ALIŞVERİŞ YAPMADIĞIM YIL-Ocak Ayı Değerlendirmesi
1 Ocak itibariyle alışveriş diyetine başladım. Ocak ayı değerlendirmesini, deney öncesi hazırlamış olduğum zorunlu alımlar, onaylı liste ve alınmayacaklar listesi üzerinden değerlendirmek istiyorum.
ZORUNLU ALIMLAR LİSTESİ
- Gıda Malzemeleri
- Market alışverişi
- Hediyeler
- Eczane
- Ulaşım
Gıda ve market alışverişi yaptım. Kızımın arkadaşının doğum günü vardı. Ona hediye aldım. Eczane ve ulaşım harcamam olmadı. Ancak mutfaktaki sıvı sabunluk kırıldı ve onun yerine yenisini almam gerekti. Dolayısıyla listeye
“Kırılan ve İhtiyaç Duyulan Eşyalar” maddesini ekliyorum. Ela’nın evdeki boya malzemelerini de İpek kırdığı için ona yeni boya seti aldım. Bu satın almayı da aynı kategoriye ekleyebilirim.
ONAYLI ALIŞVERİŞ LİSTESİ
- Yazlık iki takım pijama
- Ela kostüm ve doğum günü malzemeleri ( Doğum gününde)
- Kozmetik Malzemeleri ( Eldeki ürün bitince 1 adet alım yapılacak)
- Bakım Malzemeleri (Eldeki ürün bitince 1 adet alım yapılacak)
Bu listeden aldığım hiçbir şey olmadı. Ekleme yapacağım bir madde yok.
ALINMAYACAKLAR
- Kıyafet
- Ayakkabı
- İç Giyim
- Aksesuar
- İlave Makyaj Malzemesi
- İlave bakım malzemesi
- Kitap ve Kırtasiye Malzemeleri
- Oyuncak
- Dekoratif obje
- Ev tekstili ürünleri
Bu listeden yaptığım herhangi bir satın alım olmadı. Ancak 7. Maddeyi sadece kitap olarak güncelleyip, kırtasiyeyi “Biten veya Alımı Zorunlu Olan Kırtasiye Malzemeleri” olarak değiştireceğim. Kırtasiye malzemelerine zaafım var. Bunun önüne geçmek için kırtasiye malzemelerini "Alınmayacaklar" listesine eklemiştir. Ancak, okulların açılmasıyla beraber Ela'nın kırtasiye ihtiyaçları ortaya çıkacak. Sadece alımı zorunlu olanları alacağım ve yedekleme yapmayacağım.
Sonuç olarak, Ocak ayında kendi koyduğum kurallara uygun alışveriş yaptım. Dijital minimalizm deneyi ile de reklamlardan uzak kaldığım için, tahmin ettiğim kadar zorlanmadım. Alışveriş yapmama kararı veren arkdaşlar sizde durum nedir, paylaşabilirseniz çok sevinirim.