- 28 Kasım 2010
- 42.383
- 140.733
- 798
2006 yılı Tekstil mühendisliği mezunuyumNe mezunusunuz?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
2006 yılı Tekstil mühendisliği mezunuyumNe mezunusunuz?
Evet bazı insanlar iş konusunda çok şanslı. Şu an neden mutsuzsunuz ki ? Mesleğinizi mi sevmiyorsunuzBu işler bence biraz kısmet. Ben, insanlar tarafından en garanti görülen bir bölümden mezun oldum. Hemşirelik mezunuyum. Bir yıl Kpss çalışmak istedim, kendim iş aramadım. Eylülde sınava girdim sonra iş aramaya başladım. Atanacak puanın var uzun süre çalışmazsın, deyip beni işe almadılar. Onur derecesi ile mezun oldum bir sürü kongreye katıldım bu arada. En son bir özel hastane çağıracaktı o da depremde ağır hasar aldı. Bu alımda atandım ama pek mutlu da değilim. Tercih dönemi kafam çok karıştı yanlış bir tercih listesi oluşturdum çünkü.
Bunun yanında bir arkadaşım var. Benim yarı puanımı alarak o bölümüne girdi hiç tutmayan bir bölüm. Herkes diyordu ki boşa okuyorsun işsiz kalırsın bu çok saçma bir bölüm. Mezun olması gereken sene 2021'di. İki ders bıraktı birini verdi birini şimdi bile verebilmiş değil. Akademik başarısı yok yani. Kendisini severim ama gerçekleri söylemek gerekirse iki kelimeyi bir araya getirebilen biri değil. Ama 2021 'de direkt bir şirkette işe girdi. O zamanın memur maaşından bir buçuk kat daha fazla alıyordu. Şimdi iki katı falan alıyordur. Ve düşünün yani diploması yok hala. Bazı şeyler böyle yani.
Evet bazı insanlar iş konusunda çok şanslı. Şu an neden mutsuzsunuz ki ? Mesleğinizi mi sevmiyorsunuz
Ev bulabildiniz mi peki atandığınız şehirdeÜşendim özet geçmeye, burada anlatmıştım.Hep En İstemediğim Şeyler ile Sınav Oluyorum Atandım ama Mutlu Olamıyorum
Eski konularım ile burayı bir hayli meşgul etmiştim. Dönüp baştan sona bir okuduğumda kendi kendime sahte hesap muamelesi yapmak istiyorum. Sadece bir yıl içinde başıma gelmeyen kalmamış. Gerçekten bu kadar şeyi yaşayabildiğime ben bile inanamıyorum. Her neyse, hatırlayanlar olacaktır. İğrenç...www.kadinlarkulubu.com
![]()
Umarım her şey güzel olur. Bir de bu süreç de çabalamayı gerektiriyorDaha çok gencsın. Ve her şey ıyı olucak. Ofis açmak da çok güzel bence. Ama sen ne istersen öyle olsun. Allah çabayı görür. Sen devam et. Aşk bendede yok
Evet kesinlikleBen de uzun süre emek verdikten sonra istediğimden de daha iyi bir sonuca ulaştım. Ama öncesinde çok defa hayal kırıklığı ve zaman kaybı oldu.
Benim kendi hayatımdan öğrendiğim birsey varsa, bir işe çok emek verince ve çok.dua edince o şeye ulaşılabiliyor. Ama.yine de belli bir şeyi aşırı derecede istememek daha iyi. Gerçekten her şeyin hayırlısı olsun ama kimse işsiz de kalmasın. İşsizlik ve emeğin karşılığını alamamak çok zor.
Evet seçenekler hayatı kolaylaştırıyor bir süre sonraBence hayatta birçok seçeneğimiz olmalı biri olmazsa diğeri, mutlaka olur ve sandığımızdan daha çok mutlu edebilir.
İnşallah güzelliklerin devamı gelir. Bende de aynı durgun dönem. Yani son 3-4 yıl birbirinin tekrarıÜniversitede yüksek sıralamam olmasına rağmen o dönemki ülke şartları sebebiyle istediğim bölümü okuyamadım. O motivasyonsuzlukla fakülte sürecini çok uzattım. Bir şekilde kendi alanım olmasa bile çalıştım. Nişanlılık sürecin oldu o da bizim dışımızdaki sebepler yüzünden çok uzadı. Hayatımın bir bölümü olduğum yerde kalmakla geçti. Sonrasında çalıştığım işi bıraktım kpss çalışmam için evlendim senelerce hayalini kurduğum bölümü okumaya başladım pandemi oldu
Nihayetinde kpss olmadı. Bebeğim oldu.
2.üniversiteyi bitirdim ama ilk mesleğim ile ilgili adı sayılır bir özel kurumda işe başladım. İyisiyle kötüsüyle...
Bazen hayatımızın çok durduğu bizi kaygılandırdığı süreçler oluyor.
Hiç geçmeyecek gibi oluyor. Şimdi bakıyorum var be ne çabuk geçti diye... Oysa ki hayatımın 3-4 senesi ne zordu ne çok ağladım ne çok hayal kırıklığına uğradım.
Ama sonu güzelleşmeye başladı inanıyorum daha da güzel olacak.
İnşallah güzelliklerin devamı gelir. Bende de aynı durgun dönem. Yani son 3-4 yıl birbirinin tekrarı
Evet. Umarım güzelliklere açılacak şekilde kırılır döngü. Çünkü artık korkmaya başladım benim icin hayırsız mı diyeDöngüyü kırmak için emek sarf etmek bir de bakış açısını değiştirmekte fayda var.
Olduğumuz yerden hemen gidemiyorsak değiştirere değiştire ilerleyeceğiz.
Bu bölümü bende çok beğeniyorum kızım eğer isterse bu bölümde aecmesini istiyorum iş olanağı fazla özel sektör de ne dersiniz onerirmisiniz2006 yılı Tekstil mühendisliği mezunuyum
Kaygıyı azaltır, hatayı azaltır, evrene farkında olmadan stres ve olumsuz enerjiler göndermemiş oluruz. Panik, üzüntü, stres insana zarar veriyor yıpratıyorEvet seçenekler hayatı kolaylaştırıyor bir süre sonra
Yeni mezunlar için çok ışık yok açıkçası.Bu bölümü bende çok beğeniyorum kızım eğer isterse bu bölümde aecmesini istiyorum iş olanağı fazla özel sektör de ne dersiniz onerirmisiniz
Evet. Olumsuz enerjilerle girilen çıkmazdan çıkarıyor insanıKaygıyı azaltır, hatayı azaltır, evrene farkında olmadan stres ve olumsuz enerjiler göndermemiş oluruz. Panik, üzüntü, stres insana zarar veriyor yıpratıyor
24 çok güzel bir yaş geç kalmadiniz merak etmeyin. Pandemiye de denk gelmişsiniz bir dönem zaten. Kendinize zaman tanıyın. Bence de en mantiklısi atanmak bu kez olur inş.Bu aralar biraz motivasyonsuzluk yaşıyorum. Özel sektörde iş bulamadım. 3. kez KPSSye hazırlanıyorum. Yani kariyer konusunda çabalıyorum ama sonuç ne olacak çok belirsiz. Kendi bölümüm lisans. Ek olarak bir lisans daha okumaya başladım açıköğretimden. 24 yaşındayım.3 yıldır mezun oldum. Bu süreçte gereken çabayı gösterdim iş bulabilmek için olmadı.Nasıl bir kısmetsizlik gerçekten anlamadım. Maddi anlamda sorun yaşamıyorum ailem destekliyor beni bu süreçte ama sanki bir şeylere çok geç kalmış gibi hissediyorum.Aşk hayatım da yok zaten.Yani öyle bir şeyler için çabalıyorum ama 4 yıldır aynı çizgi değişmedi. Hayatta verdiğiniz emeklerin sonunda sonuca ulaşabildiniz mi? Biraz motivasyona ihtiyacım var galiba (Diyetisyenim, ikinci okumaya başladığım bölüm lisans çocuk gelişimi, ofis açma fikrine hiç ısınamadım online diyetten devam ettim bu süreçte. Devlete atanmak bana daha iyi görünüyor)