• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

VELİ WHATSAAP GRUBU

Gereksiz dedikodu kazanları o gruplar.
Herkes kendini bilir.
Öğretmen ile iletişim halinde olur.
Öğretmen ulaştırması gereken bilgiyi bir şekilde ulaştırır zaten.
Veliler de kendi samimi olduğu veliden destek alabilir özelden.
Bitti, gitti.

Grupların kutsal bir amaca hizmet ettiğine inanmıyorum :)
Çıkın, katılmak zorunda değilsiniz.
Bizim öğretmenimiz çözüm buldu. Genelde ordan okulla ilgili etkinlikleri ve ödevleri atıyor. Ya da öğrenci fotoları.. sohbet muhabbet yok.

Ilkokulda birinci sinifta deli deli tiplerin anlamsiz cevaplarina bir parladim tobe grup acilmadi bir daha.simdi ortaokulda hic isim olmaz nadiren yazip geciyorum ama bildirimleride kapattim.tuhaf diyaloglar dönüyor oralarda : )

Siz de detay vermişsiniz ama.
Ödevi eşiniz yaptırdıysa;
eşiniz de, ödev de evde olduğuna göre isteseniz o detayı vermeden fotoğrafı atabilirdiniz.
Ya da olumsuz bir cevapla atmazdınız.

Ama rahatsızlığınızı anlıyorum.
En az sizin kadar rahatsızım bu gruplardan.
Hiç muhattap olmam, gerekmedikçe yazmam ben de.
Ne derlerse desinler. Neticede onlar benim arkadaşım değil, akrabam değil, zorunluluğum yok.

Öğretmenimizin kendi açtığı bir grup var, cvp yazılamadığından sınıf annemiz bir grup daha açtı. Okulun ilk haftası 2 veli birbirine girip küstüler bile.
Pamuk ipliğine bağlı gibi, gerektiğinde dahi yazmam. Adımla hitap edilince cvp veriyorum.
Bebek azı dişi çıkarıyor yapabildin mi abinin ödevini, hadi sen de at, sen kaldın denilince yazdım attım bende. Cidden şaşkınım
Blueberrytimes Blueberrytimes
Teşekkür ederim. Siz de ayrı hoşsunuz...

Henüz bir grubumz yok hiçde olsun istemiyorum sevmiyorum bu tür dedikodu kazanlarını.Yazmam hiç birşey. Sadece öğretmenin sorduıu sorulara cevap veririm o kadar

ÖdeviMİZ vardi da ki ödevi sahiplenisinizi yadırgadım. Ödev sizin değil çocuğun. Kaldı ki fotosunu neden atıyorlar el işi falan mı. Bizim zamanımızda watsapp grubu fln yoktu tüm veliler toplantılardan da haberdardı.

ÖdeviMİZ vardi da ki ödevi sahiplenisinizi yadırgadım. Ödev sizin değil çocuğun. Kaldı ki fotosunu neden atıyorlar el işi falan mı. Bizim zamanımızda watsapp grubu fln yoktu tüm veliler toplantılardan da haberdardı.

Aile içi bağları güçlendirmek için etkinlik yaptırıyorlar. Yani tek başına yapabileceği değil de yardım alıp fikir üretebileceği elişi ödeviydi. Ondan ödevimiz dedim

Arkadaşlar benim derdim genel. Sadece bugün yapılan yazışmalara istinaden verilen cvplar değil.

Bizim öğretmenimiz çözüm buldu. Genelde ordan okulla ilgili etkinlikleri ve ödevleri atıyor. Ya da öğrenci fotoları.. sohbet muhabbet yok.

Onun bile kavgasını okudu burda bu gözler.
Neymiş çocuğumun resmi başka velilere niye gitsinmiş.
Vay arkadaş ne bileyim o velinin kendisinin ya da eşinin sapık olmayacağını falan diyenler vardı...

Tiyatro gibi grup etkinliklerinde çocuğunu fotoğraf dışı tutmak için ne yapıyorlar bilemedim..

Valla veli milletinin derdi bitmez.
En temizi ödev kağıdı üzerine not.
Az veli iletişimi, çok kafa rahatlığı..

Onun bile kavgasını okudu burda bu gözler.
Neymiş çocuğumun resmi başka velilere niye gitsin.
Vay arkadaş ne bileyim o velinin kendisinin ya da eşinin sapık olmayacağını falan diyenler vardı...

Tiyatro gibi grup etkinliklerinde çocuğunu fotoğraf dışı tutmak için ne yapıyorlar bilemedim..

Valla veli milletinin derdi bitmez.
En temizi ödev kağıdı üzerine not.
Az veli iletişimi, çok kafa rahatlığı..
Kendileri çocuklarının resmini her yerde paylaşır. Ayy minik kuşum diye. Ama öğretmen paylaşamaz. Bizimki de etkinliklerde falan foto çekip atıyor

Bizim okulumuz da gezi, tiyatro, film etkinliklerinde çekilen fotoğrafları okul sitesinde paylaşmak için her defasında izin istiyordu. İş çıkılamaz hale gelince veli izin belgesi imzalatıldı

Bir veli olarak gıcık oldugum bi sistem ben neden her olay icin diger velilerle iletisim halinde olayim kavgasi satasmasi hava atmasi her olay var ben genelde yorum yapmam öğretmenle muhatap olurum genelde özelden bilgilendirme yaparim ama tamamen gereksiz buluyorum

Benim kızın da kreşinden whatsapp grubu vardı. Toplu Fotoğraflar ve duyurular paylaşılıyordu. Bir gün bir veli “şöyle hasta bi bebek var salavat zinciri” oluşturalım minvalinde upuzun bir mesaj paylaştı. Daha önce bir kaç kere de resimli cuma mesajı paylaşmıştı. Ben de sinirlendim. Hasta çocuklar için modern tıbba güvenelim, burası arkadaş grubu değil amacından sapmayalım diye cevap verdim. Normalde de hiç yazmam. O gün böyle mesajlar kesildi

Benim kızın da kreşinden whatsapp grubu vardı. Toplu Fotoğraflar ve duyurular paylaşılıyordu. Bir gün bir veli “şöyle hasta bi bebek var salavat zinciri” oluşturalım minvalinde upuzun bir mesaj paylaştı. Daha önce bir kaç kere de resimli cuma mesajı paylaşmıştı. Ben de sinirlendim. Hasta çocuklar için modern tıbba güvenelim, burası arkadaş grubu değil amacından sapmayalım diye cevap verdim. Normalde de hiç yazmam. O gün böyle mesajlar kesildi

Salavat zincirleri, cuma msjları oluyordu. Bir veli yengesinin hamile kalabilmesi için hamile velilerden pirinç istemişti veli grubunda:KK43:

Öğretmenlerin de annenin de kolayına geliyor

Çocuk takip edecek eksik yazacak vs

İlk haftalarda belki destek gerekir de günümüzde artık ödevler de ya kitaptan ya öğretmenin verdiği fotokopiden

Zaten kitabın 63. sayfasının üst bölümündeki sorular yapılacak şeklindeki ödevi takip edemiyorsa öğrenci o eğitimde bir sıkıntı vardır

Derse yapılacaklara İlgisi, sorumluluk duygusu aşılanacak ilkokulda

Böylelikle sonraki dönemde annesinin itmesine ihtiyaç kalmasın

Öğretmen tahtaysa yazar biz deftere yazar akşama da soruları çözerdik

Ya da şu parça işlenecek derdi öğretmen o parçayı işlerdik

Sonuçta bırakın cep telefonunu ev telefonu bile yoktu hiç ödevim eksik okula gitmedim

Ama şimdi her işlerini anneleri yapan çocukların ödevi de okul eşyaları eksik

Çünkü her daim arkasını toplayan biri var nasılsa, bunun bilincinde olan çocuk neden kendini yorsun ki? Yıllar boyunca çocuklarımıza sorumluluk bilinci aşılamaktan aciz olduk, kimse kusura bakmasın. Çocuğun ödevini anne yapıyor, ileride düğününü baba yapıyor. Aile apartmanına oturtuluyor, aileden kalan dükkanı işletiyor. Biz asla Avrupa'daki bisiklet süren emekli yaşlılar gibi olamıyoruz çünkü bizim çocuklarımız sonsuza kadar bebek. Maalesef ki böyle, asla çocukların üzerinden elimizi çekmiyoruz; onların bağımsız birer birey olmasına, bir aile kurmasına izin vermiyoruz. O çocuk sonradan ne oluyor? Aile kurmuş ancak hala küçük bir "çocuk" olarak (!) ebeveynlerinden üç kuruş fazla destek görebilmek için oğluna babasının, kızına annesinin ismini vermeye kalkıyor. Sonra gelinler de burada konu açıyor.

Nereden nereye bağladın Astoria diyebilirsiniz, ama gerçekten işin temeli bu.

Watsap grubu bana göre olması gereken birşey. Şimdi bizim öğretmenimiz de sadece yöneticeler yazabilir özelliğini kullanıyor. Kimse yazamıyor.kavga olmuyor. Ben tartışmalara girmiyorum. Zaten çoğu şeyde de öğretmene katılıyorum . Mesela 23 nisan kıyafetini öğretmen seçmiş. Millet yazıyo aaa çok çirkin o paraya değmez . Hep 1..2 veli çıkıntılık yapıyor. Bırakın mesafeli sansınlar canım cicimli olmaya gerek yok.

Kimseyle yüzgöz olmamak adına nasıl bir yol izliyorsunuz?
Ödevimiz vardı, herkes fotosunu çekip attı.
Ben de bu tür işlerin elimden gelmediğini ve babasıyla birlikte yaptıklarını yazıp , çektim attım gruba. Sinir bozucu bi cevap.. Sanki nispet yapıyormuşum gibi :KK43:
Ayyy benim ki hiç yapmaz senin ki yapmış işte daha ne istiyorsun...
Yazmam genelde , mesafelisin derler. Yazarım ilginç diyaloglar olur.
Sizin genel tavrınız nasıl?
Benim velilerimin Whatsapp grubu var, daha önceki öğretmen kurdurmuş. WhatsApp grubunu konuşmaya kapattirdim. Ben öğretmen olarak ekli değilim grupta. Ödevi sınıf annesine gondrriyorum, o da gruba atıyor. Gruba sınıf annesi dışında kimse bişey yazamiyor. Öğretmene rica edin, kapatsın grubu herkesin konuşmasına. Ben ödev verince bazı velilerin, geçmiş olsun, iyi günler, mesajlarindan ödev kaynayıp gidiyormuş arada.

Back
X