Verilen emeklerin sonunda güzel sonuçlara ulaşabilenler

Bu aralar biraz motivasyonsuzluk yaşıyorum. Özel sektörde iş bulamadım. 3. kez KPSSye hazırlanıyorum. Yani kariyer konusunda çabalıyorum ama sonuç ne olacak çok belirsiz. Kendi bölümüm lisans. Ek olarak bir lisans daha okumaya başladım açıköğretimden. 24 yaşındayım.3 yıldır mezun oldum. Bu süreçte gereken çabayı gösterdim iş bulabilmek için olmadı.Nasıl bir kısmetsizlik gerçekten anlamadım. Maddi anlamda sorun yaşamıyorum ailem destekliyor beni bu süreçte ama sanki bir şeylere çok geç kalmış gibi hissediyorum.Aşk hayatım da yok zaten.Yani öyle bir şeyler için çabalıyorum ama 4 yıldır aynı çizgi değişmedi. Hayatta verdiğiniz emeklerin sonunda sonuca ulaşabildiniz mi? Biraz motivasyona ihtiyacım var galiba (Diyetisyenim, ikinci okumaya başladığım bölüm lisans çocuk gelişimi, ofis açma fikrine hiç ısınamadım online diyetten devam ettim bu süreçte. Devlete atanmak bana daha iyi görünüyor)
Daha çok gencsiniz gec kalmis hissetmeyin. Esasen univ bitip is bulma arasimda gecen sürede herkea ayni seyleri hissediyor inanin gerek yok. İşe baslayına uzuun yillar calişacaksınız zaten.
Kpss bu yil da olmazsa ofisi ciddi ciddi dusunun artık. Ek olarak da pandemi vardi zaten ilk mezun yillarınizda sanirim o ara kimse is bulamadı. Hersey yoluna girer kendinizi gec kalmis hissetmeyin. Ask hayati da nasip kismet ama tavsiyem çalişma hayatına baslayınca bu konuyu ele almanız. Sizi calisan kadın olarak goren ayaginı denk alıp geliyor. Çalisma omcesi ezik hissi oluyor insanda sebepsiz. Kendi farkindaliginiz artar

Amin inşallahhh. Kaç yıldır aynı çizgi yani. Çocuk gelişimi de 3 yıla bitecek.en olmadı ondan yolumu çizicem
sınava daha 1 yıldan fazla var. Belki de 90 üstü alabileceksiniz o açıdan da bakın. Hem diyetisyenlik okuduysanız kapasiteniz de vardır demek. Yine de artı bir bölüm okuyarak 2. bir planınız olması güzel bir şey

Daha çok gencsiniz gec kalmis hissetmeyin. Esasen univ bitip is bulma arasimda gecen sürede herkea ayni seyleri hissediyor inanin gerek yok. İşe baslayına uzuun yillar calişacaksınız zaten.
Kpss bu yil da olmazsa ofisi ciddi ciddi dusunun artık. Ek olarak da pandemi vardi zaten ilk mezun yillarınizda sanirim o ara kimse is bulamadı. Hersey yoluna girer kendinizi gec kalmis hissetmeyin. Ask hayati da nasip kismet ama tavsiyem çalişma hayatına baslayınca bu konuyu ele almanız. Sizi calisan kadın olarak goren ayaginı denk alıp geliyor. Çalisma omcesi ezik hissi oluyor insanda sebepsiz. Kendi farkindaliginiz artar
KPSS sınavımız 2 yılda bir oluyor. 2024'e kadar sınav için emek vericem. Bu süreçte açıktan çocuk gelişimi okuyorum. 3 yıl kaldı. Hiç olmazsa B planım olacak elimde. Çalışma hayatı aşk konusunda çok haklısınız. Açıkcası kariyer konusunda kriterlerim var ama çevremde dile getirmiyorum bu kriteri çok fazla. Çevremdekiler tanışmam için tavsiye etti birkaç kişiyi. Nedir necidir diye sorduğumda tanışmadan bitti benim için. Tamam şu an atanmadım ama üniversitede ve şu anda da o kadar emek veriyorum. Umarım istediğim gibi birisi de çıkar karşıma

sınava daha 1 yıldan fazla var. Belki de 90 üstü alabileceksiniz o açıdan da bakın. Hem diyetisyenlik okuduysanız kapasiteniz de vardır demek. Yine de artı bir bölüm okuyarak 2. bir planınız olması güzel bir şey
Zaten sorun diyetisyenlerin sınav kapasitesi. Çok yüksek alıyorlar. Ben 82 puanla bile branşımda 3024.yüm. 2020de 73 almıştım. Bu sınavda 9 puan arttırdım. 2024te de arttırıp derece yapsam inşallah Amin

Bu aralar biraz motivasyonsuzluk yaşıyorum. Özel sektörde iş bulamadım. 3. kez KPSSye hazırlanıyorum. Yani kariyer konusunda çabalıyorum ama sonuç ne olacak çok belirsiz. Kendi bölümüm lisans. Ek olarak bir lisans daha okumaya başladım açıköğretimden. 24 yaşındayım.3 yıldır mezun oldum. Bu süreçte gereken çabayı gösterdim iş bulabilmek için olmadı.Nasıl bir kısmetsizlik gerçekten anlamadım. Maddi anlamda sorun yaşamıyorum ailem destekliyor beni bu süreçte ama sanki bir şeylere çok geç kalmış gibi hissediyorum.Aşk hayatım da yok zaten.Yani öyle bir şeyler için çabalıyorum ama 4 yıldır aynı çizgi değişmedi. Hayatta verdiğiniz emeklerin sonunda sonuca ulaşabildiniz mi? Biraz motivasyona ihtiyacım var galiba (Diyetisyenim, ikinci okumaya başladığım bölüm lisans çocuk gelişimi, ofis açma fikrine hiç ısınamadım online diyetten devam ettim bu süreçte. Devlete atanmak bana daha iyi görünüyor)
Yasitiz 3 yıldır hiçbir arkadaşım referanssiz ise girmedi referansı olmayanlarda hala evde oturuyo. Ben kendim bulduğum özel sektör psikolojimi bozacak kadar kötüydü ayrıldım insanlar para için her şeye eyvallah ediyodu kısaca şartlar çok zor Allah yardımcınız olsun üzülmeyin elbet bir kapı açılır

Yasitiz 3 yıldır hiçbir arkadaşım referanssiz ise girmedi referansı olmayanlarda hala evde oturuyo. Ben kendim bulduğum özel sektör psikolojimi bozacak kadar kötüydü ayrıldım insanlar para için her şeye eyvallah ediyodu kısaca şartlar çok zor Allah yardımcınız olsun üzülmeyin elbet bir kapı açılır
Ben de kendi çabamla özel sektörde bulmustum. Aynı dediğiniz gibi oldu bende de. Allah güzel kolay kapılar açsın insallah

Ulaştım canım evlilik harici her çabaladığıma. Nasip olmadığına göre demekki benim için iyi olmayacak diyorum artık. Bu atama üzüldüğüm bir arkadaşım vardı kız uzun boylu incecik güzel bir fiziği olan ve yine alımlı yüzü olan bir kızdı. Hanım hanımcık biri üstelik. Atanamadı ve ne hikmetse uygun bir kısmet çıkmadı diye üzülürdüm. Şükür bu atamada atandı 41 le bile olsa. Otuzuna girmesine az kaldı. Yaşın küçük daha karaları bağlama lütfen

Kamu işçilerine yapılan zamlardan sonra cidden böyle mi oldu yaa. Yani haksızlık. Neden o kadar fazla zam yapıldı ki memurlardan fazla olacak şekilde. Evet işçiler de önemli ama biz o kadar emek verip üniversite okuyoruz. Benim de Sağlık Bakanlığında alabileceğim maaş 17 Bin TL mesela şu an

Sadece maaş sorun değil
Tazminat alabilmeniz için emeklilik yaşına kadar çalışmanız gerek. Emekli maaşı da ayrı olay tazminat miktarı da.
Su an vasıfsız şoförlerin 22 bin arti yemek kurban çocuk ramazan parası ikramiye gibi şeyler ile çalıştığını hatta sözleşmelerinin memur zammı arti yüzde 5 olarak yapıldığını söylesem mesela?
Devlet kadrosu garanti geliyor ama artık kısıtlı bir hapishane gibi. Sgk olayı bambaşka, çalışan emekli dengesi sağlık sektoru vs derken daha iyiyi beklemek çok zor.
Alternatifi araştırın, tek hedefe kilitlenmeyin
Ben öğretmenlik okudum, fakat mezun olacağım yıl tayin ile ilgili Bir düzenleme geldi. Bu beni ömür boyu mutsuz edecek birseydi. Lise kpss ile Çakılı kadro atandım çok mutlu günlerim oldu 21 yaşında atandım 27 yaşında evlenene kdr yedim gezdim ev aldık, sıfırdan eşya aldık. Ztn atama azdı, liselerin durumu ortadaydı.
Su anda da yolun başında kimseye tavsiye etmiyorum. Kuzenim inşaat mühendisi 1 yıl kpss denedi dedim manyakmisin git bir firma bul çalış. Su an ülke ülke geziyor bambaşka biri oldu bize oranın ürünlerini getiriyor. Evlendikten sonra sabit olacakmış. Alternatif araştırın bölümünüz çok guzel

Daha çok gencsın. Ve her şey ıyı olucak. Ofis açmak da çok güzel bence. Ama sen ne istersen öyle olsun. Allah çabayı görür. Sen devam et. Aşk bendede yok

Ulaştım canım evlilik harici her çabaladığıma. Nasip olmadığına göre demekki benim için iyi olmayacak diyorum artık. Bu atama üzüldüğüm bir arkadaşım vardı kız uzun boylu incecik güzel bir fiziği olan ve yine alımlı yüzü olan bir kızdı. Hanım hanımcık biri üstelik. Atanamadı ve ne hikmetse uygun bir kısmet çıkmadı diye üzülürdüm. Şükür bu atamada atandı 41 le bile olsa. Otuzuna girmesine az kaldı. Yaşın küçük daha karaları bağlama lütfen
UMarım güzel şeyler olur benim için de yakın zamanda

4 yıllık okurken o sırada 2 yıllık bölümden atandınız yani. Iyiymis. Nasip işte böyle bir şey. Bazen diyorum is konusunda neden böyle kısmetsizim diye. Havalimanında diyetisyen iş ilanı vardı toplu yemek üretimi konusunda. İlanda yazan numaraya yazdım ilan için yazıyorum diye. Tam CV'mi göndericem karşımdaki kişi kendi de yazdı mesajı aynı anda okuyup "bekliyorum CV'nizi" diye. CVyi attım 1 dk içinde geri dönüş olmadı. Sonra bu iş için araya referans da koydum yine yok. Yani nasıl bir paradoks anlamadım hiç
Beni de özel sektörde kimse almamıştı.kısmetsizlik değil ki bu? Maalesef devlet işi olmayan her iş sakat.keşke kpss puanı daha düşük bir bölüm tercih etseydiniz.sizinki de maşallah 99,9 a falan çılacak yakında.bu puanları da kim aliyor anlamıyorum ya.

Mesleğim bu dünyada en çok değer verdiğim ikinci şey. Severek, yaptığım işe aşık olarak çalışıyorum. Ama işsiz 4 yıl geçirdim. Eşimin iflasıyla aynı dönemde hem de. Umudumu kaybetmedim,bekledim. Pes etmedim. Ama ben özel sektör seviyorum,devlete atanmayı hiç düşünmedim,kpss ve aleste yaptığım derecelere rağmen. Hedefim hep yükselmek. Hep daha fazla yükselmek,daha fazla kazanmak ve saygı görmek. Kendimi kariyerimin zirvesinde görüyorum,yine de daha fazlasını istiyorum diğer yandan. Devlet çalışanı olamam. Sinir olurum. Herkesin hedefi farklı işte.

Siz de vazgeçmeyin,daha çok gençsiniz.

Beni de özel sektörde kimse almamıştı.kısmetsizlik değil ki bu? Maalesef devlet işi olmayan her iş sakat.keşke kpss puanı daha düşük bir bölüm tercih etseydiniz.sizinki de maşallah 99,9 a falan çılacak yakında.bu puanları da kim aliyor anlamıyorum ya.
Diyetisyenler üniversite sınavında yüksek alıp seçiyordu o zamanlar bölümü. O yüksek alanlar KPSSde de yüksek alıp atama puanlarını arttırıyor baya

Bu işler bence biraz kısmet. Ben, insanlar tarafından en garanti görülen bir bölümden mezun oldum. Hemşirelik mezunuyum. Bir yıl Kpss çalışmak istedim, kendim iş aramadım. Eylülde sınava girdim sonra iş aramaya başladım. Atanacak puanın var uzun süre çalışmazsın, deyip beni işe almadılar. Onur derecesi ile mezun oldum bir sürü kongreye katıldım bu arada. En son bir özel hastane çağıracaktı o da depremde ağır hasar aldı. Bu alımda atandım ama pek mutlu da değilim. Tercih dönemi kafam çok karıştı yanlış bir tercih listesi oluşturdum çünkü.
Bunun yanında bir arkadaşım var. Benim yarı puanımı alarak o bölümüne girdi hiç tutmayan bir bölüm. Herkes diyordu ki boşa okuyorsun işsiz kalırsın bu çok saçma bir bölüm. Mezun olması gereken sene 2021'di. İki ders bıraktı birini verdi birini şimdi bile verebilmiş değil. Akademik başarısı yok yani. Kendisini severim ama gerçekleri söylemek gerekirse iki kelimeyi bir araya getirebilen biri değil. Ama 2021 'de direkt bir şirkette işe girdi. O zamanın memur maaşından bir buçuk kat daha fazla alıyordu. Şimdi iki katı falan alıyordur. Ve düşünün yani diploması yok hala. Bazı şeyler böyle yani.

Mesleğim bu dünyada en çok değer verdiğim ikinci şey. Severek, yaptığım işe aşık olarak çalışıyorum. Ama işsiz 4 yıl geçirdim. Eşimin iflasıyla aynı dönemde hem de. Umudumu kaybetmedim,bekledim. Pes etmedim. Ama ben özel sektör seviyorum,devlete atanmayı hiç düşünmedim,kpss ve aleste yaptığım derecelere rağmen. Hedefim hep yükselmek. Hep daha fazla yükselmek,daha fazla kazanmak ve saygı görmek. Kendimi kariyerimin zirvesinde görüyorum,yine de daha fazlasını istiyorum diğer yandan. Devlet çalışanı olamam. Sinir olurum. Herkesin hedefi farklı işte.

Siz de vazgeçmeyin,daha çok gençsiniz.
Ne mezunusunuz?

Back
X