''KİŞİSEL GELİŞİM'' alanımdan
durum bildirimi yapmak isterim;
İlk kısım Beden ve Ruh Sağlığı ;
- Düzenli aralıklarla destek almaya devam ediyorum. İnsan katmanlı bir varlık çok derinlikli ve kendini tanımak hayata dair anlamlarını anlamlandırmalarını geliştiren bir olgu.
- Sağlıklı beslenmede artık listeme peynir eklendi , lor olsa da :) günlük mutlaka yumurta tüketiyor ve karabuğday ekmeği yiyorum.
Bol su tüketiyor, bitki çayları içiyor, taze zencefil ve taze zerdeçalı hayatıma ekleyerek ne iyi yapmış diyetisyenım diyorum.
Ev halkı da yeni tariflere uyum sağladı.
Listem belirli olduğundan akşamları ne yapsam telaşım da ortadan kalktı. (Bu akşam biber dolması var- sabahtan hazırladım pişirdim ve eşim de iş yerinde yemek üzere işe götürdü- tüm aile sağlıklı beslenme konusunda ilerledi.)
Ağırlık olarak azalmanın yanında incelmeyi ve bedenimdeki aktifliği gözlemlemeyi çok seviyorum ve beni devamlılık konusunda motive ediyor.
İstediğim ölçüde spor yapamıyorum ama kendimi bu konuda dövmüyorum :) O da olacak zamanla.
-Dil Öğrenme; Geçen hafta itibariyle yeni kelimeler ezberledim, cümleler kurdum.
-Storytelde
*Gogol 'Bir Delinin Hatıra Defteri'
*Adalet Ağaoğlu ' Düşme Korkusu' kitaplarını bitirdim.
*Nermin Yıldırım 'Rüyalar Anlatılmaz' ı dinliyorum.
Atomik Alışkanlıklar 'ı bitirdim. Çocuklar açısından inceleme ve planlama yaptım .Oğlum üzerinde uygulamaya başladık :) satranç oynadıktan sonra salondaki piyanoda Günde sadece 5 dakika çalışarak ilerliyoruz. ( yer/zaman belirtiyor işaretler (piyano) koyarak ve kolaylaştırarak alışkanlık edinmeye çalışıyoruz)
Kur an ı Kerim'i her gün düzenli olarak okuyorum. Vakıa suresini günlük okumama ekledim.
elecda
önerin için teşekkür ederim.