Velilerle uğraşmak çocuklarla uğraşmaktan daha zor

Birde yüzüne gülüp arkadan konuşmuyorlarmı

Niye slm vermedin ecelem vardı dedim biliyorsunuz slm verince muhabbet uzuyor yoldada sevmiyorumben bunu.slm ver görünce olurmu denildi

Anladim. Bunu umarim sakin bir dille soylemistir.
Haklarinizi bilin. Okuyun. Size ogretmen gibi davranmalari sizin eliniz de yasayan biri olarak söylüyorum.

Büyük konuşmayayım da iyiki çocuklarla ugraşacak bir meslegim yok

Yok artık .

Bir de aklima gelmisken keske velilerle ayni grupta olmasaydiniz...Fazla samimiyet kurmayi tercih etmiyorum ben velilerle.Tavsiye ederim.
Kesınlıkle samımı olmak pek hayır getırmıyor.Bır velım zorla gösterıye cocugunu almam ıcın baskı yapıyor samımı degılım ama kucuk ve yumasak duruyorum tepeye cıkmaya calısıyorlar.

Niye slm vermedin ecelem vardı dedim biliyorsunuz slm verince muhabbet uzuyor yoldada sevmiyorumben bunu.slm ver görünce olurmu denildi
Cok komık ya o mu öğretmen siz mi ?onun vermesı lazım selam boyle sey mı olur hocam ıyıgunler demesı gerekır velının. Müdüre bak sans cocuk muamelesı yapmıs.

Canım, benim kuzenim de anaokul öğretmeni o velilere numarasını vermiyor. Çünkü her veli istisnasız her şeye arıyo. Numaranı vermek zorunda değilsin.

Hadsiz ve terbiyesiz bir veli öğretmeni sahibi sanıyor olay bu..Seninle derdi yok yani sen değil başkası da olsa aynısını yapacak. Toplantıda uygun bir dille konuşacaksın;burada çocuklar şu kadar saat boyunca bir arada ve tamamiyle farklı şartlarda ve farklı bir düzende büyütülmüş bu yüzden birbirlerine alışmakta zorlanıp bazı anlaşmazlıklar çıkması normal ve ben bunu en aza indirmeye çalışıyorum olumsuz bir durum olduğunda sizlere ben bilgi veririm ama mesai saati dışında aradığınızda cevap veremeyebilirim,ilgilenemeyebilirim çünkü benim de kendime ait bir yaşantım var ayrıca burası bakım yeri değil eğitim yeri bakımıyla ilgili de eğitim veriyorum ama bakımlarını ben yapmıyorum gibi konuşma yapsan belki yararlı olur.
Ama dediğim gibi saygısız ve küçük beyinli bir veli seni sahibi sanıyor ve ne kadar konuşursan konuş öyle sanmaya devam edecek çünkü potansiyeli bu..

Dediğiniz gibi konuşmayı çok yaptım

Bir velim neden cocugunun doğum gününü hatirlatmadigim için şikayette bulunmuştu müdüre. Benim sinifimda o donem 21 cocuk var ve yardimcim da yok. Faaliyeti,gezisi,İlkokula hazirligi. Sadece drama,ingilizce dersinde soluklanip dinlenirken ertesi gunun faaliyetini hazirlayabiliyorum. Oyle bir yogunluk. Tabi bunda ozel sektorun de etkisi buyuk.Ben böyle tiplerin mutlu birer birey olamadiklari için hayatına dahil oldukları herkesi mutsuz etmeye çalıştıklarını düşünüyorum. Mutlu insan/mutlu kadın mutlu çocuklar ve mutlu toplum diyorum. Bir de sakınan göze çöp batıyor. Bir velim de yıllar sonra çocuk sahibi olmuşlar. Haliyle üstlerine titriyolardi. Ama sınıfa yeni gelen çocuk onu isirirdi. Bahçeye çıkardık düz yolda o düşerdi. Elimde krem onun peşinde gezer olmuştum. Ama önemli olan tavirdi biri rahatsız ederken biri etmeyebiliyor annelik duygusunu anlayışla karsilayabiliyorsunuz.

Öğretmenim ben de ve birgün velim bana dedi ki;hocam sınıfta şöyle yap,bunu,şunu yap..Ben de cevap olarak; dersim sabah şu saatte başlıyor yarın sınıfı sana bırakayım sen yap olur mu? Anladığım kadarıyla öğretmenlik mesleğini benden daha iyi biliyosun dedim.Veli kalakaldı ve özür diledi o günden sonra da bana çok iyiydi, tabii arkamdan neler söylüyordu bilemem

Çok güzel demişsiniz

Özel okul ya parayı verince tüm okulu alıyorlar.bazı veliler gerçekten çok anlayışsız.allah yardımcınız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…