Popüler Konu Verimli Rutin

Bu haftanın menüsünü de yazayım:)

Pazartesi: Mercimek Çorbası-Fırında Karnabahar Graten
Salı: Mantarlı Et Sote-Şehriye Pilavı
Çarşamba: Tarhana Çorbası-Barbunya
Perşembe: Yeşil Mercimek Yemeği-Bulgur Pilavı
Cuma: Yoğurtlu Çorba-Karışık Kuru Dolma
Cumartesi: İçli Köfte-Salçalı Makarna
Pazar: Kalan Yemekler

ALIŞVERİŞ YAPMADIĞIM YIL-Ocak Ayı Değerlendirmesi

1 Ocak itibariyle alışveriş diyetine başladım. Ocak ayı değerlendirmesini, deney öncesi hazırlamış olduğum zorunlu alımlar, onaylı liste ve alınmayacaklar listesi üzerinden değerlendirmek istiyorum.

ZORUNLU ALIMLAR LİSTESİ
  • Gıda Malzemeleri
  • Market alışverişi
  • Hediyeler
  • Eczane
  • Ulaşım
Gıda ve market alışverişi yaptım. Kızımın arkadaşının doğum günü vardı. Ona hediye aldım. Eczane ve ulaşım harcamam olmadı. Ancak mutfaktaki sıvı sabunluk kırıldı ve onun yerine yenisini almam gerekti. Dolayısıyla listeye “Kırılan ve İhtiyaç Duyulan Eşyalar” maddesini ekliyorum. Ela’nın evdeki boya malzemelerini de İpek kırdığı için ona yeni boya seti aldım. Bu satın almayı da aynı kategoriye ekleyebilirim.

ONAYLI ALIŞVERİŞ LİSTESİ
  • Yazlık iki takım pijama
  • Ela kostüm ve doğum günü malzemeleri ( Doğum gününde)
  • Kozmetik Malzemeleri ( Eldeki ürün bitince 1 adet alım yapılacak)
  • Bakım Malzemeleri (Eldeki ürün bitince 1 adet alım yapılacak)
Bu listeden aldığım hiçbir şey olmadı. Ekleme yapacağım bir madde yok.

ALINMAYACAKLAR
  1. Kıyafet
  2. Ayakkabı
  3. İç Giyim
  4. Aksesuar
  5. İlave Makyaj Malzemesi
  6. İlave bakım malzemesi
  7. Kitap ve Kırtasiye Malzemeleri
  8. Oyuncak
  9. Dekoratif obje
  10. Ev tekstili ürünleri
Bu listeden yaptığım herhangi bir satın alım olmadı. Ancak 7. Maddeyi sadece kitap olarak güncelleyip, kırtasiyeyi “Biten veya Alımı Zorunlu Olan Kırtasiye Malzemeleri” olarak değiştireceğim. Kırtasiye malzemelerine zaafım var. Bunun önüne geçmek için kırtasiye malzemelerini "Alınmayacaklar" listesine eklemiştir. Ancak, okulların açılmasıyla beraber Ela'nın kırtasiye ihtiyaçları ortaya çıkacak. Sadece alımı zorunlu olanları alacağım ve yedekleme yapmayacağım.

Sonuç olarak, Ocak ayında kendi koyduğum kurallara uygun alışveriş yaptım. Dijital minimalizm deneyi ile de reklamlardan uzak kaldığım için, tahmin ettiğim kadar zorlanmadım. Alışveriş yapmama kararı veren arkdaşlar sizde durum nedir, paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Ben de seninle alışveriş diyetine başlamıştım hemen bir değerlendirme yapayım :
1 . Zorunlu alışveriş listesinde hediye dışındakiler aynı yani geçen ay herhangi bir hediye almadım, dikkatli harcama yaptığım bir aydı.
2. Onaylı alışveriş listemde sadece iç çamaşırı ve pijama takımı vardı. İkisini de erteledim bu kış elimdekileri eskitp evden yollayacağım yaz için iki takım alabilirim ihtiyacım var.
Özetle Ocak ayında sadece siyah kurtarıcı bi kazak aldım çünkü elimdeki siyahlar yıprandı, onlar evden gönderildi. Bu ay zorunlu harcamalar dışında bişey almadık. Hastane-eczane masrafımız oldu baya ekstra diğer herşeyde çok tasarruflu davrandım ve hedefimi gerçekleştrdim:)

Ben de seninle alışveriş diyetine başlamıştım hemen bir değerlendirme yapayım :
1 . Zorunlu alışveriş listesinde hediye dışındakiler aynı yani geçen ay herhangi bir hediye almadım, dikkatli harcama yaptığım bir aydı.
2. Onaylı alışveriş listemde sadece iç çamaşırı ve pijama takımı vardı. İkisini de erteledim bu kış elimdekileri eskitp evden yollayacağım yaz için iki takım alabilirim ihtiyacım var.
Özetle Ocak ayında sadece siyah kurtarıcı bi kazak aldım çünkü elimdeki siyahlar yıprandı, onlar evden gönderildi. Bu ay zorunlu harcamalar dışında bişey almadık. Hastane-eczane masrafımız oldu baya ekstra diğer herşeyde çok tasarruflu davrandım ve hedefimi gerçekleştrdim:)
Seni çok tebrik ediyorum :KK54:

elecda elecda sana bir şey sormak istiyorum, evinde misafir ve günlük oturma odası ayrımı var mı :) yoktur diye tahmin ediyorum ama neden yok veya fikrin nedir bana kısa bir değerlendirme mesajı yazabilir misin, teşekkür ederim şimdiden
Tahmin ettiğin gibi öyle bir ayrım yok:) Aslında yer yatağı, misafir yorganı ve nevresim takımı haricinde misafire özel bir alan ya da eşya yok evimde.
Salon evin en büyük ve eşya olarak en fazla masrafın yapıldığı yer. Sadece misafir için o alanı bekletmek, günlük hayatı oturma odasında geçirmek bana garip geliyor. Sadece salonda ısınma problemi vardır, kış için daha iyi ısınan bir odaya geçilir onu anlarım.

Tahmin ettiğin gibi öyle bir ayrım yok:) Aslında yer yatağı, misafir yorganı ve nevresim takımı haricinde misafire özel bir alan ya da eşya yok evimde.
Salon evin en büyük ve eşya olarak en fazla masrafın yapıldığı yer. Sadece misafir için o alanı bekletmek, günlük hayatı oturma odasında geçirmek bana garip geliyor. Sadece salonda ısınma problemi vardır, kış için daha iyi ısınan bir odaya geçilir onu anlarım.
Cevabın için çok teşekkür ederim, ben de şuan böyle bir ayrım var 🙄ve evimde yeni düzenlemeler yapıyorum fikrini almak istedim ♥️

İpek Hanım Çiftliği Ankara'da evime çok yakın bir yerde dükkan açtı. Benim için çok iyi oldu hem kargo derdinden kurtuldum hem de artık seçerek alışveriş yapabiliyorum.

Ocak ayı boyunca Cumartesi sabahları Ela ile dükkana gittik. Alışveriş listesini ona verdim. Sebzeleri, meyveleri tanıma ve seçme konusunda mini bir eğitim gibi de oldu. Sonrasında da markete uğrayıp, eksikleri aldık.

Geçtiğimiz cumartesi, Ocak ayından farklı olarak Market ve Kasap ihtiyaç listelerini aylık olarak hazırlayıp, alışveriş yaptım. Dolayısıya Şubat ayında, Cumartesi günleri sadece çiftlik alışverişi olarak devam edeceğiz. Bugün de aylık ceviz ve biten bakım ürünlerinin siparişini internetten verdim. An itibariyle ihtiyacımız olan hiçbir şey kalmadı gibi görünüyor.

Elecdam cevizi nerden sipariş ettin?
İhtiyacımız var bizim de bitti.
Ayrıca alışveriş yapmaman harika olmuş. Temkinli ve tedbirli birisin , kararlarına dirayetli olman takdir edilesi hayran olunası

Bu ay sağlık ve gıda haricinde ben de alışveriş yapmamışım, ancak geçen aylarda kızıma yapmış olduğum harcamaların taksitleri devam ediyor.
Taksit olayını hayatımdan çıkaramıyorum. Hele Türk lirası bu kadar hızlı değer kaybederken. 5 ay sonra 300 lira eskisi kadar can yakmayacak :)
Ev sahibimiz evi satacağı için ev bakma aşamasındayız. Yeni bir eve geçerken toplu halde bir sadeleşme sürecine gireceğiz umarım.
Bu ay 1 maaş ikramiye alacağız. Eşimin vergi borcu ve taşınma masraflarını çıkarır diye tahmin ediyorum.

Merhaba, elecda elecda tekrar yazmaya başlamışsın :) paylaşımlarını özlemişim. Yeni yıla girerken ben de tüm bir yıl için olmasa da önümüzdeki birkaç ay için alışverişsizlik kararı almıştım, ihtiyaç dışı almamak diyelim. Bir iki parça ile bu kararımı deldim maalesef. Büyük miktarlar değil fakat kararı esnetmiş olmak hoşuma gitmedi önümüzdeki ay daha dikkat edeceğim. Ben kredi kartı kullanımından vazgeçemiyorum, bu yönde bir iradem de yok zaten. Eşimin ve benim 1er adet kartı var. Kontrolsuz kullandığımızı düşünmüyorum. Yalnız bu ay ilk defa ödemleri 5000 i geçecek gibi. Bugün şöyle bir inceleme yaptım ki araba cidden çok maliyetli. Yaklaşık 1000tl vergisi, kaskosu, lastiğini içeren aylık taksidi var. 800-900 de yakıt masrafı. Fakat vazgeçebileceğimiz bir şey değil. Onun dışında bu ay kızların ikisi de hasta idi, zor günler geçirdik ve yaklaşık 1000 tl kadar sağlık harcamamız oldu. Onun dışında gıda, market, kitap ve giyim alışverişlerini de karttan yapıyoruz. Geçen ay kitap masrafımda çok olmuş bu ay kitap ve giyim alışverişi yapmayı planlamıyorum. KIzlar için okul öncesi 1000 kitap projemizden bahsetmiştim. Şuan elimizde her birini en az 5-6 defa okuduğumuz 142 kitapları var. Sanırım bu miktar ile bir süre daha idare edebiliriz.
Özetle, alışverişsizlik bakımından Ocak ayı istediğim gibi geçmedi fakat pes etmek yok şubat ayı için kararımı yineliyorum :)

Bu haftanın menüsünü de yazayım:)

Pazartesi: Mercimek Çorbası-Fırında Karnabahar Graten
Salı: Mantarlı Et Sote-Şehriye Pilavı
Çarşamba: Tarhana Çorbası-Barbunya
Perşembe: Yeşil Mercimek Yemeği-Bulgur Pilavı
Cuma: Yoğurtlu Çorba-Karışık Kuru Dolma
Cumartesi: İçli Köfte-Salçalı Makarna
Pazar: Kalan Yemekler
Normal de ben de pazardan yemek listesi yapıyorum, özellikle kızların okul menüsüne dikkat ederek. Fakat dün eşim yanlışlıkla derin dondurucunun fişini çekmiş :( Evi bi geldim ki, sebzelerde çözülmeler var. Kurtarabildiklerimi buzdolabının buzluk kısmına aldım (Etler taş gibi idi, et suyum, bezelyeler sağlamdı) Peşinden dondurucudaki mantıyı nohutlu mantı çorbası yaptım. Yaprak sarması vardı onu pişirdim. Bamya vardı onu biraz kıyma ile pişirdim. Haşlanmış yeşil mercimeğim vardı onu da biraz nohut ve semizotu ile yemek yapıp sıcak kavanozladım. vişneden meyve suyu yaptım, koçan halinde mısır vardı onu haşladım. Normal de yemekleri günlük taze yapıp yemeği seviyorum fakat ziyan olmaması için bu haftayı böyle geçireceğiz. Değerlendiremediğim bir kaç parça şeyi de atmak zorunda kaldım maalesef. Bu haftanın yemek listesi eldekiler ile idare etmek üzerine oldu, buna da şükür :)

Merhaba, elecda elecda tekrar yazmaya başlamışsın :) paylaşımlarını özlemişim. Yeni yıla girerken ben de tüm bir yıl için olmasa da önümüzdeki birkaç ay için alışverişsizlik kararı almıştım, ihtiyaç dışı almamak diyelim. Bir iki parça ile bu kararımı deldim maalesef. Büyük miktarlar değil fakat kararı esnetmiş olmak hoşuma gitmedi önümüzdeki ay daha dikkat edeceğim. Ben kredi kartı kullanımından vazgeçemiyorum, bu yönde bir iradem de yok zaten. Eşimin ve benim 1er adet kartı var. Kontrolsuz kullandığımızı düşünmüyorum. Yalnız bu ay ilk defa ödemleri 5000 i geçecek gibi. Bugün şöyle bir inceleme yaptım ki araba cidden çok maliyetli. Yaklaşık 1000tl vergisi, kaskosu, lastiğini içeren aylık taksidi var. 800-900 de yakıt masrafı. Fakat vazgeçebileceğimiz bir şey değil. Onun dışında bu ay kızların ikisi de hasta idi, zor günler geçirdik ve yaklaşık 1000 tl kadar sağlık harcamamız oldu. Onun dışında gıda, market, kitap ve giyim alışverişlerini de karttan yapıyoruz. Geçen ay kitap masrafımda çok olmuş bu ay kitap ve giyim alışverişi yapmayı planlamıyorum. KIzlar için okul öncesi 1000 kitap projemizden bahsetmiştim. Şuan elimizde her birini en az 5-6 defa okuduğumuz 142 kitapları var. Sanırım bu miktar ile bir süre daha idare edebiliriz.
Özetle, alışverişsizlik bakımından Ocak ayı istediğim gibi geçmedi fakat pes etmek yok şubat ayı için kararımı yineliyorum :)
Okulöncesi 1000 kitap “ i biz de çok sevdik ; ve şu an 79. Kitabımızdayız. Defalarca okumaları saymıyorum, Liste yapıyorum artık.
Kütüphaneden çok faydalanıyoruz biz. 15 günde bir benim ve oğlum adına toplamda 6 kitap alıyoruz, ücretsiz olması ve birçok kitabı inceleme fırsatı vermesi açısından kütüphaneler çok verimli.
Çok sevdiğimiz kitap olursa da satın alıyoruz.
Kitaplardan çok şey öğrendik öğreniyoruz:
İyi ki kitaplar var

Normal de ben de pazardan yemek listesi yapıyorum, özellikle kızların okul menüsüne dikkat ederek. Fakat dün eşim yanlışlıkla derin dondurucunun fişini çekmiş :KK43: Evi bi geldim ki, sebzelerde çözülmeler var. Kurtarabildiklerimi buzdolabının buzluk kısmına aldım (Etler taş gibi idi, et suyum, bezelyeler sağlamdı) Peşinden dondurucudaki mantıyı nohutlu mantı çorbası yaptım. Yaprak sarması vardı onu pişirdim. Bamya vardı onu biraz kıyma ile pişirdim. Haşlanmış yeşil mercimeğim vardı onu da biraz nohut ve semizotu ile yemek yapıp sıcak kavanozladım. vişneden meyve suyu yaptım, koçan halinde mısır vardı onu haşladım. Normal de yemekleri günlük taze yapıp yemeği seviyorum fakat ziyan olmaması için bu haftayı böyle geçireceğiz. Değerlendiremediğim bir kaç parça şeyi de atmak zorunda kaldım maalesef. Bu haftanın yemek listesi eldekiler ile idare etmek üzerine oldu, buna da şükür :)

Ne güzel yine degerlendirmissiniz masallah😄 bu yorum sayesinde bana da bu haftaliik yemek menüsü fikri oldu😄😄😄

Okulöncesi 1000 kitap “ i biz de çok sevdik ; ve şu an 79. Kitabımızdayız. Defalarca okumaları saymıyorum, Liste yapıyorum artık.
Kütüphaneden çok faydalanıyoruz biz. 15 günde bir benim ve oğlum adına toplamda 6 kitap alıyoruz, ücretsiz olması ve birçok kitabı inceleme fırsatı vermesi açısından kütüphaneler çok verimli.
Çok sevdiğimiz kitap olursa da satın alıyoruz.
Kitaplardan çok şey öğrendik öğreniyoruz:
İyi ki kitaplar var

Ne güzel bir fikir😍
Oglunuz kac yasinda ?:)

Biximkiler de tam 3,5😍 kütüphane konusunda cok haklısın maliyeti epey azaltacaktır. Fakat ben kitsplar konusunda aidiyeti önemsiyorum, kendi kütüphanem konusunda da oyleyim. Okudugum kitabın benim olması altını çizmek, bitirince tarih atmak, hangi ruh halinde okuduğum konusunda bir kaç cümle yazmak falan keyif veriyor:) arada eski kitaplarımı karıştıyorum mesela; ilk sayfaya yazmışım kızlar 3 aylık emzirirken okudum gibi, hoşuma gidiyor anılarımı bulmak😄sanırım kıxları da aynı mantıktan düşünüyorum, büyüdükçe büyük bü kütüphaneleri olsun. 2 yıldır düzenli kitap alıyorum ve bazılarını neredeyse ezberden okuyorlar:) henüz biz de aynı kitabı okumaları kaydetmedik ama proje de böyle bi opsiyon var. Her aksam enaz 4 kitap okunuyır biz de. Eşim, ben ve kızlar, herkes 1er tane. Bu konuya sınır koymadım kitaplar konusunda doyumsuz olabilirler:)

elecda elecda Canim yine supersin. Senden esinlenip bende alisverissiz bir yil denemek istiyorum.Zihin olarak hazirim. Ben tlf.dan yapilacaklar listesi takip edemiyorum. Eski usul yazmak benim icin daha verimli. Kagitlari tasimak zor gercekten. Benim oglum tlf. Gorunce elimden aliyor, en cokda bu yuzden tlf. Kullanamiyorum.

Back
X