- Konu Sahibi Jane Bennet
-
Eğer bugünkü konuşmam da etkili olmazsa bende böyle yapmayı düşünüyorumBen de devlette çalışıyorum,doktorum.Asla,kendinize ait olmayan görevleri sahiplenmeyin.Takdir edilmek bir yana kötü olursunuz.Okul yönetimine söyleyin olmazsa milli eğitime söyleyin,daha fazlasını yapmayın.Çocukları pislik içinde görürlerse belki veliler bir çözüm yoluna giderler
Tesekkur ederim . Inşallah bir an evvel çare buluruzNe yazacağımı bilemedim,sınıfı temizlemek velinin görevi değilse ,öğretmenin hiç değil.
Hocam sizde karışmayin bence,çok ozverilisiniz takdir ediyorum sizi ama bir şeyi yaparsanız üstünüze görev olarak kalır.Veliden aidat almayan okul sistemi bunun için de bir çare bulmalı .
okulunuzun aile dernegi filan yok mu? yok ise bi sekilde organize edin ve o grubu temizlik sorununu cozmelerine ikna edin. organize etsinler, aktif bir sekilde probleme ortak olduklarini hissetsinler.Öğretmenin de sorunu değil ki . Veli ya aylık aidat öder ya da böyle bir çözüm bulur. Velilerimiz aidat verecek durumda değiller buz ondan almıyoruz.
Valla öyle bir okul hayal etmeyin . Farklı veli profilleri hayal edin. Velilerimiz karışık etnik kökenli . Çoğunluk doğu kökenli ve roman . Bir kısmı da Türk. Veliler ilgisiz okulu maddi kaynak elde etme yeri olarak görüyorlar. Yanı sizin düşündüğünüz gibi aileler işbirliği yapsın olayı olmuyor . Irk olarak eleştirmedim yanlış anlaşılmasın ama veli profilimiz iyi değil. Maddi durum zaten ıyi değil . Idare çözüm bulamıyor milli eğitim idare çözsün diyor. Idare yapacak bir şey yok hocam velilerle konuşun diyor. Arada kalan hep ben oluyorum . Veli aidat vermeye yanaşmaz mümkün değil ama temizlik olayina da yanaşmıyor . Ben anlamıyorum böyle bir durumda ben olsam yaparım . Yapan bir iki velim var onlar da hocam hep biz geliyoruz diye şikayet ediyorlar haklı olarak. Ve temizlik dediğim de her gün bir veli son 15 dk kadar yapacak. Yanı 3 haftada 1 gün 15 dk erken gelip sınıf süpürecek herkes. Detaylı.bir şey zaten istemiyoruz. Istenilen de onların çocuğu için zaten .okulunuzun aile dernegi filan yok mu? yok ise bi sekilde organize edin ve o grubu temizlik sorununu cozmelerine ikna edin. organize etsinler, aktif bir sekilde probleme ortak olduklarini hissetsinler.
Anasınıfında aidat alınıyor ama biz almıyoruz . Velinin durumu çok kötü. Yanı milli eğitime veya idareye gitsek aidat olayını gündeme getirsek okula bir öğrenci bile bulamayız. Benim için sorun yok norm fazlası olur daha iyi bir yere giderim muhtemelen ama çocuklara yazık olur .Ben de öğretmenim ve velilerin okul işlerini yapmalarına karşıyım.Okul yönetiminizle bu sorunu halledin.Öğretmenler okul boyuyor,veliler temizliyor .Nasıl olsa bu işleri yapıyorlar diye yetkililer sorunlarla uğraşmıyor.Bir tane doktor ve hastalar hastahane temizliğiyle uğraşıyorlar mı?Veya bankacılar ve müşterileri uğraşıyor mu?Okulunda yönetimi ilgilenecek ne siz ne de veliler ilgilenmemeli.Bu kadar.
Israrla aynı şeyi söylüyorum ama anlatamıyorum . Idare sorunu çözemiyor. Sizce ben velilerden aidat toplayıp hicbir öğrencinin okula gelmemesi gibi bir soruna mi neden olayım yoksa veliler temizlik mi yapsın 3 haftada 1 15 dk kadar . Aidat toplasam kimse gelmez bizim okula. Yoksa niye toplamayalım ama öğrenci bulamayızKusura bakmayın da bana velilere olan öfkeniz saçma geldi. Muhattabınız veliler değil ki, okul yönetimi. Nerede görülmüş velinin gelip sınıf temizlemesi? Orası dağ başı mı... Ben veliler yerinde olsam sizi de okulu da şikayet eserdim. Kimse istemez çocuğu pis yerde eğitim görsüm , ama sınıf temizlemek de veli görevi değil.
Ben de istemem keşke ihtiyacımız olmasa velilerimize sm mecburum gerçekten. Çocuklar bir ara her gün hasta oluyorlardı . Çok üzülüyordum ama elden anca bu kadarı geliyor. Teşekkür ederim yorumunuz içinArada kaldım ben.iki türlü de mantıklı geliyor çünkü.veliler okul temizliği yapmak zorunda değil çözümü okul bulmalı,sizin de yapacak bişeyiniz yok çocukların sağlığı için ailelerde istemiş olabilirsiniz.yani net bir yorum yapamıyorum.ama sonuç da çok güzel olmuş sınıfın hali tebrik ederim
Israrla aynı şeyi söylüyorum ama anlatamıyorum . Idare sorunu çözemiyor. Sizce ben velilerden aidat toplayıp hicbir öğrencinin okula gelmemesi gibi bir soruna mi neden olayım yoksa veliler temizlik mi yapsın 3 haftada 1 15 dk kadar . Aidat toplasam kimse gelmez bizim okula. Yoksa niye toplamayalım ama öğrenci bulamayız
Böyle o kadar çok okul var ki . Sadece ben söylediğim için şu an duyuyorsunuz. Bütün köy okulları bizim okullar hep kapatılır . Ama köylerde veliler okuluna sahip çıkıyor bizim gibi böyle mahallelerde o da olmuyorValla şu an diğer cevapları da okumaktayım.çocuklar pislikten hasta oluyorlar demişsiniz. Bu durum şikayet edilip anaokul kapattırılacak bir durum. Yav haberleri arasak haber bile yaparlar skandal diye. Olur mu öyle şey. Durum çok vahim. Bakanlığa bildirin bence.
Nasıl bir kampanya . Bence en güzel kampanya her anasınıfına yardımcı verilmesi olurdu. Bende veli yapsın demiyorum ama çözüm yok üretemiyorum. Yardımcı olan yazarlar olursa sesimizin duyulması açısından neden olmasin.Temizlik velinin görevi değil diyen insanları vallahi anlayamadım
Evet tabi ki değil ama bu öğretmen ne yapsın para yok diyor, ödenek yok diyor, veliler yoksul diyor, temizlik kendisinin görevi değil ayrıca ama yapmış çünkü birinin yapması gerek.
Madem çocuğunuz okula gidiyor, o zaman okulu temizlemekte bir beis yok bence. Madem imkan yok konu sahibesi de çözüm arıyor ne yapsın.
Konu sahibesi bence siz burdaki ekşi yazarlarından rica edin kampanya yapsınlar.
Inanın 1. Sınıf kadar önemliyiz . Bu algıyı bir türlü değiştiremedik. Çocuklara fırsat eşitliği sağlıyoruz . Doktorun çocuğu öğretmenin çocuğu 1. Sınıfa başladıklarında her şeyi bilirken böyle mahallelerde çocuklar doğru düzgün Türkçe konuşamıyor renk şekil sayı bilmiyor. Öğretmen sadece 1.5 ay bunlarla uğraşıyor . Kalem tutturmak için çaba sarf ediyor . Biz onların iş yükünü azaltiyoruz . Sınıf öğretmenleri dua ediyorlar bize . Her şeyi birden çocuğa yüklemek var bilgi anlamında bir de sadece okuma yazmayla uğraşmak var. Toplama çıkarmaya kadar öğreniyor anasınıfında çocuklar. Mesleğimiz çocuklara çizgi film izlemekten ibaret değil ne yazık ki bu algıyı da bizden önceki öğretmenler oluşturdu.Beliler temizlik yapmak zorunda değil sizinde göreviniz değil
İdare çözüm bulmuyosa siz çözüceksiniz bu durumu
Velilerle konuşun hepbirlikte video falan çekin dediğiniz gibi ya kapatılır ya çözülür
Çocuklar anaokuluna gitmiyo diye yazık olmaz 1. sınıf değilsiniz merak etmeyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?