlilikte olanlar var.
Çocukları olan kadınlar dikkat etmeli çocuklar annelerine daha düşkün o yüzden anne de kalmalı derim hep çünkü anne de bağlıdır.(Opsiyonel)
Maddi durumunu , iş hayatını bilemem belkide durumun yoktur. Bu tür konularda insanların hayal dünyasına bırakmadan kapsamlı yazmalı konu sahipleri.

eski kocalar mutlaka evleniyor. çocukla en çok zaman geçirmesi gereken baba iken nedense üvey anne oluyor. evlendiği kadın iyi biri ise çocuğum onu anne kabul eder ve beni gitgide unutur. beni yetiştiren o kadın sen değilsin der. kendi doğurduğum 10 yıl baktığım çocuğun sen bana ne yaptın ki hepsini üvey annem yaptı demesi kötü. burada bir kadın var. üvey çocuğunu çok seviyor. çocuk daha ikinci haftada ona anne demeye başlamış. çünkü çocuk sevgi arar. bakımvereni kimse onu anne kabul eder. hem de inanılmaz hızla. yani 10 yıl baktım ben öz anneyim benim yerim özel diye bir şey yok. o yüzden bırakamam.

evlendiği kadın kötü biriyse çocuk travmatize olur. dışlanma yok sayılma göz devirme. dövme sövme gibi iğrençlikleri saymıyorum bile. mesela kız çocuğu regl olacak. baba kızına regl döngüsü ped nasıl değiştirilir bunları anlatmak için üvey anneyi yollayacak. oğlunun sevgilisi ile buluşmak için okuldan kaçtığını ancak okuldan aranınca fark edecek. git okulla konuş diye üvey anneyi arayacak. şimdi çok iyi gözlem yapan rolleri harika bölüşen empatik ve duygulardan konuşan bir adam var ise ondan zaten boşanılmaz. eğer boşanıldı ise çocuk emanet edilir çünkü kadınsız tek bakar. ama boşanılan düz adam ise kadınsız bakamıyor. çocuğu besliyor evi ısıtıyor harçlık veriyor arada futbol mutbol falan oynuyor. zannediyor ki tamam işte. geriye kalan her şeyi üvey anne üzerine atıyor. çocuğun yemesi içmesi dersleri kursu temizliği gibi şeyler, varsa travmaları okbsi depresyonu isyanları kimlik arayışı ergen sancıları varsa kişilik bozukluğu, derslerinin kötü olması, oyun bağımlılığı ..... üvey annede dediğim gibi iyi bir insan değilse amannnnn dünyaya bir kere geldim banane babası ilgilensin anası baksaydı attı başıma diyor ve uğraşmıyor. çocuğum o evden ruhsal olarak yara alarak çıkar.yetişkin olduğunda ömür boyu beni suçlar. bu kadar suçlanmayı kalbim kaldıramaz. o yüzden bırakamam.

Çocuk mutlaka o evde de bir kadın figürüne ihtiyaç duyuyor. Zaten normal hayatın akışına da bakarsanız babanın velayeti aldığı durumlarda ya babaanne, ya hala ya da babanın eşi var.

Hayatınızı, şartlarınızı yazıp adam akıllı konu açıp, yorum yapsaniz keşke.
8 yıl önceden başlıyor boşanma konularıniz.
O zaman çocuklarınız küçükmüş.
Şimdi 10'lu yaşlardalar muhtemelen.
Eşinizmis bosanmayi isteyen. Çocuklar küçük diye onlar büyüyene kadar devam etmek istemişsiniz evliliğe.
Hiçbir değişmemiş demek ki.
Şu ekonomik şartlarda 2 cocukla boşanıp yeni bir düzen kurmak zor. Bundan dolayı mi çocukların velayetini babaya vermek istiyorsunuz?
Öyle çocukları bırakıp hayatımı yaşayayım kafasında olmadığınızı düşünüyorum eski konulardan.
Adam akıllı yazsanız daha ise yarar yorumlar gelirdi.
Ayni konuyu ayrıntısiz açıp gitmek ne işinize yarıyor anlamadım.

Bakamayacak olan anne en başından boşanma sürecinde bunu düşünecek, gerekirse en baştan düzeni bu şekilde kuracak eğer ki psikolojik şartları çocukla olmaya uygun değilse.

Fakat toplumda böyle görmüyoruz. Hem toplum tarafından "çocuğu bıraktın" olarak kınanma korkusu, hem o anlık duygusallıkla "ben bakarım" diye velayeti vermemek, çocuğun maddi olarak eski eşten güvence olması (az nafaka verenler de çok olduğu gibi boşanırken çocuk için ev, araba, imkanlar veren de var gibi sebeplerle çocuk babaya bırakılmıyor.

Sonra bakılıyor ki "baba çocuksuz". (Yaşayışa göre) Bunun hırsı başlıyor. Bir üye yurtdışında 2 haftada bir ev değişiyor diyor çocuklar için. Burada okul çağında bir çocuğu ara tatil ve yaz tatili değilse 1 hafta boyunca bile alamazsınız. Çocuğun yerleşik düzeni velayeti kendinde tutan taraftadır çünkü. Pedagojik açıdan önerilmiyor.

E tabi bu durumlarda baba izin almış 1 hafta tatile çıkmışken, gezerken, eski eş "ben çocuk var diye kıpırdayamıyorum" diye kin gütmeye başlıyor.
Bir de erkekler çok daha rahat evleniyor, ben eşimden önce hiç evlenmemiştim mesela. İlk evliliğim. Çevremde bu şekilde çok örnek var. Fakat kadınlar da bu konu daha zor. Bunun da stresi var. "O evlendi, ben kaldım" diye. Fakat yine de gerekçe olamaz, boşanırken velayeti verebilir illa yeniden evlenmek tek hedefiyse.

Ben eğer babaya verilecekse de en başından verilmesi taraftarıyım. Çocuğu pinpon topu gibi atan anne modeli olmak çocuk açısından daha yıpratıcı. En başından versin ki, çocuk hayat düzenini kursun, baba ona göre bir sistem geliştirsin. Çocuğun psikolojisinin içine edip, sonra ara dönemlerde "atan", ilişkileri bitince aklına çocuk gelen anne figürü çok sağlıksız.

Erkekler için her şeyin kolay olduğunu bilip, söyleyip, her türlü kadını,anneyi suçlu çıkarmak.
Kadının üstünde bir sürü baskı, sorumluluk varken hatasız yaşamasını beklemek. Küçükken bıraksa vicdansız olur büyüyünce bıraksa bencil olur.
Çünkü kadın, anne her türlü suçludur.
Ama baba olmak öyle değil.
O yüzden bu toplumda çocuk yetiştirmek sadece annenin sırtına binen bir yük olarak kalacak. Evlilik içinde de evlilik bittiğinde de.

Çocuğu iki taraf almak istemezse mesela anne babaya vermek istiyor baba da istemiyor o durumda çocuk esirgeme kurumuna mı geçer yoksa babanne ananeye mi sorulur velayet?

Evliliğin içinde eşinizle sorun yaşarsanız, mutsuz olsanız, çocuğunuza olan tahammülünüz bile farklı oluyor yahu. Çünkü insansınız. Bazıları robot gibi bir bakis açısıyla yaklaşıyor şu çocuk, annelik konularına, cidden sinir oluyorum. Yaşamadığiniz şeyler üzerinden sıfır hatasız kararlar alınması gerektiği ile ilgli yorum yazılması ne kadar kolay. Baba her şeyi yapar, hayatına devam eder, anne asla yanlış yapmadan, kendini düşünmeden, insanı tepkiler vermeden kendini adayan taraf olarak yaşamak zorunda.
Ondan sonra bu toplumun erkekleri olgunlaşmiyor sorumluluk almıyor oluyor. Şurada okumuş, eğitimli kadınlar bile kadına, anneye yüklüyor tüm sorumluluğu, erkekler niye yorsun kendini.

Son düzenleme:
Erkekler için her şeyin kolay olduğunu bilip, söyleyip, her türlü kadını,anneyi suçlu çıkarmak.
Kadının üstünde bir sürü baskı, sorumluluk varken hatasız yaşamasını beklemek. Küçükken bıraksa vicdansız olur büyüyünce bıraksa bencil olur.
O yüzden bu toplumda çocuk yetiştirmek sadece annenin sırtına binen bir yük olarak kalacak. Evlilik içinde de evlilik bittiğinde de.

Kadın evlenirken de baskı altında, evlenmek toplumsal bir gereklilik olarak dayatılmış, "35 yaşına geldin evde kaldın" denilen erkek yokken, o müzmin bekar olurken kadın "evde kalmış, kimse istememiş" olur.
Evlendiğinde eşten tut ailelere, akrabalara, çevreye dek kadına "neden çocuk olmuyor, hadi biyolojik yaşın geçiyor" denir.
1 çocuk yapana "ne kadar bencilsin ikinci çocuğu neden yapıp kardeş vermiyorsun?" denilir.
Boşandıktan sonra da hayli hayli devam eder.
Kadın olmak suç değil, fakat tüm bu süreçlerde maalesef kadının da sorumluluğu var.

Kadının da aklı var, ben kadınları akılsız ve daimi kurban görmeyi reddediyorum. Burada şiddet, aldatmanın, maddi sorunların gırla gittiği evliliklerde bile hamile nasıl kalırım yolları aranıyor ya da evlenir evlenmez çocuk yapılıyor. Kadın şimdi şartların kurbanı mı oluyor kendi seçimi mi?

Ben 35 yaşımda evlendim mesela, bazı arkadaşlarım bu yaşa gelmeden panikle gözlerini kapatarak evlendiler, benim evlendiğim yaşta çocukla boşandılar. Aile baskısı ya da maddi zorunlukları yoktu, fakat "evlenmemiş" ya da "anneliği deneyimlememiş" olmak istemediler. Yük olarak bahsettiğimiz şeyler her zaman baskı mı yoksa seçimlerin sonucu mu düşünmek lazım.

Hani burada popüler bir soru var: "Böyle bir adama neden çocuk?" Çok iyi açıklayan bir cümle.

Kadın evlenirken de baskı altında, evlenmek toplumsal bir gereklilik olarak dayatılmış, "35 yaşına geldin evde kaldın" denilen erkek yokken, o müzmin bekar olurken kadın "evde kalmış, kimse istememiş" olur.
Evlendiğinde eşten tut ailelere, akrabalara, çevreye dek kadına "neden çocuk olmuyor, hadi biyolojik yaşın geçiyor" denir.
1 çocuk yapana "ne kadar bencilsin ikinci çocuğu neden yapıp kardeş vermiyorsun?" denilir.
Boşandıktan sonra da hayli hayli devam eder.
Kadın olmak suç değil, fakat tüm bu süreçlerde maalesef kadının da sorumluluğu var.

Kadının da aklı var, ben kadınları akılsız ve daimi kurban görmeyi reddediyorum. Burada şiddet, aldatmanın, maddi sorunların gırla gittiği evliliklerde bile hamile nasıl kalırım yolları aranıyor ya da evlenir evlenmez çocuk yapılıyor. Kadın şimdi şartların kurbanı mı oluyor kendi seçimi mi?

Ben 35 yaşımda evlendim mesela, bazı arkadaşlarım bu yaşa gelmeden panikle gözlerini kapatarak evlendiler, benim evlendiğim yaşta çocukla boşandılar. Aile baskısı ya da maddi zorunlukları yoktu, fakat "evlenmemiş" ya da "anneliği deneyimlememiş" olmak istemediler. Yük olarak bahsettiğimiz şeyler her zaman baskı mı yoksa seçimlerin sonucu mu düşünmek lazım.

Hani burada popüler bir soru var: "Böyle bir adama neden çocuk?" Çok iyi açıklayan bir cümle.
Sizinle karşılıklı bir diyaloğa girmek istemiyorum cidden.
Annelik üzerine annelerden çok daha fazla olan "engin" bilgi ve her koşulda kadını suçlu bulacak argümanlarınızla diğer arkadaşlara yol gösterin.
Siz ve harika hayatınız,seçimleriniz zerre ilgi alanımda değil.

Sizinle karşılıklı bir diyaloğa girmek istemiyorum cidden.
Annelik üzerine annelerden çok daha fazla olan "engin" bilgi ve her koşulda kadını suçlu bulacak argümanlarınızla diğer arkadaşlara yol gösterin.
Siz ve harika hayatınız,seçimleriniz zerre ilgi alanımda değil.
Ben tavrınızı tam olarak anlayamadım. Sizi kırdığım ya da saygısızlık yaptığım bir durum olduysa da bana belirtebilirsiniz özür de dilemekten çekinmem.
Mesajınızı destekler nitelikte bir mesaj atmıştım, ben kendim de kadınım her koşulda nasıl kendi cinsimi suçlu bulabilirim?

Sanırım kişisel bir şey oluşmuş. Peki kusura bakmayın tekrar.

Evliliğin içinde eşinizle sorun yaşarsanız, mutsuz olsanız, çocuğunuza olan tahammülünüz bile farklı oluyor yahu. Çünkü insansınız. Bazıları robot gibi bir bakis açısıyla yaklaşıyor şu çocuk, annelik konularına, cidden sinir oluyorum. Yaşamadığiniz şeyler üzerinden sıfır hatasız kararlar alınması gerektiği ile ilgli yorum yazılması ne kadar kolay. Baba her şeyi yapar, hayatına devam eder, anne asla yanlış yapmadan, kendini düşünmeden, insanı tepkiler vermeden kendini adayan taraf olarak yaşamak zorunda.
Ondan sonra bu toplumun erkekleri olgunlaşmiyor sorumluluk almıyor oluyor. Şurada okumuş, eğitimli kadınlar bile kadına, anneye yüklüyor tüm sorumluluğu, erkekler niye yorsun kendini.
Çocuklar için en sağlıklısı anne ve babanın 'bir arada ve anlasabildikleri' senaryo. Boşanma durumunda da çocuğun yaşı ve yararı gözetilerek karar verilir. Otomatik, her şart ve koşulda anne alsın demek bana doğru gelmiyor.

Evde kadın figürü lazım, babaanne/hala bakıyor vs denmiş. Arkadaşlar evde erkek figürü de lazım ona bakılırsa. Söylemiştim yorumlarımda oğlumun babası iş için yurtdışına uzun süreli gittiğinde nasıl etkilendiğini. Babanın yokluğundan kaynaklanan sorunlar problem olmuyor, kimse 'kötü' olmuyor. Söyle birkaç haftada bir baba görürse 2 gün oo iyi çocuğuyla ilgileniyor diyoruz. Anne velayeti vermek isteyince vurun abalıya. Anne de insan. Zaten belli yaşa kadar çocuğun çok büyük oranda bakımı, sorumluluğu annede. Çocuk bari büyüdükten sonra baba elini taşın altına soksun bir zahmet.

Çalışan bekar annenin günüyle, çalısan bekar babanın günü farklı mı? Baba neden çocuğu hemen kendi annesine/ablasina/kardeşine postalıyor. Paşalara hem çalışmak hem çocuk bakmak zor geliyor da annenin günahı ne?
Anne psikolojik olarak tükeniyor. Bunu neden kimse görmüyor anlamıyor?
Anne sevgisi, şefkatini yerini baba veremez sadece fiziksel bakım veren olabilir denmiş. Kimse kimsenin %100 ikamesi olamaz. Fakat babalar çocuklarına sevgi göstermekten, güven vermekten acizse de dönsün aynaya baksın bir zahmet.

Şu an TV'lerde dönen rekorlar kıran diziyi biliyorsunuzdur. Neden bu kadar sevildi? Her kadın kendini gördüğü için olabilir mi? Senaryoya göre kadının çocukları 5-7'şer yaş daha küçük olsaydı eminim sevenlerden bazıları çocuklarını ihmal ediyor diye eleştirecekti karakteri. Babaya sıra epeyce sonra gelirdi eminim. Babaanne ve ananeden sonra belki.

Evlerden çıkıp iş hayatına karıştık, ev işlerinin bir kısmını eşimize bir kısmını profesyonellere pasladik diye eşitliği elde etmiş olmadık henüz maalesef.

Evet bir anne; babanın boktan olmasının acısını çocuğu çekmesin, üzülmesin diye kendini paralar. Çocuğuna verilmeyen babalığı telafi etmek icin anneliğini fazla fazla verir. Ama bunu yapmak istemedi, istediyse de yapamadı, eşit ebevenlik talep etti diye de hiçbir kadın tü kaka olmuyor.

Merhaba herkese toplu cevap vereyim.
Guzel arkadaslik ettigimiz ama evet kadin olarak var olmadigim ve iki kez aldatildigim ,disardan muhtesem gorunen bir evlilikti bizimki. Ve bosandik ,yine o istedi ve bukez cok keskindi karari.Ben ailem dagilmasin istedim razı geldim icimdeki yanlizliga. Ama o vazgecmedi.Maddi manevi neyim varsa koydum ortaya.Ama en basit isteklerim icin bile yapamam dedi.Ornegin arada basbasa yemek yemeyi istemek gibi.Neyse bitti gitti
Ben ozel sektordeyim ve isim geregi 2 aksam gun olamiyorum evde ve cok yogun calisiyorum.Isimiz mudurun iki dudagi arasinda neyazikki.
Bosanma suresince 4 ay benimleydi cocuklarim ama neredeyse her aksam mac izlerken,top oynarken,yada ders vs hep babalarını aradılar evde.Ben duygusal ihtiyaclarini ve ve evin duzenini saglardim ,oda hep iyi bir baba oldu ve guzel eglenceli vakit geciriyorlardi.Ama oda yemek temizlik vs beceriklidir.
Bosanma asamasinda herseyi hesaplamak zorunda kaldim duygusal maddi manevi olarak ki istedigimiz nafakayida kabul etmedi.Sonrasi cocuklarlada konusup buna karar verdik. Ve evden valizimle ciktim suan bir duzenim yok,onlarin duzeni bozulmasin babasiz kalmasinlar istedim.Malumunuz erkekler bosandiktan sonra once eşi sonra cocuklarini unutuyor , en iyisi bile.
Ben hergun ariyor,haftaici yemege cikariyorum,oglen aralari haftasonlari ,elimden gelen her an goruyor goruusuyorum.Boylece hem babalari hep yanlarinda,bende 10 dk uzaklarinda ve her firsatta onlarlayim.
Gitse unutacakti bir sure sonra , belki evlenecekti ,hatta yeniden baba olacakti.Bilemiyorum belki yine olur ama cocuklarim ki erkek cocuklar baba modeliyle guveniyle olmali mutlaka,psikologlada surekli goruserek bu karari aldım.
Cevrem yadirgamadi cokta onemli degil cevre.Benimde flört,ozgurluk yada yeniden evlenme niyetim hic yok.Cocuklarima söz verdim bu konuda onlar yolunu cizene dek kimseyi gormeyecekler yanimda.
Zaman ne getirir bilemiyorum belki hatalar anlaşılır ve yeniden aynı çatı altında oluruz hepberaber rabbim bilir.Belki hersey eskisindende iyi olur.
Ama cocuklarim bu karari iyi karsiladilar.Cunku hem babalari her an onlarla ve garanti isi maasi var,hem duzenleri bozulmadi,hemde ben her firsatta onlarla olmaya cabaliyorum.
Neden sordum bu soruyuda sanirim annelik icgudusu ile hala yanlismi dogrumu sorguda yuregim.

Guzel arkadaslik ettigimiz ama evet kadin olarak var olmadigim ve iki kez aldatildigim ,disardan muhtesem gorunen bir evlilikti bizimki. Ve bosandik ,yine o istedi ve bukez cok keskindi karari.Ben ailem dagilmasin istedim razı geldim icimdeki yanlizliga. Ama o vazgecmedi.Maddi manevi neyim varsa koydum ortaya.Ama en basit isteklerim icin bile yapamam dedi.Ornegin arada basbasa yemek yemeyi istemek gibi.Neyse bitti gitti
Ben ozel sektordeyim ve isim geregi 2 aksam gun olamiyorum evde ve cok yogun calisiyorum.Isimiz mudurun iki dudagi arasinda neyazikki.
Bosanma suresince 4 ay benimleydi cocuklarim ama neredeyse her aksam mac izlerken,top oynarken,yada ders vs hep babalarını aradılar evde.Ben duygusal ihtiyaclarini ve ve evin duzenini saglardim ,oda hep iyi bir baba oldu ve guzel eglenceli vakit geciriyorlardi.Ama oda yemek temizlik vs beceriklidir.
Bosanma asamasinda herseyi hesaplamak zorunda kaldim duygusal maddi manevi olarak ki istedigimiz nafakayida kabul etmedi.Sonrasi cocuklarlada konusup buna karar verdik. Ve evden valizimle ciktim suan bir duzenim yok,onlarin duzeni bozulmasin babasiz kalmasinlar istedim.Malumunuz erkekler bosandiktan sonra once eşi sonra cocuklarini unutuyor , en iyisi bile.
Ben hergun ariyor,haftaici yemege cikariyorum,oglen aralari haftasonlari ,elimden gelen her an goruyor goruusuyorum.Boylece hem babalari hep yanlarinda,bende 10 dk uzaklarinda ve her firsatta onlarlayim.
Gitse unutacakti bir sure sonra , belki evlenecekti ,hatta yeniden baba olacakti.Bilemiyorum belki yine olur ama cocuklarim ki erkek cocuklar baba modeliyle guveniyle olmali mutlaka,psikologlada surekli goruserek bu karari aldım.
Cevrem yadirgamadi cokta onemli degil cevre.Benimde flört,ozgurluk yada yeniden evlenme niyetim hic yok.Cocuklarima söz verdim bu konuda onlar yolunu cizene dek kimseyi gormeyecekler yanimda.
Zaman ne getirir bilemiyorum belki hatalar anlaşılır ve yeniden aynı çatı altında oluruz hepberaber rabbim bilir.Belki hersey eskisindende iyi olur.
Ama cocuklarim bu karari iyi karsiladilar.Cunku hem babalari her an onlarla ve garanti isi maasi var,hem duzenleri bozulmadi,hemde ben her firsatta onlarla olmaya cabaliyorum.
Neden sordum bu soruyuda sanirim annelik icgudusu ile hala yanlismi dogrumu sorguda yuregim.
Sizin için çocuklarınızı babaya vermek doğru ise hatta bu aksiyonu aldıysanız neden konu açıp sordunuz ki? Doğrular kişiye özeldir genel değildir.
Vermişsiniz çocukları bitmiş gitmiş bir düşünceden çıkmış eyleme dönüşmüş durumda.

Çocuklar babayı istedi yani.? Sizle yemek bile yemek istemeyen adamla yeniden aynı çatı altına girmeyi umut etmek Ay ne bileyim çok saçma geldi herşey bana

Aşırı kişisel bir durum sizin açınızdan, doğrusu yanlışı yok, hepsi duruma özel yorumlanabilir.

Birebir örnek verebilirim. Eşimin ilk evliliğinden olan çocuğu. Anne asla velayeti vermedi. Cesedimi çiğnersiniz noktasındaydı baba istediğinde. Fakat "çocuğu iki kişi yaptık boşandık, adam gitti yeni hayat kurdu, evlendi kadınla bekar çocuksuz hayatı yaşıyor; bu çocuk bana kaldı ben cezalandırıldım ben evlenemiyorum, özel hayatım olmuyor" diye günden güne hırslanacak bir yapınız varsa çocuğu kesinlikle ama kesinlikle babaya verin. Bizdeki durum buydu.

Çocuk yanımızda 1 ay kalmaya geliyordu, 10. gün "anneme gidicem, çok özledim, rüyamda görüyorum" diyordu. Biz aramasına izin vermiyorduk çünkü "çocuğu siz başınızdan atıyorsunuz" diye küfür kıyamet kopuyor, asla almaya gelmiyordu. Daha kötü oluyordu. En son çocuk bizden gizli telefon etmiş, ağlamış, özledim demiş 15 gün daha almadı. Maksat biz çocuklu olalım, güya intikam işte. Geçen yaz da çocuk yaz tatilinde 4 ay boyunca başka bir şehirde bir akrabaylaydı, anne çok yoğun çalışıyormuş, vakti yokmuş. Eminim o çocuk 15 günden sonra kötü olmuştur. Fakat yapacak bir şey yok. Anne de kendince "bekar" olmayı hak ettiğini düşünüyor.

Bu anlattığım örneğe dönecekse kesinlikle verin, sakın "anneyim ben gibi arada gelen duygusal çöküşlerle" ya da "çocuk annede kalır" diye toplumsal baskıyla çocuğu vermemezlik yapmayın. Verecekseniz de boşanır boşanmaz verin, çocuk bir düzen kursun. Deneme tahtası yapmayın.

Bu konular çok kişiseldir. Baz alabileceğiniz tek durum içinizde bundan sonra çocuklu olarak hayatınıza devam edecek olmanız sizde bir öfke, haksızlık, adaletsizlik duygusu yaratıyor mu? Buna odaklanın.
Son cumleniz okadar dogru ki tesekkur ederim.Insaniz duygularimiz egolarimiz var.
Yıllarca calistim cabaladim,hatta kadin olarak varligimi yok saydim.Ama hep mutlu gorundum ,kendime hep cekiduzen verdim,aile olarak mutlu olalim derdine dustum.Gelinen sona bakinca hepsi ucup gitti.Ve hangi psikolojideyim nasilim kime nekadar faydam olur bilemiyorum.Artik olanda oldu babalarina,duzeni esyalari , cocuklari biraktim.Her firsatta onlarla olmaya cabaliyorum,bir yandan yogun is temposu.Daha bu soruyu bile soramadim kendine "Nasilsin ve ne yapacaksin " bilemiyorum

Her kelimeniz okadar dogru ki "Kadin =Toplum dayatmaları" dogru karar bile veremiyoruz bunlardan dolayı.

Çocuklar babayı istedi yani.? Sizle yemek bile yemek istemeyen adamla yeniden aynı çatı altına girmeyi umut etmek Ay ne bileyim çok saçma geldi herşey bo

Sizin için çocuklarınızı babaya vermek doğru ise hatta bu aksiyonu aldıysanız neden konu açıp sordunuz ki? Doğrular kişiye özeldir genel değildir.
Vermişsiniz çocukları bitmiş gitmiş bir düşünceden çıkmış eyleme dönüşmüş durumda.
Son cumlemi okudunuzsa anlayabilirsiniz

Back
X