• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

Herkese Selamlar ;

Değerlerimden ''KİŞİSEL GELİŞİM''in ikinci adımındayım.

Kendimi bildim bileli okuyan, araştıran ve arayan biriyim. Bilgi edinmeyi, okumayı, farklı hobilerle ilgilenmeyi seviyorum. Velhasıl hep ararım ve gelişmenin misafiriyim.

Bu kısımda Dil Öğrenme' (İngilizce) ile ilgili konuşmak isterim. Süper lise mezunuyum, üniversitede hazrılık sınıfını sınavla geçtim, Sağlam bir grammerim var. Yurtdışı seyahatimizde bi şekilde iletişim kurabildim ancak yeterli değil. Eksiğim ise kelime ezberi , telaffuz'dur. Cambly üyeliğim var ancak beklediğim şekilde ilerleyemedim. Düzenli olarak dinleme , ezberleme ve metin yazma çalışması yapsam eminim gerçekci bir ilerleme sağlayacağım ancak bu da ciddi bir emek istiyor.

Çok hedefim var gibi, Zamanını rutinini kestiremiyorum bazen. Olur böyle şeyler. İnsanız. Çalışıyoruz , anneyiz, ev kadınıyız, evladız, bireyiz. Rollerimiz var. İyi ki de var. Çok da yüklenmeden minicik adımlarla ilerleyebiliriz.

Şimdi bir adım atıyorum. Haftada sadece 2 gün;

* 3 kelime ezberi yaparak
* 3 cümle kurarak

* 3 dk ingilizce video dinleyerek yola çıkıyorum.
Babilanka'ya bir bakmanı tavsiye ederim. Günlük 15 dakika kadar kulaklık takıp, cümleleri tekrar ediyorsun. Bir süre sonra cümleleri ezberliyorsun. Günlük konuşma için çok faydalı oldu bende.

Herkese Selamlar ;

Değerlerimden ''KİŞİSEL GELİŞİM''in ikinci adımındayım.

Kendimi bildim bileli okuyan, araştıran ve arayan biriyim. Bilgi edinmeyi, okumayı, farklı hobilerle ilgilenmeyi seviyorum. Velhasıl hep ararım ve gelişmenin misafiriyim.

Bu kısımda Dil Öğrenme' (İngilizce) ile ilgili konuşmak isterim. Süper lise mezunuyum, üniversitede hazrılık sınıfını sınavla geçtim, Sağlam bir grammerim var. Yurtdışı seyahatimizde bi şekilde iletişim kurabildim ancak yeterli değil. Eksiğim ise kelime ezberi , telaffuz'dur. Cambly üyeliğim var ancak beklediğim şekilde ilerleyemedim. Düzenli olarak dinleme , ezberleme ve metin yazma çalışması yapsam eminim gerçekci bir ilerleme sağlayacağım ancak bu da ciddi bir emek istiyor.

Çok hedefim var gibi, Zamanını rutinini kestiremiyorum bazen. Olur böyle şeyler. İnsanız. Çalışıyoruz , anneyiz, ev kadınıyız, evladız, bireyiz. Rollerimiz var. İyi ki de var. Çok da yüklenmeden minicik adımlarla ilerleyebiliriz.

Şimdi bir adım atıyorum. Haftada sadece 2 gün;

* 3 kelime ezberi yaparak
* 3 cümle kurarak

* 3 dk ingilizce video dinleyerek yola çıkıyorum.
Dil konusu benim de gündemimde.
2 sene önce YDS'den 80 üstü almıştım, gramerim iyidir ama speaking ve listening kısmı bende çok kötü. Bu konunun üzerine eğilmek isrtiyorum. Yumuşak geçiş olsun, çok vakit almasın diye yılbaşında telefonuma duolingo yükledim. İlk iki ay düzenli günde 10dk ayırdım, mart ayında boşladım devam etmedim. kısa süreli izleyebileceğim ingilizce dizi bulup takip etmeyi düşünüyorum, faydalandığım bir dizi olursa yazarım:)

Herkese merhabalar, bu konuyu yaklaşık 3 aydır takip ediyorum. Tüm mesajları baştan sona okuduktan sonra yazmak istedim.
Hepinizin gelişimini ve çabasını bir roman okur gibi takip etmek oldukça ilham verici oldu benim için.
Şimdilik bir selam vermek istedim :). Fırsat buldukça kendi rutinlerimden ve gerçekleştirmek istediğim hedeflerimden bahsetmek isterim.

''KİŞİSEL GELİŞİM'' alanımdan durum bildirimi yapmak isterim;

İlk kısım Beden ve Ruh Sağlığı ;
- Düzenli aralıklarla destek almaya devam ediyorum. İnsan katmanlı bir varlık çok derinlikli ve kendini tanımak hayata dair anlamlarını anlamlandırmalarını geliştiren bir olgu.

- Sağlıklı beslenmede artık listeme peynir eklendi , lor olsa da :) günlük mutlaka yumurta tüketiyor ve karabuğday ekmeği yiyorum.
Bol su tüketiyor, bitki çayları içiyor, taze zencefil ve taze zerdeçalı hayatıma ekleyerek ne iyi yapmış diyetisyenım diyorum.
Ev halkı da yeni tariflere uyum sağladı.
Listem belirli olduğundan akşamları ne yapsam telaşım da ortadan kalktı. (Bu akşam biber dolması var- sabahtan hazırladım pişirdim ve eşim de iş yerinde yemek üzere işe götürdü- tüm aile sağlıklı beslenme konusunda ilerledi.)
Ağırlık olarak azalmanın yanında incelmeyi ve bedenimdeki aktifliği gözlemlemeyi çok seviyorum ve beni devamlılık konusunda motive ediyor.
İstediğim ölçüde spor yapamıyorum ama kendimi bu konuda dövmüyorum :) O da olacak zamanla.

-Dil Öğrenme; Geçen hafta itibariyle yeni kelimeler ezberledim, cümleler kurdum.

-Storytelde

*Gogol 'Bir Delinin Hatıra Defteri'
*Adalet Ağaoğlu ' Düşme Korkusu' kitaplarını bitirdim.
*Nermin Yıldırım 'Rüyalar Anlatılmaz' ı dinliyorum.

Atomik Alışkanlıklar 'ı bitirdim. Çocuklar açısından inceleme ve planlama yaptım .Oğlum üzerinde uygulamaya başladık :) satranç oynadıktan sonra salondaki piyanoda Günde sadece 5 dakika çalışarak ilerliyoruz. ( yer/zaman belirtiyor işaretler (piyano) koyarak ve kolaylaştırarak alışkanlık edinmeye çalışıyoruz)

Kur an ı Kerim'i her gün düzenli olarak okuyorum. Vakıa suresini günlük okumama ekledim.

elecda elecda önerin için teşekkür ederim.

Herkese merhabalar, bu konuyu yaklaşık 3 aydır takip ediyorum. Tüm mesajları baştan sona okuduktan sonra yazmak istedim.
Hepinizin gelişimini ve çabasını bir roman okur gibi takip etmek oldukça ilham verici oldu benim için.
Şimdilik bir selam vermek istedim :). Fırsat buldukça kendi rutinlerimden ve gerçekleştirmek istediğim hedeflerimden bahsetmek isterim.
Hoş geldiniz :KK200:
Rutinlerinizi detaylı yazarsanız hepimiz için faydalı olur.

Haftalık planlarımı yapmayı pazar gününe almam, pazartesi günlerimi daha verimli hale getirdi. Yoksa pazartesi günü yaya yaya plan yapıp o günü boşa çıkarmış oluyordum.
Pazar günü 1 saat kadar planlama için vakit ayırmak bende de çok verimli oluyor. Ama yine de her gün işe başlamadan önce planı gözden geçirip detaylandırarak son hale getiriyorum.

Selamlar Hanımlar,

İki gündür sabahları rutin düzenime devam ediyorum. Perşembe-cuma iş yerinde denetim var. Bu nedenle ara vermek durumunda kalacağım. Sonra bir süre rahatım.

Beslenme konusunda epey bir süredir sadece belli yerlerden alışveriş yapıyordum ama gıdada yaşanan durumlardan sonra alışveriş yaptığım yer sayısını epey azalttım. Şu an marketten sadece maden suyu ve çay alıyorum. Onun dışında kuruyemiş, kahvaltılık gevrek ve cips için Kaptanın Ceviz Çiftliğinden alışveriş yapıyorum. Kahvaltılık gevrekleri ve cipsleri kinoadan yapıyorlar. Alırken tereddüt ettim ama benim kızların ikisi de sevdi. Sabahları arada gevrek-süt, akşam okuldan gelince de atıştırmalık olarak kinoa cips yiyorlar. Hem benim için pratik hem de kızlar için sağlıklı bir seçenek oldu. Kalan her şeyi İpek hanım Çiftliği'nden alıyorum. Yakınında ilaçsız tarım yapan tanıdıkları olanların çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Benim yok ve bu nedenle güvendiğim tek üreticiden alışveriş yapıyorum. Tavuk ve balık yemiyoruz. Şehir hayatında ikisinin de faydadan çok zarar getirdiğini düşünüyorum. Dışarıda yemeği çok azalttık. Sadece güvendiğim bir eski Ankara kebapçısına ayda bir gidiyoruz. Ev temizlik malzemelerinin tamamını Elit Home'dan alıyorum. Şampuan, duş jeli gibi ürünleri de Homemade Aromaterapiden alıyorum.

Evde kahvaltı yapmaya tekrar başladım. İş yerinde yemek yemek istemiyorum. Saat 09:00 gibi kahvaltı yapıp evden çıkıyorum. Saat 15:00 gibi badem ve sütlü kahve ile ara öğün yapıyorum. Akşam 19:00'da yemek yiyoruz. Bu ara her akşam yemeğine değişik bir salata hazırlamaya çalışıyorum. Bu akşam çilekli semizotu salatası deneyeceğim. Yemek olarak enginar ve pilav var.

Selamlar Hanımlar,

İki gündür sabahları rutin düzenime devam ediyorum. Perşembe-cuma iş yerinde denetim var. Bu nedenle ara vermek durumunda kalacağım. Sonra bir süre rahatım.

Beslenme konusunda epey bir süredir sadece belli yerlerden alışveriş yapıyordum ama gıdada yaşanan durumlardan sonra alışveriş yaptığım yer sayısını epey azalttım. Şu an marketten sadece maden suyu ve çay alıyorum. Onun dışında kuruyemiş, kahvaltılık gevrek ve cips için Kaptanın Ceviz Çiftliğinden alışveriş yapıyorum. Kahvaltılık gevrekleri ve cipsleri kinoadan yapıyorlar. Alırken tereddüt ettim ama benim kızların ikisi de sevdi. Sabahları arada gevrek-süt, akşam okuldan gelince de atıştırmalık olarak kinoa cips yiyorlar. Hem benim için pratik hem de kızlar için sağlıklı bir seçenek oldu. Kalan her şeyi İpek hanım Çiftliği'nden alıyorum. Yakınında ilaçsız tarım yapan tanıdıkları olanların çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Benim yok ve bu nedenle güvendiğim tek üreticiden alışveriş yapıyorum. Tavuk ve balık yemiyoruz. Şehir hayatında ikisinin de faydadan çok zarar getirdiğini düşünüyorum. Dışarıda yemeği çok azalttık. Sadece güvendiğim bir eski Ankara kebapçısına ayda bir gidiyoruz. Ev temizlik malzemelerinin tamamını Elit Home'dan alıyorum. Şampuan, duş jeli gibi ürünleri de Homemade Aromaterapiden alıyorum.

Evde kahvaltı yapmaya tekrar başladım. İş yerinde yemek yemek istemiyorum. Saat 09:00 gibi kahvaltı yapıp evden çıkıyorum. Saat 15:00 gibi badem ve sütlü kahve ile ara öğün yapıyorum. Akşam 19:00'da yemek yiyoruz. Bu ara her akşam yemeğine değişik bir salata hazırlamaya çalışıyorum. Bu akşam çilekli semizotu salatası deneyeceğim. Yemek olarak enginar ve pilav var.
Ne kadar güzel böyle dikkat etmen:) Ben mahalle pazarı+ marketten alışveriş yapıyorum eminim bir sürü pestisitli gıda tüketiyoruzdur:( şimdilik bunu ayırt edecek enerjim yok ama olur inşallah zamanla.
Değişik salata çok severim öneri için geldim:
Dün soğan + ıspanak kavurup haşlanmış buğday ile yoğurtlu bir salata yaptım, üzerine de tereyağında pul biber ve ceviz ufaladım. Bugün de nohut salatası var: haşlanmış nohut, köz biber, maydanoz, taze soğan ve kornişon ile.
Klasik marul salatasını hiç güzel yapamıyorum bence bizde çok gitmiyor o yüzden

Bu hafta aromaterapi ile ilgili küçük videolar izleyeceğim. Duruma göre odama aromaterapi difüzör almayı düşünüyorum, hiç kullanan ve verim alan var mı? Dikkat ve konsantrasyon açısından faydası olabileceğini umuyorum. Bu aralar Hülya Kayhan'ı çok duyuyorum videolarını izleyeceğim.

Selamlar Hanımlar

Bir denetimi daha atlattık çok şükür. Denetim dönemlerinde günlük rutinlerim oldukça karışıyor. Bu sabah itibariyle eski düzenime tekrar döndüm. Bu sabah bir değişiklik yaparak, İngilizce çalışma kısmını yürüyüş bandı üzerinde yaptım. Böylece 20 dakika yürümüş oldum. İşe gelirken Engin Gençtan'ın "İnsan Olmak" kitabına başladım. Ayrıca sabah Caner Taslaman'ın "İslam ve Kadın" adlı kitabına başladım. Ofise geldim, denetimden kalan evrakları toparladım ve bugünün işine başladım. Öğle arasında ofisteki arkadaşlar ile beraber yürüyüşe çıkacağım.

Bu hafta odaklanmak istediğim bazı konular var:
  • Bu hafta yediğime içtiğime daha fazla dikkat etmek istiyorum. Minimum karbonhidrat ile devam edip, günlük hareketi arttırmaya çalışacağım.
  • Hafta içi mecbur kalmadıkça para harcamamaya, cumartesi gününü alışveriş günü olarak sabitlemeye niyet ediyorum.
  • Kızların ekran süresinde artış var. Bu nedenle dün haftalık yemek işine girmedim. Akşam işten gelince kızlar ile yemek ve sofra hazırlığı yapmayı planlıyorum. Böylece onlara çaktırmadan o sürede ekrandan uzaklaşmalarını sağlayacağım. Yemek sonrası ekran kapanıyor zaten. Sofrayı hep beraber topladıktan sonra bir kutu oyunu oynarız. Ardından ben İpek'e ödevini ve okumasını yaptırırım diye düşünüyorum.
  • Benim akşam okuma süremde İpek'in ödevlerinden kaynaklı azalma var. Bugünden itibaren ödevi sırasında yanında oturmak yerine odasında kitap okuyacağım ve sadece yardım talep ettiğinde yardımcı olacağım.

Bu hafta aromaterapi ile ilgili küçük videolar izleyeceğim. Duruma göre odama aromaterapi difüzör almayı düşünüyorum, hiç kullanan ve verim alan var mı? Dikkat ve konsantrasyon açısından faydası olabileceğini umuyorum. Bu aralar Hülya Kayhan'ı çok duyuyorum videolarını izleyeceğim.
Ben Hülya Kayhan'nın bazı ürünlerini kulandım. Yetkili eczanelerde bulunuyor ürünler ve eczacı seni yönlendiriyor. Yine kendisinin difüzör satışı var. Ben uzun zamandır Homemade aromaterapinin ürünlerini ve mumlarını kullanıyorum. Orada da difüzör var.

Ne kadar güzel böyle dikkat etmen:) Ben mahalle pazarı+ marketten alışveriş yapıyorum eminim bir sürü pestisitli gıda tüketiyoruzdur:( şimdilik bunu ayırt edecek enerjim yok ama olur inşallah zamanla.
Değişik salata çok severim öneri için geldim:
Dün soğan + ıspanak kavurup haşlanmış buğday ile yoğurtlu bir salata yaptım, üzerine de tereyağında pul biber ve ceviz ufaladım. Bugün de nohut salatası var: haşlanmış nohut, köz biber, maydanoz, taze soğan ve kornişon ile.
Klasik marul salatasını hiç güzel yapamıyorum bence bizde çok gitmiyor o yüzden
Tarifler için çok teşekkür ederim. :KK200:
Ben ülkenin gıda alanında denetim mekanizmalarının yeterince çalışmadığını düşündüğümden kendi tedbirimi alıyorum. Her ay bir temizlik malzemesi belirleyip, bunun yerine sana ve çevreye zararı olmayan bir ürün denemesi yapabilirsin. Zamanla bu süreç gıdaya doğru ilerler.

Selamlar Hanımlar,

Bu sabah rutinim şu şekilde oldu:

05:30-07:00
  • Sessizlik Zamanı
  • Meditasyon
  • Sabah Sayfası
  • İslam ve Kadın Kitabı Okuması

07:00-08:00 Kızların Okul Rutini

08:00-09:00
  • Ev Toparlama
  • Nefes Egzersizi ve Diksiyon Çalışması
  • Egzersiz
  • Yürüyüş ve İngilizce Çalışması
09:00-10:00
  • Kahvaltı
  • Duş
  • Hazırlanma ve Evden Çıkış
İşe geldim, çalıştım. Öğle arasında yakındaki parkta yürüyüş yaptım. Ofise döndüm ve günün ikinci çalışma bloğu için hazırım.

Dün verimli bir gün oldu. Para harcamadım, yediklerime dikkat ettim, kızım ödev yaparken kitabımı okudum. Bugün Engin Geçtan'ın kitabını okurken şöyle bir cümleye denk geldim. "Bütün mesele niyet ve kararlılıktır." Dün hakikaten sabahtan niyetine girdiğim tüm şeyler için kararlılık gösterebildim. Her zaman olamıyor tabi ama bu tür günlerin süresini arttırabilirsem çok iyi olur diye düşünüyorum.

Babilanka'ya bir bakmanı tavsiye ederim. Günlük 15 dakika kadar kulaklık takıp, cümleleri tekrar ediyorsun. Bir süre sonra cümleleri ezberliyorsun. Günlük konuşma için çok faydalı oldu bende.
Elecda 15 dakikda yaklaşık kaç kelime tekrar ediliyor? Ve birazcık ingilizce öğrenme planılamasını zahmet olmazsa yazabilirmisiniz. Ben babilankaya katılamıyorum (yaşadığım ülkeden dolayı)

Herkese Selamlar!

Sinan Canan ın Görkem İldaş ile 'asıl sorunumuz sonraki ayın kirası' isimli videosunu sizlere tavsiye ediyorum arkadaşlarım.

Beynimizin doğal yapısı gereği kötüye odaklı yaşadığımız, beyin fesadı terimi, Şelaleyi sen görmedin telefonun gördü' gibi başlıkları keyifle ve düşünerek izledim.

Tekrardan merhabalar,

Rutinlerimi yazacaktım ancak fırsat bulamadım. Biri 4 buçuk yaş, diğeri 3 aylık olan iki kızım var. Yarın işe dönüyorum bu sebeple benim ve ailem için en sağlıklı rutini oluşturmaya çalışacağım.

Şimdilik kaba taslak planım şöyle:
06.00: Uyanma ve su içip balkonda 5 dakika hava alma

06.15: Kızımın beslenmesini hazırlama ve o gün giyeceği kıyafetleri hazırlama

06.30: Eşime ve kendime kahvaltı hazırlama

07.00: Kahvaltı yapma

07.15: Eşimi ve kızımı uyandırma

07.30: Bebeğimi hazırlama

08.00 Evden çıkış

08:30 Bebeğimi babannesine bırakıp oradan ise geçeceğim.

Şimdilik sabah rutinimi bu şekilde deneyeceğim. 3 aylık bebekle ne kadar uygulanabilir olduğunu yarın göreceğiz. ☺️

Back
X