Venetrkülomegali 17 mm

alalalalalal96

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2022
29
2
36
29
Merhaba arkadaşlar
24 haftalık gebeyim ve bebeğimin beyninde sol ventrikülünde 17 mm genişleme olduğunu söyledi doktorlar bu konuda tecrübe sahibi olanlardan yorumlarını bekliyorum ..

Merhaba arkadaşlar
24 haftalık gebeyim ve bebeğimin beyninde sol ventrikülünde 17 mm genişleme olduğunu söyledi doktorlar bu konuda tecrübe sahibi olanlardan yorumlarını bekliyorum ..
Benim bebegiminde 12 mm ölçüldü 29 haftada yanilmiyorsam mr cekildi temiz çıktı ve hic bi seyi yok suan 9 aylik ultrason da ilerleme yoksa korkmayin hemen. Bana da neler dediler cok şükür cok sağlıklı bi evladim oldu

Öncelikle çok gecmis olsun.bizde de 28 hafta da 12 mm ölçüm yapıldı perinatolojiye sevk edildik ve 6-7 faklı doktora muayene oldum hepsi de 10 mm ölçüm yaptı bir süre takipte kaldım iki hafta da bir 36 haftaya kadar çok şükür ilerleme olmadı ama gerilemede olmadı lakin doktorlar korkulacak birsey yok dediler ben nift testi de yaptırdım oda temiz çıktı.birde ultrasonda ki diğer bulgularda önemli tek basına bu bulgu pek birsey ifade etmiyor.biz simdi 38 haftadayız ve insallah carsamba doğum var tedbir amaçlı çocuk Norolojiye de gideceğiz ama

Adınıza çok sevindim umarım benimki de sağlıklı doğar

Bana sıvı birikimi beyinde hasar oluşturabilir dendi sıvıda 12den 17ye çıktı o zamandan ber de gitmedim hastaneye
Mübarek gecede rabbim sifa versin inşallah kuzum Allah büyük bol bol dua et duzenli kontrole git perinatolojiye ki doğum planlandiginda direk ufak bi ameliyat ile beyine zarar vermeden normale dondurebiliyorlar ama her hastsnede dogum yapamazsin demislerdi

ALLAH razı olsun benimkinin hastalığı belli değilmiş doktor öyle dedi sıvı birikiminin sebebi için.. ilk gebeliğim RABBİM’in izniyle sağlıklı doğsun AMİN

ALLAH razı olsun benimkinin hastalığı belli değilmiş doktor öyle dedi sıvı birikiminin sebebi için.. ilk gebeliğim RABBİM’in izniyle sağlıklı doğsun AMİN
Genetik bakmadilar mi size bana baktilar karindan sivi ve kordondan kan aldılar temiz çıkmıştı 9 ayda kismetse yine nörolojiye gidecem tedbir amaçlı

Genetik bakmadilar mi size bana baktilar karindan sivi ve kordondan kan aldılar temiz çıkmıştı 9 ayda kismetse yine nörolojiye gidecem tedbir amaçlı
Yok biz baktırmadık genetik sıvı aldırma vs yapmadık tehlike oluşturur diye aldırmayı düşünmüyoruz zaten hiç bi şekilde ondan yapmadık sonuçta anne karnında bi tedavisi yok doktora sorduk hastalığını öğrenmemiz için yapabileceğimiz bişey var mı yok dedi doğunca belli olur dedi

Aslında fazla bi riski yok canim yiyecek ekmegi varsa kimse onun dogmasini engelleyemez. Ama bilgili olarak onu kucagina almak daha iyi gibi geldi bana. O yuzden genetik baktirdim. Zaten senin istemen ile almiyolar heyete giriyorsun o sekilde karar aliniyor. Yasam ile bagdasmayan bi rahatsizlik olmali. Yoksa ben istemiyorum deyip almiyolar. Ama kendini hazirliyorsun mesela hastaligi netlesince. O yuzden ben hazirlikli ve bilgili olmak adina yaptırdım. Ama tabi tercih meselesi. Yani genetik ile alakali da cikmayabiliyo kuzum.

Benim bebeğimde sağlıklı doğar umarım RABBİM’in izniyle AMİN .. cevabınız için teşekkürler

Merhaba. Aynı sorundan muzdaripiz. Bebeği doğurdunuz mu son durumunuz nedir ?
Merhaba öncelikle RABBİM şifasını versin .. yeni doğum yaptım ben çok şükür bebeğim de bende iyiyiz bebeğimin beynindeki sıvı yine göründü ama ameliyatlık bi durum yok takipte kalacağını söyledi doktorlar, artış azalış olacak mi olursa ona göre bir şey yapacaklar

Ay çok sevindim daha da iyi olun inşallah kaçla doğum yaptınız en son ölçümleriniz kaç mm idi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…