Veli olduk sorunlar başladı.

Suriyelilere verilen desteğin kaynağı şu an da BM. Öğretmen maaşından kesip suriyeli bakmıyoruz yani. Ortada iki ayrı sorun var, biri istihdam biri suriyeliler. İkisini ayrı ayrı tartışırsınız anlarım ama ikisini karıştırınca ortaya başka bir tablo çıkıyor.
 
Yardımcı olmaktan kastı nedir öğretmeninizin? Nelere yardım bekliyor. Ya da siz veliler okulda olduğunuz sürede ne yapacaksınız?
 
Veliler ne yardan geciyor ne serden. Ya aidat versinler ya da gelip kendileri uzerlerine duseni yapsinlar. İkisini de yapmayana iyi niyetli olarak bakamiyorum ben. Maalesef devletimizin olanaklari kisitli bunu neden kimse anlamiyor acaba? Ogretmen ne yapsin? Cocuklarin basinda mi dursun,wcye mi gotursun,ustunu mu degistirsin? Ne yapsin tek basina?
 
Çok saçma .Öğretmen niye maaş alıyormuş.
Her gelen veliye niye güveneyim hey Allahım .
İyice suyu çıktı .
 
Şuan ihtiyaçtan kaynaklı yapılıyor. Ama bütün sene yapılabilcek gibi değil.
Kiz meslek liseleri doner sermaye usulu calisir. O nedenle isterlerse ordan odemek kosuluyla birini tutabilirler. Tuvalet icin bir yardimci personel. Okulun personelini kullanamazlar kesinlikle. Bir okul kendi bunyesindeki kurumdan stajyerini buyuk birsey olmadikca cikarmaz. Vardir bir sorun. Doner sermayeli kurumdan disardan biraz daha fazla ucret alir. Normal kurumlar yarim gune 180 alirken burasi yarim gune ortalama 300 alir. Yani personel calistiracak parasi mutlaka olur. Yaptiklari aslinda yasal degil bende veliyi bu asamada istemem. Cocugun mahremiyet egitimi verirken hergun farkli velinin cocugu tuvalete getirmesi soyundurup giyfirmesine olumlu bakmam.
 
Milli eğitime hic basvurulmamis. Yil boyunca ödenecek zaten velilerin karşı ciktiklari da bu
Basvurulsada verilmez cunku orasi doner sermaye kurumu. Ordan gelecek personeli calistiramaz. Kurumun anaokulu bolumu kendi karsilamasi gerekiyor ve buna paralari olmasi lazim ki olmalida o ucretle.
 
Arkadaşım devletin eğitimi herkesin hakkı. Benim durumum var veririm, ama eşi 5 aydır issiz kirasını bile ödeyemeyen veli napsın? Çocuğunu okula göndermesin mi? Veli olarak gidip okulda da durduk zaten. Ama sağlıklı bir yöntem değil. Burda iyi niyet degil sorunun nasıl çözülebileceğini soruyorum ben.
 
Bu anasinifi meslek lisesinin anasinifi degil yalniz. Ayrı bir ilkokulun anasınıfında oğlum.dogru anladıysam meslek lisesinin uygulama sınıfı sanmışsınız ama degil.
 
Yardımcı olmaktan kastı nedir öğretmeninizin? Nelere yardım bekliyor. Ya da siz veliler okulda olduğunuz sürede ne yapacaksınız?
Mesela ben gecen hafta sali günü ordaydım. Cocuklarin ödevlerini hazırladım,zımbalama,kitaptan ayırma, isim yazma vs. Beslenme kutularını açmaya yardımcı oldum. Kesilecek materyaller vardi onlari kestim vs.
 
Mesela ben gecen hafta sali günü ordaydım. Cocuklarin ödevlerini hazırladım,zımbalama,kitaptan ayırma, isim yazma vs. Beslenme kutularını açmaya yardımcı oldum. Kesilecek materyaller vardi onlari kestim vs.
Bunlar öğretmenin görevleri zaten yıllarca stajyer ve yardımcısız çalıştım velilerden istediğim tek yardım sınıf temizliği olmuştu. Onu da ilk dönem yaparlar sonra yine bana kalırdı.
İlkokullarda tuvalet bazı anasınıflarında dışarda olur ve çocuğu tek göndermek gerçekten sıkıntı yaratır bunun gibi bir yardım ya da bahçe içindeki etkinliklerde yarım kabulümdür velilerden yardım istenebilir
Onun dışında diğer işler çocuğun özbakımı gelişsin diye rehberlik edilir, onların yerine yapılmaz.
Şu kk da okul konularında daha neler duyacağız acaba
 
Anasiniflarinin tuvaleti ayri. Yani okulun bir bölümünde anasiniflari tuvaletleri ile birlikte. Ogretmen tuvalete tek gitmeyenleri götürüyor tek gidebileler izin isteyip kendi gidiyor. Bahçeye kendi çıkardı çocukları ben yardim etmedim. Ancak yemekten sonra masaları sildim.
 
Tutulan yardımcı herhalde çocukların tuvalete gitmelerine yardımcı oluyorlardı, temizlik işleri herhalde, ne kadar pis iş varsa ona yaptırıyorlar dır stajerlerde bu pis işleri yapmamışlardır ki artık kanuni olarak stajerlerde ücret ödeme mecburi yapılması
Zorunlu
 
Devlet anaokullarında 50 lira 100 lira aylık yardım toplanır . Hatta gelir gider defterleri olur her şey bu defterlere işlenir.Bu parayla yardımcı kadın tutulur.
 
Anladım aslına bakarsanız temizlik bir nevi ama yine de velileri gerektiren bir durum göremedim.
 
Her anasinifinda yardimci yok.Olsa iyi olur tabi ama olmayanlar cogunlukta.onlar da ogretmen yani. Ogretmeniniz biraz kendi rahatini dusunmus burda
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…