Rica ederim canımbenim kafamın içi de evimde hayatımda hep dağınık hep karmaşıktı. sadeleşmeye önce kendimden başladım. düşüncelerimi sadeleştirdim.
sonra bedenimi hafiflettim (şimdi hamilelikten ağırlaşıyorum ama olsun mazeretim var).
oğlum doğunca mecburen yavaşladım ve sayesinde kendimi yeniden büyütme fırsatı buldum.
ortaokulda moda olan bahçıvan pantolonum dolaplardan çıkınca kendime bir dur dedim ve tüm giymediğim geçmişten gelen ne varsa elden çıkardım.
o zamanki şartlarda çılgınlar gibi çeyiz alacak durumum yoktu şimdi iyi ki diyorum. evimde eşyalarım az ve öz.
elecda sayesinde iki çocuklu hayata geçmeden rutinler oluşturmayı başardım. evimin kontrolünü elime aldım bir teşekkür de benden elecdaya
Tamamen aynı fikirdeyim. Özellikle sosyal medya anneleri kesinlikle insanda yetersizlik duygusu oluşturuyor.elecda bagirmayan anneler?
9 yilda 3 cocuk sahibi anne olarak deneyimlerimden yola cikarak fikir beyan edecegim.
2 evladimin 2 yas aradi var, ikiz gibi buyuttum. Hem depresyonun dibini gordum, hem kendi gucumu. Onlar beni daha cok buyuttu.
Sanal alem, insana yetersizlik hissinden baska bir sey katmiyor.
Vardigim sonuc tek kelime: DENGE
Annelikte, minimalizmde, yemekte, alusveriste, sporda, duygularda, insan iliskilerinde .Bu liste uzayip gider.
Sahsi gozlemim; toplum olarak herseyi abartiyoruz... Her seyi kararinda yapsak rahata erecegiz.
katılmamak mümkün mü zaten bütün duygularıyla çok kanlı canlı yaşayan bir tipim benim bebekler de farklı değil doğal olarak :)Selamlar,
Severek okuduğum, Sade kitabının yazarlarından Ege Erim’in bloğu “Japon Kedi’de bağırmayan annelik ile ilgili yazının linkini aşağıya kopyalıyorum. Ben yazıyı çok beğendim ve yazdıklarına katılıyorum. Bakalım siz ne düşüneceksiniz?
http://japonkedi.com/bagirmayan-anne-olmak/
Merhaba,Merhaba arkadaşlar hayranlıkla okuyorum yazılarınızı,elecda düzenine bayıldım, tam aradığım sayfaymış gerçekten ben de çalışıyorum ,1yaşında kızım var, hem iş hem çocuk hem ev işi hem çalışmam gereken işler hem de kitap okumak istiyorum bir türlü yetemiyorum kendime
Aslında işten gelince bakıcı çıkana kadar bir saat vaktim oluyor ve akşam kızım erken uyuyor sonrasında vaktim var ama hiç verimli değerlendiremiyoruz sosyal medyada boş boş geçiriyorum hep zamanımınasıl bir tavsiye verebilirsiniz bu bağımlılıktan kurtulmam için?
Ayrıca her ay bir konu belirleyip o konuda kendimi geliştirmek istiyorum düzen/temizlik/minimalizm/ dini sohbetler/ Arapça/ kişisel gelişim vs çok yönlü bir gelişim
İzlenmesi gereken Videolar ve okunması gereken kitap önerilerinize açığım :)
buraya takip ediyorum en sevdiğim topik burasi
ben buraya takip ettiğimden yana hayatımı düzene sokmayı öğrendim.. adim adim buraya baktığımda ne yapmam gerektiği düşünüyorum..
çalışan bir birey olarak yapabildiğim kadar olumlu düşünmeye başladim olumlu düşündükçe etrafima ışık saçıyor bölece çok mutlu oluyorum.
inanki senin sayende ayakta olmaya başarabiliyorum Teşekkürler elecda
bu videoyu izledim şimdiye kadar izlediğim en yararlı en fikir verici bullet journal videosuTavsiye Video
Aslı Kınık-13 Farklı Bullet Journal Sayfa Fikri
hakikatten değil mi? Aklın yolu bir ; hastalık derecesinde planlı ve düzenli diye düşündüğüm yaaa ben öyle olamam dediğim pratik-hamarat-akıllı kadınlar aslında bilmeden bu yöntemi uyguluyor.Haftalık yemek planı yapın diye kimseden duymamıştım. Ama ben yazılı olarak yapıyordum. Yoksa kafam sürekli ne yemek yapıcam derdiyle dolu oluyordu. Yazılı yemek planı yapmaya başladıktan sonra kimseye diyememiştim. Utanıyordum çünkü. İnsanlar deli mi bu diyecek diye korkuyordum. Sonra burayı keşfettim. Baktım benim gibi insanlar da varmış. Rahatladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?