- 29 Aralık 2015
- 748
- 1.522
- 113
her çocuğa özel ilgi değilde her çocuğun kişiliğine göre davranmak gerekli bence. içine kapanık çocuğa başka, şımarık çocuğa başka, hiperaktivine başka.. bu biraz işini sevme ve yeterlilik ile alakalı. bazı öğretmenler çok tek tip davranıyor . size yada konuya özel bir yazmadım yanlış anlamanızı istemem.
Özel ilgiden kasıt şudur;çocuğun kişisel temizliği,terlemesi ya da çocuğun isteklerinin evde karşılandığı gibi okulda karsilanmayacağıdır.Yani tekrar diyorum çocuk sınıfta artık diğerlerinden biridir ve herhangi bir ayrıcalık gözetilmez..Çocuğun kişiliğine göre davranma durumuna gelince de zaten çocuğun okulda bulunma amaçlarından biri de davranış değişikliği oluşturmaktır bu davranış değişikliğini oluşturabilmek için de genel geçer uygulamalar vardır ve bunlar tek tiptir bazen.Yani sınıfta öğretmen katı bir tutum sergilemedikten sonra nabza göre şerbet verilme gibi bir durum olmaz sınıfta, olursa çocukta olumlu bir davranış değişikliği gelişmez..Pedagojik formasyonu olan,mesleğinde yeterli olan ve işini seven her öğretmen bunun böyle olduğunu bilir ve sınıfında ona göre bir eğitim ortamı oluşturur..