Verikosel hastası eş

busra3636

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2025
6
0
1
20
Arkadaşlar eşim varikosel hastası ve ocak ayında ameliyat oldu 6 ay içerisinde gebeliğin olacağını söylediler olmadı şuan tüp bebek almalımıyız

Arkadaşlar eşim varikosel hastası ve ocak ayında ameliyat oldu 6 ay içerisinde gebeliğin olacağını söylediler olmadı şuan tüp bebek almalımıyız

Merhaba cnm benim eşimde 2 defa ameliyat oldu her ikisinde de 1 sene bekledik olmadı
Daha sonra tüp bebeğe başladık ilk denemede pozitif şükür.bende bu ay oldum transfer. Sana tavsiyem önce eşin sperm örneği versin 6 ay sonra gelişme varmı bir bakın. Eğer gelişme varsa birkaç ay daha bekleyin yoksa bence tüp bebek dene. Çünkü varikosel asla geçmeyen tekrarlayan birşey benim eşimde çok çabuk tekrarladı

Benim eşimde de varikosel vardı çift taraflı ameliyat oldu üzerinden 1 sene gectı 6 ayda duzelme baslar dediler ama aman aman bi düzelmez olmadı yani dogal gebelık ıcın bir yeterlilik degıldı bu surecde kullanmadımız ılac vıtamın en en pahalı ıyısınden kullandık işe yarar dıye siz dusunun onun uzerıne 2 seneye yakın bekledık ve tüp bebek tedavisi gördük şimdi 6 aylık hamileyim rabbim hayırlısını versin tek tavsiyem şu saglam bi psikoloji ile gidin evet zor yorucu yıpratıcı ama bence olumlu sonuclanması ıcın basarı ne kadar önemliyse morek de o kadar önemli diyorum

Bizim de varikosel var tek taraflı. Ameliyat etmediler. Çok bi faydası olmaz olanlar da gider mantığıyla. Şimdi kalbim ağzımda tekrar tedaviye başlıcaz umarım sağlıklı sperm bulurlar da olur..

Merhaba cnm benim eşimde 2 defa ameliyat oldu her ikisinde de 1 sene bekledik olmadı
Daha sonra tüp bebeğe başladık ilk denemede pozitif şükür.bende bu ay oldum transfer. Sana tavsiyem önce eşin sperm örneği versin 6 ay sonra gelişme varmı bir bakın. Eğer gelişme varsa birkaç ay daha bekleyin yoksa bence tüp bebek dene. Çünkü varikosel asla geçmeyen tekrarlayan birşey benim eşimde çok çabuk tekrar

Çok haklısınız allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin ben zaten 7 ay bekledim bana önerebileceğiniz bir doktor varmı

Bizim de varikosel var tek taraflı. Ameliyat etmediler. Çok bi faydası olmaz olanlar da gider mantığıyla. Şimdi kalbim ağzımda tekrar tedaviye başlıcaz umarım sağlıklı sperm bulurlar da olur..
Ameliyatın bu kadar gereksiz olduğunu bilsek gerçekten tüp bebeğe direkt giderdik ameliyatı yapan doktor eşime bazı hastalarda geniş olan damar bir daha geniş bir şekilde oluşabiliyor demiş madem tekrar oluşacak ben neden o ameliyatı olup onca zaman bekliyorum anlayacağınız ameliyat çok gereksiz bir işlem

Benim eşimde de varikosel vardı çift taraflı ameliyat oldu üzerinden 1 sene gectı 6 ayda duzelme baslar dediler ama aman aman bi düzelmez olmadı yani dogal gebelık ıcın bir yeterlilik degıldı bu surecde kullanmadımız ılac vıtamın en en pahalı ıyısınden kullandık işe yarar dıye siz dusunun onun uzerıne 2 seneye yakın bekledık ve tüp bebek tedavisi gördük şimdi 6 aylık hamileyim rabbim hayırlısını versin tek tavsiyem şu saglam bi psikoloji ile gidin evet zor yorucu yıpratıcı ama bence olumlu sonuclanması ıcın basarı ne kadar önemliyse morek de o kadar önemli diyorum
Biz tek taraflı olduk fakat ameliyattan sonra
Daha sonra tüp bebeğe başladık ilk denemede pozitif şükür.bende bu ay oldum transfer. Sana tavsiyem önce eşin sperm örneği versin 6 ay sonra gelişme varmı bir bakın. Eğer gelişme varsa birkaç ay daha bekleyin yoksa bence tüp bebek dene. Çünkü varikosel asla geçmeyen tekrarlayan birşey benim eşimde çok çabuk tekrarladı
Ne diyerek ikinci ameliyatı önerdiler ve yaptılar sonuçlar nasıl geldi

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşAllah dediğiniz gibi aman aman bir düzelme olmuyor düzelme olsa ilk 4 aydada görünür vakit kaybetmek istemiyoruz önerebileceğiniz bir doktor varmıdır acaba

Biz tek taraflı olduk fakat ameliyattan sonra

Ne diyerek ikinci ameliyatı önerdiler ve yaptılar sonuçlar nasıl geldi

İlk ameliyat devlette olmuştu ağrısı sızısı hiç bitmedi. Ameliyat sonrası ödemde oluşmuştu 1 hafta yattı buz koyduk çok zordu. İkincide sperm tahlili düzelmemişti ve ağrısı var die gitti özel doktora ilkinde 5 tane damar bağlamışlardı 3 tanesi tekrarlamış ve iki taraflı dedi bu sefer kapalı ameliyat yaptı. İlk ameliyattan kalan ağrılar gitti şükür. Sperm morfoloji de düzelmişti ama bebek olmayınca tüp bebeğe yöneldik 1 sene dolmadan. Çünkü yaş da 32 oldu

Ameliyatın bu kadar gereksiz olduğunu bilsek gerçekten tüp bebeğe direkt giderdik ameliyatı yapan doktor eşime bazı hastalarda geniş olan damar bir daha geniş bir şekilde oluşabiliyor demiş madem tekrar oluşacak ben neden o ameliyatı olup onca zaman bekliyorum anlayacağınız ameliyat çok gereksiz bir işlem
Bizim sayımız azdı doktorlar da varikosel ameliyatı yaparsak bunlar da gidebilir mantığıyla yaklaştılar. Bu senenin başında biz baya niyetlendik başka doktora gittik kesin olacaktık. O da yapmadı. Şimdi üstünden 9 ay geçti gittiğimizden beri. Tedaviye başlıcaz tekrar. Ama ben de o doktorlara kızıyorum içten içe niyeyse yapmadılar diye, korkuyorum tedaviden embriyolar nasıl olacak diye

Back
X