Popüler Konu Verimli Rutin

Öncelikle hoş geldiniz
Ben kahvaltı ve akşam yemeğinin ailecek yenmesini önemsiyorum. Ayrıca midesine ilk giren şeyler benim kontrolümde olaun istiyorum. Yarım saat geç kalkılıyor ama o kahvaltı beraber yapılıyor bizde de.

Ben sinir olduğum insana uzun uzun bakarak hangi yaşanmışlıklar onu bu hale getirmiş olabilir diye düşünüyorum. Kendimce okuduğum pedagoji kitaplarından yanıtlar buluyorum. Sonra o insana olan olumsuz duygularım azalmaya başlıyor. Sanırım karşımdakinin derdini anlamak ve ona artık kusurlarından ötürü hoşgörülü yaklaşmaya başlamak noktasına geliyorum.

Bir de “Ben ne yapmamalıyım ki evladım bu insana benzemesin” diye soruyorum kendime. Bu da annelik görevi kapsamında:)

Çok bişey yok aslında yaaaa. Birer poşet ancak vardır
Önerinizi değerlendireceğim. Ama önce hazmetmem gerek:))))
Başka hiç bir işinizin olmadığı geniş bir zamanda o poşeti alıp, yalnız başınıza bir odaya çekilmeli ve içindekileri tek tek elinize alarak size nasış hissettirdiğine, neleri hatırlattığına odaklanmalısınız. Hüzün, öfke, kalp kırıklığı hissettirenleri göndermeli, yüzünüzde gülümseme yaratan anıları aklınıza getirenleri ise alıp evinize götürmelisiniz. Bir anı kutusu oluşturup, bu eşyaları o kutuya kaldırmalısınız.

Zihinsel ve duygusal yüktür hepsi.

Bazı eşyalara neden tutunduğunı kendine sormalısınız ve yanıt alma konusunda ısrarlı olmalısın zira iç sesin bir süre sonra yanıtlıyor seni.
Bebek kitapları var kumaş, içinde farklı dokudaki kumaşlar var. Düğmesine basınca şarkı çalıyor falan. Bir de kenarı dişlik şeklinde olan kitaplar var ki çok mantıklı. İlk etapta kitapları yemeye çalışıyorlar sürekli:)
Kahvaltıda ve yemeklerin yanında ekmek yerine 1 avuç tuzsuz ve kavrulmamış kuruyemiş tüketmeye çalış. Böylece hem kan şekerin dengede kalır hem de seni tok tutar.

Öneriler için çok teşekkürler
Zerdeçal, zencefil ve karabiber üçlüsünün bir ölçüsü var mı? Bir de taze zencefil sürekli bulunan birşey mi? Ben hep kurusuna denk geliyorum da

Bugün İpek Hanım’ın 2. ay aşıları vardı. Sabahtan sağlık ocağına götürdüm. Biraz huysuz ve bitkin şimdi. Umarım hafta sonu ateşi çıkmaz. Neden karma, verem ve pnomökok aşılarını aynı anda yaparlar da çocuğu perişan ederler bilen var mı?

Pazar günü yine Ela’nın bir arkadaşının doğum gününe davetliyiz Sağlık ocağından çıktıktan sonra eve yakın fakat bir o kadar da pahalı bir çocuk mağazasından doğumgünü çocuğuna ve Ela’ya aynı elbiseyi aldım, zira hediye aldığımız şey kızımda olmazsa evde çok büyük arıza çıkıyor ekstra olarak doğum günü sırasında çocukların hediyelerine el koymaya çalışma girişimleri de oluyorBen bu konuda pes ettim. Aklı biraz daha erene kadar hediyelerin aynısından almaya devam edeceğim. Benim hayatımdaki en büyük minimalist ve düşmanı Ela ve onun yardakçısı kreş arkadaşları

Bizimkileri cinsiyet farklı ama huylar aynı
Bizde aynı hediyeden almazsak hani benim hediyem deyip ortalığı yıkıyor.
Bende alıyorum

Hatta her doğumgününü de kendi doğumgünü ilan ediyor.
İkna da olmuyor

Zerdeçal, zencefil ve karabiber üçlüsünün bir ölçüsü var mı? Bir de taze zencefil sürekli bulunan birşey mi? Ben hep kurusuna denk geliyorum da
Bunların toz halde baharatlar olduğunu yazmamışım.
Yetişkinler için toz zencefilin günlük en fazla alınabileceği miktar 1 tatlı kaşığıdır.
Toz zerdeçalde ise miktar 1 yemek kaşığıdır. Karabiberin bu karışımdaki amacı zerdeçalın vücut tarafından alımını sağlamak. Karabiber olmadan malesef %80 oranında emilemiyor diye biliyorum.

Maksimum dozları göz önünde bulundurarak çocuğun reddetmeyeceği lezzeti ayarlamak anneye düşüyor.
1 fırın tepsisi dolu yemeğe ilk aşamada 2 çay kaşığı zencefil, yarım çay kaşığı zerdeçal , çeyrek çay kaşığı karabiber eklemenizi , çocuğa acı gelirse kara biberi azaltmanızı, renginde problem olmayacaksa zerdeçalı arttırmanızı öneririrm.

Balın içine veya sütün içine zencefil ekleyeyim derseniz inanın tırnak ucu kadar bile yedirebilseniz fayda ediyor.
1 bardak sütün içinde belli olmuyor. Tat konusunda cok hassas davranan olursa bir türk kahvesi fincanına en fazla yarım çay kaşığı zencefil ekliyorum, yanına 1 su bardağı su getiriyorum şurup içer gibi zencefilli süt içiliyor ardından bolca su.

Umarım arka arkaya 2-3 gün zencefil kullanabiliriniz diyorum yoksa fayda edeceğine kesin gözüyle bakıyorum. Malesef bakıcının eline ateşi çıkmış çocuk bırakmaya cesaret edemediğimiz için biz çalışan kadınlar hemen ilaç başlayalım da iyileşsin diye düşünüyoruz. 2 Gün kadar ateşini takip etmemiz gerekiyor ve bakıcının yükü biraz artıyor. Ben ağrı kesici -ateş düsürücü ilaç kullanıyorum bunu dahi yapmayan anneler var , henüz o aşamada değilim.

Bu güzel topiği açtığın ve paylaşımlarını devam ettirdiğin için ben teşekkür ederim

aynı durumdayız. benim de rüyalarımın "ev" kısımları hep orada geçiyor...

teşekkür ederim. bu yöntemi denedim ve cevap aldım sanırım:) çocukluğumdaki kadar hiç bir zaman mutlu olamayacağımı, ileride kendi çocuklarıma da bu hatıralarla mutlu olma dersleri vereceğimi zan(!)nediyorum galiba:)
gerçekten çocukluk bambaşka bir dönem ve hiç bir zaman o kadar mutlu olamayacağımız da bir gerçek. tamamen yargısız, bilinçsiz, içimize yerleştirilmiş pozitif (ki negatif olanlar bile katkısız) saf duygularla hareket edebilmek yetişkin olunca çok zor...
sanırım çocukluğuma indim:) kendimi terapistte gibi hissettim bir an:))

Peynir ben de seviyorum ve hayatımdan çıkartmayı düşünmem ancak ne zaman aüt içsem midem rahatsızlanıyor.
laktoz yada kazein intoleransı olabilir. alternatif badem sütü deneyebilirsin istersen...
peynirin mantari hastalıklar ve migreni tetiklediği ve ilerlettiği yönünde ciddi araştırmalar var. bir çok uzman artık onu süt ürünü değil de et gibi değerlendiriyor artık. ben de vazgeçmek istemiyorum ama
son günlerde kan gruplarına göre beslenmeyi inceliyorum. her kan grubunun farklı enzimleri olduğu noktasından hareket eden bir beslenme yaklaşımı. incelenmesini tavsiye ederim...

elecda süt seviyor ve vazgeçmek istemiyorsan laktozsuz olanlarından tüketebilirsin. Tadı daha şekerli gibi gelebilir :) içinde parçalanmış laktaz enzimi oluyor. Ben 20 yaşından sonra laktoz intoleransı geliştirdiğim için bunu içiyorum.
Uht tabi malesef ama sütü çok seviyorum napiyim

hayatta o kadar değişik insanlarla karşılaştım ki, artık insanoğlunun yapacağı şeyler beni şaşırtmıyor. normallik sınırlarım genişledi:)
pedagoji çok yararlı bir ilim... insanın o en minik bireysel zamanlarından geleceğe akması söz konusu... bu bilinç bende de oluştu. özellikle insanların ne tür davranabileceğini öngörüp kendimi ona göre ayarlıyorum:) birilerine bilinçli zarar vermek yapabileceğim birşey değil ama bunu yapabilecek insanlardan da korunmak, sevdiklerimizi korumak gerekiyor.
ben de olaya "insan" gözüyle bakıyorum. aynı etkiler, aynı tepkileri, aynı nedenler, aynı sonuçları doğurur. insanların yaşadıkları da kendi davranışlarını ortaya çıkarıyor. aynı şeyleri ben yaşasaydım aynı davranışları ben de yapabilirdim diyorum bazen. yalnız bir merhamet duygusunun yoksunluğu beni çok yıpratıyor; kendime karşı değil de, ülkemiz ve dünyada yapılan vahşetler, haberleri gördükçe kanım donuyor. bunun tamamen bir tercih meselesi olduğunu düşünüyorum. merhametli olmak yada olmamak.

Bebek kitapları denilince aklıma bir kitap geldi.
Oğlum ile ikizler arasında 2,5 yaş var ve kırtasiyedeki 1 tl lik kitap sepetinden aldığım bir kitap oğlumu yeni kardeşe hazırlamada faydalı oldu. Kitabın ismi PANDA PANDİ :) Kardeşe veya yeğen gibi küçük bir bebeğe çocuğunu hazırlamak isteyenlere tavsiye ederim.

Pandinin annesi bir sabah babası ile el sallayarak gidiyorlar ve küçük bir misafir geleceğiniz söylüyorlar, hazırlıklar, ilk eve geliş. Tabi ben kitabı ilk okumadan sonra defalarca değiştirerek anlattığım , gelen misafirleri bir değil 2 yaptığım bazen iki misafire yaramazlık yaptırdıgım (kısaca ballandıra ballandıra anlattığm) için günlerce okuduk bu kitabı. Küçük yaşlarda kıskançlık problemi yaşamadım, şimdi yaşıyoruz, sanırım büyümüş panda masalları anlatmayı ihmal ettim

Sabah programlarından birinde bir psikoloğun çocuklukta ve yaşamın her evresinde yetişkinlerin de 5 yılda bir okumasını tavsiye ettiği 4 kitap ismini not ettim ve internetten satın aldım.

Size de isimlerini vereyim.
-Alice harikalar diyarında (Bu yol nereye çıkar? -Sen nereye gitmek istersen oraya, ne kadar bir güzel mesaj değil mi? Oysa çizgifilmini izlerken ne çok sıkılmıştım. )
-Küçük Prens (hayal kurmaya devam edelim, hayallerimizdir mutluuğu getiren )
-Roninson Crusoe (Bir adada tek başına yaşayabilen tek başına mutlu olabilen biri, küçükken okumadım şimdi okuyacağım)
-Momo /yazarı Mİchael Ende( Bu da şehir hayatında yokluk içerisinde tek başına mutlu olmayı başarabilen bir kız çocuğunun hikayesi)

Aldım ama henüz elimdeki kitaplar bitmediği için okuyamadım.

Bu kadar detaylı anlattığınız için çok teşekkür ederim. Emeğinize sağlık

Ben merhamet görmemiş insanların merhametsiz olduğunu düşünüyorum. İnsan çocukken maruz kaldığı şeye dönüşüyor.

Momo benim okuduğum en iyi kitaplardan biri, kesinlikle tavsiye ederim. Çocuk kitabı gibi görünmekle beraber aslında yetişkin kitabı bence.

Küçük prensin Cemal Süreyya ve Tomris Uyar tarafından yapılmış olan çevirisini seviyorum.

İnceleyeceğim, öneri için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…