Velilerle uğraşmak çocuklarla uğraşmaktan daha zor

Ay resmen kahkaha attım ya

Lisede ogretmenim ve sirf velileri cekmemek için liseyi seçtim. Allah sabır versin size.

Karşılıklı anlayış şart, öğretmenlerin telefonu olmamalı velilerde, benim oğlum da kreşe gidiyor okulun kuralı öğretmenlerin telefonu verilmiyor velilere, çok da iyi oluyor, bende konuşuyorum çocuğumun sorununu her zaman öğretmen hanım derim vaktinizi alıyorum kusura bakmayın derim, ben onlara saygı gösterdikçe onlarda bana çocuğuma saygı gösteriyorlar.

Bakıyorum bazı veliler konuşuyorda konuşuyor ya hu ne konuşuyorsun sürekli, hem öğretmenin vaktini alıyorsun hem başka velilerin hem çocukların.

Birde çocuğumu emanet ettiğim bir insana zıt gidemem, hakkımı savunurum gerektiğinde tabi ki.

Kendi çocuğunu tanımayan bir anneymiş gibi geldi bana. Hareketli bir çocuğu olduğunu hiç bilmiyor mu da sizden soruyor. Ya da başka işi mi yok anlamadım ben. Hepimiz çocuklarımıza her şeyden çok değer veriyoruz her şeylerini düşünüyoruz ama her zaman her şeye müdahil olma çabası çok gereksiz.
Hiç canını sıkma sakin kal, boşver öğretmen olmazsan da başka tip tip insanlarla karşılaşacaktın iş hayatında. Sen bir profesyonelsin ve sana emanet ediyorlar çocuklarını bu yüzden kimsenin senin motivasyonunu düşürmesine ve işine karışmasına izin verme.

Benim oğlumda devlet okulunda anasınıfında iki yıldır,bizde öğretmenden şikayetçiyiz ama hiç bir şey yapmıyoruz,tek istediğimiz tatlı dil Güler yüz ama yok sizde surat asın kimse sizi aramaz biz aramıyoruz

Ah birde bu durum var, ya bize de denk gelirse diye şimdiden düşünüyorum, benimki şimdi özelde seneye devlet düşünüyorum bakalım ne olacak.

Bizim öğretmenin biri asık yüzlüydü oğlum çekiniyordu ondan korkuyordu, en son konuştum sizden çekiniyor diye anlayışlı çıktı şimdi daha güler yüzlü oğlum da daha sıcak davranıyor artık ona karşı.

Valla çocuklara karşı bi şeyini görmedim,oğlumun çekindiğini sanmıyorum biz çekiniyoruz bence bu bi taktik,çokta umrumda değil,grupda var ama ben hiç yazmam bile,soru bile sormam,oğlumla ilgili bi konu olursa öyle konuşurum önemli olan çocuğun huzuru oda memnun sorun yok.

Ben de okul öncesi öğretmeniyim. Özelde hiç çalışmadım devletteyim. Meslekte 4. Yılım ama Veli'lerle yaşadıklarımı anlatsam kitap çıkar. Veli'lerle uğraşmak çocuklarla uğraşmaktan daha zor. Veli'lerle fazla samimiyet kurmamaya çalışıyorum. Benim 2hattım var birini sadece velilere veriyorum diğeri özel hattım. Tavsiye ederim böyle yaptım biraz rahat ettim. Çok uygunsuz bi saatte ararlarsa açmıyorum telefonu. Çok gereksiz şeyler için arayabiliyorlar çünkü. Misal 23 nisan sabahı daha alarmım çalmadan telefon sesiyle uyandım sevgili Veli'm çocuğum saçını Nasıl toplayayım diye soruyor. Özellikle bizim Branşta özel ya da devlet farketmiyor

Bende sanırım öyle yapacagım

Benim de çocuğumun bazı yerleri mor , çizilmiş vs geliyor. Soruyorum söylemiyor da bişey. Ben hiç aramadım ama öğretmeninden en azından dizi kanlı ve soyuk geldiği zaman bir açıklama bekliyorum merakımın gitmesi açısından. Veliler de haklı aslında. Kızıma ilk zamanlar kreş ararken-2.5 yaşında iken- bir yere gittik ben idareyle konuşuyorum kızımı da sınıfa götürdüler. Sınıfta dört öğrenci vardı daha eylül değildi. Neyse konuşmam bitti gittim sınıfın önüne masada bişey çiziyo kızım öğretmen de hemen yanında oturup telle oynuyor diğer çocuklar da yerde takılıyo. Kızım kaydı düştü kız tutamadı baya ağladı. Küçük de o zaman. Oraya vermedim tabii müdürü sonra aradı iki kere artık söyledim böyle oldu diye. Yok o geçiciydi biz de memnun değildik yeni öğretmen geldi vs dedi. Tabii yine vermedim bu sefer de öğretmeninin arkasında durmayan idareye sinir oldum:)

Iyi yapmışsın hocam. Yoksa önünü alamazsin. Bende anaokuluna gittim. Annem hiçte böyle şeyler yapmadı. Bilincle alakali bir şey bu.

Iyi yapmışsın hocam. Yoksa önünü alamazsin. Bende anaokuluna gittim. Annem hiçte böyle şeyler yapmadı. Bilincle alakali bir şey bu.
Kesinlikle. Bu senekiler Allah razı olsun daha bilinçliler bi sorun yaşamadık çok şükür. Herkes çocuğunu biliyor ona göre davranıyor

Kahvaltı yaptıramıyormuş ben yaptırabilirmiymişim.

Hele bir seferinde şok olmuşdum sabahleyin okula gitmek için hazırlanıyorum

Bir veli aradı çocuguna özel ilgi isteyen Kadın dediki hocam oğlum hasta bırakacağım yerde yok kayınpederl erime de bırakamam siz bugün hastayım deseniz gitmeseniz size bırakayımmı demişti ben şok ben iptal

İnanmıyorum
Siz ne dediniz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…