• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Veliler ve öğrenciler sabrım tükendi ..

Arkadaşlar bir buçuk yıl önce farklı bir yere tayin istedim. Normal bir ilçe burası normal görünüyor ya da öyle söyleyim. İlkokulda derse giriyorum her kademe iki saat. Ama inanın bu hafta tahammül sınırımı zorladılar. Çok sıkıntılı bir sınıf var. Bir kaç tane öğrenci ders işlememe müsade etmiyordu ve ben o sınıfa baya kızdım. Yani cidden düşünün ders işlemek için kendimi parçalıyorum. Ve hala beni müdüre şikayet ediyorlarmış yok derste çocuğuma kızdı diye. Kızlar var sınıfta ya küçücük çocuk ama yani o kadar eleştireller ki. Sürekli senin sınıf içindeki eylemlerini denetleme derdindeler. Kocaman kadın mısınız ya çocuksunuz siz. Her şeyden bir anlam çıkarıyorlar. Yok hoca şu hocaya söz hakkı verdi hoca ayrım yaptı hoca şununla konuştu. Yani inanın ne yapmalıyım çok bunalmış hissettim. Zaten iki ders geliyorum konu yetiştirme telaşım var. Bi de bunlar çıktı başıma. Ve neden bana sarıyorsun ki kendi sınıf öğretmenlerine ses edemedikleri için beni günah keçisi seçiyorlar. Ne yapmalıyım böyle bir durumda ilk defa karşılaşıyorum bende bir veliyim ama inanın kızıma bir gün sormadım öğretmenin sana kızıyor mu diye ya niye sorayım. Çocuğum eğitim alsın istiyorsam bu sürecin bir parçası. Bu durumda ne yapmalıyım nasıl yaklaşım sağlamalıyım profesyonel olmam gerekiyor ama soğudum bunu yapan öğrencilerden. Yani ne hakla ? Ya kimse sizi memnun etmek zorunda değil ki elimizden geleni de yapıyoruz hani
Ben hem ortaokul hem liseye gidiyorum , liseye haftada 1 gün gidiyorum. Ben heralde artık duyarsızlaştım çünkü geçen sınıfımda kısık sesle küfür ettiler duydum ama uzamasın diye duymamış gibi yaptım sadece kaşlarımı çattım , diğer hafta ise benim söylediğim bi cümle ‘ çocuğum defteri arkadaşının kafasına atma , güzelce eline ver ‘ dedim diye hepsi birden gülmeye başladı eline ver eline ver dediler salak salak gülerek. Yani şimdi bunlara kızıp bağırsam olayı idareye taşısam eminim onlar utanmayacak ben utanacağım adamların içinde. Artık duymazlıktan geliyorum çünkü çözümsüz gibi

Yani yanlış anlamayın sınıf yönetimi zayıf kalırsa sadece konu yetistirme telaşınızı çocuk hisseder. Öncelikle tatlı sert kontrolü ele alın. Branş dersi öğretmeni aidiyet duygusu sağlayamaz. Geçici olduğunuzu hissettirmeyin. Ayrıca branş olunca ilkokula göre değil yetişkine göre ilerliyorsunuz böylece kopuyor çocuklar sizden.
Peki bu telaşımın olması normal değil mi yani ne alaka bu onların sınıf düzenini bozan davranışları için bir bahane olamaz. Ki inanın görmezden geliyorum yer değiştiriyorum güzelce yanına gelip konuşuyorum en son kızınca sınıf yönetimi zayıf mı oluyor karşıdakilerde hiçbir yöntem işe yaramıyor

Ben hem ortaokul hem liseye gidiyorum , liseye haftada 1 gün gidiyorum. Ben heralde artık duyarsızlaştım çünkü geçen sınıfımda kısık sesle küfür ettiler duydum ama uzamasın diye duymamış gibi yaptım sadece kaşlarımı çattım , diğer hafta ise benim söylediğim bi cümle ‘ çocuğum defteri arkadaşının kafasına atma , güzelce eline ver ‘ dedim diye hepsi birden gülmeye başladı eline ver eline ver dediler salak salak gülerek. Yani şimdi bunlara kızıp bağırsam olayı idareye taşısam eminim onlar utanmayacak ben utanacağım adamların içinde. Artık duymazlıktan geliyorum çünkü çözümsüz gibi
Hocam inanın lise bunlardan daha normal. İlkokul hem çok her şeyi şikayet ederim kafasında hemde bir durumu kavraması çok zor konuyu vs.
Ders bazen ittirmemle ilerliyor bundan şikayet etmiyorum ama dersle ilgisi olmayan yaramaz öğrenciyi ben nasıl idare ediyorum bende hemen sınıftan atayım ya da kovayım ne alaka ya veliler offf

Hocam tam anlamadım, sizi idareye mi şikayet ediyorlar,veliler mi şikayete geliyor, çocuklar mı derste şikayet ediyor?
Hocam öğrenci veliye şikayet ediyor onlarda ortalığı velveleye vermiş yani öğrencilere sanki bişey yaptım sadece kızdım ya ders anlattım ya da yoklama aldım diye de şikayet edebilir bunlar çok sıkıntılı

Hocam öğrenci veliye şikayet ediyor onlarda ortalığı velveleye vermiş yani öğrencilere sanki bişey yaptım sadece kızdım ya ders anlattım ya da yoklama aldım diye de şikayet edebilir bunlar çok sıkıntıl
İdare sizi çağırıp birşey demediyse çok dert etmeyin. Ben de öğretmenim ve artık anladım ki bazı çocuklar üzgünüm ama kötü. O yüzden eğitilemiyorlar. Değil ingilizce, okulda nasıl davranacağını bile oğrenemiyor.
Siz dersiniz anlatın, veli gelince de net tavırla konusun. Haddini bilmeyen veliye ne kadar açıklama yapmaya çalışırsanız kendilerini o kadar haklı goruyorlar. Canınızı sıkmayın.

Çok saygı duyduğum bir meslek çevremde de bir sürü öğretmen arkadaşlarım vardır keza teyzem dayımmm da bu mesleği yapıyor
Fakat yani öyle olmadık şeylere denk geliniyor ki yani gel de şikayet etme sınıfta çoçukları öylesine bırakıp oje süren mi dersin tiktok çeken mi dersin sevgilisini sınıfa getirip küçüçük çoçuklarla bu benim sevgilim diye tanıştıran mı dersin var yani arada böyle çöp çıkan

O kadar yumuşak yüzlü müyüm bilmiyorum ama sanırım biraz mesafeliyim. Bunu da yani sıkıntı yaşamamak adına yapıyorum. Tabi yine sıkıntı bol ama :/// oladabilir ama inanın belki mizacım böyle yani farkında olmadan bir süre sonra yumuşak davranıyor olabilirim
Benzer bir sınıfla ben de karşılaştım.Sınıfın kızları akıllıydı ama oğlanlar fenaydı. Derste birbirlerine sataşıp kavga ederlerdi, pencereden uçak uçururlardı. Bir defasında oğlan kızın sırtına binmişti, daha neler neler. O sınıfla 1 ders, 4 ders gibi geçiyordu, sıkıntıdan göğsüm ağrırdı. Eve her seferinde küfrederek gelirdim.

Sınıfın böyle olmasının sebebi ise muhtemelen her sene sınıf öğretmeninin değişmesiydi.

Ben çözümü idareye söylemekte bulmuştum. Siz de idareyle konuşun, çekinmeyin.

Bu arada böyle sınıflar deftere yazı yazarken veya kes yapıştır , boya etkinliği yaparken çok daha sessiz oluyor. Denenebilir.

Öğrenci seçip ceza verin disiplin artık piyango kime vurursa. Milletin şımarık saygısız çocuklarını öğretmen çekiyor veli toplantısında konuşun ya da aileleri özel çağırın. Kulaklık takın kitap vs varsa ingilizcedir anlatın geçin yapacak bir şey yok

Ben de özel sektörde öğretmenim. Konu sahibi seni o kadar iyi anlıyorum ki artık çocukları geçtim tamamen velilerle uğraşıyorum. Beni en çok veliler yoruyor

Hiç yumşatmayın terbiye eksiklikleri var aile oturup çocuk eğitmiyor,sınırsız bir anlayış tarzı benimsemişler özgüvenleri zedelenmesin diye ama şunun farkında değiller bundan 30 yıl önce köyde kırsalda doğan çocuklarda sınırsız bir eğitimle büyüdüler anne baba onlarında herangi birşeyine karışmadı sonuç....
Cocuk yetistirmek cok zor bir iş bir hata yapsan okul hayatini dahi etkiliyor.Esimle bu konuda catisiyoruz o mesela cocugun her istedigini alayim yapayim aglamasin ben görmedim o görsün der ben ise tam tersi bazen almam aglasa da almam daha dün markette 800 liralik bir barbi bebek icin kendini yerlere attı almadım ama bu sefer beni kötü belliyor.Sana bunu simdi alirsam yarin baska bir sey isteyeceksin her istedigin olamaz hadi gidelim dedim ben gelmem dedi peki sen bilirsin dedim ciktim marketten baktim pesimden geliyor paşa paşa.Yani yoklukta büyüyen kuşak ve varliktan simarmis kusak catisiyor her istedigine tamam denen cocuk okul ortamina girince ögretmen de dedigimi yapsin kafasinda oluyor is ailelerde bitiyor.Eskisi gibi eti senin kemigi benim mantigi olmasin ama ögretmenden de bi cekince olsun yani

İlk yıllarımda yaşadığım hayal kırıklıklarını hatırladım. Sandık ki öğrenciler sevecek sayacak veliler hak verecek idare arkamızda duracak..
Ah meslektaşım...meslekte çok da eski sayılmam ama geçen senelere şunu anladım. Kimseye kendini sevdirmeye ugrasmayacaksın sadece bilgin ve tecrübeni hissettirmeye çalışıp veliyle olabildigince az muhatap olacaksın. Kafam şu şekilde artık öğrencinin suyuna gidip sınıfta ders işleyemeyecegim durumda olacagıma idealist (bu sistemle ne kadar idealist olunabilirse) ama soğuk bir öğretmen olurum diye düşünüyorum.
Artık çift can taşıyorum ve inan tenefüslerde bir elim karnımda bir elim merdiven korkulugunda öğrencilerin vurup kırmaya meyilli hallerinden korka korka odaya kendimi zor atıyorum.
Her şeyi geçtim can güvenliğimiz yok var mı ötesi...

🤣🤣 kamuda mıydınız hocam
Hayır hayır ücretli ogretmendım ama kendı branşımda. Bekardım yüksek lisans yapıyordum bıyandan. Tüm bunlar o ara.

Ay Suan ders anılarım gozumde canlanınca İnan basıma agrı gırdı
Biliyorum ben bu Agrıyı, gece boyu kabus gorcem😬
(Kabus=sınıfta ders anlatmak) 😬😬😬😬😬

Böyle sınıfı baştan sıkı tutacaksın. Sert duracaksın yapacak bir şey yok. Veli kısmına diyeceğim şey de gidin müdürle konuşun zaten ne kadar sıkıntılı olduğunu biliyordur. Velilere gerekli konuşmayı yapıp göndersin. Hatta ilçe milli eğitime gidin ciddiyim. Bir şikayet olduğunda arkanızda dursunlar. Kimsenin kimseyi bu şekilde bezdirmeye hakkı yok. Daha okul yeni açıldı bismillah yani.

Cocuk yetistirmek cok zor bir iş bir hata yapsan okul hayatini dahi etkiliyor.Esimle bu konuda catisiyoruz o mesela cocugun her istedigini alayim yapayim aglamasin ben görmedim o görsün der ben ise tam tersi bazen almam aglasa da almam daha dün markette 800 liralik bir barbi bebek icin kendini yerlere attı almadım ama bu sefer beni kötü belliyor.Sana bunu simdi alirsam yarin baska bir sey isteyeceksin her istedigin olamaz hadi gidelim dedim ben gelmem dedi peki sen bilirsin dedim ciktim marketten baktim pesimden geliyor paşa paşa.Yani yoklukta büyüyen kuşak ve varliktan simarmis kusak catisiyor her istedigine tamam denen cocuk okul ortamina girince ögretmen de dedigimi yapsin kafasinda oluyor is ailelerde bitiyor.Eskisi gibi eti senin kemigi benim mantigi olmasin ama ögretmenden de bi cekince olsun yani
En önemlisi sınır işte o çizgiyi aşınca gerisi çorap söküğü gibi geliyor,özgüvenle saygısızlığın,istediği herşeye sınırsız erişmenin,canının istediğiyle istediği gibi konuşmanın,arkadaşa zorbalık,öğretmene saygısızlığın alakası yok,dünya kurallarla işliyor yaşanacak hale geliyor,çocuklara kurallar koyup eğitmeliyiz kavun karpuzda yata yata büyüyor ona bakarsan,doğruyu yanlışı anne baba öğretmezse tek başına tecrübe ederek büyürken öğrenir bu çok daha zorlayıcı olur psikoljik açıdan,siz doğru olanı yapıyorsunuz.

Sakin soğukkanlı sabırlı olmak durumundasiniz nereye kadar bilmem hem sizin hem onların faydasına yoksa bu tarz çatışmaların ucu zararına olarak size dokunur .Not olarak tavrinizi gösterebilirsiniz idare ile konuşarak destek öneri talebinde bulunabilirsiniz çocuklardan çok ailenin yetiştirme tarzının hatalı olduğunu düşünüyorum yazması kolay uygulaması zor çünkü bu sizin gerçeğiniz keşke onlardan vazgecmeseniz .

Arkadaşlar bir buçuk yıl önce farklı bir yere tayin istedim. Normal bir ilçe burası normal görünüyor ya da öyle söyleyim. İlkokulda derse giriyorum her kademe iki saat. Ama inanın bu hafta tahammül sınırımı zorladılar. Çok sıkıntılı bir sınıf var. Bir kaç tane öğrenci ders işlememe müsade etmiyordu ve ben o sınıfa baya kızdım. Yani cidden düşünün ders işlemek için kendimi parçalıyorum. Ve hala beni müdüre şikayet ediyorlarmış yok derste çocuğuma kızdı diye. Kızlar var sınıfta ya küçücük çocuk ama yani o kadar eleştireller ki. Sürekli senin sınıf içindeki eylemlerini denetleme derdindeler. Kocaman kadın mısınız ya çocuksunuz siz. Her şeyden bir anlam çıkarıyorlar. Yok hoca şu hocaya söz hakkı verdi hoca ayrım yaptı hoca şununla konuştu. Yani inanın ne yapmalıyım çok bunalmış hissettim. Zaten iki ders geliyorum konu yetiştirme telaşım var. Bi de bunlar çıktı başıma. Ve neden bana sarıyorsun ki kendi sınıf öğretmenlerine ses edemedikleri için beni günah keçisi seçiyorlar. Ne yapmalıyım böyle bir durumda ilk defa karşılaşıyorum bende bir veliyim ama inanın kızıma bir gün sormadım öğretmenin sana kızıyor mu diye ya niye sorayım. Çocuğum eğitim alsın istiyorsam bu sürecin bir parçası. Bu durumda ne yapmalıyım nasıl yaklaşım sağlamalıyım profesyonel olmam gerekiyor ama soğudum bunu yapan öğrencilerden. Yani ne hakla ? Ya kimse sizi memnun etmek zorunda değil ki elimizden geleni de yapıyoruz hani
Ben de öğretmenim ve bu tiplerle minimum karşılaşmak için köy okulu tercih ettim ve her gün 80 km yol yapıyorum. Hayır böyle tipler böyle çalışkan falan da olmuyor. Neyse ki okulda böyle bir durum yok ama bugün oğlumu sitenin bahçesine indirdim. Bir grup çocuk squit game oynuyor. Birbirini itip dışarıda kalana silah sıkıyormuş gibi yapıp temizlendi diyorlardı. Dört yaşındaki kız yerdeki taşlara benimmm diyip oğlumun almasına izin vermiyor. Başka bir çocuk oğluma tekme atmaya çalıştı. U*lan dedim ne oluyoruz, yalnız gerçek olan şu çöp insanlar kendileri gibi çöp çocuk yetiştiriyor. Veliler öyle ki çocuklar da öyle olmuş. Size tavsiyem her derse girmeden bir program yapın. Önceden konu ile ilgili slayt hazırlayın. Çalışma kağıdı çektirip dağıtın. Deftere yazdıracağınız şeyleri uzun tutun. Akıllı tahta işe etkinlik planlayıp sınıfta uygulayın. Böylece onlara şikayet edecekleri vakti bırakmamış olursunuz.

İnanın bi iki densiz yüzünden bunu bile düşünüyorum bazen
Hocam derin bir nefes alıp derse devam edin.ben lisede görev yapıyorum. İki yıl boyunca içimden geçen bir öğrencim vardı kendimden geçmiştim.o günkü derse ne yapsamda gitmesem diyordum.bi ara o noktaya gelmiştim.sukur allaha başka bir okula gitti rahatladık sınıfça.
Bu yıl aynı sınıfla o kadar keyifli ki ders yapiyoruz ki Allah im ne çekmişim ben dedim.
Yani veli görüşmesi,rehberlik hiç bisey ise yaramadı.dersten kalınca da performanslarini annesine yaptırıp okulun son haftası ben intihar etcem kalırsam diye demagoji yaptı resmen.
Malesef sistem iyi ve kötü öğrenciyi ayiklamiyor .idare disiplin problemi görünmesin diye ceza vermiyor.haliyle bizim.basimiza kalıyor bunlar.Allah hepimize sabır versin.okuduk uğraştık atandik yani emegime acıyorum. Bu kadar uğraşıp istifa etmek zoruma gidiyor

Back
X