Popüler Konu Verimli Rutin

Selamlar..

Bu hafta değerlerim üzerine düşünüyorum. Sizin değerleriniz neler?

Değerleri somut olarak ortaya koymak için şu soruları sorabiliriz;

Bu dünyadaki hayatım boyunca nasıl biri olmak istiyorum?

● Nasıl biri olarak yaşamak istiyorum?
● İnsanlar tarafından nasıl anılmak, bilinmek istiyorum?
● Hayatımı anlamlı kılan amaçlarım neler ?
● Yaşamımı ne gibi meşguliyetlerle geçirmek istiyorum.

Selamlar Hanımlar,

Dün evden çalışma günümdü. Sabahtan Fulya Hanım ile dersim vardı. Oldukça öğretici oldu. Dersleri tamamladıktan sonra bir yatırım planı oluşturup ona uygun şekilde yatırım yapmaya başlayacağım.

Öğleden sonra film seyretmeye karar verdim. Nilay Örnek'in Diler Acar ile olan podcastini dinlerken "Uyanışlar" adlı bir filmden bahsettiler. Hazır vaktim varken filmi seyrettim ve çok beğendim. Gerçek bir hikayeye dayanıyor.

Salı akşamı eve geldiğimde küçük kızımın ablasının kolunu ısırdığını ve tırmaladığını gördüm. En son benzer bir şey yaptığında, bir daha olursa ertesi gün servise binemeyeceğini, beni okulda bekleyeceğini söylemiştim. Ablası bu tarz saldırılara karşılık vermediği için yaptığı davranışın bedelini ödemiyor. Bir bedel ödemesi gerektiğini düşündüm. Durumu rehberlik öğretmeni ile de görüştüm. O da söylediğimi mantıklı buldu. Dün alabileceğim en geç saate kadar okulda beklemesini sağladım. Aldığımda ise bir konuşma yaptık. Ablasına sinirlenmesinin normal olduğunu, isterse bağırabileceğini ama vurmaya hakkı olmadığını söyledim. Eğer bu şekilde devam ederse, servis ile erkenden eve gelme hakkını kaybedeceğini, ablası evde ekran seyrederken kendisinin okulda beni beklemek zorunda kalacağını söyledim. Umarım işe yarar.

T Tutunamayanlar777 M muhendiseylul ben ilk kızımda, kızımın güzel davranışlarının da kötü davranışlarının da benden kaynaklandığını zannediyordum. İşin böyle olmadığını küçük kızımda fark ettim. Bazı çocuklar kurallara uyum sağlamaya daha yatkın. Mesela benim büyük kızım öyle. Ben zannediyordum ki benim yaptığım iyi annelik ve söylediğim sözler sayesinde bu çocuk kurallara uyum sağlıyor. Aslında konunun benden tamamen bağımsız olarak onun kişiliği ile ilgili olduğunu küçük kızımı büyütürken fark ettim. Küçük kızım kurallardan hoşlanmayan, kendi kurallarını kendi koymak isteyen yapıda bir insan. Onu da büyük kızımda yapmak zorunda olmadığım şekilde büyütmek durumundayım.

Selamlar Hanımlar,

Dün evden çalışma günümdü. Sabahtan Fulya Hanım ile dersim vardı. Oldukça öğretici oldu. Dersleri tamamladıktan sonra bir yatırım planı oluşturup ona uygun şekilde yatırım yapmaya başlayacağım.

Öğleden sonra film seyretmeye karar verdim. Nilay Örnek'in Diler Acar ile olan podcastini dinlerken "Uyanışlar" adlı bir filmden bahsettiler. Hazır vaktim varken filmi seyrettim ve çok beğendim. Gerçek bir hikayeye dayanıyor.

Salı akşamı eve geldiğimde küçük kızımın ablasının kolunu ısırdığını ve tırmaladığını gördüm. En son benzer bir şey yaptığında, bir daha olursa ertesi gün servise binemeyeceğini, beni okulda bekleyeceğini söylemiştim. Ablası bu tarz saldırılara karşılık vermediği için yaptığı davranışın bedelini ödemiyor. Bir bedel ödemesi gerektiğini düşündüm. Durumu rehberlik öğretmeni ile de görüştüm. O da söylediğimi mantıklı buldu. Dün alabileceğim en geç saate kadar okulda beklemesini sağladım. Aldığımda ise bir konuşma yaptık. Ablasına sinirlenmesinin normal olduğunu, isterse bağırabileceğini ama vurmaya hakkı olmadığını söyledim. Eğer bu şekilde devam ederse, servis ile erkenden eve gelme hakkını kaybedeceğini, ablası evde ekran seyrederken kendisinin okulda beni beklemek zorunda kalacağını söyledim. Umarım işe yarar.

T Tutunamayanlar777 M muhendiseylul ben ilk kızımda, kızımın güzel davranışlarının da kötü davranışlarının da benden kaynaklandığını zannediyordum. İşin böyle olmadığını küçük kızımda fark ettim. Bazı çocuklar kurallara uyum sağlamaya daha yatkın. Mesela benim büyük kızım öyle. Ben zannediyordum ki benim yaptığım iyi annelik ve söylediğim sözler sayesinde bu çocuk kurallara uyum sağlıyor. Aslında konunun benden tamamen bağımsız olarak onun kişiliği ile ilgili olduğunu küçük kızımı büyütürken fark ettim. Küçük kızım kurallardan hoşlanmayan, kendi kurallarını kendi koymak isteyen yapıda bir insan. Onu da büyük kızımda yapmak zorunda olmadığım şekilde büyütmek durumundayım.
Ay evet elecda bu çok önemli ve yeni nesil ebeveynler olarak bzi gerek çevre baskısı gerek okuduklarımız ile kendimizi fazla suçlu hissediyoruz,her şeyin sorumluluğunu üstümüze alıyoruz. Her çocuk farklı o yüzden her çocukla kurulacak iletişim farklı. Sadece sorunlu davranış varsa odaklanacağımız yer davranıştan önce davranışın sebebi olmalı. Kızımın psikoloğu ile her olumsuz davranışı paylaştığımda o davranış oluşmadan önceki şartları inceliyoruz , bize ne anlatmak istediğini bulmaya çalışıyoruz. O sebebi ortadan kaldırınca davranış da ortadan kalkıyor.

Selamlar..

Amaç kısmında çok zorlanıyorum ancak,
İnsanların nasıl andığı değil de kendimi nasıl bildiğim kısmını düşünüyorum ben de..
Başkalarının söyledikleri benim iç sesim mi olmuş!?
Ben kimim?
Değerlerim, birine çıkar amaçlı sahte davranmamak, empati yapabilmek, söylediklerimin arkasında durmak, toplum huzurunu bozmamak😊

Para Yönetimi

1. Yardım

Ayın ilk günü cumartesiye denk geldi. Ne zamandır istediğim bağış işini hallettim. Genel olarak bağış yapabileceğim kurumları inceledim ve aşağıdakilerde karar kıldım.
  • Lösev
  • Darülşafaka
  • Koruncuk
  • Ahbap
  • Omurilik Felçlileri
Aylık gelirimin 1/40'ını bu kurumlar arasında eşit bir şekilde dağıttım. İnşallah bundan sonra her ay borç gibi devam etmek niyetindeyim.

2. Borç Yönetimi

Ekim ayına kadar tüm borçlarımdan kurtulmayı hedefliyorum. Borç kapatma planımı bütçeme uygun bir şekilde yaptım. Bu doğrultuda ilerliyorum.

3. Birikim ve Yatırım
Fulya Hanım ile yatırım eğitimine de devam ediyorum. Kısa-Orta ve uzun vadeli hedeflerimi belirledim. Bu doğrultuda bir yatırım planı oluşturacağız.

Kısa Vadeli Yatırım Hedefleri (Yıllık)
  • Her yıl ailecek biri Türkiye'de, diğeri yurt dışında ve biri de deniz tatili olacak şekilde üç tatil yapmak istiyorum. Dolayısıyla 2026 yıl başında bu seyahatler için para biriktirmeye başlayacağım. Maaşımın %20'si hayal fonu kapsamında bu tatiller için ayrılacak.

Orta Vadeli Yatırım Hedefleri (3-5 Yıl)
  • Arababamı SUV bir araç ile değiştirmek istiyorum.
  • İpek'in odasını ve yatak odasını yaptırmak istiyorum.

Uzun Vadeli Yatırım Hedefleri (5 Yıl ve Üzeri)
  • Kızlarım için ayrı ayrı birikim ve yatırım yapmak istiyorum.
  • Emekliliğim için birikim ve yatırım yapmak istiyorum.
  • Yazlık satın almak istiyorum.

Amaç kısmında çok zorlanıyorum ancak,
İnsanların nasıl andığı değil de kendimi nasıl bildiğim kısmını düşünüyorum ben de..
Başkalarının söyledikleri benim iç sesim mi olmuş!?
Ben kimim?
Değerlerim, birine çıkar amaçlı sahte davranmamak, empati yapabilmek, söylediklerimin arkasında durmak, toplum huzurunu bozmamak😊
Bence değerler 'imizi net belirlersek o değerler uğruna ulaşılmak istenen amaçlar kendiliğinden ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum.
Empati yapabilmek, sözünü tutmak, toplum huzurunu bozmamak 'samimi ve bilinçli yaşam' değerinin uygulamaya koyduğunuz görünür davranışlar olabilir diye düşünüyorum.

Prof. Kemal Sayar hocanın internet sayfasında, Jill Suttie nin buna dair içeriği dolu bir yazısını paylaşmak isterim.

Son düzenleme:
Selamlar..

Günaydınlar ...

Nasıl biri olarak yaşamak istiyorum?

Kendinin , duygularının , düşüncelerinin ve davranışlarının farkında ve bilincinde olarak ; samimi içten ve güvenilir ilişkiler kurarak; nihai hedefim olan Allah ın rızasını kazanmak ''için - yaratıldığım potansiyeli keşfederek ve onunla paralel ilerleyerek, insanlara faydalı olarak, gönle girerek ve bireysel konforunu/sağlığını/isteklerini önceleyerek yaşamak istiyorum.

İnsanlar tarafından nasıl anılmak, bilinmek istiyorum?

Özgüveni yüksek, güvenilir, emin, iradeli, rutinlerine sadık, temiz bir görünüm ve iyi bir stil sahibi, merhametli ve akılcı, entelektüel, misafirperver, cömert, bilgi birikimi olan, fit, çok yönlü, azimli ve çabalayan biri olarak anılmak istiyorum.

Hayatımı anlamlı kılan amaçlarım neler ?

Sağlıklı beslenme ve sporu hayatıma kalıcı olarak yerleştirerek mental ve fiziksel sağlığımı korumak.
Çocuklarla daha çok bir arada olacağım etkinlikler düzenlemek, kulüpler kurmak ve toplumsal fayda için ek değerler üretmek.
Çocuk kitabı yazmak.
Kendi sebze-meyvemi yetiştirmek.

Dahası var.. adım adım .. sindirerek yazazcağım..

Selamlar Hanımlar,

Bu ara dizi olarak Ciriminal Minds'ı seyrediyorum. Bu dizi bana iyi geliyor. Bunun sebebi üzerine düşünmemiştim ancak cevabı Pazar günü Beliz Hoca'nın dersi sırasında, kurduğu bir cümle ile buldum. "Hayat haksızlıklar ile doludur ve genellikle adaletin tecelli ettiğine tanık olmayız. Bu nedenle kurmacalar aracılığı ile adalet ihtiyacımızı karşılarız. Kurmacalarda hiçbir şey yapanın yanına kalmaz ve herkes yaptığının bedelini öder" dedi. Hakikaten dizide her bölümde kötülük yapan yakalanıyor ve yaptıklarının bedelini ödüyor.

Hepimiz ağzımızdan giren yiyecek ve içeceklerin etkisi üzerine düşünüyor ancak gördüklerimiz ve duyduklarımızın etkisini dikkate almıyoruz. Oysa izlediklerimiz en az yediklerimiz kadar etkiliyor ve iz bırakıyor bizde.

Genel olarak seyrettiğim şeyler konusunda seçiciyim. Haberleri izlemem, büyük bir şey olursa zaten haberim olur. Entrika içeren hiç bir diziyi izlemem. Birbirinin arkasından iş çevirmeye ve kötülüğe kurmaca da olsa maruz kalmak istemiyorum. Korku filmi izlemem, kendimi korkutmak için vakit ayırmayı manasız buluyorum.

Değerlerimle ilgili düşündüm ve sonunda belli başlıklarda Değer Alanlarımı belierledim.

• Sağlıklı Yaşam
  • Maneviyat
  • Kök Ailem
  • Eş ile İlişki
  • Annelik
  • Doğa ile yakın İlişki
  • Çocuklar
  • Kişisel Gelişim
  • İş

• Her başlığın altını Önceki yazımda sıraladığım sorular eşliğinde değerlendirip, yanıtlar arıyorum. Şu ana kadar Annelik ve Eş İle İlişki alanında çalışma yaptım ve vardığım bazı sonuçları sizinle paylaşmak isterim. İlk adım ANNELİK.
    • Annelik benim kendimi özgürce ifade ettiğim bir alan. Koşulsuz sevdiğim ve sevildiğim, onaylanma ihtiyacımın karşılandığı bir ilşiki biçimi. Nasıl bir anne olmak istiyorum sorusunu sorduğumda ardarda dökülen düşünceler şunlar oldu; Çocuğu ile samimi, içen,destekleyici,sevgi dolu ilişki içinde olan- Kendi ayakları üzerinde durabilen, prensipleri, kuralları, yaşam sevinci olan - Affedici, deneyim kazandıran, neşeli, mantık ve kalp dengesini yakalamış bir anne olmak istiyorum.
    • Nasıl bir anne olmak istemiyorum sorusuna cevabım ise; Çocuğundan ebeveynlik bekleyen , eşlikçi değil terbiyeci olan, dürtüsel davranan, bütün dünyası sadece çocuğu olan ve tüm ihtiyaçlarını ondan karşılayan, sürekli yorgun, mutsuz, gücünden fazla sorumluluk yükleyen , ruh hali dengesizliğinde çocuğu ordan oraya savuran, kızgın, bağıran, didişen bir anne olmak istemiyorum.
    • Peki Şu an nasıl bir anneyim neler yapabiliyorum a ise cevabım; oğlumdan duyduklarım olacak. Neşeli, güleryüzlü, yumuşak kalpli, özenli, affedici, enerjik, espirili bir anne olduğum. ( Oğlum duygularını düşünceleri sık sık ve açık şekilde ifade edebilen biri :)
    • Bundan sonra ne yapmak istiyorum, neyi bırakacak neye başlayacağım sorusunun cevabı ise oldukça net ancak derinlikli. Öz olarak söyleyeceğim şeyler somut davranışlar olacak. Çocuğuyla duygusal bağını kuvvetlendirecek anne çocuk günü, etkinlikleri düzenlemek, sevmediğim bilgisayar oyununu ondan öğrenip birlikte oynamak, legolarla oynarken eşlik edip her ne yapıyorsa ona dış ses olmak (en çok kendini açtığı zaman bu zaman) , kaykay alıp yeni bir hobi edinmesini sağlamak, eğitimi için destekleyici bir şekilde yapması gerekenler konusunda hatırlatıcı olmak ve ajandadan takip etmek (bugüne dek takipçi bi anne olmadım, ödev sorumluluğu onun o yapmalı diyerek yaklaştım ancak veli görüşmesinin ardından her çocuğun bir olmadığını bazılarını desteklenerek ivme kazanacağı kanısına vardım), Haftada en az iki kez dışarıya doğaya çıkıp vakit geçirmek, Tarif defteri hediye edip kendi deneyimlerini yazmasına destek olmak, havalar ısınıyor yeniden yüzme kursuna başlatmak, piyano ve Kur an çalışmasında haftada bir gün beraber çalışmak istiyorum. Eşimle onun yanında tartışmaktan , oğlumla inatlaşmaktan, aceleci davranmaktan vazgeçeceki sabahları 10 dakika erken kaldırıp stressiz bir evden çıkış sağlayacağım.

Değerlerim doğrultusunda yaşadıkça , kaygılarım beni yönlendiren pusulaya dönüşüyor . Aksi halde girdapa kaybolmama sebep oluyor. <Zorluklar hayatın gerçeği, zorluklar karşısında var olan kaynakları arttırmak ise benim elimde. Aksiyon almak, adım atmak için yapılacakları listelemek, yorulduysam dinlenmek. Bir arkadaş buluşması, kitap etkinliği, sebze ekmek , yeni bir tarif denemk ... bunlar benim kaynaklarım.. Bunlarla destekleniyorum. Her birimizin kaynağı başka başka, keşfetmek bizi değerlerimize ulaştıracak...

Değerlerimle ilgili düşündüm ve sonunda belli başlıklarda Değer Alanlarımı belierledim.

• Sağlıklı Yaşam
  • Maneviyat
  • Kök Ailem
  • Eş ile İlişki
  • Annelik
  • Doğa ile yakın İlişki
  • Çocuklar
  • Kişisel Gelişim
  • İş

• Her başlığın altını Önceki yazımda sıraladığım sorular eşliğinde değerlendirip, yanıtlar arıyorum. Şu ana kadar Annelik ve Eş İle İlişki alanında çalışma yaptım ve vardığım bazı sonuçları sizinle paylaşmak isterim. İlk adım ANNELİK.
    • Annelik benim kendimi özgürce ifade ettiğim bir alan. Koşulsuz sevdiğim ve sevildiğim, onaylanma ihtiyacımın karşılandığı bir ilşiki biçimi. Nasıl bir anne olmak istiyorum sorusunu sorduğumda ardarda dökülen düşünceler şunlar oldu; Çocuğu ile samimi, içen,destekleyici,sevgi dolu ilişki içinde olan- Kendi ayakları üzerinde durabilen, prensipleri, kuralları, yaşam sevinci olan - Affedici, deneyim kazandıran, neşeli, mantık ve kalp dengesini yakalamış bir anne olmak istiyorum.
    • Nasıl bir anne olmak istemiyorum sorusuna cevabım ise; Çocuğundan ebeveynlik bekleyen , eşlikçi değil terbiyeci olan, dürtüsel davranan, bütün dünyası sadece çocuğu olan ve tüm ihtiyaçlarını ondan karşılayan, sürekli yorgun, mutsuz, gücünden fazla sorumluluk yükleyen , ruh hali dengesizliğinde çocuğu ordan oraya savuran, kızgın, bağıran, didişen bir anne olmak istemiyorum.
    • Peki Şu an nasıl bir anneyim neler yapabiliyorum a ise cevabım; oğlumdan duyduklarım olacak. Neşeli, güleryüzlü, yumuşak kalpli, özenli, affedici, enerjik, espirili bir anne olduğum. ( Oğlum duygularını düşünceleri sık sık ve açık şekilde ifade edebilen biri :)
    • Bundan sonra ne yapmak istiyorum, neyi bırakacak neye başlayacağım sorusunun cevabı ise oldukça net ancak derinlikli. Öz olarak söyleyeceğim şeyler somut davranışlar olacak. Çocuğuyla duygusal bağını kuvvetlendirecek anne çocuk günü, etkinlikleri düzenlemek, sevmediğim bilgisayar oyununu ondan öğrenip birlikte oynamak, legolarla oynarken eşlik edip her ne yapıyorsa ona dış ses olmak (en çok kendini açtığı zaman bu zaman) , kaykay alıp yeni bir hobi edinmesini sağlamak, eğitimi için destekleyici bir şekilde yapması gerekenler konusunda hatırlatıcı olmak ve ajandadan takip etmek (bugüne dek takipçi bi anne olmadım, ödev sorumluluğu onun o yapmalı diyerek yaklaştım ancak veli görüşmesinin ardından her çocuğun bir olmadığını bazılarını desteklenerek ivme kazanacağı kanısına vardım), Haftada en az iki kez dışarıya doğaya çıkıp vakit geçirmek, Tarif defteri hediye edip kendi deneyimlerini yazmasına destek olmak, havalar ısınıyor yeniden yüzme kursuna başlatmak, piyano ve Kur an çalışmasında haftada bir gün beraber çalışmak istiyorum. Eşimle onun yanında tartışmaktan , oğlumla inatlaşmaktan, aceleci davranmaktan vazgeçeceki sabahları 10 dakika erken kaldırıp stressiz bir evden çıkış sağlayacağım.

Değerlerim doğrultusunda yaşadıkça , kaygılarım beni yönlendiren pusulaya dönüşüyor . Aksi halde girdapa kaybolmama sebep oluyor. <Zorluklar hayatın gerçeği, zorluklar karşısında var olan kaynakları arttırmak ise benim elimde. Aksiyon almak, adım atmak için yapılacakları listelemek, yorulduysam dinlenmek. Bir arkadaş buluşması, kitap etkinliği, sebze ekmek , yeni bir tarif denemk ... bunlar benim kaynaklarım.. Bunlarla destekleniyorum. Her birimizin kaynağı başka başka, keşfetmek bizi değerlerimize ulaştıracak...
Değerlerini belirleme ve bu konuda yazdıkların bana da fikir oldu,düşünmemi sağladı. Teşekkürler 🥰

elecda elecda ilk sayfası diye bir podcast dinlerken aklıma geldin hoşuna gider diye düşündüm,fırsatın olursa aklında olsun.
Beliz Güçbilmez in atölyelerine katılıyorsun diye hatırladım, o yüzden sevebilirsin gibi geldi.

• Sağlıklı Yaşam
  • Maneviyat
  • Kök Ailem
  • Eş ile İlişki
  • Annelik
  • Doğa ile yakın İlişki
  • Çocuklar
  • Kişisel Gelişim
  • İş

Bugün bir konuda değerlerimle çatıştığım için olumsuz bir duygu durumundaydım. Sonra bu yazını okudum ve değerlerimi, neye önem verdiğimi hatırladım. Kendimi toparlamayı ve odağımı değiştirmeyi başardım. Teşekkür ederim ☺️🌺

Değerlerini belirleme ve bu konuda yazdıkların bana da fikir oldu,düşünmemi sağladı. Teşekkürler 🥰
Rica ederim. İnsan birlikle ilerliyor. İstifadeli olmasına sevindim.
Bugün bir konuda değerlerimle çatıştığım için olumsuz bir duygu durumundaydım. Sonra bu yazını okudum ve değerlerimi, neye önem verdiğimi hatırladım. Kendimi toparlamayı ve odağımı değiştirmeyi başardım. Teşekkür ederim ☺️🌺

Rica ederim. Değerlerimizle bağlantılı bir davranışta bulunduğumuzda, alışkanlık sürdürdürdüğümüzde kısaca değerlerimizle uyumlu yaşadığımızda doyum içerisinde hissediyoruz. Seçimlerimiz daha nitelikli ve daha tatmin edici oluyor. Detaylı bir harita çıkarıp büyük resmi düşünerek bugünü yaşıyor, geleceğe taşıyabiliyoruz.

Değerlerime dair İkinci Adımım ise Sağlık;​

• Sağlık değerimde nasıl bir ben olmak istiyorum: Dİnç,enerjik, beden ve ruh sağlığı yerinde olan, aktif ve düzenli spor yapan, ölçülü ve temiz içerikle beslenen , tadını alarak, ne yediğinin farkında olarak ve seçerek yiyen içen bir insan olmak istiyorum. Farklı lezzetler tatmak, mutfağıma yeni ürünler eklemek istiyorum.
  • Sağlık değerimde nasıl biri olmak istemiyorum: Dürtüsel beslenmek , abur cubur yemek, duygusal açlığımı yiyerek karşılamak, hareketsiz kalmak, ruhsal olarak dengesiz olmak , ne yediğimi dahi farketmeden yemek , kendinden bihaber tüketmek istemiyorum.
  • Şu an neler yapabiliyorum?' Günlük 2,5 lt su tüketiyor vücur nem dengemi koruyorum. İki öğün beslenmeyi hayatıma yerleştirdim, sadık kalıyorum. Farklı lezzetler deneyimliyorum. Ruhsal olarak istikrarlı bir şekilde destek alıyorum ( kendime yaptığım en büyük iyilik). Kendimi diinliyor, ben saati yapıyorum. Sirkeli /limonlu su tekiyorum. Gün içerisinde hareket ediyorum. Magnezyum, omega ve dvitamini takviyesi alıyorum.
  • Bundan sonra ne yapmak istiyorum, neyi bırakacak neye başlayacağım? Ramazan ayı ile birlikte tatlı ihtiyacımı akşam karşılıyorum bunu acilen bırakacağım. İftardan sahura 3 lt su tüketeceğim. Akşam 20.00 itiariyle egzersiz/yürüyüş yapacak hareket edeceğim. Yatmadan önce sirkeli su içeceğim. Tatlı isteğimi sahura yani sabah 5.20 de karşılayacağım ki zaten sonrasında hareket halindeyim - yanında da yoğurt yiyeceğim . Tarçınlı su içeceğim. Ekmek yemeye başlayacağım (tam buğday ya da karabuğday) Dürtüsel yemeden önce kendime şu an ne istiyorum ya da hayatımda ne eksik sorularını soracağım, 5 nefes egzersizi yapı, herhangi bir ev iş iyapacağım. Ayaklarımı tuzlu suda bekleteceğim haftada bir. Cilt bakımına aylık gideceğim. Kaygılanmak yerine aksiyon almayı seçeceğim.

Sizlerin bu konuda tecrübe ettiği iyileştirici bir güç etki tavsiyesi varsa dinlemek isterim.

Selamlar Hanımlar,

Hafta içi çok erken uyandığım için hafta sonu alarm kurmadan kendiliğinden uyanmayı seviyorum. Dün 10:30'da uyandım. Kimse uyandırmadığı için de dinlenmiş olarak kalktım. Küçük kızıma kahvaltı hazırladım, öğlen 12:00'de kurslarına uğurladım. Normalde kızlar evden çıkar çıkmaz ev işine başlıyordum. Dün önce bir bölüm dizi seyrettim. Ardından, tüm evi toparladım ve çarşambaya kadar yetecek şekilde yemek pişirdim. Kızlar geldi. Saat 16:00-18:00 arası Beliz Hoca ile dersim vardı. O sırada büyük kızım, küçük kızımın Almanca ve İngilizce ödevlerini yaptırdı. Akşam yemeği sonrası da küçük kızımı yıkadım. Yoğun ancak verimli bir pazar günü oldu.

Herkese Selamlar...​

Yıllardır zihnimde çevirip durduğum bazı hedef/hayallerim var ancak bir türlü ulaşamadığım hatta bazılarına ulaşmak için adım atmadığım. Başlık halinde paylaşmak istiyorum;​

• İngilizceyi akıcı şekilde konuşup , işittiğimi anlayabilmek.
  • İdeal kiloma erişip dengeli beslenmek.
  • Düzenli cilt bakımı yaptırmak.
  • Alan okumalarını düzenli yapmak.
  • Yüzyüze hikaye okuma/etkinlikler düzenlemek.
  • Psikoterapi desteği almak.
  • Kadın doğum kontrolümü yaptırmak.
Aksiyon almak düzenli olarak ilerlemek istiyorum. Son iki maddeyi gerçekleştirdim ve kafamdaki ağırlıkları sona erdi ve rahatladım. Anladım ki geviş getirmek yerine uygulamaya geçmek insanı sakinleştiriyor, düşünmek harekete geçmekten daha yorucu maalesef.

Peki alacağım aksiyonlar;

• Cambly üyeliğimde aktif görüşme yaparak, kelime çalışmak, sevdiğim yabancı hocaları dinlemek.
  • Ramazan sonuna dek, tatlı kısırlaması yapmak, maden suyu içmek, iftardan sahura su içmek ve mutlaka bitki çayı içmek . Sonrasında diyetisyen kontrolü yaptırmak.
  • Cilt bakımı için cumartesiye randevu oluşturdum. Ürünlerim ev için mevcut.
  • Storytelden dinleme yapmak.
  • Online grubumda bayram sonrasına yüzyüze etkinlik düzenlemek.

Son düzenleme:

• Sağlıklı Yaşam
  • Maneviyat
  • Kök Ailem
  • Eş ile İlişki
  • Annelik
  • Doğa ile yakın İlişki
  • Çocuklar
  • Kişisel Gelişim
  • İş

Durum Bildirimi Yapayım; Annelik alanında hızlı aksiyon aldım. Legolarla konuşuyoruz, İngilizce çalışıyoruz, Oğluma hediye kaykay aldım ve hemen her gün dışarıda sürüyoruz kısa sürede hızlı ilerledi, yüzme kursuna kaydettirdim - cumartesi pazar olarak- iki dersini tamamladı bile( haftasonu olması koşturma olmaması açısından bizim için de oğlum için de rahatlatıcı oldu) , ekranla az vakit geçiriyor, Okuma ve soru çözümü çizelgesini artık günlük takip ediyor destekliyorum. Tarif Defteri henüz araştırıp almadım ancak bu hafta da bunu gerçekleştirmek niyetindeyim.

Back
X