Veli olduk sorunlar başladı.

Devletin egitimi herkesin hakki ancak devlet cocugumuzun sagligi ve guvenligi icin ek eleman gondermiyor arkadasim. Yasadigimiz devletin olanaklarini bilmeyecek durumda degiliz cok sukur. Ya aidat toplanacak ya da yardimci olmayacak iste baska bir yol yok. Devlet kendisi aidat toplayin diye okul mudurlerine kagit gonderiyor. Devletin egitimi evet herkesin hakki ama inanmayan gitsin bu kagidi gondermisler mi diye sorsun. Belirlenen aidat 50 lira 100 lira. Bunu da veremeyecek durumdaki veli arkadaslariniz muhtar ile gorusup belge alabilir. O durumda kimse o durumu olmayanlardan para sormaz.

Iskurdan talep edilsin birtane personel.
Maaşını işkur veriyor

Çoğu anasinifinin çoğunlukla orta alanda bekleyen en azından bir yardımcı personeli var.Boyle bir personel de mi yok ?

Artık maalesef devlet ana sınıflarına yardımcı göndermiyor. Bizim okulda öğretmen kendi başına idare ediyor

Ortada bir sorun var. Ama bunu çözecek taraf veliler değil. Okul müdürü ilçe milli eğitime ya da bakanlığa başvuracak. Yani o okulun müdürü o ise çözecek olan da o.
Ancak şöyle de bir gerçek var. Maalesef okullara yeterli ödenek sağlanmıyor. Velilerle okul idaresini karşı karşıya getiriyorlar. İki taraf da kendince haklı. Gerekirse bütün veliler okul müdürü öğretmen filan il milli eğiteme gidin.

Bizim okulda yardımcı abla var. Biz her ay az bir miktar aidat ödüyoruz. Onunla karşılanıyor.

Ülkemizin eğitimde iyi seviyeye gelebilmesi için daha çoookkk zaman geçmesi lazım. Biz eğitimi geçtik, hala yardımcı işini konuşuyoruz. O kadar çocuğa bir öğretmen ne kadar faydalı olabilir ki. En az iki öğretmen bir de temizlik bakım yemek işini yapacak çalışan gerekir. Ama maalesef.

Cok sacma sikayet edin. Bence

birini wcye götürdü diğerlerini ne olacak.çok mantıklı.

Arkadaşlar ne güzel atıp tutuyorsunuz gerçekten

Bu çocuklar tuvalete gitmek istediğinde ne olacak ???? Ya sınıftakileri yalnız bırakacak öğretmen ya çocuklar tek başına gidecek ikiye bolunemeyecegi için.. Daha önce tuvalete yalnız giden bir anasınıfı öğrencisinin başına lavabo düşmüştü ve ölmüştü çok fena bir durum.. Ve bu yaş gruplarının sürekli tuvaleti biri gelir biri gider öğretmen sınıfı bu kadar yalnız bırakamaz bu sefer sınıftakiler birbirinin gözüne oyuncak sokabilir ,isirabilir zarar verebilir

kusura bakmayın böyle düşünüyorsanız yok efendim öyle bir yönetmelik yok öğretmen baksın uğraşsın diyorsanız kendi çocuğunuzu düşünmüyorsunuz demektir.

Ben istemem çocuğumun öğretmeni etkinlik mi yaptirsin zırt pırt tuvaletti ter değiştirmeyi beslenmesi bunlarla mi uğraşasın çocuğum ne öğrenebilir o şekilde hem öğretmenin de görevi değil zaten yapmak zorunda değil

ya ben mi cahil kaldim acaba diye dusunuyorum,
1. sinif cocugu 6 yas cocugu olmuyor mu,
kendi basina tuvalete de gidebilir, ustunu de gerekiyorsa degistirebilir, yardimciya gerek yok ki bunlar icin,
ancak sinif temizligi yapilmiyorsa gunluk o tabi ki problem.

en can sıkıcı olanı da velilerin eğitimle ilgili hiçbirşekilde para harcamak istememesi aylık sigara parası verirler çocuğuna bir kalem almazlar çocuk perişan sefil gelir kitabına kadar devlet veriyor ki bence vermemeli.. Çünkü veli elini cebine atmadıkça eğitime maddi manevi dahil olmadıkça anca şikayet edip hayıflanıyor veli de fedakarlık yapmalı.. Durumu çok kötü olanları tenzih ediyorum ama el insaf herşeyi devletten beklemeyin para veremiyorsan gelip yardımcı olacaksın,internette görüyorum bazı köylerdeki öğretmenlerimizin fedakarlıklarını.. öğretmenler görevleri olmadığı halde okul boyarken o köyün velileri çekirdek alıp izliyor mu acaba o okul öğretmenin okulu mu o çocuklar öğretmenin çocuğu mu sizin köyünüz sizin okulunuz bir çivi çaksanız ne olur

Konuyu okuyunca çok rahatsız oldum gerçekten. Stajyerler okullara öğretmenlik yapmak için gidiyor. Ben de şu anda öğretmenlik stajı yapıyorum, üniversite okulumuzu belirledi, öğretmen eşliğinde derslere girmemiz lazım ancak direkt boş derslere sokuyorlar. Yani okulda raporlu, izinli hoca her gün oluyor, farklı derslere dahi giriyorum. Yaşım 30, daha önce çalıştım, bir şekilde konuşma yaptırıyorum ancak yeni mezun arkadaşların nasıl zorlandığını siz düşünün. Bu konuda hem de lise stajyeriler neler yaptırmışlar. Pes...!

Çok saçma .Öğretmen niye maaş alıyormuş.
Her gelen veliye niye güveneyim hey Allahım .
İyice suyu çıktı .
senin çocuğuna birşeyler öğretebilmek için maaş alıyor poposunu silip üstünü başını temizlemek için değil bakıcı sandınız heralde
eğitime aileden baslanmali eminim artik

Okuyunca ben de çok sinirlendim, o öğrenciler staja öğretmen olmak için gidiyor, neler yaptırmak istemişler. Stajyere ödeme yapılmasını beklemek şu an için olmayacak bir istek, bari stajyere görev tanımındaki iş yaptırılsın.

KEsinlikle olmaz bence, yani sınıfa girebilmek için pedagojik formasyon lazım. Veli çocukla iletişimde her zaman sağlıklı olamayacak. Ben olsam iki seçeneğide kabul etmezdim. İllaki yardımcı olması gerekmiyor sınıfta.

Sınıf mevcudu kaç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…