Konuştum.Velilerden biktim artik.hep benim cocugum yapmaz tavrindalarOğlunuzun donunu indirip poposuyla alan eden çocuğun kesinlikle velisiyle konusulmasi gerekir .Çok ciddi bir durum bana göre
Olay cikarmadan konustum ama benimle en ufak bir meselede konusanlar cok daha cazgir. daha ne yapmaliyim bilmiyorum inanin.keske bende cazgir bağıran bir tip olsaydim.Nasıl olay çıkarmadın yahu??
Resmen psikolojisi bozuk çocuklar çocuğunun psikolojisini bozuyor farkında değil misin?
Gerekirse sınıfını değiştirseydin.
Yazdıkların normal şeyler değil.
Yani tabiki velilerin size cirkince konusmasi dogru degil ama o sekilde bir durum umarim olmazda benim basima gelse okula gidilir ogretmen ve mudurle bu konuyu konusurum bu cok hassas bi konu. Rehber ogretmenle o cocugun konusmasini talep ederim ve o cocugun velisini okula cagirttirmak isterim vs vs yani. Ne demek cocugun pant indirmek bugun onu yapan cocuk yarin neler yapmazBugün tekrar ettiğini öğrenince konustum veliyi de az önce bilgilendirdim.Nasil ortaligi ayaga kaldirirdiniz? Mesela neler yapardiniz?Ben veliyle bile kibarca konusmaya calistim ama insanlar kendi cocuklari söz konusu oldugunda benimle çirkince konusabiliyorlar.
Ben hep empatik dusunen hassas bir insan oldum ömrüm boyunca.Misal ya benim oglum yapsaydi bunu?bana nasil konusmalarini isterdim? Kirmadan yaralamadan.Ama anladim ki hayat boyle insanlari üzüyor.benimle kucuk bir meseleyi bile usulsuzce konusabiliyorlar.Ben olsam yüzyüze konuşurdum öğretmen ve veli bir arada sonra çocuğuyla da konuşur uyarırdım ve çocuğumu oradan uzaklastirirdim sınıfsa sınıf okulsa okul. Başka yerde de sorunlar elbet olur ona da bi çözüm arardım ancak şu bahsedilen popo açma vs vs çok çok ciddi bunun için okul degisilir evet. Siz de sert olun alttan almayin lutfen herkes evlat olunca konu nasil sert olabiliyor bakin.
Rehberlige gitmemistim gideyim oraya da.tekrar etmesin çocuk.ben sakin yapiliyim dediğim gibi. Hicbir anneyi kirmadan konusuyorum ama beni kiriyorlar.Çocuğumun donunu indirirseler çirkinliğin alasını görürler. Bazen şalteri attırmak gerekiyor maalesef. Anladıkları dilden konuşun sizde. Pantolon olayında sakin kalabilmeniz ilginç zaten
Hassas yapıda olduğunuz çok belli zaten malesef sizin gibi insanlar çok üzülüyor bu devirde çok zor sizi anlayabiliyorum keske herkes sizin gibi empati kurabilse ama hakedene hakettiği gibi davranın çocuğunuz için demek mi o insanlar bunu haketmiyor öyle düşünün.Ben hep empatik dusunen hassas bir insan oldum ömrüm boyunca.Misal ya benim oglum yapsaydi bunu?bana nasil konusmalarini isterdim? Kirmadan yaralamadan.Ama anladim ki hayat boyle insanlari üzüyor.benimle kucuk bir meseleyi bile usulsuzce konusabiliyorlar.
Hep birbirimizi arayıp yiyelim mi birbirimizi. Benim dr rahatsız oldugum şeyler var ama annelerini kirmadan özenle söylemeye calisiyorum.onlar benim oglum onu bilmez bunu bilmez seninkinden ogrenmis.senin ki vuruyorSiz konuşunca kibarca oluyor onlar konuşunca cazgırlık oluyor
Bunu ölçemeyiz ki
O anne de sizinkinin davranışından rahatsız olmuş işte
Watsap grubu kurmus veliler ordan birbirlerini bulup zirt pirt ariyorlar.Veliler sizin telefonunuzu nereden buluyor ve ne hakla arıyor? Bu konular öğretmen aracaılığı ile konuşulur. Herkes birbirini arayıp hesap sorarsa işin içinden çıkılmaz. Önce sert bir dille öğretmene çocuğunuza yapılan yanlışları anlatıp çözüm bulmasını isteyeceksiniz. Sonra müdür ile görüşüp olaydan haberdar edeceksiniz. Hatta millieğitime falan bildirircem deyip işleri hızlandırabilirsiniz. Bende buna benzer kötü bir olay yaşamıştım. Biz direkt öğretmen ve müdür ile görüştük. Ama aile o kadar terbiyesizdi ki ortalığı birbirine kattı. Önce bana söylemen gerekirdi diye. Ne alaka? Sana söylesem ne yapacaksın gidip okulda çocuğunun başında bekleyip yanlış bir hareket yapınca uyaracakmısım yani? Dedim. Sonuçta bu çocuklar bütün gün okulda ve öğretmenin gözetimi altında. Önce öğretmeni ve müdür bilgilendirin. Gerekeni onlar yapar. Yapmazlarsa yapana kadar peşlerine düşün.
Kime ulaşırsanız ulaşın, senin çocuğun niye don meraklısı diye hesap soracaksınız, öğretmen bir dereceye kadar otorite ama sonrası siz takipte olacaksınız.Yani ne yapmali velilerle muhatap mi olmak en dogrusu yoksa sadece ogretmenle mi? Siz neler yapardiniz bir sorun oldugunda veliye mi ulasirdiniz ?
Olayin uzerinden biraz zaman gectigi icin sakin anlatabildim.ilk duydugmda basimdan kaynar sular inmisti.Yahu çocuğun donunu indirmek ne demek
Öğretmene söyleyin Veli’ye söyleyin gerekirse siz okulda nöbet tutacaksınız, o çocuk çocuğunuza yaklaşmaya cesaret edemeyecek nasıl kafalar bunlar ya 6 yaş değil mi bu çocuklar.
Siz de normal birşey gibi anlatıyorsunuz tövbe est
Ayyy yapamam konusamam ki öyle. Söylerken bile sikayet eder gibi demedim.bilginiz olsun lutfen tekrar etmesin dedim. Takipte olucam kesinlikle haklisiniz.Kime ulaşırsanız ulaşın, senin çocuğun niye don meraklısı diye hesap soracaksınız, öğretmen bir dereceye kadar otorite ama sonrası siz takipte olacaksınız.
Açıkcası ben okulda çocuklar arasında meydana gelen ve veliye akseden fiziksel,sözel,psikolojik her türlü sorunun, okulun bilgisi ve rehberliği dahilinde çözülmesi gerektiğini düşünüyorum.derin sularda hocam ne diyorsunuz bu duruma ?
okul örtbas etmeyi tercih ediyor özel değilse anaokulunda başıma gelmişti hatta konu bile açmıştım buraya .İnsanların birbirine özeline hayat tarzına saygısı yok maalesef.Açıkcası ben okulda çocuklar arasında meydana gelen ve veliye akseden fiziksel,sözel,psikolojik her türlü sorunun, okulun bilgisi ve rehberliği dahilinde çözülmesi gerektiğini düşünüyorum.
Bu hem sorunların doğru tespit edilmesi,
hem de sorunun tarafları olan çocukların takip edilip daha yakından tanınması için çok önemli.
Ayrıca sorunu kabullenip çözüm yollarına hakim olmak ve çözüm için istekli bulunmak,okulun profesyonelliğinin de bir göstergesidir.
Geçmiş yıllarda bir çoçuğun diğerine zarar verdiği ve mağdur tarafın haklı olarak tepki gösterip zarar veren çocuğun iletişim bilgilerini istediği, alamayınca en azından bizim hakemliğimizde okulda görüşmek istediği durumlar oldu,
bunu hep reddettim.
Bununla birlikte okul yaşanan sorunlar karşısında aciz veya pasif kalıyorsa veliler
'iş başa düştü' moduna geçebiliyorlar.
Kurumunuzun tarzını ve veli profilini bilmediğim için sizi arayan veliler için kesin ve katı yorumlar yapmak istemem.
Bu tutumu en hafif ifadeyle şık bulmuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?