Velilerimin sorumsuz tavırları

Jane Bennet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2018
483
788
33
35
Merhaba hanımlar . Daha önce konu açmıştım. Sınıfımın durumu çok kötüydü ve yardim buldum sınıfım düzeldi çok şükür . Gelelim sorunumuza. Sınıfım hiç temizlenmiyor. Hizmetli var iskurdan gelme zaten okula anca yetişiyor . Anasinifi ne yazık ki okulun bir bölümü gibi görünmüyor ve sorunun öğretmen tarafından çözülmesi bekleniyor. Ben sınıfımı her gün kendim temizliyorum çözüm bulamadık çünkü. Neyse eşyalar yerleşmeden sınıfımı esimle birlikte boyadık . Sınıf temizliği için velilerimi cagirdim 2 veli geldi onca kişiden . Eşyaları yerleştirmek için cagirdim yine 2 veli geldi . Inanın çok sinirlendim . Ben onların çocukları için her gün sınıf temizliyorum yardim bulmak için hiç tanımadığım insanlarla iletişim kuruyorum emek harcıyorum onlar kendi çocuklarının sınıfıni düzenlemeye bile yardımcı olmuyorlar . Bugün veli toplantısı yaptım ve ilk kez velilerimle sert bur üslupta konuştum . Hiç hoşlanmam insanlarla böyle konuşmaktan ama artık sabrım taşmaya başladı . Kimseyi küçümsemek için söylemiyorum ama ben üniversite mezunuyum öğretmenim çocuklarla hicbir kan bağım yok buna rağmen çocuklar temiz şartlar altında eğitim görsünler diye kendimi paralıyorum ama veliler kendi çocuklarının bir sınıfını temizlemeye bile tenezzül etmiyorlar üstelik hepsi ev hanımı . Kizmakta hakli olduğumu biliyorum ama velilerimle böyle bir diyolog yaşamak yine de canımı sıktı . Bu arada sınıfımın eski yeni hali de fotoğraftaki gibi . Her şey öğrencilerim için

Eklentiler

• IMG-20181026-WA0012.webp
    18,1 KB · Görüntüleme: 2.692
  • IMG-20181026-WA0008.webp
    20,6 KB · Görüntüleme: 2.666
  • Screenshot_20181030-174624.webp
    9,7 KB · Görüntüleme: 2.610
  • Screenshot_20181030-174659.webp
    8,8 KB · Görüntüleme: 2.599
Belki durumun ciddiyetinin farkinda degillerdi.yani nasilsa hizmetli temizliyor gibi dusunmuslerdir.

bence iyi yapmissiniz konusmakla ciddiyeti anlamislardir.
Sinif cok guzel olmus bayildim buarada
Biliyorlar ne yazık ki . Farkındalar çünkü beni elimde süpürgeyle gördüler kaç kere. Teşekkür ederim elimizde geleni yaptık .

Biliyorlar ne yazık ki . Farkındalar çünkü beni elimde süpürgeyle gördüler kaç kere. Teşekkür ederim elimizde geleni yaptık .
Ozaman bu konusmadanda birsey cikmazsa son care olarak siz iki kisi olacak sekilde haftada bir gun belirleyin.wp gruptan veya baska birsekilde bildirin.

Haftada bir buyuk ayrintili temizlik olursa bu bile baya fayda saglar size.biraz emrivaki yapin yani.
Bu da olmazsa kendinizi cok yipratmadan yapabildiginizi yapin..

Bu arada oglum 1.sinifta devlet okulundaydi.hizmetli yetisemiyordu.sinif annesi herkesi bir siraya koydu.

yanimda kucuk bebegimle gidip baska bir veliyle sinifi temizlemistik.istediktrn sonra hersekilde yapilir.kimsede itiraz etmemisti

Kusura bakmayın ama isteğiniz çok saçma geldi. Devlet okulu değil mi orası? Biz iki yıl evvel yemekler bizden 75 tl her ay aidat veriyorduk. Şuan kaç para bilmiyorum ama bu para ne oluyor onunla bir yardımcı tutulamaz mı? Veli neden gelip sınıfı temizlesin?

Kitap/ dergi köşesine bayıldım. Elinize sağlık
Velileri sıraya sokun bence her hafta iki kişi ve ben yanlarında olmak üzere bir defa genel temizlik yapacağız diyin.
Öyle yaptım zaten . Aslında şu an biraz gergin olmamın sebebi ilk kez böyle sert bir konuşma yapmış olmam . Karakterime inanın hiç uymuyor. Ne insanlara sesimi yükseltmeyi severim ne küçük görmeyi. Okuma yazma bilmeyen velilerim oldu hiç ayırt etmedim . Benim için avukat velimde aynıdır ilkokul okumamış velimde. Ama bu kadar sorumsuz veliyle ilk kez karşılaşıyorum ve canım sıkıldı bu duruma.

Biz hiç para almıyoruz aidat yok bizde maddi durumu kötü bir mahallede görev yapıyorum

Velilerden para alacak olsam hiç öğrenci kayıt olmaz. Inanın bugüne kadar tek kuruş para almadım . Sadece 20 lira topladım o da hali yıkamak için . Zaten kırtasiye parasını her yıl öğretmenlere dönem basında verilen eğitim ödenegiyle karsiliyorum

Sorunu çözemiyoruz. Şöyle söyleyeyim okul kötü bir mahallede bir hizmetli var o bile ekimim 2. Haftası geldi. Yanı okul eylülde açıldı 10 eylülde başladık eğitim öğretime . 1.5 ay hizmetli yoktu okulda. Milli eğitime söylüyoruz çözüm bulmuyor . En kötü hizmetlileri hep böyle okullara yolluyorlar. Merkezde 3 hizmetli sene başı göreve başlarken biz hep 1 hizmetli o da ilçenin en kötüsü olarak çalışıyoruz. Deterjan alerjik var diyen hizmetli bile geldi okulumuza. Şimdi bazı insanlar bizim görevimiz değil demiş ama öğretmenin de değil . Idare sorunu çözemiyor milli eğitim çözmüyor kim çözecek bu sorunu. Çocuklar pislikten hasta oluyorlar artık . Sorun odaklı değil çözüm odaklı olunmalı

Bence çok üzerlerine gitmeyin
Allah korusun bir ikisi şikayete gider öğretmen bize ozel işini yaptırmaya çalışıyor bile derler
Başınız ağrır
Ayrıca sinifin temizliği ve nasıl yapilmasi gerektiği müdürün ve müdür yardimcisinin görevi en başta

İlk kez duyuyorum aidatsız anaokulu. Bilemedim yine de veliyi temizliğe çağırmak bana çok abes geldi.
Köylerde hic toplanmaz , kötü mahallelerde toplanmaz . Merkezî okullar ya da ıyi mahalle okulları alır sadece . Benim meslekte 5. Yılim. 2 yıl köy 3 yıl mahalle okulunda çalıştım hiç almadik

Şikâyet etseler başım ağrımaz şöyle. Veliler aidat vermiyor. Biz de aidat yazalım o zaman aylık 90 lira verebilecek 1 velim var sadece . Diğerleri ne olacak . O zaman hepsi para versin adam çalıştıralım okulda. Aidat alınır anasınıfında yasaldır ama bizim veli profilimizin maddi durumu kötü olduğu için biz almıyoruz. O zaman veliler yardımcı olmalı bu duruna

soyle bir empati yaptimda; hayir. benim isim degil sinif temizlemek. sorun sizin sorununuz, neden ben cozum bulayim ki. okul yonetimizyle konusun.
Öğretmenin de sorunu değil ki . Veli ya aylık aidat öder ya da böyle bir çözüm bulur. Velilerimiz aidat verecek durumda değiller buz ondan almıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…