Sanatçının Yolu kitabını Şeyma Ünal'dan duymuştum. Hatta bir süre kendisi her sabah kalkıp 3 sayfa yazı yazdı.Sanatçının Şefkatli yolu diye bir kitaba şiddetsiz iletişim çerçevesinden bakılan bir eğitime katılıyorum 5 haftadır.
Bu kitabın en büyük tavsiyesi sabah sayfaları #morningpages
Kalkar kalkmaz eline kalem alıp düşünmeden, zihnin seni yönlendirmeden yazıyorsun. A4 kağıda 3 sayfa yazmanı istiyor.
Aklına bir şey gelmiyorsa aklıma birşey gelmiyor bile yazabilirsin üç sayfa
Bu egzersizin amacı sabah uyanık olan bilinç altının boşaltılması
Aslında bunu yapmayı çok istemiştim. Ama ödev gibi gören öğrenci yanım bunun için direndi.
İçimden istek, ilham gelmesini bekliyorum. Dayatmalar, zorunluluklar yapmalıyım dünyasından uzaklaşmak istiyorum.
Olur tabi neden olmasınVay sevdim bu tabiri
Ben de sabahları yazmayı seviyorum..
Ya da akşamları..
Yazmayı seviyorum..
Hatta bir kitabım olsun” istiyorum.. hem de çok…
Yazdığınız her cümlenin altına imzamı atarım. Zaman kısıtı olan insanlar için planlama kritik bir önem taşıyor. Ben de günlük rutinimde evime, işime, çocuklarıma, kendime, okumaya, yazmaya, izlemeye ve paylaşmaya vakit ayırmak istiyorum. Bu da ancak detaylı planlama ile mümkün oluyor.Ben de plansız programsız yaşayamayanlardan olarak bu konuyu çok sevdim, mümkün olduğunca takip etmeye çalışıcam, ben de mutlaka haftalık yemek planlaması yaparım, başka türlü aksıyo, elimin altında malzeme olmuyo vs, geceden ertesi günkü kombinimi, takılarımı, çantamı hazırlarım, hatta 2. Cocuktan sonra tekrar çalışmaya başladığımda kendimi salmamak adına haftalık kombin listesi hazırlamıştımçantamda minik bi not defterim olur senelerdir, günlük yapılacaklarımı, alınacaklarımı yazarım, hatta dönem dönem harcamalarımı takip etmek için ay ay ne almışım, neye ne kadar ödemişim onun çetelesini tutarım, bu beni gereksiz harcamalardan biraz uzak tutar, son 3-4 yıldır hayatımı, evimi elimden geldiğinde sadeleştirdim, bazı şeyleri azalttım, özellikle kozmetiğe inanılmaz zaafım vardı, yeni çıkan ne varsa almak istiyodum, beğenmediğimde de evdeki kalabalağından rahatsız olup ona buna veriyodum, bu da benim için ciddi israf demekti, artık sadece senelerdir kullandığım kemikleşmiş ürünlerimi alıyorm, çook nadir yeni bişey canım isterse çok fazla yorum okuyarak karar veriyorum
Planlı yaşama alışkanlığım olmasa zamanı asla verimli kullanamam, 2 çocuklu çalışan bi anne olarak, hem ev işlerine, hem kişisel bakımıma( bakımsız asla gezemeyenlerdenim) hem kitap okumaya, akşamları 1 bölüm yabancı dizi izlemeye, hem gezmeye, sosyal hayata, hem aileme zaman ayırabiliyorum, üstelik düzen konusunda takıntım var, bu beni fiziken yoran bi özellik olsa da bu şekilde mutluyum, evim dağınık, düzensiz olduğunda zihnen yoruluyorum, strese giriyorum, tüm çevrem bu kadar şeye nasıl yetişebildiğimi soruyo, cvp hep aynı, planlı yaşayarak ve zamanı iyi yöneterek, aslında gün kısa değil, biz yönetemiyoruz çoğu zaman, her bir saniyesi bile çok değerli hayatın, bu demek değil ki koştur koştur yaşayalım hep bi hızlı tempoda, hayır tam tersi sakin sakin yaşamaktan yanayım, planlı davranmanın hediyesi de bu sakinlik
O şarkıyı çok severim. Modum düştüğünde dinlediğim zaman hep iyi gelmiştir. Suavi'nin Tükenme şarkısı da benzer etki yaratıyor ben de.elecda nın önerisiyle Hey Yıllar' ı dinliyorum
insana yaşadıklarını her şeyiyle kabul etme, sarıp sarmalama gücü veren bir şarkı.
Bir de kendini sevdiren bir şarkı..
neşeli :)
Kimseler bilmiyor veya kısmen fark edebiliyor ama ciddi bir emek veriyorum kendime. Gelişim değişim, kendi mutluluğum ve nitelikli kaliteli donanımlı bir insan olabilmek ve öyle kalabilmek için birçok şeyden vazgeçebiliyorum. ve birçok şeyde dirayet gösterebiliyorum.
Yıllar sonra iyikilerim çok olsun istiyorum.
iyi ki erken uyanmışım, kendime vakit ayırmışım.
iyi ki spor yapıp sağlıklı beslenmiş ve kendime iyi bakmışım.
İyi ki Sahihuban olmayı unutmamışım.
iyi ki yeni bir dil öğrenmiş ve yeni ülkeler keşfedebilmişim.
ve daha nicesini , iyi ki ve çok şükür olarak söylemek istiyorum...
şimdiden söyleyebildiklerim de var...
Sağol yaÇok geçmiş olsun
İpek geçen ay 4 hafta boyunca hastaydı ama Ela'ya bulaşmadı. Sen gene seneye hasta olmayacaklar gibi bir beklentiye sokma kendini:) 2 senedir çocuklar mikrop yüzü görmedikleri için, şimdi hepsi daha şiddetli reaksiyon veriyor bence.
Sanatçının Yolu kitabını Şeyma Ünal'dan duymuştum. Hatta bir süre kendisi her sabah kalkıp 3 sayfa yazı yazdı.
Ben bunu kendime A5 defterime 1 sayfa olarak uyarladım. Her gün A4'e 3 sayfa yazmaya çalışmak, benim için sürdürülebilir değil ancak tek sayfa işi Ekim ayından bu yana iyi gidiyor.
Şöyle ki ilk çocuk kreşe başladıktan sonra daha çok hastalanıyor. İlk yılları evde başka bir çocuk olmamasından kaynaklı olarak daha rahat geçiyor.
Daha afilli tanımlayacak olursak "Değişen şartlara uyum sağlama becerisi" :))Ben bu eğitimle birlikte tanıştım kitapla fakat şimdilik bana uymadığını ve sürdüremeyeceğimi kabul ettim.
Senin için uygun olan, içini rahatlatan A5 e bir sayfa ise ve bu sürüyorsa harika bence.
Ben sabah buraya post atmayı bile ilk günden aksattım ve öğleden sonra oldu.
Hayat tam da böyle ben plan yaparken o kaderi sürdürüyor.
Belirsizlik içinde olmaktan hiç hoşlanmadığım için plan yapmayı seviyorum
Fakat planlar bozulduğunda verdiğim tepkiden hiç hoşnut değildim.
Çoğunlukla öfke veya çaresizlik olarak çıkıyordu içimden tepkiler
Hayatımın bu alanını revize edebilirsem sanki esnek dayanıklılık kazanmış olacağım.
Ya da duygusal esneklik deniliyor sanırım buna
Bakalım deneyelim görelim :)
Yazdıklarında o kadar kendimi buldum ki, ben de planlı olmayı çok seviyorum ancak planlar bozulduğunda, istediğim şeyler olmadığında çabuk öfkeleniyorum, suratım düşüyor ve bu halimi sevmiyorum. Bu aralar bu konuya eğildim, duygusal esneklik ifadesini duymamıştım teşekkürler araştıracağım.Ben bu eğitimle birlikte tanıştım kitapla fakat şimdilik bana uymadığını ve sürdüremeyeceğimi kabul ettim.
Senin için uygun olan, içini rahatlatan A5 e bir sayfa ise ve bu sürüyorsa harika bence.
Ben sabah buraya post atmayı bile ilk günden aksattım ve öğleden sonra oldu.
Hayat tam da böyle ben plan yaparken o kaderi sürdürüyor.
Belirsizlik içinde olmaktan hiç hoşlanmadığım için plan yapmayı seviyorum
Fakat planlar bozulduğunda verdiğim tepkiden hiç hoşnut değildim.
Çoğunlukla öfke veya çaresizlik olarak çıkıyordu içimden tepkiler
Hayatımın bu alanını revize edebilirsem sanki esnek dayanıklılık kazanmış olacağım.
Ya da duygusal esneklik deniliyor sanırım buna
Bakalım deneyelim görelim :)
Evet haklısın, işe iyi tarafından bakalım erken yaşta bağışıklık kazanacakŞöyle ki ilk çocuk kreşe başladıktan sonra daha çok hastalanıyor. İlk yılları evde başka bir çocuk olmamasından kaynaklı olarak daha rahat geçiyor.
Ama ikinci çocuk için bu geçerli değil. Evde sürekli okuldan mikrop taşıyan başka bir çocuk olunca, ikinciler doğdukları andan itibaren hep hasta.
Merhabalar herkese.Bu aradamsf2407 nerelerdesin canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?