verdiğin borcu geri istemek

justjared

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2013
208
29
123
İstanbul
Merhaba kızlar Benim sıkıntım Şubat ayında bi arkadasa bor para verdim daha halen vermedi Paraya da sıkıştım odemelerim var nasıl isteyim insanın aklına gelmeyeni nasıl getireyim bide bi arkadas daha var onada verdim offf nasıl istiyim neolur dalga geçmeden fikir verin

neden dalga geçelim canım sende
git arkadaşına "canım ben bu aralar biraz sıkıştım
paraya ihtiyacım var.. benden aldığını iade edebilir misin"
tarzı nazikçe söylersen sorun olmaz bence
hiç sevmiyorum şu para işlerini yaa vermek bir dert istemek bir dert

Onlarvisterken cekinmedilerse, siz de cekinmeyin. Arayin, "naber , nasilsin? Ya benim parayi ayarlayabilecek misin, biraz sıkıstım canim."
Bu kadar.

Böyle insanlara ayar oluyorum alırken iyi güzelde verirken biz utanıyoruz geri istemeye kendi paramızı,
istemek zorunda bırakıyorlar.

Merhaba kızlar Benim sıkıntım Şubat ayında bi arkadasa bor para verdim daha halen vermedi Paraya da sıkıştım odemelerim var nasıl isteyim insanın aklına gelmeyeni nasıl getireyim bide bi arkadas daha var onada verdim offf nasıl istiyim neolur dalga geçmeden fikir verin
1- anlaşılan o ki bir daha kimseye para vermemen gerekiyor
2- bence bize söylediklerinin aynısını arkadaşına da söyleyebilirsin, paraya sıkıştığını, ödemelerin olduğunu...

şubat ayında sen borç verirken geri dönme vadesi konuşuldu mu
yani seneye bu zamanlar mı denildi yoksa 1 ay sonra mı denildi
yada elim bollaşınca gibi yuvarlak bir cümle mi kuruldu

öncelikle söylenene vade geçti ise
istemekten çekinmen hatalı olur
ancak diğer hallerde
önceden bir telefon edip bir mühlet belirterek geri istemen daha uygun olur
örn :
haftaya erteleyemeyeceğim bir ödemem var
senin dışında da gelecek basşak bir param olmadığı için
mağdur olmamak adına
senden istemem gerekti
....
ama başta belirtildiği vade henüz gelmedfi ise (1 sene sonra öderim denmiş ve vade henüz gelememiş)

başkasından borç iste ama alacağını isteme

Ben salak gibi eski sewgilime verdim borç para hala gelen bişi yok.
Pazartesi günü diye anlaştım en son bakalım ne olucak :KK62:

CANIM BENİM BİRAZ PARAYA İHTİYACIM VAR VEREBİLİR MİSİN DE....VE EKLE LAZIM OLMASA İSTEMEZDİM AMA BU ARALAR SIKIŞIĞIM ....

Bu yuzden borc almayi da vermeyi de sevmiyorum.
O vermemekten utanmiyor sen istemekten mi utanicaksin.
İstemek zorundasin, yoksa alamazsin.

canım sana birara az bir miktar borç para vermiştim, 1.25 katsayı oranı dahilinde para mı faiziyle istiyorum . böylelerini bunu yapacaksın ! düğün öncesi bi arkadaşım da ertesi gün vermek kaydıyla almıştı aradan ben evleneli 1 yılı geçti .

Ayni ben.. bende malesef soyleyemiyorum.sanki borcu ben almisim gibi utanip sıkılıyorum....

Yaa ben şahsen huzursuz oluyorum fakat gerçekten sıkıştım kimseden borca isteyemem istemem insanın düşünmesi lazım offf ki ne offf

Arkadaşım yüzünüzü karartıp isteyemiyorsanız borç vermeyin. Af edersiniz ama enayi yerine koyuyorlar insanı. İstemesen geleceği yok. Baktınız muhabbet para istemeye doğru yol alıyor; hemen alın elinize sazı:KK75: pek sıkışığım bu aralar kredi kartı borcu şu kadar geldi, aileme bu kadar gönderiyorum:KK75: demeye.

Ona verdigin para kadar ondan borc para iste oda yuzsuz degilse benin sana borcum vardi zaten al der heralde

Sanırım çoğu kişi böyle isteyemiyoruz , istemeye biz utanıyoruz .

Back
X